Klipsch Greek club

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.433
Επειδή είναι μεγάλο κατάστημα μπορεί να έχουν και τα RP-260F για δοκιμή, προτείνω να ρωτήσεις αν μπορείς να τα ακούσεις το ένα δίπλα στο άλλο. Είχα τα RF-82 II (με το μαύρο dust cup), έζησα μαζί τους περίπου δύο χρόνια. Είχαν την αμεσότητα και τον όγκο που έχουν τα μεγάλα ηχεία της εταιρείας αλλά φώναζαν αρκετά σε κάποιες (αρκετές) ηχογραφήσεις και στο τέλος τα έδωσα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι διαφορές που άκουσα όταν πειραματίστηκα με καλώδια ηχείων που δανείστηκα από μαγαζί. Διαφορά ακουστή με τις πρώτες νότες που την άκουγες χωρίς προσπάθεια.
Σχετικά με το θέμα "φώνασμα" δεν είναι απόλυτο. Σε απ ευθείας αντιπαραβολή με Monitor Audio rs, σε κομμάτια που παρουσίαζαν το πρόβλημα στα rf, περίπου ίδια αντίδραση υπήρχε και στα Μ.Α., μάλλον στο αρχείο βρίσκεται το πρόβλημα. Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο και η σύνθεση του υπολοίπου συστήματος.
[DOUBLEPOST=1514361647][/DOUBLEPOST]
Με τα forte μου ανοιξατε την ορεξη...
Και ύστερα απο πολυ σκεψη μπήκα στην διαδικασία για σκαλισμα στα klf30 και εννοείτε να τα κρατησω και να τα βαλω στο σαλονι και ας εχω μουρμουρα περι ογκου.
Για αρχη λεω να ξεκινησω με βάψιμο καμπίνες(ξέρουμε καποιον που να το κάνει)χρωμα μαυρο piano black η ενα φρεσκαρισμα το μαμα.
Για 2η φαση καινουρια καλωδίωση και ενα refresh τα cross με νεους και πιθανον καλυτερους πυκνωτές, αντιστάσεις(ξερουμε κάποιον επισης για αυτο) Ο Λαιος αναλαμβάνει?
Και τελος να αντικαταστησω τα διαφράγματα των κορνων με τιτανίου.

Τι λετε?
Η γνώμη της αντιπροσωπείας είναι απόλυτη στο ότι, δεν πειράζουμε τίποτα, διότι δεν επεμβαίνουμε ποτέ στις επιλογές του κατασκευαστή.

Αν θα κάνεις δουλειά, (κατά την γνώμη μου υπάρχει μεγάλη βελτίωση, δοκιμή πάντα ευπρόσδεκτη, έχω κάνει δηλαδή επέμβαση στα δικά μου από φίλο ), είναι με εξωτερικούς τεχνίτες, ή φίλους του φόρουμ που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις.

Last edited:

Reaction score
142
καλησπερα στην ομαδα και χρονια πολλα με υγεια σε ολους μας και τις οικογενειες μας
εχω εναν ενδιασμο και θελω βοηθεια απο τους πιο εμπειρους εχω βρει σε ενα γνωστο μαγαζι της αθηνας εκποιηση στα RF-3 στα 600€ ...γνωριζω οτι ειναι περιπου του 2000...να κανω κινηση γι'αυτα ή να περιμενω λιγο και να παω για τα RP-260F
Χωρίς να έχω ακούσει τα RF-3 ποτέ, αν το θέμα είναι η διαφορά τιμής, μπορείς να βρεις τα RP-260F από idealo.de με κάτω από 800€ τελική με μεταφορικά

Reaction score
1.379
Σχετικά με το θέμα "φώνασμα" δεν είναι απόλυτο. Σε απ ευθείας αντιπαραβολή με Monitor Audio rs, σε κομμάτια που παρουσίαζαν το πρόβλημα στα rf, περίπου ίδια αντίδραση υπήρχε και στα Μ.Α., μάλλον στο αρχείο βρίσκεται το πρόβλημα. Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο και η σύνθεση του υπολοίπου συστήματος.
[DOUBLEPOST=1514361647][/DOUBLEPOST]

Αν θα κάνεις δουλειά, (κατά την γνώμη μου υπάρχει μεγάλη βελτίωση, δοκιμή πάντα ευπρόσδεκτη, έχω κάνει δηλαδή επέμβαση στα δικά μου από φίλο ), είναι με εξωτερικούς τεχνίτες, ή φίλους του φόρουμ που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις.
Αρκετά ηχεία φωνάζουν για διάφορους λόγους, τα Klipsch είναι μέσα σε αυτά, αναφέρεται συχνά και παγκοσμίως. Σίγουρα παίζουν ρόλο τα αρχεία και τα συνοδά, εγώ προσπάθησα να το φέρω εκεί που ήθελα αλλά δεν το κατάφερα και επειδή με ενδιαφέρει να ακούω μουσική και όχι να ασχολούμαι με το ηχείο το έδωσα.

Το δεύτερο που αναφέρεις επίσης το βλέπω συχνά online, πρέπει οι ιδιοκτήτες των Klipsch να είναι με διαφορά οι περισσότεροι που πειράζουν τα ηχεία τους για να παίξουν διαφορετικά. Αν ήταν μόνο τα χαμηλής κατηγορίας μοντέλα θα το δικαιολογούσα αλλά το βλέπω σε μοντέλα αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Reaction score
7
Χωρίς να έχω ακούσει τα RF-3 ποτέ, αν το θέμα είναι η διαφορά τιμής, μπορείς να βρεις τα RP-260F από idealo.de με κάτω από 800€ τελική με μεταφορικά
εχεις κανει αγορα απο εκει το εχω δει κι εγω και αυτο σκεφτομαι κι εγω ...να τα παρω απο εκει...

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.492
Ευχαριστώ για την απαντηση!
Άρα off the record αξιζει το κουρδισμα
- υπάρχουν και μέσα στο forum που τα ''πειράζουν'' ( βελτιώνουν εάν αρέσει το τελικό αποτέλεσμα ) , και ναι . . . αξίζει τον κόπο

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.433
Αρκετά ηχεία φωνάζουν για διάφορους λόγους, τα Klipsch είναι μέσα σε αυτά, αναφέρεται συχνά και παγκοσμίως. Σίγουρα παίζουν ρόλο τα αρχεία και τα συνοδά, εγώ προσπάθησα να το φέρω εκεί που ήθελα αλλά δεν το κατάφερα και επειδή με ενδιαφέρει να ακούω μουσική και όχι να ασχολούμαι με το ηχείο το έδωσα.

Το δεύτερο που αναφέρεις επίσης το βλέπω συχνά online, πρέπει οι ιδιοκτήτες των Klipsch να είναι με διαφορά οι περισσότεροι που πειράζουν τα ηχεία τους για να παίξουν διαφορετικά. Αν ήταν μόνο τα χαμηλής κατηγορίας μοντέλα θα το δικαιολογούσα αλλά το βλέπω σε μοντέλα αρκετών χιλιάδων ευρώ.
Δεν διαφωνώ, μάλιστα ανέφερες την σωστή κίνηση. Επειδή δεν θέλεις να προβληματίζεσαι, η καλύτερη λύση ήταν να τα αποχωριστείς.

Το θέμα με την κίνηση αυτή είναι ότι θέτοντας τα + και τα - για να βρεις κάτι καλύτερο, ή για να φτάσεις στα θετικά τους, πρέπει να ανέβεις κατηγορία αρκετά. Οι περισσότεροι κάτοχοι , προτιμούν να δέχονται τα όποια αρνητικά που κατά καιρούς τους προσάπτουν είς όφελος των θετικών. Έτσι σκέπτομαι και προσωπικά. Πχ για να προβώ σε αλλαγή, ύστερα από πολύ ψάξιμο, κατέληξα στο ότι πρέπει να περάσω το κατώφλι των 3000 ευρώ για να πω ότι ναι, αποχωρίζομαι τα rf (ποτέ όμως πώληση, απλώς αντικατάσταση και κατά καιρούς επαναφορά πάλι στον εθισμό που προκαλεί αυτή η εταιρεία) .

Επίσης αν αυτός που θα αναλάβει την επέμβαση -βελτίωση, γνωρίζει το θέμα, τότε όλα τα αρνητικά μειώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Και κάτι άλλο, σε αυτήν την κατηγορία τιμής κινούνται και τα νεοφερμένα forte III. Ήχος επιβλητικός φυσικός, ποιοτικός ! Το πιάνο πραγματικά είναι πολύ κοντά σε αυτό που απολαμβάνω στο σπίτι, όταν ασχολείται η σύζυγος. Λίγα ηχεία έχουν καταφέρει να με εντυπωσιάσουν σε αυτό το κομμάτι, ασχέτως τιμής!

Last edited:

Reaction score
782
- υπάρχουν και μέσα στο forum που τα ''πειράζουν'' ( βελτιώνουν εάν αρέσει το τελικό αποτέλεσμα ) , και ναι . . . αξίζει τον κόπο
Που ειναι αυτα τα ατομα ανθρωπε μου να τα κανω καινουρια ;
:D

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Που ειναι αυτα τα ατομα ανθρωπε μου να τα κανω καινουρια ;
-
" να τα κανω καινουρια "
Nά με συμπαθάs αλλά αυτό το κάνειs από την στιγμή που έχειs αποφασίσει να τα παντρευτείs !
Αν αυτά που έχειs δεν σου αρέσουν πιά , τα δίνειs και πάs στα επόμενα .
Ειδικά πειραγμένο Klipsch .....δεν είναι πιά Klipsch μετά το σκάλισμα !
Είναι κάτι άλλο .
Τά Klipsch είναι ιδιαίτερα ηχεία . Η θα σου αρέσουν ώs έχουν ή θα σου γυρίζουν οί τρίχεs !
Εκφράσειs τύπου , γλύκανε λίγο τό ..... , εγινε πιό στακάτο τό ...... , βελούδα και μετάξια , δεν χωράνε στα Klipsch !

Άποψη μου .

- >:(

Reaction score
782
-
" να τα κανω καινουρια "
Nά με συμπαθάs αλλά αυτό το κάνειs από την στιγμή που έχειs αποφασίσει να τα παντρευτείs !
Είναι κάτι άλλο .
Τά Klipsch είναι ιδιαίτερα ηχεία . Η θα σου αρέσουν ώs έχουν ή θα σου γυρίζουν οί τρίχεs !
Εκφράσειs τύπου , γλύκανε λίγο τό ..... , εγινε πιό στακάτο τό ...... , βελούδα και μετάξια , δεν χωράνε στα Klipsch !

Άποψη μου .

Μα για να τα παντρευτώ θα το κανω!
Απλα διαβασα σε διαφορα φορουμ του εξωτερικού οτι με τα διαφραγματα τιτανιου π.χ που φορανε τα forte iii παιζουν πολυ καλύτερα.(μπαίνουν και στα klf)
Στην περίπτωση ομως που πες δεν πειράζω τιποτα απο τις μοναδες, εχω στα πλανα μου τουλάχιστον να αλλαξω την καλωδίωση την εσωτερική με μια πιο καλή και να βαλω καινούριους πυκνωτές,αντιστάσεις στα cross μιας και εχουν τα χρονακια τους.
Τα ηχεια παίζουν μια χαρα ,εξαιρετικά θα ελεγα και οπως ειναι τωρα.
Αλλα εδω έρχεται το ψυχολογικό(το δικο μου) τα κανω καινουρια και τα κραταω μεχρι να γερασω.

Reaction score
142
εχεις κανει αγορα απο εκει το εχω δει κι εγω και αυτο σκεφτομαι κι εγω ...να τα παρω απο εκει...
Έχω αγοράσει το κεντρικό μου από hifisound.de χωρίς κανένα πρόβλημα, με αποστολή μάλιστα γύρω στη μια ώρα μετά την πληρωμή.

Όπως και να ´χει, στείλε ένα mail σε όσους τα πουλάνε και ζήτα μια καλύτερη τιμή με μεταφορικά και όλο και κάτι θα γλυτώσεις

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.433
-
" να τα κανω καινουρια "
Είναι κάτι άλλο .

Άποψη μου .

Δεν επηρεάζονται οι ιδιότητες αν γίνει σωστή δουλειά. Τα υλικά των κροσόβερσ είναι ευτελούς αξίας και αν ανοίξεις πίσω φαίνονται και με το μάτι. Αν λοιπόν κρατήσεις τα χαρακτηριστικά των υλικών, βελτιώνοντας όμως τα υλικά ως προς την ποιότητα, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ευκρινές. Είπαμε όμως αρκεί να γνωρίζουμε τι κάνουμε. Μπορώ να σας κοινοποιήσω τον διάλογο σχετικά με την επέμβαση στα δικά μου για να κατανοήσετε τα αναφερόμενα. Όπως λοιπόν αλλάζουμε καλώδια προς βελτίωση του ήχου, έτσι γίνεται και με τα υπόλοιπα υλικά.

Υπάρχει και η νέα σειρά στον χώρο μου, υποτίθεται βελτιωμένη σχετικά με τα rf. Όμως κάθονται σαν βοηθητικά σε δεύτερο χώρο, απλώς δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους! Πολύ ευχαρίστως δοκιμή προς επιβεβαίωση, για κάθε ενδιαφερόμενο!

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Δεν επηρεάζονται οι ιδιότητες αν γίνει σωστή δουλειά. Τα υλικά των κροσόβερσ είναι ευτελούς αξίας και αν ανοίξεις πίσω φαίνονται και με το μάτι. Αν λοιπόν κρατήσεις τα χαρακτηριστικά των υλικών, βελτιώνοντας όμως τα υλικά ως προς την ποιότητα, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ευκρινές. Είπαμε όμως αρκεί να γνωρίζουμε τι κάνουμε. Μπορώ να σας κοινοποιήσω τον διάλογο σχετικά με την επέμβαση στα δικά μου για να κατανοήσετε τα αναφερόμενα. Όπως λοιπόν αλλάζουμε καλώδια προς βελτίωση του ήχου, έτσι γίνεται και με τα υπόλοιπα υλικά.

Υπάρχει και η νέα σειρά στον χώρο μου, υποτίθεται βελτιωμένη σχετικά με τα rf. Όμως κάθονται σαν βοηθητικά σε δεύτερο χώρο, απλώς δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους! Πολύ ευχαρίστως δοκιμή προς επιβεβαίωση, για κάθε ενδιαφερόμενο!
-
Θά μου επιτρέψειs να εχω μιά διαφορετική άποψη .
Τά Klipsch είναι στον χώρο από το 1946 !
Δεν τουs θεωρώ " άσχετουs " ! Ίσα ίσα τουs έχω ψηλά και πολύ ψαγμένουs .
Βάζουν τα κατάλληλα υλικά , ....αυτά που πρέπει .
Μπορεί να είναι ευτελούς αξίας στά μάτια σου , μα είναι αυτά που πρέπει .
Πιστεύειs πώs αν οί τιμέs τουs ξεκίνούσαν από 3000e και πάνω με άλλα υλικά , καλά , γιά το ίδιο ηχείο που σήμερα κάνει 500e , δεν θά πούλαγαν ?
Γιατί δεν το κάνουν ?
Δεν το κάνουν γιά να κρατήσουν τό ηχόχρωμα που τουs έχει κάνει γνωστούs στον χώρο του ήχου . Σέ τέστ μέ κλειστά μάτια λέs ......αυτόs ό ήχοs είναι από Klipsch !
Γιατί να σε κάνουν εσένα τον πελάτη τουs να έχειs αμφιβολία , ....είναι , ή δεν είναι Klipsch ?
Όμαδα που κερδίζει δεν την αλλάζειs .

-
" Πολύ ευχαρίστως δοκιμή προς επιβεβαίωση, για κάθε ενδιαφερόμενο! "

Θα ακούσω ήχο Klipsch ή κάτι που μοιάζει με ήχο Klipsch ή με καθόλου από Klipsch ?

- :hi:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.433
Ιδού η Ρόδος που λένε. Πρόκληση - πρόσκληση λοιπόν για ακρόαση! :drinks:

Και σε τελική εφ όσον αυτό που με ευχαριστεί και με καλύπτει είναι αυτό με την επέμβαση (και ας μην είναι κλιπσ) αυτό έχω στην βασική μου σύνθεση, αν δεν με κάλυπτε, σε ένα λεπτό θα το αντικαθιστούσα με το παρθένο. Στο θέμα γιατί δεν ασχολούμαι και με την νέα σειρά, αναφέρω ότι δεν υπάρχει λόγος, διότι βρίσκεται σε δεύτερο - επικουρικό χώρο, επί πλέον έτσι είναι καλύτερα διότι μπορούμε επί τόπου να δούμε τις όποιες διαφορές.

Επειδή όμως έχω διαβάσει αρκετά για αυτό το θέμα, και σεβόμενος την γνώμη σου αλλά και ανθρώπων που πολύ σωστά έχουν την ίδια γνώμη με την δική σου, θέλω να με πιστέψεις, προσπάθησα πολλές έως αμέτρητες φορές να βρω αιτία να αλλάξω την κατάσταση, μάταια όμως, η βελτίωση στο αυτί είναι καθαρά εμφανείς. Έτσι παραμένουν στο σύστημα. Άλλωστε ΑΥΤΟΣ ήταν και ο λόγος που πήγα αγόρασα και προϊόν από την νέα σειρά.... όμως... δεν.
[DOUBLEPOST=1514447472][/DOUBLEPOST]και μια και το έφερε η κουβέντα, οι διαφορά εντοπίζεται αποκλειστικά στην σκληρότητα που κάποιες φορές εμφανίζουν τα συγκεκριμένα ηχεία, επίσης υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην απόδοση της κόρνας, (πιο λεπτομερή πρίμα και μεγαλύτερη αίσθηση της χροιάς του ήχου Κλιπσ)....

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.492
- παρόν , τί τρέχει ; . . . κάτσε λίγο να διαβάσω τα τελευταία ποστ
[DOUBLEPOST=1514452076][/DOUBLEPOST]- λοιπόν ιδέα . . . εάν θέλετε να τους ψαλιδίσετε λίγο τις αιχμές , πάτε σε παλιομοδίτικο λαμπάτο ( που έχει roll-off , πάχη στην μεσαία , φουσκωμένο χαμηλό κλπ ) , εννοείται πως ο χώρος πρέπει να είναι φροντισμένος

- δηλ ένας primaluna ( που έχει δυναμικό , και αναλυτικό ήχο ) , δεν θα βοηθήσει ( μιά χαρά μηχάνημα είναι αλλά δεν στρογγυλεύει )

- φτηνή και αξιόπιστη λύση είναι οι Τσακιρίδηδες που μπορούν να παραγγελθούν βάσει προσωπικών αναγκών ( el34 αντί kt88 πχ . . . καί άλλα ) . . . εάν και πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι επιθυμητό τότε απλά δεν σας κάνουν τα klipsch . . .

. . . επίσης γιά να μην μπεί κανείς στο έξοδο να αγοράσει ενισχυτή , μπορεί με τα ηχεία του υπό μάλης ή το ένα μόνο ( οι χροιές μας ενδιαφέρουν επί του παρόντος ) , να επισκεφθεί τους εν λόγω ευγενέστατους κατασκευαστές και να ακούσει μία δυό εναλλακτικές

Reaction score
782
Εγω παντος τα rp280f τα παντρεψα με τον maestro 150 και γ@μουν. :D
Αυτο το σύστημα δεν το πειράζω.
(Μονο με yamaha as3000 τον αλλαζω) :p

Τωρα για τα klf30 που τα εχω σε αλλο χωρο.
Με λαμπα κελαιδανε αλλα τους λειπει ο έλεγχος χαμηλα.
Αλλα για βραδινές ακροασεις ειναι οτι πρεπει.
Με τα denonakia κατεβάζουν τοίχους.
ΑΛΛΑ οτι παρέμβαση θελω να τους κανω ειναι με σκοπο να τα κρατήσω μεχρι να γερασω ,αρκετα δηλαδη χρονια.
Δεν θελω να αλλαξω τον ηχητικο τους χαρακτηρα απλα να τα κανω καινουρια γιατι το αξίζουν.
Και ετσι μια χαρα παιζουν αλλα μετα με την κατάλληλη οπτικη φροντιδα το πιο πιθανον ειναι να μπουν στο σαλονι με τον μαεστεο και τα "μικρα" να πανε εκει οπου ειναι τα μεγαλα.

Reaction score
494
προκαλώ να ακούσετε τα δικά μου που είναι modify-ασμένα!!!
και αν με το καλό τα δώσω ( που είναι σε αγγελία ) και πάω για la scala ΠΑΛΙ θα τα modify-ιάσω...
και αυτό είναι super-ατού της klipsch !!! αν τολμάς κάντο με B&W !!!

ιάκωβε ΜΗ "μασας", ας τους να ψαρώνουν!!!

Reaction score
782
και αν με το καλό τα δώσω ( που είναι σε αγγελία ) και πάω για la scala ΠΑΛΙ θα τα modify-ιάσω...

Τα δικά σου απο οσο τα εχω δει σε φωτο.
Ειναι τουμπανιασμενα οχι απλα μοντ.
Θα θελα να τα ακουσω η αλήθεια ειναι πριν κανεις το λάθος να τα δωσεις

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.433
Τα δικά σου απο οσο τα εχω δει σε φωτο.
Ειναι τουμπανιασμενα οχι απλα μοντ.
Θα θελα να τα ακουσω η αλήθεια ειναι πριν κανεις το λάθος να τα δωσεις
+1
[DOUBLEPOST=1514456697][/DOUBLEPOST]

και εμένα "" modify- ασμένα"" είναι φυσικά!! (δεν μασάω, διότι έχω την ευκολία για άμεση αντιπαραβολή στον Χώρο μου, το αυτί δε δεν κάνει ποτέ λάθος). ( Και για να έχουν άποψη για τον ήχο, πουσαριμένα klipsch οι μη γνωρίζοντες , ας βάλουν ένα καλό ζευγάρι ακουστικά στα αυτιά τους, αυτό που θα αισθανθούν είναι ακριβώς αυτό που βγαίνει από τα μεγάφωνα των klipsch μας )

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος