Lamm L2 Reference/M2.2 - Το τέλος του δρόμου;

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Lamm L2 Reference/M2.2 - Το τέλος του δρόμου;

Οι πυκνωτές, τα καλώδια και τα εργατικά επίσης big deal - Δεν είναι δα και 16 layer PCB.
οσον αφορα τα υλικα θα σου πω μονο οτι ο προενισχυτης που εχω εχει σε ενα τμημα του ενα συμπλεγμα με 10 πυκνωτες οι οποιοι απο οτι μου ειπε ο κατασκευαστης κοστιζουν 180 ο ενας αγορα για το εργοστασιο. Αρα εαν μονο αυτοι οι πυκνωτες κανουν 1800 Ευρω κοστος ποσο θα επρεπε να πουλιεται ενα τετοιο μηχανημα?

Reaction score
150
Γι'αυτό ρωτάω! Αν όντως έχει κάποια ακριβά κομμάτια τα οποία κοστίζουν και λόγω χαμηλής παραγωγής.

Ότι ηλεκτρονικά κι αν έχουν είναι πραγματικά αστεία πράγματα μπροστά στην πολυπλοκότητα και το κόστος ανάπτυξης ενός π.χ. CPU I-core 7 που κοστίζει δις δολλάρια για να αρχίσει να βγαίνει στην παραγωγή.

Αλλά gpol μου θύμησες κάτι τώρα....ήμουν με κάποιο μηχανολόγο σε μηχανουργίο και κοιτούσα τις τιμές χονδρικής από κάτι ηλεκρονικά εξαρτήματα για ιατρικά μηχανήματα με αστρονομικό κόστος!!!! 1600 ευρώ το ένα!! Η κατασκευή του απαιτούσε 6 και δεν σου γέμιζε το μάτι.

Απλά τους audio manufacturers τους ΦΟΒΑΜΑΙ πολύ όσον αφορά τα φύκια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.388
Απάντηση: Lamm L2 Reference/M2.2 - Το τέλος του δρόμου;

το τέλος του δρόμου πάντως, φίλτατοι, έχει αυτό ακριβώς το όνομα: Telos. (made by Goldmund)

το οποίο ρημάδι έχει κάτι τεχνικά χαρακτηριστικά ΟΝΤΩΣ από άλλο πλανήτη...

πχ

Slew rate: > 200 V/us
Rise time: < 200 ns

Signal to noise: >122 dB
A weighted: > 138 dB

Frequency Response:
+/- 0.1 dB, 0 - 300 kHz
+/- 1 dB, 0 - 800 kHz
+/- 3 dB, 0 - 2.5 MHz

Maximum Continuous Current: 252 A peak

THD + N input stage analog: 0.0005%

Συγκριτικά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Lamm είναι για γέλια....

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Lamm L2 Reference/M2.2 - Το τέλος του δρόμου;

Γι'αυτό ρωτάω! Αν όντως έχει κάποια ακριβά κομμάτια τα οποία κοστίζουν και λόγω χαμηλής παραγωγής.

Ότι ηλεκτρονικά κι αν έχουν είναι πραγματικά αστεία πράγματα μπροστά στην πολυπλοκότητα και το κόστος ανάπτυξης ενός π.χ. CPU I-core 7 που κοστίζει δις δολλάρια για να αρχίσει να βγαίνει στην παραγωγή.

Αλλά gpol μου θύμησες κάτι τώρα....ήμουν με κάποιο μηχανολόγο σε μηχανουργίο και κοιτούσα τις τιμές χονδρικής από κάτι ηλεκρονικά εξαρτήματα για ιατρικά μηχανήματα με αστρονομικό κόστος!!!! 1600 ευρώ το ένα!! Η κατασκευή του απαιτούσε 6 και δεν σου γέμιζε το μάτι.

Απλά τους audio manufacturers τους ΦΟΒΑΜΑΙ πολύ όσον αφορά τα φύκια.
υπαρχουν πιο extreme παραδειγματα. Δες τις τιμες αυτων των πυκνωτων οι οποιοι χρησιμοποιουνται στο crossover σε καποια πολυ ακριβα μοντελα ηχειων

http://www.hificollective.co.uk/components/duelund_capacitors.html

απλα υπαρχουν και αρκετοι κατασκευαστες που ειναι λαμογια και χρεωνουν το ιδιο με καποιους που χρησιμοποιουν καλα υλικα ενω αυτοι βαζουν παμφθηνα...

Reaction score
47
Re: Απάντηση: Lamm L2 Reference/M2.2 - Το τέλος του δρόμου;

το τέλος του δρόμου πάντως, φίλτατοι, έχει αυτό ακριβώς το όνομα: Telos. (made by Goldmund)

το οποίο ρημάδι έχει κάτι τεχνικά χαρακτηριστικά ΟΝΤΩΣ από άλλο πλανήτη...

πχ

Slew rate: > 200 V/us
Rise time: < 200 ns

Signal to noise: >122 dB
A weighted: > 138 dB

Frequency Response:
+/- 0.1 dB, 0 - 300 kHz
+/- 1 dB, 0 - 800 kHz
+/- 3 dB, 0 - 2.5 MHz

Maximum Continuous Current: 252 A peak

THD + N input stage analog: 0.0005%

Συγκριτικά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Lamm είναι για γέλια....
Ειναι πολλα το Mosfet Αρη... (και τα λεφτα δυστυχως).

Reaction score
263
Lamm L2 Reference/M2.2 - Το τέλος του δρόμου;

Μαλλον το τελος του λογαριασμου.

Κι ενα μηνα μετα....βγαινει ο Μ2.3 που οπως θα πουν ολοι οι reviewers διορθωσε ολα τα λαθη του προηγουμενου (και τα ανακαλυψαμε αιφνης με την ελευση του νεου μοντελλου).

Βασιλης

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.388
Απάντηση: Re: Απάντηση: Lamm L2 Reference/M2.2 - Το τέλος του δρόμου;

Ειναι πολλα το Mosfet Αρη... (και τα λεφτα δυστυχως).
Nαι, σαφώς.

Αλλά ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ είναι ΟΝΤΩΣ το τέλος του δρόμου....

Reaction score
47
Οσο για τον Lamm πειτε με κλειστομυαλο εγω μηχανημα με λαμπα μεσα δε χρησιμοποιω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.388

κλειστομυαλε!

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Lamm L2 Reference/M2.2 - Το τέλος του δρόμου;

υπαρχουν πιο extreme παραδειγματα. Δες τις τιμες αυτων των πυκνωτων οι οποιοι χρησιμοποιουνται στο crossover σε καποια πολυ ακριβα μοντελα ηχειων

http://www.hificollective.co.uk/components/duelund_capacitors.html

απλα υπαρχουν και αρκετοι κατασκευαστες που ειναι λαμογια και χρεωνουν το ιδιο με καποιους που χρησιμοποιουν καλα υλικα ενω αυτοι βαζουν παμφθηνα...

Gpol,

όπως είπα και πιο πάνω μπροστά στην πολυπλοκότητα και το κόστος ανάπτυξης ένος CPU και GPU αυτά είναι παζλ για το δίχρονο γιό μου και οι εταιρίες που τα φτιάχνουν πάγκοι στη λαϊκή σε αντιθέση με τη NASA της INTEL/NVIDIA/IBM/AMD π.χ.

Το κόστος αυτών των πυκνωτών είναι ακριβό γιατι δεν αποφάσισε/δεν χρειάστηκε κάποιος μεγάλος να τους βγάλει en mass όπου θα κόστιζαν το 1/10. Ούτε καμια τεχνολογία έχουν ούτε και το ασήμι είναι τίποτα σπουδαίο κι ας το παρουσιάζουν ως κάτι ακριβό - μπούρδες!

diabolical

Εξήγησε μου τι ενοοείς με ΝΑΙ στο ότι παίζει 40% καλύτερα από Bryston π.χ.? Το 40% είναι μια υπερβολή και το ανέφερα τυπικά λόγω της ΑΣΤΕΙΑΣ τιμής του.

Έχεις μετρήσεις που δείχνουν κάτι τέτοιο ή έτσι το λες από εμπειρία γιατί αν ισχύει το δεύτερο θα ήταν προτιμότερο να πεις "Κατά τη γνώμη μου πάιζει 40% καλύτερα".....

Εξήγησε μου αν μπορείς το καλύτερα??

Reaction score
10
Γιατί υπάρχει περίπτωση να κάνω δημοσκόπηση πριν ποστάρω?:116:

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lamm L2 Reference/M2.2 - Το τέλος του δρόμου;

Gpol,

όπως είπα και πιο πάνω μπροστά στην πολυπλοκότητα και το κόστος ανάπτυξης ένος CPU και GPU αυτά είναι παζλ για το δίχρονο γιό μου και οι εταιρίες που τα φτιάχνουν πάγκοι στη λαϊκή σε αντιθέση με τη NASA της INTEL/NVIDIA/IBM/AMD π.χ.

Το κόστος αυτών των πυκνωτών είναι ακριβό γιατι δεν αποφάσισε/δεν χρειάστηκε κάποιος μεγάλος να τους βγάλει en mass όπου θα κόστιζαν το 1/10. Ούτε καμια τεχνολογία έχουν ούτε και το ασήμι είναι τίποτα σπουδαίο κι ας το παρουσιάζουν ως κάτι ακριβό - μπούρδες!

diabolical

Εξήγησε μου τι ενοοείς με ΝΑΙ στο ότι παίζει 40% καλύτερα από Bryston π.χ.? Το 40% είναι μια υπερβολή και το ανέφερα τυπικά λόγω της ΑΣΤΕΙΑΣ τιμής του.

Έχεις μετρήσεις που δείχνουν κάτι τέτοιο ή έτσι το λες από εμπειρία γιατί αν ισχύει το δεύτερο θα ήταν προτιμότερο να πεις "Κατά τη γνώμη μου πάιζει 40% καλύτερα".....

Εξήγησε μου αν μπορείς το καλύτερα??

επειδη ειχα τον Bryston 4B SST και τον πουλησα μπορω να σου μετα βεβαιοτητας οτι ο παρων τελικος μου παιζει οχι μονο 40% καλυτερα αλλα η διαφορα ειναι μη μετρησιμη!!

Περα απο την πλακα η διαφορα που ακουσα ηταν μερα με τη νυχτα και τοτε δεν ειχα καποιον extreme προενισχυτη (εναν Aaron Cineast χρησιμοποιουσα). Τωρα ειμαι βεβαιος οτι η διαφορα θα ειναι ακομα μεγαλυτερη...

Reaction score
25.536

γιατι δεν δεχεσαι απλα οτι ειναι περιορισμενης παραγωγης και οτι απλα παιζει καλυτερα (εως ξεφτυλιζει) κομματια με διπλασια τιμη (η 3πλαισια) οποτε λογικο ειναι να ζηταει ο μαστορας τοσα.
σκεψου δηλαδη γιατι ζηταει 11000 ο atc για τα scm100 at. πολυ πιθανον να μπορουσε να τα πουλαει και 6000 και να βγαζει κερδος καλο (φανταζομαι) αλλα οταν υπαρχουν λαμογια που σου πουλανε κατι χαζομαρες με 20 και 30Κ , θα κατσει αυτος να σωσει τον κοσμο?
εμπειρικα (εως πολυ εμπειρικα) μια diy "κατασκευη" αυτων των μηχανιματων δεν θα κοστιζε λιγοτερο απο 5000.

Reaction score
8

πειτε με κλειστομυαλο εγω μηχανημα με λαμπα μεσα δε χρησιμοποιω.
kleistomyale :126:

Reaction score
8

γιατι δεν δεχεσαι απλα οτι ειναι περιορισμενης παραγωγης και οτι απλα παιζει καλυτερα (εως ξεφτυλιζει) κομματια με διπλασια τιμη (η 3πλαισια) οποτε λογικο ειναι να ζηταει ο μαστορας τοσα.
σκεψου δηλαδη γιατι ζηταει 11000 ο atc για τα scm100 at. πολυ πιθανον να μπορουσε να τα πουλαει και 6000 και να βγαζει κερδος καλο (φανταζομαι) αλλα οταν υπαρχουν λαμογια που σου πουλανε κατι χαζομαρες με 20 και 30Κ , θα κατσει αυτος να σωσει τον κοσμο?
εμπειρικα (εως πολυ εμπειρικα) μια diy "κατασκευη" αυτων των μηχανιματων δεν θα κοστιζε λιγοτερο απο 5000.
και εμεις γιατι να τα πληρωνουμε;

που ως κοροιδα δυστηχως τα πληρωνουμε, αλλα λεμε τωρα.

Αλλο, ποιος λεει οτι οποιο μηχανημα εχει καλυτερα υλικα μεσα παιζει καλυτερα; Εχω τυχει σε πολλες αναβαθμισεις συσκευων που παρα την αλλαγη επιμερους υλικων με πολυ καλυτερα, επαιξαν σαφως χειροτερα.

Οχι και 40% ρε παιδια - να μου πειτε 10-20% ενταξει.

Reaction score
684

κοιτα το να βαζεις ποσοστα ειναι λιγο αστειο γενικα....

ουτε 10, ουτε 20 ουτε 40% μπορουμε να λεμε....

Reaction score
25.536

μανα μου μαζι σου αλλα απο τι στιγμη που χαλαει η πιατσα και υπαρχει κοσμος που δινει 100Κ για εναν ενισχυτη θα υπαρχει καποιος που θα ζηταει "μονο" 35Κ και θα του δινουμε και δικιο γιατι παιζει και καλυτερα.
επισης για mcintosh εχω ακουσει οτι "αναβαθμιζοντας" πυκνωτες παιζει χαλια.
σε καθε περιπτωση η κοστολογηση του καθενος ειναι στο χερι του.
ειδος πολυτελειας ειναι take it or leave it. (εγω με usher παιζω, σιγα μη πουλησω το cx7 για προ/τελικους)

Reaction score
150
gpol

Τι ηχεία έχεις που έπαιζαν με τον Bryston 4BSST και σε τι τελικό πήγες έτσι για να τσεκάρω κάτι.

Παναγιώτη

Συμφωνώ είδος πολυτελείας είναι και μπορεί κάποιος σε ένα ποσό του Χ αντικειμένου να βρίσκει και Status όπως σε χιλιάδες άλλα χαζα αντικείμενα που προσδίδουμε αξία.

Απλά κοιτάω το θέμα τελείως τεχνικά και είναι για γέλια!

Θέλω μετρήσεις γιατί αλλιώς μεγάλα λόγια από μικρούς "Άνδρες" όπως αυτές οι εταιρείες, είναι κοινώς σαπουνόφουσκες.

Εκτός κι αν είναι άσχετοι από μπιζνες (κλεινουν και με το κιλό διάφοροι), όταν έχει συγκριτικό πλεονέκτημα και μετρήσιμες διαφορές, τότε πας για το χοντρό χρήμα και όχι για τα ψίχουλα που πάνε αυτοί και τις αστείες πωλήσεις τους.

Απλά τα πράγματα, να παίξουν με τα μεγάλα παιδιά δεν μπορούν οπότε το γυρνάνε σε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

- Το R&D τους είναι για κλάμματα
- Το μέγεθος τους είναι αστείο
- Η συμβολή τους στην πρόοδο της τεχνολογίας καμία
- Η συμβολή τους στην οικονομία αμελητέα

Τώρα αν πάρει κανείς αυτά που πουλάνε ως διακοσμητικά το δέχομαι γιατί η τέχνη είναι άλλο πράγμα.

Κι εγώ αν είχα λεφτά για πέταμα θα αγόραζα ένα Thor πικαπ (αν θυμάμαι καλά) έτσι για να το κοιτάω - για κανένα όμως άλλο λόγο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas