Klipsch Greek club

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.405
Δεκάδες threads έχουν γραφεί για το θέμα. Τι γρήγοροι ενισχυτές και ηχεία βρε αγόρια; :)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.377
- την ίδια ταχύτητα έχει χαμηλά ένα ηχείο ακουστικής ανάρτησης , μ΄ενα b-reflex ; . . . . το damping factor στους ενισχυτές , επίσης καθορίζει πόσο σφικτό και ελεγχόμενο θα είναι το χαμηλό , κάτι που το αντιλαμβανόμαστε ως ταχύτητα

- ευχαριστούμε γιά το αγόρια , , , φιλικά πάντα :)

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.405
Πιστεύεις λοιπόν πως το μπουμάρισμα θα είναι λιγότερο λόγω της ταχύτητας της απόσβεσης.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.377
- ναί , καί τό έχω βιώσει στον ίδιο χώρο ( μικρό ) , με 2 διαφορετικά ηχεία ( μέτριο magnepan και μεγάλο analyssis - πάνελ και τα 2 ) , με το μεγάλο να έχει περισσότερο και πιό δυνατό μπάσο αλλά τόσο σφυκτό , που τελικά το πάλι μπουμάρισμα ( του magnepan ) το ένοιωσα λιγότερο

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.377
RT60
Waterfall
Spectrogram
- απαραίτητες παράμετροι , αλλά το πείραμα έγινε με τα ίδια συνοδά στον ίδιο χώρο , οπότε το αποτέλεσμα οφείλεται στην συμπεριφορά των ηχείων . . . λογικό νομίζω

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.405
Χωρίς διάγραμμα συχνοτικής συμπεριφοράς των δυο ηχείων, κάθε συμπέρασμα περί ταχύτητας είναι τουλάχιστον αυθαίρετο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Όπως κάποτε είχα αναφέρει και εγώ, υπήρχε πρόβλημα στον χώρο μου.
Με την αλλαγή των ενισχυτικών βελτιώθηκε η κατάσταση, όμως δεν εξαλείφθηκε. Δοκίμασα ένα - ένα τα ηχεία για να δω αν κάποιο από αυτά έχει το πρόβλημα ή και τα δύο. Πράγματι ένα από τα 2 δημιουργούσε το πρόβλημα , άλλαξα μεταξύ τους τα ηχεία, αλλά κατόπιν και τα καλώδια (δηλαδή το αριστερό έγινε δεξί και ανάποδα), αλλά το ίδιο αποτέλεσμα, που μας δείχνει ότι έχει πρόβλημα ο χώρος. Έθεσα τάπες στις 2 οπές μπασρεφλέξ του ηχείου και είμαι όκ (οι τάπες είναι ύφασμα από αυτό που γεμίζουμε τα μαξιλάρια και εν μέρει αφήνει να περάσει ήχος, έτσι δεν έχει κλείσει τελείως η διαφυγή! Δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά το σύστημα πλέον κατεβαίνει άνετα πολύ χαμηλά και χωρίς κανένα ενοχλητικό πλέον πρόβλημα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.377
- εφόσον το τελικό αποτέλεσμα σε ικανοποιεί , κινήθηκες προς την σωστή κατεύθυνση

- μιά καλή και φτηνή λύση πειραματισμού με τις οπές reflex ( όταν δεν υπάρχει άλλη λύση ) , είναι τα διάφορα σφουγγάρια . . . υπάρχουν σε διάφορες πυκνότητες ( ανάλογα με την επιθυμητή φίμωση )

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.116
- γ΄αυτό δεν είπα καλά έκανες , αλλά κινήθηκες στην σωστή κατεύθυνση
Μπορει να υπαρχει καποια αλλη κατεύθυνση πιο σωστή, που θα δίνει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα (σίγουρα θα υπαρχει) .Με αποτέλεσμα να γίνεται η προηγούμενη κατεύθυνση (το κλείσιμο των πορτ) λαθος.

Δεν έχουμε τα δεδομενα (μετρήσεις και σχεδιαγράμματα χωρου), ούτε πριν και μετα γραφήματα.
Το μονο που έχουμε ειναι μια υποκειμενική άποψη.

Έτσι δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.377
- όντως δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα , απλά αυτοσχεδιάζουμε και απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα . . . λάθος ; . . . ναι ίσως , αλλά μπορεί να μας αρέσει . . . ενώ μία ψηφιακή πχ ισοστάθμιση ( προφανώς σωστότερη λύση ) , να μην την θέλουμε

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Έχω κολλήσει στα forte ΙΙΙ, πολύ θα ήθελα μια ακρόαση.

Και σε heresy δηλαδή δεν θα με χάλαγε, αλλά τέλος πάντων.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88