Klipsch rp8000f a little help

Reaction score
1.275
Αυτή θα ήταν και εμένα η επιλογή μου, μετατροπή σε 2,5δρομους
Σωστά! Ούτως ή άλλως η σχεδίαση T-W-W των αυτών των Klipsch δεν είναι D'Appolito κι αυτό είναι κραυγαλέα εμφανές τόσο από τη διάταξη των μεγαφώνων, όσο κι από τους ρυθμούς κλίσης των φίλτρων crossover. Η παρούσα σχεδίαση "πρέπει" να χρησιμοποιείται ως η "ιδανική" 2δρομη, με το δεύτερο woofer ν' "επωμίζεται" την αντιστάθμιση της έξαρσης (+3dB) του άνω φάσματος εξαιτίας του πλάτους της πρόσοψης του ηχείου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Μιλώντας για ένα μεγάλο σε ύψος ηχείο δύο δρόμων, με δύο 8ιντσα και κόρνα, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αρχικά στο πως το μετράμε.
Η απόσταση του κάτω woofer με την κόρνα και αντιστοίχως του πάνω με την κόρνα, δημιουργούν μια σειρά ακυρώσεων γύρω από το σημείο διαχωρισμού (crossover point), όταν κάνουμε την κλασική μέτρηση στο 1 μέτρο απόσταση. Το ηχείο αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει σχεδιαστεί για ακροάσεις μικρότερες των 2 μέτρων. Όταν λοιπόν η απόσταση αυξηθεί, μειώνονται και οι αυξομειώσεις στην απόκριση.
Σε καμία περίπτωση δεν θα προσεγγίσουν το ιδανικό της <<σημειακής πηγής>>, θα απέχουν πολύ από αυτό, αλλά δεν θα είναι και οι ακραίες που συνήθως βλέπουμε.

Όσον αφορά την όποια μετατροπή, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν όλες οι παράμετροι λειτουργίας του ηχείου και όχι μόνο να παρουσιάσουμε μια <<βελτιωμένη>> απόκριση.
Πριν λίγο καιρό παρακολούθησα μια ταινιούλα ενός ασπρομάλλη κυρίου στο YouTube, που και καλά <<βελτίωσε>> ένα μοντέλο της Klipsch.
Έδωσε βάση στην ομαλότερη απόκριση συχνότητας. Έφτιαξε έτσι ένα crossover που κατέβαζε αρκετά χαμηλότερα το σημείο διαχωρισμού, δίνοντας με στην κόρνα μεγαλύτερο φάσμα.
Μια εντελώς λάθος τακτική, τη στιγμή που η κόρνα του συγκεκριμένου ηχείου έχει Συχνότητα Συντονισμού (Fs) 1450 Hz, (την έχω μετρήσει), και η απόκριση της στις δεδομένες συνθήκες ξεκινούσε από τους 1300 Hz.

Ένας άλλος τομέας είναι η <<σύνθετη αντίσταση>> που θα παρουσιάζει πλέον το ηχείο. Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που έχουν επιλέξει αδύναμους ενισχυτές, εντελώς λάθος, για να οδηγήσουν τα ηχεία αυτά, βασιζόμενοι στα στοιχεία της εταιρίας.
Αν με το νέο crossover ρίξουμε και άλλο την, ήδη χαμηλή σε τομείς του φάσματος, εμπέδηση του ηχείου, για παράδειγμα κάνοντας το 2,5 δρόμων, η όποια <<βελτίωση>> θα πάει στράφι, αφού αρκετοί άλλοι παράγοντες της αναπαραγωγής θα χειροτερεύσουν.

Reaction score
1.275
Ενώ αντιλαμβάνομαι τη λογική στο πείραγμα των ηχείων ως αναβάθμιση σε κάποια υλικά - λύση για κάποια προβλήματα, δεν την καταλαβαίνω ακριβώς τουλάχιστον ως λύση για ''αλλαγή χαρακτήρα..''
Τι θα κερδίσει επενδύοντας ένα ποσό (όχι και πολύ μικρό) για αλλαγές στο cross κρατώντας τα ίδια ηχεία?
Γιατί να μην πάει απευθείας σε άλλα?
Μιλάμε για δραστική επέμβαση στον ''χαρακτήρα'' αν κατάλαβα..
Πέρα από το κόστος στα υλικά θα χάσουν και μεταπωλητική αξία (το είπε κι ο ενδιαφερόμενος).
Ειλικρινής είναι η απορία, δεν αμφισβητώ..
Σωστή η απορία σας κι εν μέρει η τοποθέτησή σας. Διευκρινίζω πως στα ηχεία αυτά έχει τοποθετηθεί λάθος crossover, φυσικά εκ "βιομηχανικής" παραδρομής", το οποίο χρειάζεται αντικατάσταση κι όχι αναβάθμιση υλικών, καθώς η τελευταία δε θα επιφέρει ουδεμία θετική διαφορά. Όσο για την μεταπωλητική αξία, κατά τη γνώμη μου, αυτή θα διατηρηθεί σταθερή και θα συμπεριλάβει το κόστος της "αναβάθμισης" διότι το "πρόβλημα" στην απόκριση είναι πλέον γνωστό κι αποδεκτό στην κοινότητα. Κι επειδή είμαι ονειροπόλος κι αισιόδοξος χαρακτήρας, ευελπιστώ πως κάποια στιγμή, η ίδια η εταιρία θα "προσφέρει" τη δυνατότητα μιας "εργοστασιακής" αναβάθμισης σε όλους τους πελάτες που κατέχουν αυτό το προϊόν της.
η κόρνα του συγκεκριμένου ηχείου έχει Συχνότητα Συντονισμού (Fs) 1450 Hz, (την έχω μετρήσει)
Παρακαλώ, μία διευκρίνηση. Η μέτρηση έγινε με την κεφαλή στον "αέρα" ή "φορτωμένη" στην χοάνη της;

Last edited:

Reaction score
6.593
Μιλώντας για ένα μεγάλο σε ύψος ηχείο δύο δρόμων, με δύο 8ιντσα και κόρνα, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αρχικά στο πως το μετράμε.
Η απόσταση του κάτω woofer με την κόρνα και αντιστοίχως του πάνω με την κόρνα, δημιουργούν μια σειρά ακυρώσεων γύρω από το σημείο διαχωρισμού (crossover point), όταν κάνουμε την κλασική μέτρηση στο 1 μέτρο απόσταση. Το ηχείο αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει σχεδιαστεί για ακροάσεις μικρότερες των 2 μέτρων. Όταν λοιπόν η απόσταση αυξηθεί, μειώνονται και οι αυξομειώσεις στην απόκριση.
Σε καμία περίπτωση δεν θα προσεγγίσουν το ιδανικό της <<σημειακής πηγής>>, θα απέχουν πολύ από αυτό, αλλά δεν θα είναι και οι ακραίες που συνήθως βλέπουμε.

Όσον αφορά την όποια μετατροπή, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν όλες οι παράμετροι λειτουργίας του ηχείου και όχι μόνο να παρουσιάσουμε μια <<βελτιωμένη>> απόκριση.
Πριν λίγο καιρό παρακολούθησα μια ταινιούλα ενός ασπρομάλλη κυρίου στο YouTube, που και καλά <<βελτίωσε>> ένα μοντέλο της Klipsch.
Έδωσε βάση στην ομαλότερη απόκριση συχνότητας. Έφτιαξε έτσι ένα crossover που κατέβαζε αρκετά χαμηλότερα το σημείο διαχωρισμού, δίνοντας με στην κόρνα μεγαλύτερο φάσμα.
Μια εντελώς λάθος τακτική, τη στιγμή που η κόρνα του συγκεκριμένου ηχείου έχει Συχνότητα Συντονισμού (Fs) 1450 Hz, (την έχω μετρήσει), και η απόκριση της στις δεδομένες συνθήκες ξεκινούσε από τους 1300 Hz.

Ένας άλλος τομέας είναι η <<σύνθετη αντίσταση>> που θα παρουσιάζει πλέον το ηχείο. Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που έχουν επιλέξει αδύναμους ενισχυτές, εντελώς λάθος, για να οδηγήσουν τα ηχεία αυτά, βασιζόμενοι στα στοιχεία της εταιρίας.
Αν με το νέο crossover ρίξουμε και άλλο την, ήδη χαμηλή σε τομείς του φάσματος, εμπέδηση του ηχείου, για παράδειγμα κάνοντας το 2,5 δρόμων, η όποια <<βελτίωση>> θα πάει στράφι, αφού αρκετοί άλλοι παράγοντες της αναπαραγωγής θα χειροτερεύσουν.
Πώς γίνεται να πέσει η εμπέδηση;
Στο βίντεο πάντως έχει περιλάβει και αυτήν μετά την μετατροπή ...μάλλον πανευκολη τι βλέπω...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Παρακαλώ, μία διευκρίνηση. Η μέτρηση έγινε με την κεφαλή στον "αέρα" ή "φορτωμένη" στην χοάνη της;
Με την χοάνη αλλά η διαφορά είναι λίγες δεκάδες Hz.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Πώς γίνεται να πέσει η εμπέδηση;
Στο βίντεο πάντως έχει περιλάβει και αυτήν μετά την μετατροπή ...μάλλον πανευκολη τι βλέπω...
Ποιο βίντεο λες;
Η εμπέδηση πέφτει εξαιτίας του κυκλώματος διαχωρισμού της μονάδας του κάτω φάσματος.
Επιπλέον βέβαια μειώνεται η ευαισθησία.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Και που είναι η φάση οεο;
Για να καταλάβεις, τα 5 Ωμ που για παράδειγμα μπορεί να φαίνονται εκεί, όταν η φάση είναι 45 μοίρες εκτός, δίνουν ένα ουσιαστικό φορτίο στον ενισχυτή γύρω στο 1,5 Ωμ, που μόνο εύκολο δεν το λες.
Με δυο λόγια, χωρίς τη φάση δεν μπορείς να κρίνεις εύκολο ή δύσκολο.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Σωστή η απορία σας κι εν μέρει η τοποθέτησή σας. Διευκρινίζω πως στα ηχεία αυτά έχει τοποθετηθεί λάθος crossover, φυσικά εκ "βιομηχανικής" παραδρομής", το οποίο χρειάζεται αντικατάσταση κι όχι αναβάθμιση υλικών, καθώς η τελευταία δε θα επιφέρει ουδεμία θετική διαφορά. Όσο για την μεταπωλητική αξία, κατά τη γνώμη μου, αυτή θα διατηρηθεί σταθερή και θα συμπεριλάβει το κόστος της "αναβάθμισης" διότι το "πρόβλημα" στην απόκριση είναι πλέον γνωστό κι αποδεκτό στην κοινότητα. Κι επειδή είμαι ονειροπόλος κι αισιόδοξος χαρακτήρας, ευελπιστώ πως κάποια στιγμή, η ίδια η εταιρία θα "προσφέρει" τη δυνατότητα μιας "εργοστασιακής" αναβάθμισης σε όλους τους πελάτες που κατέχουν αυτό το προϊόν της.

Σας ευχαριστώ για την απάντηση. :thumbsup:

Reaction score
15
καλημερα κύριοι :)

Λοιπον μετα απο δοκιμές με το UMIK1 και το REW διορθωθηκε κατα παααααααρα πολυ το προβλημα που εχω.
Εχουμε και λεμε.
στα συν:
+ οι κορνες μαλακωσαν
+ δεν εχουν αυτο το χαζοχρωμα (ντουντουκίλα) λες και βαζεις τα χερια σου γυρω απο το στομα σου φωναζοντας
+ εγιναν πιο σκοτεινα, πιο σωστα decays, λιιιιιιιγο πιο dry αλλα προσωπικα μ αρεσει αυτο.
+ πολυ καλύτερος διαχωρισμός οργάνων, ακουω πραγματα που ηταν πιο μουντα (overlapping) χωρις τη διορθωση

+ αλλα το πιο σημαντικο, δεν εχει χαθει το liveness στοιχειο που κατατασω πρωτο στα προσωπικα μου prefrences
+ ισσοροπησαν, ακουγονται πιο σωστα.. δε μπορω να το περιγραψω αλλιως.
+ πρακτικα ειναι λες και ακουω αλλο ηχειο, πολυ πιο ωριμο

Στα πλην:
- χανουν λιγο απο τη λαμψη τους (λογικο μιας και το EQ τους αλλαξε τα φωτα)

Ειναι τοσο σημαντικο σε ποσοστο το πλην που να ισοσκελίσει και ακυρωσει τα συν?
ουτε καν!

conclusion:
Ειμαι πολυ ικανοποιημενος με αυτο που ακουω τωρα καθως ειχα ΛΙΩΣΕΙ απειρες ωρες στο να μαζεψω το EQ μονος.
Συμβουλη προς νεοτερους.. διορθωση προβληματων με EQ απο το αυτι σας, δε θα καταφερετε τιποτα.. ΠΑΘΩΝ
Το κοστος του μικροφωνου ειναι αστειο μπροστα στη ταλαιπωρια και χασιμο χρονου. απλα παρτε το, θα σωθειτε..
Ευχαριστώ τους φιλους για τη βοηθεια, you guys rock!

Επισης:
Μαλλον δε θα αποφύγω το sub, δε ξερω ποιο..

Το διαγραμμα ακουστικης με το μικροφωνο στο υψος του κεφαλιου μου κοιτωντας τα ηχεια
(δοκιμασα και ορθιο 90 μοιρες και εφτιαξα 2ο EQ, αλλα μ αρεσει το EQ που εφτιαξα καλυτερα με αυτη τη μετρηση)
1678269285540.png

Reaction score
6.593
Για να καταλάβεις, τα 5 Ωμ που για παράδειγμα μπορεί να φαίνονται εκεί, όταν η φάση είναι 45 μοίρες εκτός, δίνουν ένα ουσιαστικό φορτίο στον ενισχυτή γύρω στο 1,5 Ωμ, που μόνο εύκολο δεν το λες.
Δες το βίντεο τα περιγράφει τις προσπάθειες να μην φύγει η φαση...οκ δεν την έχει στις μετρήσεις
Μπορεί όποιος θέλει να στείλει μνμ να απαντήσει γιατί μένει στην περιγραφή..
Και εγώ άπιστος είμαι εάν κάποιος σε αυτό το κόστος μετατροπής δηλώνει κρύβοντας τεχνιεντως κάτι τι να πω.

Υπό αυτή την έννοια όλα τα 2.5 δρομα παρόμοιας σχεδίασης
είναι αλλού για αλλού...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Σας ευχαριστώ για την απάντηση. :thumbsup:
Βέβαια να διευκρινήσω πως όσο αφορά τουλάχιστον τον δικό μου τρόπο σκέψης το δίλημμα παραμένει..
Θα έχει περισσότερο όφελος η επέμβαση-αλλαγή cross στα υπάρχοντα ηχεία σε σχέση με την αντικατάσταση τους με κάτι διαφορετικό?
Ένα έξτρα ποσό θα ''χαθεί'' και στις δύο περιπτώσεις..
Εκτός αν με την επέμβαση υπάρχουν ενδείξεις πως το ηχείο θα ήταν ανώτερο από τον ανταγωνισμό.

Αυτή ήταν και η απορία..

(δεν ξέρω και πόσο κοστίζουν τα συγκεκριμένα.. :rolleyes: για να το ψάξω,.. 8-))

Στο amazon de που κοίταξα 579 (το ένα?) και 316 delivery.. :biggrin:
Στο Skroutz 1200 ο φθηνότερος 1300 κάτι μέση τιμή.. :rolleyes:
Μά'στα..

Last edited:

Reaction score
6.593
SOCO

Hi i have a question for you ,why not included
on your resistance measurements and the phase in the same graph?
Regards soco

Because we don't measure the phase of the speaker. We only use the acoustic output of the drivers to tell us what the phase relation is, namely at the crossover point(s).
Measuring the phase doesn't really tell us anything we need to know beyond what the other measurements already tell us.

Hobbs Ray
gr-research.com
940-592-3400

Yes, but the resistance does tell the whole truth for the load that sees one amplifier,if the phase is not also included ?
Why this measurement is necessary in one construction from start and dont in one upgrade?
In any case thanks in advance.
Best regards Soco.

A typical phase measurement used on the same graph as the impedance doesn't tell us the necessary information about the phase relation between the drivers
The actual phase plot of the original speaker was never measured, even with the stock speaker, but the phase relation of the drivers were roughly 95 out of phase so it wasnt really cancelling or summing together, it closely follows the measurements of each driver. (see below) It is the phase relation of the drivers that matters more than a phase plot of the whole speaker.

The vertical measurements tell us what the phase relations of the drivers are, without needing a specific measurement for phase.
If they were 180 degrees out of phase there would be a massive hole (like what is seen as you move the microphone up 4inches (10cm) at a time, their phase is pushed further and further out out of alignment)
Klipsch RP 8000F vertical off axis.jpg
We don't have the measurements on this speaker, if you move the microphone downwards, they will start to become more in phase.

For instance, take the smaller 6000F speaker where we did take a vertical measurement going down from the tweeter axis.
On Axis: roughly 70 degrees out of phase, creating a dip at the crossover point.
on axis response.jpg
Move the microphone down 8 inches (20CM) and it becomes much more in phase: (Closer to 20 degrees)
on upper woofer axis.jpg
Which means if you want a good phase relation out of these speakers, in their stock configuration, you will need to be sitting down with your head close to the floor.
On top of that, even if the drivers were fully in phase, there would still be a 5-6dB hole in the response as the drivers aren't playing high/low to reach one another.

With the upgraded speaker, here's what the new crossover measurement looks like:
New crossover.jpg

The new On-Axis response (Green) is now 5dB higher than where the tweeter (purple) and upper-woofer (blue) cross. They are now almost fully in-phase.

Hopefully that gives you an idea of what we're looking for and how we look at the acoustic phase between drivers rather than the electrical phase of the speakers as a whole.

Hobbs Ray
gr-research.com
940-592-3400

K

kimon

Guest
Αφού το είπαμε, ρε φίλε, δεν δίνουμε δεκάρα για το τι φορτίο βλέπει ο ενισχυτής, όρεξη για μανούρα έχεις;

K

kimon

Guest
Measuring the phase doesn't really tell us anything we need to know beyond what the other measurements already tell us.
Δικαίωμά του βεβαίως να μη θεωρεί σημαντική την μιά ή την άλλη μέτρηση, θα έπρεπε όμως να την παραθέτει από σεβασμό προς τους υποψηφίους πελάτες του.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
SOCO

Hi i have a question for you ,why not included
on your resistance measurements and the phase in the same graph?
Regards soco

Because we don't measure the phase of the speaker. We only use the acoustic output of the drivers to tell us what the phase relation is, namely at the crossover point(s).

Hobbs Ray
gr-research.com
940-592-3400

Yes, but the resistance does tell the whole truth for the load that sees one amplifier,if the phase is not also included ?
Why this measurement is necessary in one construction from start and dont in one upgrade?
In any case thanks in advance.
Best regards Soco.

A typical phase measurement used on the same graph as the impedance doesn't tell us the necessary information about the phase relation between the drivers
The actual phase plot of the original speaker was never measured, even with the stock speaker, but the phase relation of the drivers were roughly 95 out of phase so it wasnt really cancelling or summing together, it closely follows the measurements of each driver. (see below) It is the phase relation of the drivers that matters more than a phase plot of the whole speaker.

The vertical measurements tell us what the phase relations of the drivers are, without needing a specific measurement for phase.
If they were 180 degrees out of phase there would be a massive hole (like what is seen as you move the microphone up 4inches (10cm) at a time, their phase is pushed further and further out out of alignment)
View attachment 283783
We don't have the measurements on this speaker, if you move the microphone downwards, they will start to become more in phase.

For instance, take the smaller 6000F speaker where we did take a vertical measurement going down from the tweeter axis.
On Axis: roughly 70 degrees out of phase, creating a dip at the crossover point.
View attachment 283784
Move the microphone down 8 inches (20CM) and it becomes much more in phase: (Closer to 20 degrees)
View attachment 283785
Which means if you want a good phase relation out of these speakers, in their stock configuration, you will need to be sitting down with your head close to the floor.
On top of that, even if the drivers were fully in phase, there would still be a 5-6dB hole in the response as the drivers aren't playing high/low to reach one another.

With the upgraded speaker, here's what the new crossover measurement looks like:
View attachment 283782

The new On-Axis response (Green) is now 5dB higher than where the tweeter (purple) and upper-woofer (blue) cross. They are now almost fully in-phase.

Hopefully that gives you an idea of what we're looking for and how we look at the acoustic phase between drivers rather than the electrical phase of the speakers as a whole.

Hobbs Ray
gr-research.com
940-592-3400

Κατάλαβα...
Ο τύπος μπερδεύει την <<ακουστική>> με την <<ηλεκτρική>> φάση του ηχείου!!!!!

Reaction score
38
Ας βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην κουβέντα. Ξεκάθαρα από την πλευρά ενός ακροατή που απλά πατάει το κουμπί στον ενισχυτή του και ακούει μουσική, γιατί τα τεχνικά που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν τα καταλαβαίνω. :idk:

Λοιπόν έχω σκοπό να μετακομίσω και να πάω σε μεγαλύτερο σπίτι οπότε θα χρειαστώ μεγαλύτερα ηχεία για το σαλόνι μου.
Η αρχική σκέψη ήταν να πάω σε κάτι καλύτερο από klipsch. Ξέκινησα μια έρευνα αγοράς ακούγοντας ηχεία της τάξης των 2.000-2.500 ευρώ. Ενώ λοιπόν πολλά απά αυτά μου φάνηκαν πιο ισσοροπημένα ηχητικά από τα klipsch, τα klipsch μου άρεσαν περισσότερο.
Και εξηγούμαι: ενώ σε άλλες μάρκες μπορούσα να ακούσω λεπτομέρειες στην εγγραφή που στα klipsch απλά χάνονταν, ακούγοντας τα ίδια τραγούδια από τα klipsch μου δινόνταν η εντύπωση ότι βρίσκομαι σε ένα συναυλιακό χώρο και έχω κάτσει ακριβώς μπροστά στο stage. Και ναι αυτό σε πολύωρη ακρόαση θα κουράσει βεβαίως αλλά είναι η ζωντάνια της μουσικής που σε όσα ηχεία άκουσα δεν ήταν τόσο έντονη.

Ένας πωλητής μου είπε συγκεκριμένα τα klipsch δεν είναι audiophile ηχεία αλλά πουλάνε σαν τρελά. Και προφανώς αυτό το γνωρίζει η εταιρεία και για αυτό παράγει τα ηχεία της με την συγκεκριμένη ηχητική ταυτότητα.
Τέλοσπάντων μάλλον σε klipsch με βλέπω να ξαναπηγαίνω 😁

ΥΓ Στέλιο αν πηγαίνεις σε συναυλίες και σου αρέσει να κάθεσε μπροστά, κράτα τα ηχεία σου και αν το αποφασίσεις να ξέρεις ότι τα περιθώρια βελτίωσης που έχουν είναι τεράστια ;)

Reaction score
6.593
Κατάλαβα...
Ο τύπος μπερδεύει την <<ακουστική>> με την <<ηλεκτρική>> φάση του ηχείου!!!!!
Όχι ακριβώς,λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει η ηλεκτρική αλλά η ακουστική ...
Στο τέλος του κειμένου...

Reaction score
15
ΥΓ Στέλιο αν πηγαίνεις σε συναυλίες και σου αρέσει να κάθεσε μπροστά, κράτα τα ηχεία σου και αν το αποφασίσεις να ξέρεις ότι τα περιθώρια βελτίωσης που έχουν είναι τεράστια ;)
Καλωστον!
Ηδη με το treatment που εκανα με το REW και το umik1 εστρωσαν σε σημειο που εχω best of both worlds.. Και μαλακώσαν σε σημειο που δεν με κουραζουν θα ελεγα καθολου (καθως ακομα εξερευνω την ακουστικη με το treatment)

Audiophile ηχεια δεν ειναι.. Ειναι ηχεια για home cinema ξεκάθαρα!! Σε ταινίες απλα δεν εχουν αντίπαλο, λογω του live χαραχτήρα τους.
Σε οτι αφορα τη μουσική ειναι fun speakers.. Τα λατρευω περα απο τον live χαραχτήρα τους και γιαυτο το λόγο.
Εχω ακουσει διαφορα ηχεια αλλα μπροστα τους μου ακουγονται dull and boring.. Βεβαια σε μακροχρόνια sessions δεν κουραζουν εκεινα.

Υποθετω ειμαι άπληστος.. θελω και το live στοιχειο, και να μη κουραζουν. Απο τη στιγμή που το πετυχαίνω με το treatment ειμαι υπερ-ευτυχής!

Επόμενος σταθμός ισως δαγκωσω το μήλο που λέγεται home cinema 5.1
2 πίσω και ενα διαλόγου χρειαζομαι... decisions decisions....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88