klipsch rb 51 και sub yamaha yst515

Reaction score
4
καλησπέρα σε ολλη την ομαδα!!!!!!!!!!!!!!! καινούριος στο forum και ερασιτέχνης με την μουσικη!!!!!!!!!!! παιδες το ηχοσηστημα μου αποτελείται από 7 ηχεια klipsch rb 51 και ένα sub Yamaha yst515 και όλα αυτά πανω σε έναν denon avrx 2000. Τα ηχεια κρεμονται περιμετρικα πανω σε ψευδοροφή με βαση...και σε ισσες απόστασης... ο χωρος μου είναι 25 τετραγωνικα και η χρηση τους προοριζονται αποκλειστικα για μουσικη... Παιζω αρκετα δυνατα με αποτέλεσμα ο ενισχητης μου να ζεστενεται (30 λεπτα ) και να σβηνει (προστασια) ......... μημπως ο ενισχητης αυτος μου πεφτει λιγος????? τι μου προτείνεται??????

• Like
Reactions: PPG

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
Έλα βρε τίγρη!
με τέτοιο τίτλο είναι λες και τα πουλάς σετάκι:p:lol::roflmao:

ανέβασε καμιά φωτό να αρχίσουμε κουτσομπολιό:party:

Υ.Γ.Ο ενισχυτής έχει αέρα-κενό να αναπνέει?Έκανες δοκιμή να βάλεις κανένα ανεμιστηράκι να δεις αν σου κάνει τα ίδια?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566
Αν το αρκετά δυνατά είναι "δεν ακούω αν φωνάξουν μέσα στ' αυτί μου όποτε παίζει" και παίζεις με κάποιο upmix του stereo όπως Dolby PL IIx ή all, μπορεί να μην επαρκεί η ισχύς του ενισχυτή. :)

Reaction score
4
που εχεις βαλει κρος ;
τι είναι το κρος??????
[DOUBLEPOST=1511816903][/DOUBLEPOST]
Αν το αρκετά δυνατά είναι "δεν ακούω αν φωνάξουν μέσα στ' αυτί μου όποτε παίζει" και παίζεις με κάποιο upmix του stereo όπως Dolby PL IIx ή all, μπορεί να μην επαρκεί η ισχύς του ενισχυτή. :)
ναι...παιζω δυνατα,,,όμως το πρόβλημα μου είναι ότι σβηνει ο ενισχητης (προστασια)

daharis666

Moderator
Reaction score
83.309
Ρε ανώμαλε εγκάθετε προβοκάτορα καιδενξερωγω τι άλλο?!>:(:p:D

εμείς παρακαλάμε,τρωγόμαστε με τις γυναίκες μας,μαρτυράμε να βρούμε πατέντες να ανεβάσουμε λίιιιιγο ψηλά κάποια ηχεία και εσύ μας πετάς στη μάπα ΑΥΤΟ!?:o:o

ταμάμ για τον Κεφάλα είσαι...κάτσε να σε πάρει χαμπάρι:p:D

Reaction score
380
Είναι απόλυτα λογικό σε ακρόαση μουσικής με όλα τα κανάλια, (επιλέγεις τη λειτουργια 7.1 stereo φαντάζομαι) να το παθαίνεις αυτό, καθώς ΟΛΑ τα ηχεία παίζουν στην ίδια ένταση και ζορίζεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ο AV.
Δεν είναι προοριμένος για τέτοια χρήση και φοβάμαι πως όσο μεγαλύτερο av και να πάρεις απλά θα κάνεις μεγαλύτερο το χρόνο που θα περάσει μέχρι να σταματήσει για προστασία.

Εμένα η απορία μου είναι η εξής:
Γιατί ακούς μουσική από 7 ηχεία περιμετρικά ενω μπορείς να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα ακούγοντας από 2 κύρια εμπρος ηχεια;;;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566

daharis666

Moderator
Reaction score
83.309
εγώ να ρωτήσω τώρα...
με ποια λογική συμμετρίας τα έχεις τοποθετημένα? για να ακούς μουσική από παντού ή για ταινίες?
είπες ότι έχεις 7 και βλέπω τα 4 από τη μία πλευρά σε σειρά και για τα άλλα δεν μπορώ να καταλάβω το στυλ τοποθέτησης:idk:
μας το εξηγείς και αυτό?

daharis666

Moderator
Reaction score
83.309
Πήγαινε στις ρυθμίσεις του ενισχυτή, βάλε όλα τα ηχεία Small και Crossover frequency τα 80Hz, άκουσε, κι έλα πάλι. :)
θα κρατάει κανείς χρόνο πότε θα ξανασβήσει?:p:D

Reaction score
5.624
Ζοριζεται πολυ το συστημα σου λογο της βιας που του ασκεις ,επισης τα ηχεια αυτα εχουν port-dac (τρυπα)στο πισω μερος οποτε και λογο τοποθετησης,δεν παιρνεις παρα ελαχιστα απο αυτα που μπορουν να αποδωσουν, χρειαζονται αποσταση απο τον πισω τοιχο για να συντονισουν σωστα στον χωρο. Τα ηχεια πως ειναι συνδεδεμενα στον ενισχυτη; ενα καλωδιο απο καθε ηχειο παει σε ενα καναλι η αλλιως;
Οπως σου ειπαν και οι υπολοιποι αλλαξε τα ηχεια σου απο large σε small ανεβασε την συχνοτητα αποκοπης πανω απο τους 100-120 στον ενισχυτη για να ξεκουρασεις το συστημα σου,και να μην ζεσταινεις τα πηνια,των μεγαφωνων σου και κινδυνεουν να καουν. Αν δεν σου φτανει η ενταση απο αυτα τα μεγαφωνα θελεις κατι μεγαλυτερο σε ιντσες και οχι 5,1/5" για να κουνηθει το συμπαν του σπιτιου περισσοτερο:lolsign:

Reaction score
4
εγώ να ρωτήσω τώρα...
με ποια λογική συμμετρίας τα έχεις τοποθετημένα? για να ακούς μουσική από παντού ή για ταινίες?
είπες ότι έχεις 7 και βλέπω τα 4 από τη μία πλευρά σε σειρά και για τα άλλα δεν μπορώ να καταλάβω το στυλ τοποθέτησης:idk:
μας το εξηγείς και αυτό?
φιλε μου ,,προοριζονται αποκλειστηκα για μουσικη............τα τέσσερα είναι (όπως τα βλέπεις στη φωτο) στον έναν τοιχο και τα αλλα τρεια είναι απέναντι ( 5 μετρα αποσταση ) ...... δεν ειχα σκοπο τοποθετήσεις με αυτό τον τροπο....αλλα βλέπεις ο αρχηγος του σπιτιου δεν ενεκρινε την τοποθετηση πανω από πορτες και παραθυρα οποτε περιορηστικα στους 2 τοιχους μονο!!!!!!!!!!! για να καταλάβεις ο χωρος είναι 5 χ 5 μετρα (καθηστικο) πασο στη μεση και ξεκιναει η κουζηνα 4χ 4 ...

Last edited:

Reaction score
4
Ζοριζεται πολυ το συστημα σου λογο της βιας που του ασκεις ,επισης τα ηχεια αυτα εχουν port-dac (τρυπα)στο πισω μερος οποτε και λογο τοποθετησης,δεν παιρνεις παρα ελαχιστα απο αυτα που μπορουν να αποδωσουν, χρειαζονται αποσταση απο τον πισω τοιχο για να συντονισουν σωστα στον χωρο. Τα ηχεια πως ειναι συνδεδεμενα στον ενισχυτη; ενα καλωδιο απο καθε ηχειο παει σε ενα καναλι η αλλιως;
Οπως σου ειπαν και οι υπολοιποι αλλαξε τα ηχεια σου απο large σε small ανεβασε την συχνοτητα αποκοπης πανω απο τους 100-120 στον ενισχυτη για να ξεκουρασεις το συστημα σου,και να μην ζεσταινεις τα πηνια,των μεγαφωνων σου και κινδυνεουν να καουν. Αν δεν σου φτανει η ενταση απο αυτα τα μεγαφωνα θελεις κατι μεγαλυτερο σε ιντσες και οχι 5,1/5" για να κουνηθει το συμπαν του σπιτιου περισσοτερο:lolsign:
το κάθε ηχειο καταληγει στον ενισχητη μονο του... δεν θυμαμαι τη μαρκα του καλοδιου αλλα το μονο που θυμαμαι ότι ξοδεψα αρκετα χρηματα για το καλοδιο!!!!!!!!! η αποσταση του ηχείου από τον τοιχο είναι 13 εκατοστα .. η ενταση από τα ηχεια μου φτανει,,,αλλα το πρόβλημα μου είναι ο ενισχητης που σβηνει μολις ζεσταθεί....

daharis666

Moderator
Reaction score
83.309
....αλλα βλέπεις ο αρχηγος του σπιτιου δεν ενεκρινε την τοποθετηση πανω από πορτες και παραθυρα οποτε περιορηστικα στους 2 τοιχους μονο!!!!!!!!!!! για να καταλάβεις ο χωρος είναι 5 χ 5 μετρα (καθηστικο) πασο στη μεση και ξεκιναει η κουζηνα 4χ 4 ...
Τσάμπα σε παίνεψα και σένα..:p:D

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
30.455
εμείς παρακαλάμε,τρωγόμαστε με τις γυναίκες μας,μαρτυράμε να βρούμε πατέντες να ανεβάσουμε λίιιιιγο ψηλά κάποια ηχεία
Μίλα για τον εαυτό σου ρε κακομοίρη!
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι να παρακαλάμε...

....πήρα δραστικά μέτρα και έχω μόνο δικάναλο:D

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89