Klipsch Greek club

Reaction score
782
Για πόση διαφορά βραδύτητας μενταξύ 12"-10" μιλατε ; Διότι, για το 15αρι που έχω διαβάσει πολύ θετική κριτική από γνωστό ξενό σαιτ, δεν ανέφεραν ότι είναι τόσο αργό ώστε να επηρεάζει στην ακρόαση μουσικής...
Ισως να μην εχει τοση οσο πιστεύουμε για αυτο προλαβα και αλλαξα την παραγγελία μου απο το 10αρι σε 12αρι.
Θα δειξει μολις το παρω.
Απο τη αλλη σκέφτηκα οτι πολύ γρήγορη μουσικη δεν ακουω. περα απο τζαζ και blues και καποια ροκ-μεταλ .Σε ηλεκτρονική μουσική ακουω disco house που ειναι αργη σχετικα.Οποτε με τα παραπανω είδη μουσικής δεν νομιζω να γινει αντιληπτή η διαφορά ταχύτητας

Reaction score
3
2 15 ρια εχω στον χωρο μου και θαβαζα αλλα 2 παντως ,το 2 ρο το εβαλα για ομοιογένεια ακουστικη του χωρου ! Δεν εδωσε ενταση ! Ηαποψη μου ειναι βαζω το 15 και με το gain το φερνω οσο θελω ! Το 110 ειναι πολυ μικρο για τα 30 τμ ! το θεμα ειναι οτι για να το καταλαβεις πρεπει να ακουσεις και το μεγαλυτερο!!
αν ακουσεις το 10αρι και μετα το 15αρι θα καταλαβεις οτι η διαφορα στην ταχυτητα ειναι σημαντικη και φυσικα η διαφορα στην ταχυτητα με το 12αρι παλι υπαρχει απλως ειναι μικροτερη και δεν πρεπει να ξεχναμε οτι το θελει μονο για μουσικη

Reaction score
3
Για πόση διαφορά βραδύτητας μενταξύ 12"-10" μιλατε ; Διότι, για το 15αρι που έχω διαβάσει πολύ θετική κριτική από γνωστό ξενό σαιτ, δεν ανέφεραν ότι είναι τόσο αργό ώστε να επηρεάζει στην ακρόαση μουσικής...
ειναι αργοτερο απο το 10αρι σιγουρα αν μπορουσες να τα ακουσεις για να τα συγκρινεις ο ιδιος με τα αυτια σου τοτε θα καταλαβαινες ακριβως ποσο πιο αργο ειναι ....ειδικα στα γρηγορα μπιτατα κομματια εχει την ταση να χανει το ρυθμο της μουσικης .....αυτα τα εχω τσεκαρει με το δικο μου δωδεκαρι και τα γραφω απο πρσωπικη εμπειρια εχοντας στην κατοχη μου 3 sub ενα dali 8αντσο ενα b&w 10 ιντσο και ενα klipsch 12 ιντσο σαν αυτο που θελει ο azazil το dali λοιπον ειναι το πιο ρυθμικο απο ολα και οχι λογω μαρκας αλλα λογω μικρου κωνου και ειναι και παλιο

Reaction score
3
αν ακουσεις το 10αρι και μετα το 15αρι θα καταλαβεις οτι η διαφορα στην ταχυτητα ειναι σημαντικη και φυσικα η διαφορα στην ταχυτητα με το 12αρι παλι υπαρχει απλως ειναι μικροτερη και δεν πρεπει να ξεχναμε οτι το θελει μονο για μουσικη
και με το gain δεν νομιζω οτι μπορεις να ρυθμισεις την ταχυτητα
[DOUBLEPOST=1482848715][/DOUBLEPOST]
2 15 ρια εχω στον χωρο μου και θαβαζα αλλα 2 παντως ,το 2 ρο το εβαλα για ομοιογένεια ακουστικη του χωρου ! Δεν εδωσε ενταση ! Ηαποψη μου ειναι βαζω το 15 και με το gain το φερνω οσο θελω ! Το 110 ειναι πολυ μικρο για τα 30 τμ ! το θεμα ειναι οτι για να το καταλαβεις πρεπει να ακουσεις και το μεγαλυτερο!!
με το gain δεν νομιζω οτι μπορεις να ρυθμισεις την ταχυτητα
[DOUBLEPOST=1482848852][/DOUBLEPOST]
Τα χρονια μου πολλα με υγεια για ολο τον κοσμο!!!
Εφτασε η ωρα του sub.
Δωστε μου τα φωτα σας.
Για αυστηρά μουσικη να παω στο r-110sw
H στο r-112sw εννοείται μονο klipsch μιλαμε:D

Συνδυασμός με τα rp280f.
Η παραπάνω ερωτηση ειναι γιατι κάποιοι υποστηρίζουν οτι το 10αρι θα παίξει καλύτερα σε μουσικη λόγω ταχύτητας επειδη ειναι πιο λιγες οι ίντσες.
Αυριο προχωράω σε παραγγελία.
Το 15αρι το γλυκό κοίταζα αλλα ειναι υπερβολη για το σαλονι μου.

Πιο πολύ τείνω προς το 12αρι που πιστευω συνδυάζει και ταχύτητα και χαμηλο.
αν δεν σε βοηθησαμε τοτε σιγουρα σε μπερδεψαμε ....καλη επιλογη ...

Reaction score
782
αν δεν σε βοηθησαμε τοτε σιγουρα σε μπερδεψαμε ....καλη επιλογη ...[/QUOTE]

Χαχα πηρα την ενημέρωση μου οκ φτανει.
Τωρα να αλλαξω παραγγελία δεν λεει οποτε θα ερθει το 12αρι.
Πιστευω το 12αρι ειναι η ενδιαμεση λύση.
Δλδ θα εχω και πιο πολύ χαμηλο με θυσια στην ταχυτητα σε σχέση με το 10αρι αλλα παράλληλα θα υστερω σε σχεση με το 15αρι στο χαμηλο αλλα θα ειμαι πιο γρήγορος.
Σύνθημα" Ρε klipsch να ειναι και οτι να'ναι":gotcha:

Πισω το cross στα ποσα hz να το ρυθμίσω ? Η το βαζω στα τερματα? Για μουσικη παντα.
Και η αλλη η μαγια που εχει με τις μοιρες 0 και 180 που βοηθάει.
Μπορεί να ειναι χαζες οι ερωτησεις μου αλλα δεν το κατέχω τοσο το θεμα sub.

Reaction score
782
για τα δικα μου γουστα και ακουσματα το 10αρι που ακουσα δεν με καλυψε.
εβγαζε μπασο σχεδον οσο βγαζουν τα 280f απο μονα τους.
γιαυτο πηρα το 115sw και με καλυψε πληρως;)
Μου αρεσε αυτη η τοποθέτηση.
Αυτο φοβόμουν μην παρω το 10αρι και ακουσω μονο ένα κλικ παραπανω απο τα 280.
Απο την αλλη μηπως δεν το ειχες σε σωστή θεση? Γιατι απο οσο ξερω και ετσι ειναι το sub θελει την θεση του όπως και τα ηχεια

Reaction score
43
αν δεν σε βοηθησαμε τοτε σιγουρα σε μπερδεψαμε ....καλη επιλογη ...
Χαχα πηρα την ενημέρωση μου οκ φτανει.
Τωρα να αλλαξω παραγγελία δεν λεει οποτε θα ερθει το 12αρι.
Πιστευω το 12αρι ειναι η ενδιαμεση λύση.
Δλδ θα εχω και πιο πολύ χαμηλο με θυσια στην ταχυτητα σε σχέση με το 10αρι αλλα παράλληλα θα υστερω σε σχεση με το 15αρι στο χαμηλο αλλα θα ειμαι πιο γρήγορος.
Σύνθημα" Ρε klipsch να ειναι και οτι να'ναι":gotcha:

Πισω το cross στα ποσα hz να το ρυθμίσω ? Η το βαζω στα τερματα? Για μουσικη παντα.
Και η αλλη η μαγια που εχει με τις μοιρες 0 και 180 που βοηθάει.
Μπορεί να ειναι χαζες οι ερωτησεις μου αλλα δεν το κατέχω τοσο το θεμα sub.[/QUOTE]

το cross τερμα και το phase οπου σου ακουγεται καλυτερα(συνηθως 0)

Reaction score
43
Μου αρεσε αυτη η τοποθέτηση.
Αυτο φοβόμουν μην παρω το 10αρι και ακουσω μονο ένα κλικ παραπανω απο τα 280.
Απο την αλλη μηπως δεν το ειχες σε σωστή θεση? Γιατι απο οσο ξερω και ετσι ειναι το sub θελει την θεση του όπως και τα ηχεια
το ειχα ακουσει απο ενα παλικαρι σε συνδιασμο με 260f και το ειχε σωστα τοποθετημενο στον χωρο του

Reaction score
1.173
Το ταίριασμα του sub με το υπόλοιπο σύστημα δεν πρέπει να γίνεται στην τύχη ή με το αυτί, μετά την ρύθμιση του θα πρέπει να είναι ένα το σύστημα.:D. ΟΧΙ "Εδώ τα ηχεία μου και απεδω το SUB......." :roflmao:

• Σίγουρα πρέπει να μετρήσεις το σύστημα σου και το sub έτσι ώστε να παίζει όσο το δυνατόν στην ίδια στάθμη. Δηλαδή το gain δεν είναι όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα.
  • Ταυτόχρονα να ρυθμίσεις την αποκοπή του να μην αναπαράγονται και από τις δυο η παραπάνω πλευρές ίδιες συχνότητες.
Δηλαδή ή θα δώσεις όλες τις συχνότητες που μπορεί να αναπαράγει το sub(βάση specks) στο sub και κάτι θα κόψεις από τα ηχεία σου έτσι ώστε να δόσεις και λίγο αέρα στα Woofer των ηχείων σου ή το αντίστροφο που δεν είναι και το σωστότερο.

Συνήθως το Sub το τοποθετείς όσο ποιο κοντά γίνεται στα ηχεία σου έτσι ώστε να γίνει όσο γίνεται "ένα το ηχείο" και να είναι όσο γίνεται συμφασικά:roflmao: όλα μεταξύ τους.......... οπότε και την ρύθμιση του Sub την βάζεις στο "0".
Αλλά τώρα ανάλογα με το που θα το τοποθετείς στο χώρο, εάν δεν σε βολεύει δηλαδή κολλητά στο ηχείο(κακός) ρυθμίζεις πάλι ανάλογα στο χώρο έτσι ώστε να φτάνει η πληροφορία προς το αυτί και στον χώρο στον ίδιο χρόνο όσο γίνεται με τα υπόλοιπα ηχεία.

Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
782
Με υπερκαλυψες.
Οι μετρήσεις δεν ξερω πως θα γινουν και κατι μου λεει πως πρέπει να φωναξω ειδικό στο τομέα αυτο για να μου κανει μετρήσεις στον χωρο μου για να κλεισω επιτέλους γιατι εχω κουράσει το θεμα.
Το sub θα το βαλω σε γωνια και θα το ρυθμίσω να παιξει τις συχνοτητες στα χαμηλο που πρέπει.
Στα ηχεια δεν μπορώ να το κανω,να κοψω χαμηλα γιατι εχω στερεο ενισχυτη.Στην ουσια το sub θα μπει σε γωνια λιγο πισω απο το δεξι ηχειο που ειναι εσοχή του τοίχου

Reaction score
4
Καλησπέρα.
Μιας και συχνά-πυκνά διαβάζω αναφορές όπως "από Γερμανία μπορώ να τα αγοράσω τόσο" κτλ, δεν μας δίνετε κι εμάς κανά λινκ να ανοίξει το μάτι μας;
Ευχαριστώ.

Reaction score
1.173
Καλοί οι ειδικοί αλλά η αλήθεια είναι ότι όσους και ειδικούς να φέρεις πάντα θα πρέπει να κάνεις έστω τα βασικά.

Που και τα βασικά "ειδικά είναι". Θέλει διάβασμα.

Είναι σαν να θέλεις να ακούς από πικαπ και να μην ξέρεις να το ρυθμίζεις.

Εδώ στο AVsite έχει αρκετούς που ένα θέμα θα ανοίξεις σχετικό με το χώρο σου - προβληματισμό σου και θα σου απαντήσουν πολλοί έμπειροι, όρεξη να έχεις.

Μην παρεξηγηθώ.... Να φέρεις ειδικούς.:drinks:

Reaction score
782
Το sub σκέφτομαι να το βαλω πισω απο το δεξι ηχειο στην γωνια παραθετω φωτο για να μου πειτε γνωμη.
Η αλλη επιλογη ειναι στα αριστερά του αριστερου ηχειου που δεν ξερω εαν παιξει σωστα εκει.Ειναι τζαμαρια αριστερα.

Μην δώσετε βαση στο περιεχόμενο που παιζει η t.v βλέπει ο γιοκας μου lion king μαζι και εμεις

Attachments

Reaction score
782
Καλοί οι ειδικοί αλλά η αλήθεια είναι ότι όσους και ειδικούς να φέρεις πάντα θα πρέπει να κάνεις έστω τα βασικά.

Που και τα βασικά "ειδικά είναι". Θέλει διάβασμα.

Είναι σαν να θέλεις να ακούς από πικαπ και να μην ξέρεις να το ρυθμίζεις.

Εδώ στο AVsite έχει αρκετούς που ένα θέμα θα ανοίξεις σχετικό με το χώρο σου - προβληματισμό σου και θα σου απαντήσουν πολλοί έμπειροι, όρεξη να έχεις.

Μην παρεξηγηθώ.... Να φέρεις ειδικούς.:drinks:
Συμφωνώ μαζι σου.
Δεν ειμαι ασχετος με το θεμα ξερω αρκετα πραγματάκια πιστεύω περι τοποθέτησης.
Τον ειδικο θελω να τον φωνάξω για να μετρήσει εαν γίνεται που ειναι το λαθος στον χωρο μου.
Κατι μου κοβει τις χαμηλες συχνότητες απο οτι ηχειο εχει περάσει απο εδω.
Το μυαλο μου πλέον παει στο δαπεδο μιας και ειναι γρανιτοπλακακι.
Ισως η λυση να ειναι μπάσο παγίδες-ηχοπαγιδες ισως καποια μοκετα που θα πιάσει ολο το δάπεδο η καποια auralex pads στην βαση των ηχειων.
Εχω πουλήσει ηχεια δικα μου σε ανθρώπους πηγα σπιτι τους να τους βοηθήσω στο στήσιμο και με το που τα ακουσα να παίζουν λέω δεν μπορει εμενα ποτε δεν έπαιξαν ετσι.
Αυτός ο μαμημενος ο χωρος πφφ.

Reaction score
2.288
Το sub σκέφτομαι να το βαλω πισω απο το δεξι ηχειο στην γωνια παραθετω φωτο για να μου πειτε γνωμη.
Η αλλη επιλογη ειναι στα αριστερά του αριστερου ηχειου που δεν ξερω εαν παιξει σωστα εκει.Ειναι τζαμαρια αριστερα.

Μην δώσετε βαση στο περιεχόμενο που παιζει η t.v βλέπει ο γιοκας μου lion king μαζι και εμεις
Kατεβασε το REW και κανε ενα room simulation για να δεις σε ποια θεση θα παιζει καλυτερα το sub (και να δεις και τα πιθανα προβληματα του χωρου) θα σου δωσει εναν αρκετα καλο μπουσουλα για να ξεκινησεις τις δοκιμες.
To 10αρι εχει μικροτερη επιφανεια απο τα 2 8ιντσα του 280 (και πολυ μικροτερη απο τα 4 8ιντσα των δυο 280) οποτε θα εκανες μια τρυπα στο νερο. Καλα εκανες και πηγες στο 12αρι. Αν βαλεις και ενα 15αρι αργοτερα θα εισαι κομπλε.

Υ.Γ. Για μουσικη βεβαια δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο. Τα 280 κατεβαινουν οσο χαμηλα χρειαζεται η μουσικη.

Reaction score
782
τζάκι - σκάλα;
Τιποτα απο τα 2.
Αρα η λύση ειναι γωνια δεξια πισω απο ηχειο μονο εκει το βλεπω να κανει δουλειά και ισως μετα τις γιορτες να παω να κοψω μαρμαρο να μπει κατω απο ηχεια και sub θα το δοκιμάσω και αυτο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847