Klipsch Greek club


argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
μιλα με λαιο.....
αν και τα τις μοναδες τις εδινε αλλου ( ο καραβιδας δεν επισκευαζε μοναδες)
 

Μηνύματα
832
Reaction score
1.033
O λαιος λεει οτι δεν υπαρχει "επίσημος" τεχνικός. Το μεγάφωνο οπως ειπα ακουγεται αλλα κατι εχει πειραχτει και αν το πιεσεις βρισκεις αντίσταση οποτε επισκευαζεται θεωρω.
 

trane5587

JBL-Crown τέλος του δρόμου
Μηνύματα
438
Reaction score
1.133
Η απάντηση σου είναι μία... Γουσέτης όπως σου πε πριν ο argi. Θα στο φτιάξει με ένα μικρό κόστος και θα ναι καλύτερο και από new... ;)
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.036
Reaction score
8.060
Μήπως είναι καλύτερα να γίνει αντικατάσταση? Πόσο το έχει ο Λάιος, φαντάζομαι υπάρχει το ανταλλακτικό.
Στην δική μου την περίπτωση (τουίτερ) αλλάχτηκε επί τόπου, απλώς πλήρωσα το ανταλλακτικό, χωρίς χρέωση κάποιου κόστους εργασίας.

Και εμένα έβγαζε ήχο, δεν ρίσκαρα όμως επισκευή. Άλλωστε το κόστος αντικατάστασης επαναλαμβάνω είναι αρκετά χαμηλό.
 

trane5587

JBL-Crown τέλος του δρόμου
Μηνύματα
438
Reaction score
1.133
Μία απλή επισκευή θα γίνει, καμία διαφορά στον ήχο και όλα τα διάφορα που λέγονται... Τσάμπα κόπος η αντικατάσταση και πέταμα λεφτών για τη συγκεκριμένη περίπτωση... ;)
 

Μηνύματα
1.842
Reaction score
3.438
Φτάνει να έχει όρεξη ο γουσετης.
Άλλη φορά του πήγα μεγάφωνο και δεν το έβλεπες ότι ήταν φτιαγμένο και άλλη φορά το παρέλαβα και ήταν οι κόλλες γύρω από το cup μην πω....
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.211
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επισκευασμένο μεγάφωνο να πιάσει την απόδοση ανεπισκεύαστου.
Το αν είναι σωστό ένα μεγάφωνο και το αν καταλαβαίνεις τι ακούς είναι δύο εντελώς διαφορετικά θέματα.
Για να καταλάβεις τι συμβαίνει κάνεις σύγκριση εμπέδησης επισκευασμένου και μη.
Αν κάτσω να αναφέρω τι έχω δει από επισκευές θα γράψω βιβλίο...
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.211
Για να μην είμαι ακραίος..
Όταν μια επισκευή μεγαφώνου είναι απλή, όπως να ευθυγραμμιστεί το πηνίο, ή να κολληθεί μια ανάρτηση ή και αντικατάσταση ενός κατεστραμμένου πηνίου, αλλά με το γνήσιο δικό του ανταλλακτικό, θα είναι πιθανότατα επιτυχημένη και πολύ κοντά στα αρχικά χαρακτηριστικά.
Επίσης όταν σε ένα καμένο tweeter αντικατασταθεί ολόκληρος ο θόλος μετά του πηνίου, με το γνήσιο δικό του ανταλλακτικό, θα βγει άριστο αποτέλεσμα.

Εκεί που γίνεται το έλα να δεις είναι στην περιέλιξη καινούριου πηνίου. Οι πιθανότητες να βγει κάτι αξιόλογο είναι ελάχιστες, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τα νέα χαρακτηριστικά απέχουν πολύ από τα αρχικά.
Ιδίως στα tweeters όπου οι διατομές του σύρματος είναι πολύ μικρές, ενώ το βάρος της κινούμενης μάζας ποσοστό του γραμμαρίου και σημαντικό, είναι εντελώς απίθανο να βγει κάτι καλό.
 
Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
και νεα σμυρνη τυλιγει καποιος....βασικα πολλοι τυλιγουν
το θεμα ειναι τι ακους........(ή δεν ακους)..............
 

Μηνύματα
832
Reaction score
1.033
70κάτι +φπα έχει το καινουργιο, δεν θυμάμαι ακριβώς. Τελικά επικοινώνησα με την ultimate audio και μου εδωσαν το τηλ του τεχνικού ο οποίος ειχε επιμεληθεί των μεγαφώνων σε παλαιότερη πατάτα που είχα κάνει.... Τα μεγαφωνα όταν τα πήρα ήταν εργοστασιακά στην εμφάνιση. Στον ήχο, δεν μπόρεσα να βρω διαφορά (me to αυτί πάντα) μεταξύ του εργοστασιακού και του επισκευασμένου (έχω τέσσερα RP-160m) ηχείου.

Η ζημιά που έκανα και παλαιότερα και τώρα ειναι σαν να "φούσκωσε" το πηνίο και έβρισκε αντίσταση εντός του μαγνήτη θα έλεγα. Ακουγόταν μεν, αλλά όχι όπως θα έπρεπε δε....
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
1) Πέτρος Μιλανάκης. Αριστείδου 10-12. τηλ. 210 3254840
ωράριο μετά τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι 7-8 το βράδυ.

2) Δημητηρης Αναγνωστοπουλος. 210 9513282 Καλλιθεα

3) Γουσέτης Γιώργος Σταδίου 19, Καλλιθέα. Τηλ. 210 9578496

4) Θανασης Πανταζοπουλος , Σολωμου 54 , 1 όροφος, κοντα στην Κανιγγος. Τηλ. 210 3822001
 



Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.036
Reaction score
8.060
Προσπάθησα αυτόν τον καιρό να δω τι γίνεται στην Αγορά.
Έτσι είχα εκτεταμένες ακροάσεις αρκετών επιλογών.
(Πάντα με δικό μου cd και μάλιστα με κομμάτια που όσο το δυνατόν δυσκολεύουν τα δικά μου ηχεία, διότι όλων οι ακροάσεις γίνονται συνήθως με αρχεία πολύ υψηλής ποιότητος - ή εντυπωσιασμού).

Θα αναφέρω μία μία τις επιλογές.

α. Focal Aria 926 . Ο ποιο κοντινός ήχος προς klipsch, ( στα rf μου ). Εντυπωσιακό πράγματι άκουσμα, όμως νομίζω, ύστερα από αρκετές και επίμονες ακροάσεις, με αρκετά ακριβότερα ενισχυτικά από τα δικά μου και φυσικά σε πολύ πιο σωστό χώρο, δεν έπεισαν στο ότι μπορούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω από αυτό που παίρνω τώρα. Κόστος κοντά στα 1800 - 1900 ευρώ.

β. Audio Physic YARA II. Ωραίο ηχείο, μου αρέσει η ποιότητα κατασκευής, η εμφάνιση, θετική η πρώτη εντύπωση. Ηχητικά ουδέτερο, αρκετά φυσικός ήχος, όμως όταν βρίσκεσαι στο True point των klipsch το ξεχνάς. Δηλαδή μου φαίνεται ότι τα ηχεία μου έχουν καλύτερη εστίαση.

γ. CHARIO CONSTELLATION PEGASUS, Ακριβότερη περίπτωση ηχείου, όμως τούτη την περίοδο δίδεται σε προσφορά - κοντά στα 2 χιλιάρικα , λόγω αλλαγής μοντέλου? Δεν ξέρω. Πάντως με εντυπωσίασε ηχητικά και προς το παρόν θεωρώ, ότι αν προχωρήσω σε αλλαγή, ίσως καταλήξω εδώ.

δ. Monitor Audio Silver 8. Δεν με εντυπωσίασε. Ήχος μεταλλικός, πολύ κοντά στα monitor audio rs6 μου , άρα μικρές ίσως βελτιώσεις και μέχρι εκεί με το πέρασμα του χρόνου.

ε. Q950 Kef. Ακρόαση σε οικία φίλου. Ηχείο εντυπωσιακό γενικά, μου αρέσει ηχητικά, ίσως χάνει στο χαμηλό, έναντι των rf 62. Όμως και εδώ νομίζω ότι δεν θα κερδίσω πολλά σε σχέση με τα δικά μου. Δεν είπα δηλαδή, μάλιστα αξίζει η επένδυση. Αν τα προτείνω για νέα αγορά, ναι. Όμως και εδώ βρίσκομαι πολύ κοντά στην δική μου επιλογή.
Μέσα στις άμεσες επιλογές μου είναι η ακρόαση της σειράς R.

στ. Ψάχνοντας ηχεία, κατά τύχη έπεσα σε ακρόαση των νέων RP-600M (klipsch) ραφιού. Ωραίος ήχος, πολύ ακριβότερος από το Κόστος τους, και μάλιστα αν και βάσης, βάζει κάτω πολλές επιλογές ηχείων δαπέδου στο χαμηλό, του ανταγωνισμού. Άρα πρέπει οπωσδήποτε να έχω ακρόαση των νέων RP-6000F....

Μετά από όλα αυτά, βρέθηκα ακόμη πιο μπερδεμένος και αναποφάσιστος. Τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα ηχεία μου, λίγο πολύ τα έχουν και όλα τα παραπάνω, που δείχνει ότι μάλλον όταν υπάρχει πρόβλημα, αυτό οφείλεται σε μεγάλο μέρος στα αρχεία και όχι στο μέσον, ή σε τελική και στα αυτιά μου!

Σχετικά με τα chario Pegasus πια η γνώμη σας??
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
ολα τα ιταλικα ηχεια ειναι ξεκουραστα στο αυτι.....(ετσι λενε οσοι εχουν)
την λαιβια και το παντς του κλιπς δεν θα τα βρεις ευκολα........
Α αν μπορεις .....ακου με κανα ιταλικο ενισχυτη τα κλιπσακια.......θα φας ηττα....με τον ηχο των κλιπς.......
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.036
Reaction score
8.060
Τα chario θα ήθελα φυσικά πριν την αγορά να τα είχα στον χώρο μου, δίπλα στα rf. Όμως όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν γίνεται.
Απλά σκέπτομαι μήπως αντικαταστήσω τα monitor audio με αυτά, και αν τελικά έχουν το κάτι παραπάνω από τα rf , να κάτσουν και στην θέση του βασικού συστήματος.
Αργύρη και εγώ πιστεύω ότι δύσκολα θα φύγουν τα rf από την θέση τους. Μετά από τόσες ακροάσεις και δεν έχω πεισθεί 100% ότι υπάρχει καλύτερη πρόταση.
Έχω το ok από το έτερον, το απαιτούμενο κεφάλαιο και παρ όλα αυτά, διστάζω να προχωρήσω!
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.036
Reaction score
8.060
Επίσης έκανα αλλαγή και έθεσα τα rf απ ευθείας στον marantz sr 7009. Ωραία κατάσταση, ακόμη και το ενισχυτικό τμήμα του marantz τα κούνησε σωστά που μας δείχνει ότι είναι ηχεία παντός καιρού. Η διαφορές μεταξύ advance & marantz έγκειται στο ότι το αποτέλεσμα με τον marantz είναι πιο εντυπωσιακό, ενώ με το σύστημα pro τελικού μου είναι πιο λεπτομερές, πιο ουδέτερο.
Σχετικά με τα δυναμικά, ο marantz εντυπωσιάζει, o advance ταρακουνάει! Αυτό το +-3db στα 35 hz των rf 62II, είναι πράγματι αυτό που λείπει από ηχεία αντιστοίχου κόστους. Στην κυριολεξία εξαφανίζει το yamaha yst 515 μου.
 

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Μηνύματα
5.681
Reaction score
2.728
Τα Pegasus ειναι ένα απαιτητικό σε οδήγηση ηχείο που στην πράξη θέλει αρκετά τετραγωνικά για να αναπνεύσει, μακριά από γωνιές και πίσω ή πλαινούς τοίχους.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.036
Reaction score
8.060
Τα Pegasus ειναι ένα απαιτητικό σε οδήγηση ηχείο που στην πράξη θέλει αρκετά τετραγωνικά για να αναπνεύσει, μακριά από γωνιές και πίσω ή πλαινούς τοίχους.

Δεν κάνει δηλαδή. Όμως ο πωλητής δεν θα πρέπει να ενημερώσει? Αυτό είναι το σωστό.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.604
Μηνύματα
2.867.550
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top