L G

Reaction score
0
:D Καλημέρα
Μήπως υπάρχει κάποια γνώμη για την LG RZ-42PX10 για την οποία ενδιαφέρομαι.Τα κριτήρια δεν είναι η απόδοση της μόνο σαν Plasma αλλά και η σχέση τιμη προς απόδοση.Ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε αποψη.

Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Reaction score
0
Ρε παιδιά κανείς δεν έχει αποψη για αυτήν την Plasma.Eίναι αρκετά πουλημένη απο οτι ακούω.Ας απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Reaction score
1
Εγώ πάντως Χρήστο που την έχω περίπου 1 μήνα,είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Καταπληκτική ευκρίνεια,πολύ καλά χρώματα.
Φίλε adam,πάρτην με κλειστά μάτια.

Reaction score
457
καλησπέρα,καλώς σας βρήκα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία... :wink:
επαναφέρω-ξεθάβω λίγο το τόπικ αυτό , προκειμένου να μου λύσετε ένα πρόβλημα που με ''βασανίζει'' αυτές τις μέρες... :?
αγόρασα στις 15 του Δεκέμβρη μια LG 42'' PX11 μιας και την είχα δει και μου άρεσε πολύ στην τιμή των 2500 ευρώ...τιμή που υπήρξε στα μαγαζιά για 2 μέρες αφού την πέτυχα στην καλύτερη προσφορά..
το θέμα δημιουργήθηκε όταν σύνδεσα την τηλεόραση στο σπίτι μου....παρατήρησα έντονα το φαινόμενο του solarize συν του ότι δεν μπορούσα να διαβάσω σχεδόν καθόλου ότι πέρναγε σε autocue... :shock: ειδικά το solarize είναι αρκετά έντονο σε σημείο φίλοι που έρχονται να θαυμάσουν υποτίθεται την νέα τηλεόραση απορούν με τα πρόσωπα που φαίνονται έτσι.. :shock:
προχτές ήρθε τεχνικός της LG και μου είπε ότι και τα δύο αυτά είναι αουσιαστικά φαινόμενα των plasma και ότι άλλες λίγο άλλες πολύ, όλες τα έχουν...πρότεινε δε να αλλάξουμε την πλακέτα επεξεργασίας της εικόνας μπας και διορθωθεί λίγο η κατάσταση με το solarize... :?
και ερωτώ...: τι μου προτείνετε? να την πάω πίσω..?? να πάρω κάτι άλλο,δεδομένου ότι δεν θέλω να δώσω άλλα τόσα χρήματα?? να αλλάξω την πλακέτα μπας και βελτιωθεί?? να πάρω στην τελική μια CRT philips36''με pixelplus2 που είναι σούπερ?
κάθε βοήθεια δεκτή... :wink:
και πάλι καλή χρονιά σε όλους...:)

Reaction score
457
καλησπέρα,καλώς σας βρήκα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία... :wink:
επαναφέρω-ξεθάβω λίγο το τόπικ αυτό , προκειμένου να μου λύσετε ένα πρόβλημα που με ''βασανίζει'' αυτές τις μέρες... :?
αγόρασα στις 15 του Δεκέμβρη μια LG 42'' PX11 μιας και την είχα δει και μου άρεσε πολύ στην τιμή των 2500 ευρώ...τιμή που υπήρξε στα μαγαζιά για 2 μέρες αφού την πέτυχα στην καλύτερη προσφορά..
το θέμα δημιουργήθηκε όταν σύνδεσα την τηλεόραση στο σπίτι μου....παρατήρησα έντονα το φαινόμενο του solarize συν του ότι δεν μπορούσα να διαβάσω σχεδόν καθόλου ότι πέρναγε σε autocue... :shock: ειδικά το solarize είναι αρκετά έντονο σε σημείο φίλοι που έρχονται να θαυμάσουν υποτίθεται την νέα τηλεόραση απορούν με τα πρόσωπα που φαίνονται έτσι.. :shock:
προχτές ήρθε τεχνικός της LG και μου είπε ότι και τα δύο αυτά είναι αουσιαστικά φαινόμενα των plasma και ότι άλλες λίγο άλλες πολύ, όλες τα έχουν...πρότεινε δε να αλλάξουμε την πλακέτα επεξεργασίας της εικόνας μπας και διορθωθεί λίγο η κατάσταση με το solarize... :?
και ερωτώ...: τι μου προτείνετε? να την πάω πίσω..?? να πάρω κάτι άλλο,δεδομένου ότι δεν θέλω να δώσω άλλα τόσα χρήματα?? να αλλάξω την πλακέτα μπας και βελτιωθεί?? να πάρω στην τελική μια CRT philips36''με pixelplus2 που είναι σούπερ?
κάθε βοήθεια δεκτή... :wink:
και πάλι καλή χρονιά σε όλους...:)
anyone..??? :cry:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μήπως με έναν εξωτερικό scaler αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο;

Αλλιώς το βλέπω δύσκολο να αλλάξεις πλακέτα. Ας περιμένουμε και την γνώμη του Σωκράτη που έχει και την τηλεόραση.

Reaction score
457
εεε...newbie here...define scaler please..:o
όσο για την πλακέτα, καθόλου δύσκολο...ο τεχνικός έχει έρθει ήδη,έχει γράψει τις παρατηρήσεις του και περιμένει την δική μου απόφαση για το αν θα προχωρήσουμε σε αλλαγή πλακέτας. Το θέμα είναι αν θα διορθωθεί κάπως ή τσάμπα θα ρισκάρω την αποστολή της brand new tv στο σέρβις...

Reaction score
457
Χρήστο,εγώ έχω την ΡΧ10,και δεν ξέρω τις διαφορές τους.
Μήπως δεν έχεις ενεργοποιήσει το XD ENGINE?
η διαφορά τους είναι μόνο το πλαίσιο γύρω από την οθόνη,το οποίο σε μένα είναι μαύρο.. :wink:
και το XD Engine είναι ενεργό αλλά και όλες τις ρυθμίσεις έχω δοκιμάσει...
υπενθυμίζω ότι έχει έρθει ήδη τεχνικός από το service της LG και έχει προτείνει να αλλάξουμε πλακέτα επεξεργασίας της εικόνας,χωρίς όμως όπως μου είπε να προκύψουν οι τεράστιες διαφορές...μα καλά τόσο έντονο πια είναι το solarize στις plasma..?? :roll:

Reaction score
0
Σκέφτομαι και εγώ να πάρω την ίδια tv (την 11).

Έχει γινει μια τεράστια κουβέντα εδω:

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=138556&page=51&pp=15.com

νομίζω το πρόβλημα παρουσιάζεται με τα κανάλια της TV.

ta dvd δε σου παίζουν κανονικά (μέσω dvi)?

το solarize βελτιώνεται αν μειώσεις το sharpenning και κανεις το mode=pc απο το service menu.. παίξε και λίγο με τις ρυθμίσεις του contrast.

αυτά τα λέει το παραπάνω thread, δεν τα έχω δοκιμάσει. Στο ίδιο thread πολλοί χρησιμοποιούν εξωτερικό scaler που εξαφανίζει τα προβλήματα, η συνδεουν την tv σε pc και χρησιμοποιούν το d-scaler software Και μια tv-tuner καρτα..

Σωκράτη εσύ έχεις καλή ποιότητα στα κανάλια της tv?

Επίσης τι firmware έχετε?

Reaction score
457
ένα dvd που είδα μέσω laptop φίλου μιας και δεν έχω ακόμα dvd player :)shock:) έδειχνε μια χαρά...το θέμα όμως είναι ότι πρωταρχικά την αγόρασα για τηλεόραση σαλονιού,όπερ και σημαίνει ότι 9.5/10 φορές βλέπουμε τηλεόραση και όχι dvd...
service menu και firmware πρώτη φορά τα ακούω..!! δεν τα έχω δει πουθενά...υπάρχουν και από που τα βλέπω..?
τέλος να συνδέσω την τηλεόραση σε pc είναι αδύνατον μιας και το pc μου είναι στο πάνω όροφο,ενώ η τηλεόραση κάτω, και δεν σκοπεύω να πάρω καινούργιο pc για το σκοπό αυτο..:p
για το scaler που λες, είναι εύκολο να μου πεις σε παρακαλώ τι ακριβώς είναι και τι κάνει..??
ευχαριστώ a priori..:)

Reaction score
1
Τα κανάλια τα βλέπω μέσω δορυφορικού δέκτη και ομολογώ ότι η εικόνα τους είναι εξαιρετική.
Τώρα,σχετικά με το sharpness,κι εγώ το έχω λιγο πιο κάτω από την μέση.
Σχετικά με τα ερωτήματά σου,τι έχεις να χάσεις αλλάζοντας την πλακέτα?
Για την Philips δεν το συζητώ,πολύ καλή εικόνα,αλλά να μπλέξεις πάλι με τα "μπαούλα"?

Μου κάνει πάντως εντύπωση το ότι λες ότι την είδες και σου άρεσε πολύ.Την είχες δει να παίζει?

Reaction score
0
κοίτα εδώ για να καταλάβεις τι κάνει ο scaler:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....&item=5733922861&rd=1&ssPageName=WD1V#picture

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....&item=5733922861&rd=1&ssPageName=WD1V#picture

νομίζω είναι πολύ καλή λύση να βλέπει κανείς τα κανάλια της tv μέσω μιας άλλης πηγής.

όσο για το service menu (σύμφωνα με το thread που έγραψα πριν) μπορείς να το δεις έτσι (δεν ξέρω αν θα δεις το firmware):

"Just press and hold the menu button on your remote and then press the menu
button on the plasma display for about 20 seconds.... then a service menu will show up on screen!!!

To jump around between the different menu screens press the yellow (swap) button
on the remote!!!"

να και μερικά settings που δοκίμασαν διάφοροι στο thread (κάνω copy-paste):

1)---
Contrast:80
Brightness: 50
Colors: 50
Sharpness: 60

NOT using Power save option
Using Noise reduction
Using XD engine

xd engine and orbiter on. cinema and everything else off

2)---
Solarisation seems to have gone away by turning off XD and using low power mode
- picture is excellent if a little softer than with XD.

My current settings are cont=80, bright=60, col=50,sharp=50, ynr=off, cinema=on,
low power=on and I'm very very happy. If I want it brighter for something then
XD on...

δοκίμασε να αλλάξεις και το gamma

πολλοί λένε, επίσης, ότι η tv "στρώνει" μετά απο 1-2 εβδομάδες χρήσεις

αυτά. Ελπίζω να δεις διαφορά. Και εγώ προς το παρόν ψάχνομαι και δεν ξέρω και τεχνικές λεπτομέρειες..

[/img]

Reaction score
0
παιδιά κάτι σχετικο-άσχετο:

Θα μπορούσε να μου πει κάποιος ένα ελληνικό online κατάστημα που να πουλάει component video cable 3rca to 3rca?

Reaction score
457
Τα κανάλια τα βλέπω μέσω δορυφορικού δέκτη και ομολογώ ότι η εικόνα τους είναι εξαιρετική.
Τώρα,σχετικά με το sharpness,κι εγώ το έχω λιγο πιο κάτω απ΄οτην μέση.
Σχετικά με τα ερωτήματά σου,τι έχεις να χάσεις αλλάζοντας τηνπλακέτα?
Για την Philips δεν το συζητώ,πολύ καλή εικόνα,αλλά να μπλέξεις πάλι με τα "μπαούλα"?

Μου κάνει πάντως εντύπωση το ότι λες ότι την είδες και σου άρεσε πολύ.Την είχες δει να παίζει?

Φίλε Σωκράτη όσον αφορά την αλλαγή πλακέτας,το μόνο που φοβάμαι είναι η διαδικασία στο service...δεν τα πολυεμπιστεύομαι και αγχώνομαι για κάτι που πριν 20 μέρες το πλήρωσα 2500 ευρώ...μην γνωρίζοντας επίσης το τελικό αποτέλεσμα..
η Philips είναι όντως σούπερ , αλλά και εγώ κολάω στο ''μπαουλένιο'' μέγεθός της...
όσο για το αν είδα την LG να παίζει πριν την πάρω, δυστυχώς έπεσα στην παγίδα του σούπερ ντούπερ demo dvd με το σούπερ ντούπερ dvd player και την εκπληκτική εικόνα με τοπία ,γεμάτη χρώματα και λάμψη... :roll:

Reaction score
457
φίλε thanaras σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου...θα δοκιμάσω τα settings και θα σας ενημερώσω...;)

Reaction score
457
Σωκράτη σου απάντησα στο pm...
το σοκ ήρθε πριν κανά δύωρο που βρήκα τελικά το service menu...ενώ όλοι στο λινκ που έδωσε ο thanaras την αγόρασαν με firmware 5.11 εγώ έχω 3.07...:!:
και ερωτώ τώρα...πώς κάνω update??? πρέπει να πάει σε service?? στο δε service menu έχει ένα σωρό άλλες επιλογές που ούτε καν ξέρω τι κάνουν...μάλλον θα πάρω τα κεντρικά πάλι αύριο να ρωτήσω τι παίζει με αυτήν την ιστορία...
ααα...δεν είναι λίγο περίεργο που ο τύπος ααπό το εξουσιοδοτημένο service που ήρθε και την είδε,ούτε είδε αλλά ούτε και ανέφερε κάτι για firmware και service menu??? υποτίθεται ότι αυτό είναι το πρώτο που βλέπει κάποιος και μετά σου μιλάει για αλλαγή πλακέτας...
οοουυφφφ....πάω για νάνι...καληνύχτα σε όλους και ευχαριστώ για την υπομοή σας...:)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508