Laptop για HTPC

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Απάντηση: Laptop για HTPC

AMILO Xi 2428

Χαρακτηριστικά:
Features
 Latest Intel® Centrino® Duo processor technology with Intel® Core™ 2 Duo processor up to T7700
 NVIDIA® GeForce® 8600M GS with 256MB dedicated video RAM supporting HDMI and VGA interface
 Enjoy your favorite Hollywood blockbuster on an external display via HDMI (HDCP support)
 Enjoy the comfort of the multimedia LightTouch™ bar and the integrated remote control
 15.4-inch widescreen LCD display with BrilliantView technology for vivid colors, amazing sharpness and impressive contrast
 Integrated webcam (1.3 mega pixels) and built-in array microphone are perfect for Internet telephoning (VoIP) and video chats
 Enjoy your music collection in high quality with the integrated speaker
 Charge your external devices via an USB port with charge functionality, also if the notebook is switched off
 Up to 2GB memory for quick response times and optional with Intel® Turbo memory that makes your notebook even quicker
 Ultimate storage capacity of up to 250 GB for all your pictures, music and videos
 Best working conditions due to silent mode functionality and remote control with integrated infrared port (CIR)
 Bluetooth® 2.0 for cordless connectivity to your mobile phone, headset, etc.
 Windows Vista® Home Premium and Application Software
http://www.fujitsu-siemens.com/Resources/130/1935789446.pdf

Τον βρήκα 1200€ στα multirama. Τι λέτε αξίζει;

http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_xi_2428.html

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Nice. Έχω τον 1546Xi (αγορασμένος πριν 1 χρόνο και 2 μήνες) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Το μόνο πράγμα που μου λείπει είναι τα Plextor drives που έχω στον desktop μου. Ποιότητα κατασκευής καλύτερη από Acer, ΤurboX κλπ, εμφάνιση το ίδιο, αλλά δεν είναι και Toshiba φυσικά.
Αν του βάλεις 2GB μνήμη θα είναι "κομπλέ". Θα πρότεινα και 7200rpm δίσκο (τον δικό του βάλτον σε ένα μικρό εξωτερικό κουτάκι για external storage).

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310

λοιπόν η ακριβής σύνθεση...

Xαρακτηριστικά

Κωδικός
0270925
Κατασκευαστής
FUJITSU-SIEMENS
Εγγύηση (Έτη)
3
Τεχνολογία Επεξεργαστή
Intel Centrino Core 2 Duo Technology
Μοντέλο Επεξεργαστή
Intel Core 2 Duo T7500
Χαρακτηριστικά Επεξεργαστή
2.2GHz,4MB L2 cache,667MHz FSB
Οθόνη
15.4'' WXGA Crystal Brite
Μνήμη
2048MB DDRII
Σκληρός Δίσκος
160GB
Κάρτα Γραφικών
GEFORCE 8600 256MB
Μαγνητικό Μέσο

Οπτικά Μέσα
DVD+-RW
Modem
56k/v.92
Κάρτα Δικτύου
10/100
Κάρτα Ήχου
On board
Ειδικές Υποδοχές
Wireless 802.11
Θύρες Σύνδεσης
VGA X1, HDMI X1, USB 2.0 X4 ,
Θύρες Εισόδου
RJ11 , S-VIDEO
Θύρες Εξόδου
1 X Mic 2 x speakers out SPDIF
Λειτουργικό
Windows Vista Premium GR
Μπαταρία
Li-ion
Βάρος (Kgr)
2.8
Διαστάσεις

Extras

Reaction score
0
Υπάρχει γενικότερα ένα debate στα στέκια του HTPC σε Ελλάδα και εξωτερικό για το ποιές κάρτες γραφικών είναι καταλληλότερες για HD playback. Μέχρι πριν τους τελευταίους drivers της Nvidia, οι ΑΤΙ ήταν οι μόνες που υποστήριζαν πλήρως το ΗΑ σε Η.264 ΚΑΙ VC-1. Με τους τελευταίους drivers η Nvidia πρόσθεσε κι αυτή VC-1 HA στα ΧΡ. Ωστόσο παραμένουν τα ερωτήματα για το gamma των Nvidia και για την below black πληροφορία των ΑΤΙ, που κατά την γνώμμη μου είναι πολύ ουσιαστικά θέματα για ένα HTPC. Αν δεις και το θέμα του Βογιατζάκη με το δικό του HTPC, προτίμησε να πάει σε μια παλιότερη ΑΤΙ (1650) από μια καινούρια, εικάζω για να μην μπλέξει με τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα.
Για μένα αυτό θα ήταν το δίλλημα, αν θέλω το laptop που θα εκτελεί χρέη HTPC να φοράει ΑΤΙ ή Nvidia, καθότι δεν υπάρχει επιλογή να αλλάξεις κάρτα γραφικών στην συνέχεια.
Στα ίδια λεφτά πάντως για ρίξε μια ματιά και σε αυτό

Reaction score
0
Στο forum της FS υπάρχει ένας διάλογος για κάποιους που τα laptop τους είχαν Vista μαμίσια. Προσπάθησαν να βάλουν ΧΡ αλλά δεν έβλεπαν πουθενά τον δίσκο. Πλέον έχει δοθεί λύση στο θέμα αυτό επίσημα από την FS και μπορούν να μπουν κανονικά τα ΧΡ.

Reaction score
0
παντως το FJ αυτο, τιμιο ειναι, τα βασικα τα εχει (core 2 cpu, hd acceleration gpu, hdmi) αλλα δε προσφερει τιποτα παραπανω απο το acer Που κυκλοφορει τοσο καιρο και λογιακ ειναι πιο φτηνο. Επισης κρινω αρνητικα οτι εχει την GS εκδοση της gpu (στις εκδοσεις laptop των 8600 η GS εχει μιση δυναμη απο τη GT δεν ειναι μονο χρονισμοι η διαφορα), αλλα και θετικα οτι εχει μεσα σε αυτην την τιμη 3 χρονια εγγυηση.

Reaction score
0

Κατασκευαστής : FUJITSU-SIEMENS

:happy_5::lol::happy_5::lol: fujitsu siemens amilo = uniwill rebranded ( http://www.uniwill.com )

To δικό μου FS, δεν έχει ούτε ένα υποσύστημα της ίδιας της FS... Πως αλλωστε θα μπορούσαν με τετοιο εξοπλισμό να πουλιούνται σε τετοια (τσάμπα) τιμή? Οι "εκπτώσεις" γίνονται στην ποιότητα κατασκευής, στο σερβις, στην υποστήριξη, και στην ανωνυμία του (πραγματικού) κατασκευαστή...

Οσο για την εγκατάσταση αλλου λειτουργικού πλην του παρεχόμενου: Αν ο δίσκος είναι sata, συνήθως υπάρχει πρόβλημα (δεν τον βλέπουν τα ΧΡ). Υπαρχουν δύο λύσεις, η εξής μία (το να φορτωθεί driver από δισκέττα με F6 κατά την εγκατάσταση, δεν γίνεται σε λάπτοπ): μια τακτική που λέγεται slipstream, ουσιαστικά "ξαναφτιάχνεται" το cd των XP περιλαμβάνοντας και τον καταλληλο sata driver στην αρχική τους εγκατάσταση ώστε να δουν τον δίσκο... Ετσι πέρασα και εγώ στον δικό μου FS τα ΧΡ EN, από HOME GR που είχε αρχικά... Γκουγκλάρετε το "slipstream windows xp" για οδηγούς και χρειαζούμενα προγράμματα... (επίσης υπάρχουν και οδηγίες στο φορουμ της FSC, περίπου το 1/3 των ποστ είναι αυτή η ερώτηση, και εκεί μπορείτε να κανετε αναζήτηση)

Κώστας Φ.

Reaction score
895

To δικό μου FS, δεν έχει ούτε ένα υποσύστημα της ίδιας της FS...
Yeap, δυστυχώς οι F-S CPU δεν πήγαν καλά και τώρα βάζουν Intel.. :happy_8:

Είναι γνωστό πως πρόκειται για uniwill rebranded αλλά, στα δικά μου χέρια και μάτια, είναι πολύ πιο ποιοτικά από τα custom του Πλαισίου και του Multirama, όπως και από τα Acer. Το καλύτερο είναι να πάει μία βόλτα ο Σπύρος από κάποιο κατάστημα που τα έχει δίπλα-δίπλα και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Εγώ έτσι έκανα. Επίσης "έπαιξα" με το Acer φίλου για μερικές μέρες για να αποφασίσω. Τέλος έχω σχεδόν καθημερινή τριβή με laptop της HP (του πατέρα μου) και της Toshiba (της μάνας μου), καθώς και με Dell (και Apple) όταν ήμουν Αγγλία. Bottom line για μένα: Toshiba (ή Apple - αλλά είναι κάπως ειδική αγορά) εκτός αν υπάρχει πρόβλημα budget οπότε Fujitsu-Siemens.

Reaction score
0

Reaction score
0

Yeap, δυστυχώς οι F-S CPU δεν πήγαν καλά και τώρα βάζουν Intel.. :happy_8:

Είναι γνωστό πως πρόκειται για uniwill rebranded αλλά, στα δικά μου χέρια και μάτια, είναι πολύ πιο ποιοτικά από τα custom του Πλαισίου και του Multirama, όπως και από τα Acer. Το καλύτερο είναι να πάει μία βόλτα ο Σπύρος από κάποιο κατάστημα που τα έχει δίπλα-δίπλα και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Εγώ έτσι έκανα. Επίσης "έπαιξα" με το Acer φίλου για μερικές μέρες για να αποφασίσω. Τέλος έχω σχεδόν καθημερινή τριβή με laptop της HP (του πατέρα μου) και της Toshiba (της μάνας μου), καθώς και με Dell (και Apple) όταν ήμουν Αγγλία. Bottom line για μένα: Toshiba (ή Apple - αλλά είναι κάπως ειδική αγορά) εκτός αν υπάρχει πρόβλημα budget οπότε Fujitsu-Siemens.
Ε, ένα δίσκο fujitsu π.χ. θα μπορύσε να έχει μέσα, έτσι για την τιμη των όπλων... Aλήθεια, τα scaleo και τα υπόλοιπα ΠιΣί της FSC να κατασκευάζονται από την ίδια?
ΥΓ. Θα σου στείλω για χρήση λίγων ημερών ένα m3438g, να ευχαριστηθείς ποιότητα... λάπτοπ και φούρνος 2 σε 1.. :pc:

Για usb floppy drive δεν θυμάμαι αν το βλέπει. Σίγουρα όμως, δεν μπορεί να δει φλασάκι usb που εχει τους drivers μέσα. Αλλά και πάλι, να πάρεις usb disk drive, για μια και μοναδική φορά χρήσης... Φτιάχνεις το cd και τελειώνεις (με κόστος ένα cd που επίσης πιθανότατα δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσεις πουθενά, εκτός από το συγκεκριμένο ΠιΣϊ).

Reaction score
1

Παντως ακομα δεν εχω καταλαβει ακριβως ποια ειναι τα minimum χαρακτηριστικα για αναπαραγωγη HD. Προσφατα δοκιμασα το καινουριο laptop της αδερφης μου (Τ7100, 1024ram, καρτα γραφ. Intel X3100 σε πολυ καλη τιμη) και μου επαιξε ολα τα x264 αρχεια (720p/1080p). Για hddvd/bluray δεν εχω αρχεια οποτε και δεν ξερω.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310

Λοιπόν αξίζει κανείς να περιμένει τελικά...

Sony Vaio VGN-FZ21M

http://vaio.sony.gr/view/ShowProduc...21M&site=voe_el_GR_cons&category=VN+FZ+Series

με Blu Ray combo (Μόνο παίζει blu ray, αλλά γράφει dvd) και τιμή στην αγορά από 1200€!!!

και είναι και ομορφούλικο το άτιμο...

Reaction score
0
Σπύρο το VAIO αυτό είναι super deal κατά την άποψή μου. Έχω μόνο μια απορία: σε όσα δεν αναφέρεται η ύπαρξη SPDIF είναι δεδομένο ότι υπάρχει?

Reaction score
0
Από την έξοδο των ακουστικών μπορεί να δίνει τόσο αναλογικό όσο και ψηφιακό. Μέχρι πριν λίγους μήνες δεν ήταν δεδομένο ότι θα έβγαζε ψηφιακό, όταν υπήρχε το έλεγαν ξεχωριστά. Δεν ξέρω μήπως τώρα πλέον είναι στάνταρ και γι'αυτό δεν το αναφέρουν.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Yeap.. Και το F-S μου δίνει SPDIF από τη μεσαία έξοδο (το ρυθμίζεις από τους drivers).

Kαλό φαίνεται το Sony, Σπύρο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.670
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale