laid back....

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: laid back....

Ενα πουλακι μου ειπε οτι καπου στο Μαρουσι μετα απο καμια βδομαδα θα ξεφορτωσουν κατι TIDAL......ΣΕ ΣΕΝΑ ερχοντε μωρη γαλιαντρα????

Όχι! :116:

Reaction score
28
Εγώ θα έλεγα ότι δεν το εντοπίζω στις φωνές, όταν ένα σύστημα είναι laid back είναι laid back γενικώς.

Τέλος πιστεύω, ότι όλα αυτά ισχύουν για μέτριες σχεδιάσεις - στις καλές δεν υπάρχει laid back και up front, ακούς απλά τη μουσική όπως ηχογραφήθηκε.
εμ αυτο λεω και εγω το laid back εφαρμοζεται κατα κορον στις <φτωχες> υλοποιησεις.

Reaction score
1.685
Απάντηση: laid back....

Οταν σ ενα συστημα ενα συστατικο του η περισσοτερα εχουν τον χαρακτηρισμο "γλυκο" τοτε το ακουσμα σου δινει την αισθηση του laid back. Το ποσο ισχυρο ειναι αυτο το φαινομενο εξαρταται απο την φιλοσοφια των συσκευων και μπορεις να το τιουναρεις αναλογα με καλωδια (συνηθως).

Για μενα ουτε το παρτα στα μουτρα ειναι σωστο αλλα ουτε και το τοσο πισω που περιγραφεις Βλαση.

"Υποπτευεσαι" τον χωρο και κρινεις αν αυτο που ακους πλησιαζει.

Ας σκεφτουμε οτι η σκηνη τις περισσοτερες φορες θυμιζει ημικυκλιο και σχεδον ποτε δεν ειναι ο ενας διπλα στον αλλον σε μια ευθεια.

D

deleted user 10898

Guest
bre τι διαβαζω βραδυατικα...

Now look at the response of the speaker in Figure E. This speaker exhibits a smooth response curve with low amplitude variations so you'd expect a fairly natural sound; however, the bandwidth of these errors is very broad, and experience has shown us that even low volume variations are audible if they cover a broad range of frequencies. In this case, Speaker E would have rich bass, prominent treble and be somewhat recessed or "laid back" in the midrange. Audiophiles call this "The Smile Curve." It's not the desirable trait it sounds like but it's a very "sellable" trait to naïve buyers.

διαβαστε το...κλικ

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: laid back....

Οταν σ ενα συστημα ενα συστατικο του η περισσοτερα εχουν τον χαρακτηρισμο "γλυκο" τοτε το ακουσμα σου δινει την αισθηση του laid back.
τι ειναι το "γλυκο"?
και γιατι δινει το γλυκο αισθηση λαιντ μπακ?

Reaction score
1.685

Κατασκευασματα αυτης της φιλοσοφιας χαρακτηριζονται απο τους ακροατες ως "μουσικα".

Τρικακι..!!!

Edit,
Ακριβως, τι ειναι το "γλυκο"? Αυτο που ονομαζεις μαλακο, μουσικο, ξεκουραστο, αυτο που σου κοβει καποια εντονα ενοχλητικα περασματα, κλπ κλπ.
Γιατι σου δινει αυτη την αισθηση? Λογω της κοιλιας που εμφανιζει σ αυτα τα σημεια κανοντας τα να ακουγονται υποτονικοτερα, κατι που το αντιλαμβανεσαι σαν "πιο πισω".

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: laid back....

Κατασκευασματα αυτης της φιλοσοφιας χαρακτηριζονται απο τους ακροατες ως "μουσικα".

Τρικακι..!!!
σωστα. αλλα γιατι να δινει την αισθηση που λεμε "laid back?"

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.907

Τρικακι..!!!
"Τρικακι" για κάποιους, "έρωτας" για άλλους.

Ξανθιά για το βλασόπουλο, μελαχρινή για το τσαρουχόπουλο (λέμε τώρα, μη το πάρετε και τοις μετρητοίς...):143::135:

...

Το "σωστό" είναι αυστηρά το της ηχογράφησης, αυτό που φτιάχνει ο μάστερ πίσω από τα κουμπιά με τα Klein & Hummel. Δυστυχώς για πολλούς, αυτό δεν είναι ούτε "ξανθιά", ούτε "μελαχρινή"...:141:

Γειά σου βρε κορίνθιε μπαγασάκο με τις αναζητήσεις σου τις χα(λ)ιεντικάδικες! Πάρε ρε! πάτα το κουμπί άμα σε βαστάει!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

"Τρικακι" για κάποιους, "έρωτας" για άλλους.

Ξανθιά για το βλασόπουλο, μελαχρινή για το τσαρουχόπουλο (λέμε τώρα, μη το πάρετε και τοις μετρητοίς...):143::135:

...

Το "σωστό" είναι αυστηρά το της ηχογράφησης, αυτό που φτιάχνει ο μάστερ πίσω από τα κουμπιά με τα Klein & Hummel. Δυστυχώς για πολλούς, αυτό δεν είναι ούτε "ξανθιά", ούτε "μελαχρινή"...:141:

Γειά σου βρε κορίνθιε μπαγασάκο με τις αναζητήσεις σου τις χα(λ)ιεντικάδικες! Πάρε ρε! πάτα το κουμπί άμα σε βαστάει!

Mωρη μπετουγια.......τοσες κορμαρες υπαρχουνε....την χοντρη Chevroleta βρηκες να μου βαλλεις?????Ουυυυυυ να μου χαθεις !!!!!!

Τωρα ρε...θα δεις πως τρωνε ban περιποιημενο με αυτην που θα σου βαλλω!!!!!!!τωρα θα δεις ..και χωρις spoiler!! Παρακαλω την διευθυνση να παει για υπνο...ειναι αργα..και θα ειστε ψοφιοι βρε πουλακια μου .......
Τωρα ρεεεεε...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Και να πουμε και κατι αλλο επι του θεματος...υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει laid back ακομα και απο ενα λαθος στησιμο των ηχειων,δηλαδη ειτε ανοιγοντας ειτε κλεινοντας τα?

Reaction score
1.845

Τελικα τι ειναι το laid back?
Αυτό που ξέρω, χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, είναι πως laid back θεωρείται η μετακίνηση της "σκηνής" προς τα πίσω. Η σκηνή εκτός από τις τρεις διαστάσεις της στο χώρο, ύψος, πλάτος, βάθος, έχει και μια απόσταση από τη θέση του ακροατή και των ηχείων. Αν αυτή η θέση τοποθετείται πολύ πίσω απ' τα ηχεία λέγεται laid back.
Και να πουμε και κατι αλλο επι του θεματος...υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει laid back ακομα και απο ενα λαθος στησιμο των ηχειων, δηλαδη ειτε ανοιγοντας ειτε κλεινοντας τα?
Πιο σημαντικό ρόλο παίζει η απόστασή τους από τους πίσω τοίχους. Ένα παλιό audio ρητό λέει "μεγάλο δωμάτιο θέλει μεγάλα κουτιά ηχείων, μεγάλα κουτιά θέλουν μεγάλες αποστάσεις από τους πίσω και τους πλαϊνούς τοίχους". Τουθόπερ άμα τον έχεις μεγάλο, το χώρο :107: , πρέπει να μεγαλώνουν ανάλογα και τα υπόλοιπα στοιχεία της αναπαραγωγής.

Αν λοιπόν υπερβάλλεις στις οπίσθιες αποστάσεις, κάνεις το σύστημα ανακλινώμενο (laid back). :126:

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

diabolical post10.
Ηχεία με laid back ήχο είναι όλα τα ηχεία με drivers της Audio Technologies (Rockport, Verity, Sonus Faber, Peak Consult etc)

Αυτό που γράφεις (για τις μονάδες της Audio Technology και τα Rockport) από πού προκύπτει;
Έχεις υπʼ όψη σου κανένα review, κανένα paper; ή κάτι άλλο σχετικό;
(όχι ότι ένα review θα ήταν για 'μένα ευαγγέλιο, αλλά έστω…)

Ή είναι δικό σου συμπέρασμα;
Και εάν, ναι. Που τα άκουσες; Και σε πόση διάρκεια χρόνου;

(Τα Rockport τα θεωρώ 'διαβήτη' ως προς την ακρίβεια του εμπρός-πίσω.
Το ίδιο για τις εικόνες και τις σκηνές.)

Όσο για τα drivers και το laid back, νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο με τη σχεδίαση του ηχείου (καμπίνα, κροσόβερ, κ.λπ.) και το τι ζητάει να πετύχει ο κατασκευαστής του, παρά με τις μονάδες του ηχείου.
(προσωπικά δεν το θεωρώ κακό -για όσους... κατασκευαστές- αφού αυτή είναι η επιλογή τους)

Υ.Γ. πάντως κατηγορηματικό σε βρίσκω (γενικά. όχι μόνο εδώ.). Δεν πιστεύω να πηγαίνεις για ρηβιούερ :)
Και ναι μεν δε γράφω…, αλλά είναι και αυτό που λένε στο χωριό μου (στο Βύρωνα), μια του 'κλέφτη', δυο του 'κλέφτη'…
Με αγάπη.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.126
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON