Laptop για HTPC

Reaction score
0
Νομίζω ότι θα πρέπει να μεταφερθούν οι απορίες σου σε άλλο thread για να τις συζητήσουμε, και αυτό εδώ να παραμείνει για όσους ενδιαφέρονται για αγορά λαπτοπ για χρήση HTPC

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Laptop για HTPC

Να κανω καποιες ερωτησεις, εδω, αφου θεωρω οτι ειναι προεκταση του htpc.

Στο manual αναγραφει: <<If you want to connect audio devices with a digital optical input (amplifier) you will need a fibre optic cable with a toslink 3.5 mm miniplug(SPDIF 3.5 jack)>> Και απο κατω γραφει pin configuration - optical. Αυτο ειναι το καλωδιο που χρειαζομαι? Link

Επισης κατι αλλο, εχω ενα hdmi καλωδιο και ενα ανταπτορα dvi-hdmi ομως στην συνδεση με την tv η αναλυση που μου βγαζει ειναι 1920χ1080 αλλα 30Hz interlaced! Γνωριζει κανεις τι παιζει?
1) Ναι αυτό τοκαλώδιο (δηλαδή ο αντάπτορας σε οπτικό "καρφάκι") σου κάνει...
2) drivers,drivers,drivers.... (α ρε ATI..!!!)

Reaction score
1
Απάντηση: Laptop για HTPC

Deliol ευχαριστω, με προλαβες, θα ανοιγα νεο θεμα, αφου ο Θοδωρης εχει δικιο, ας μεινει το Thread καθαρο απο παρεμφερει θεματα. Sorry για το off topic.

Reaction score
1

Καλα μου ελεγαν οι καθηγητες μου "μαθε υπολογιστες, ειναι το μελλον":happy_9:

Ειμαι πολυ ικανοποιημενος με το μηχανημα, αφου βλεπω ολα μου τα hd αρχεια με μεγαλη ανεση και απολαμβανω ηχο dolby και dts. Δεν εχω μονο αρχειο blu ray με avc κωδικοποιηση, αλλα και εκει δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.

Εξακολουθω παντως να εχω θεμα με την καρτα γραφικων, αλλα το ψαχνω ακομα...

Νομιζω οτι το pc ειναι τρελη ευκαιρια τωρα που ειδα οτι επεσαν και οι τιμες!!!(μια ζωη γκαντεμηςwall_1 ) Με τον 7100 στα 741ευρω, με τον 7300 στα 833ευρω!

Reaction score
6
Dell XPS Μ1530 (ήρθε και στην Ελλάδα!)

Με cpu μέχρι Τ7800, μέχρι 4GB RAΜ, δίσκο 200άρη στις 7200RPM, Geforce 8600M GT 256Mb με HDMI, slot-in BluRay recorder (dual layer παρακαλώ!) και απίθανο look και ποιότητα κατασκευής, το μόνο "κακό" του είναι η 1280x800 ανάλυση της 15,4" οθόνης του, καθώς και η μάλλον απαγορευτική για τους περισσότερους τιμή (2000-2600 euros +ΦΠΑ) , αν έχετε κάποιο γνωστό στην Αγγλία ή Αμερική μπορείτε να γλιτώσετε μέχρι και 500-800 ευρώ!!!!
Περισσότερα στο site της Dell...

Reaction score
0

Oι τιμές του site δεν ισχύουν. Τηλεφωνήστε και μιλήστε με πωλητή οι ενδιαφερόμενοι... Πηραμε στην οικογένεια ένα inspiron 1520 πρόσφατα (για γενική χρήση), πολύ καλή ποιότητα κατασκευής...
Παντως συγκεκριμένα για το XPS Μ1530 πράγματι θα είναι πολλά τα χρήματα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310

Oι τιμές του site δεν ισχύουν. Τηλεφωνήστε και μιλήστε με πωλητή οι ενδιαφερόμενοι... Πηραμε στην οικογένεια ένα inspiron 1520 πρόσφατα (για γενική χρήση), πολύ καλή ποιότητα κατασκευής...
σε τι τιμή το πήρατε το Inspiron αν επιτρέπεται, και τι σύνθεση είχε;

Reaction score
0

Φυσικά και επιτρέπεται... 1380€

15,4 1440χ900 trulife (γυαλιστερή)
gF Go 8600Μ GT /256GB
2GB ram
BT / wifi / firewire / s/pdif
3 χρόνια εγγύηση, στο σπίτι σου την επόμενη εργάσιμη
c2d 7250 (2.0GHz)
120GB 5400rpm δίσκο (με μικρή επιβάρυνση είχε και με 7200rpm)
dvdrw
9cells battery (extended, 4+ ώρες κρατάει)
webcam ενσωματωμένη στην οθόνη
επιλογή σε 9 χρώματα, το δικό μας μαύρο
ελπίζω να μην ξεχνώ τίποτα, ή να κανω κανενα λαθάκι... αλλά δεν νομίζω

Δεν έχει DVI/hdmi, αλλά όπως είπα για την χρήση που προοριζόταν, δεν ήταν στα απαραίτητα...

Reaction score
6

Η τιμή πoυ έδωσα είναι από την προσφορά που μου έστειλε η Dell Ελλάδος (με "γερή" έκπτωση μάλιστα!)
Συγκεκριμένα έιναι για την εξής σύνθεση:

CPU T7800 2.6Ghz
2Gb Ram
200άρη sata στις 7200
Blu ray slim slot load recorder
15.4 (1280χ800) & 2Mpixel camera
Geofrce 8600M GT 256Mb HDMI
bluetooth, fingerprint reader ,Intel Wifi abg, Vista Business
6-cell battery + 9-cell battery
3 χρόνια εγγύηση next business day

2550 +ΦΠΑ !
(στο εγγλέζικο site παίρνεις το ίδιο μηχάνημα με περίπου 700 ευρώ λιγότερα , αλλά όπως μου είπε και ο πωλητής η Dell έχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για κάθε χώρα...)

Reaction score
0

Με μια πιο "γήινη" σύνθεση, π.χ. χωρίς BD drive, και με cpu μικρότερης
ταχύτητας? Λογικά θα πας κατευθείαν ένα χιλιάρικο κάτω...

Reaction score
7
με κάρτα γραφικών την Intel GMA950??????
Αν τα νέα MacMini είχαν την Intel X3100 θα μπορούσε να κάνει αναπαραγωγή HD Video 1080p, BD, HD-DVD; Φυσικά μιλάω για κάποιο μοντέλο με Core 2 Duo 2.0GHz και πάνω. Ψήνομαι τρελά για MacMini και περιμένω τη νέα φουρνιά που πιθανόν θα έχει Intel 965 Chipset και VGA X3100.

Reaction score
6

Με μια πιο "γήινη" σύνθεση, π.χ. χωρίς BD drive, και με cpu μικρότερης
ταχύτητας? Λογικά θα πας κατευθείαν ένα χιλιάρικο κάτω...
ΜΕ CPU 7700 και απλό dvd-rw, 1900 +ΦΠΑ!!! ... Η διαφορά για το BD είναι 400 ευρώ...

Reaction score
0
Μόλις απέκτησα το HP Pavilion dv9543ev (http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/e...9-1731729-1731729-80247531-80592744.html#null)

Καλό φαίνεται ... έχει και HDMI με καλή κάρτα γραφικών ...
Στον ήχο δεν βλέπω καμιά spdif έξοδο ... αλλά μόνο 2 headphone jacks! Λέτε να υπάρχει κάποια ρύθμιση ειδική μέσα απο το laptop που να δίνει έξοδο ψηφιακή για τον ήχο?

Περιμένω πως και πως να βάλω mkv αρχεία να παίξω στην plasma pioneer 436 sxe ...
προτείνετε μέσω powerdvd να γίνει η δουλειά?
Υπάρχει spdif έξοδος στο ενα jack(έχω τον 9062)

Reaction score
0
Μόλις απέκτησα το HP Pavilion dv9543ev (http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/e...9-1731729-1731729-80247531-80592744.html#null)

Καλό φαίνεται ... έχει και HDMI με καλή κάρτα γραφικών ...
Στον ήχο δεν βλέπω καμιά spdif έξοδο ... αλλά μόνο 2 headphone jacks! Λέτε να υπάρχει κάποια ρύθμιση ειδική μέσα απο το laptop που να δίνει έξοδο ψηφιακή για τον ήχο?

Περιμένω πως και πως να βάλω mkv αρχεία να παίξω στην plasma pioneer 436 sxe ...
προτείνετε μέσω powerdvd να γίνει η δουλειά?
Υπάρχει spdif έξοδος στο ενα jack(έχω τον 9062)

Απλά χρειάζεται ένας spdif to minijack adaptor (θα τον βρείς εύκολα και είναι φθηνός)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.670
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale