LCD ή PLASMA???

Reaction score
0
Απάντηση: LCD ή PLASMA???

με PS3 και χρηση PC τι γινεται με το burn in στις Plasma???

ας πουμε στις τελευταιας γενιας της Panasonic...

Reaction score
4

Δεν είναι λίγο υπερβολικό όμως, μόλις να έχεις πάρει την tv και να την έχεις να παίζει μία εβδομάδα συνέχεια;
Όσοι έχετε πλάσμα το έχετε κάνει;
εγω δεν εκανα απολυτως τπτ, τη δουλευα κανονικα σαν τηλεοραση, ουτε με στρωτηρια ουτε αλλα ψιψιψινια... μια χαρα παιζει και τωρα 9 μηνες μετα

Reaction score
0

Καλές οι Plasma αλλά όπως και να το κάνουμε πλέον,ξεπεραστήκανε τα τελευταία 2 χρόνια απο τις LCD

Reaction score
4

Καλές οι Plasma αλλά όπως και να το κάνουμε πλέον,ξεπεραστήκανε τα τελευταία 2 χρόνια απο τις LCD
:119: :139: Ωραία τα λές!!! Γελάσαμε και λιγάκι.....

Συλλαβίστε μαζί μου .... k και u = ku, r και o = ro ... όλο μαζί;

Ενα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων της τεχνολογίας.... αν εξεληχθεί όπως πρέπει....

Reaction score
119

Eγω βλεποντας την εικονα που εχω στην 42" Panasonic PX80 απλα ξερω οτι και η επομενη τιβι παλι πλασμα θα ειναι.
Αν επεφτε και η τιμη της Kuro, που λεει και ο Νικος, θα ηξερα και το ακριβες μοντελο...:137:

Reaction score
424

Όσοι παίρνετε plasma tv, για τις πρώτες 200 ώρες, δεν βλέπετε ταινίες σε 235:1;

Reaction score
4

Εγώ δεν πήρα ακόμα, αλλά για να είμαι σίγουρος, θα παίξει δισκάκι στρωσίματος.... καλύτερα να κάψει 10 ευρώ παραπάνω ρεύμα παρά να βλέπω τίποτε σκιές και να εκνευρίζομαι...

Παρεπιπτόντως δεν είναι 200 ώρες, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν ηπρώτη ταινία που θα έβλεπα.... θα επέλεγα μια 16:9... Ελληνικές διανομές θα υπάρχουν σίγουρα αρκετές σε τέτοια αναλογία... :105:
Ασε που φυλάω όλο τον 5ο κύκλο του Lost για να τον δώ εκεί!

Reaction score
4

Όσοι παίρνετε plasma tv, για τις πρώτες 200 ώρες, δεν βλέπετε ταινίες σε 235:1;
οχι μονο 2,35:1 αλλα και 4:3 τηλεοπτικο σημα εβαζα μολις την πηρα... τπτ δεν επαθε

Reaction score
0

Εγώ δεν πήρα ακόμα, αλλά για να είμαι σίγουρος, θα παίξει δισκάκι στρωσίματος.... καλύτερα να κάψει 10 ευρώ παραπάνω ρεύμα παρά να βλέπω τίποτε σκιές και να εκνευρίζομαι...

Παρεπιπτόντως δεν είναι 200 ώρες, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν ηπρώτη ταινία που θα έβλεπα.... θα επέλεγα μια 16:9... Ελληνικές διανομές θα υπάρχουν σίγουρα αρκετές σε τέτοια αναλογία... :105:
Ασε που φυλάω όλο τον 5ο κύκλο του Lost για να τον δώ εκεί!
Μην αγχώνεσαι τόσο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μην βλέπεις μόνο ταινίες κάδρου 2.35:1 ή 2.40:1 για πολλές συνεχόμενες ώρες. Με μια φυσιολογική εναλλαγή υλικού 16:9 και 2.35:1 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Τηλεοπτικό σήμα όμως συνίσταται να βλέπεις σε stretch-o-vision τον πρώτο καιρό και όχι σε 4:3, ειδικά αν βλέπεις πολύ. Ή να βλέπεις μόνο ΣΚΑΙ :116:

Reaction score
4

Τηλεοπτικό σήμα όμως συνίσταται να βλέπεις σε stretch-o-vision τον πρώτο καιρό και όχι σε 4:3, ειδικά αν βλέπεις πολύ. Ή να βλέπεις μόνο ΣΚΑΙ :116:
Και στην CRT έτσι βλέπω οπότε έχω συνηθίσει να βλέπω ανθρώπους κοντόχοντρους.... αφου και η Σια Κοτσώνη με ..χαλάει :143: πως είναι έτσι... εικόνα είναι αυτη! :140:

Reaction score
0
Σημερα πηγα σε ενα καταστημα να ρωτησω αν μπορει να μου φερει την Panasonic Viera TX-P42S10E Plasma και μολις του ειπα οτι ψαχνω για πλασμα μου λεει: "ωπα εισαι λαθος!!"
Ειλικρινα εμεινα....εχω διαβασει εδω μεσα ολους να λενε για πλασμα και ο τυπος εκει μου ελεγε κατηγορηματικα ΟΧΙ!! Καποια απο τα αρνητικα που συγκρατησα ειναι οτι ο φωσφορος εχει πολυ μικρο χρονο ζωης και αν μια lcd κρατησει 60.000 ωρες τοτε μια πλασμα θα κρατησει τις μισες και θα χανει συνεχως σε αποδοση. Επισης, οτι η πλασμα σε φωτεινο δωματιο δεν φαινεται καλα. Ακομη, οτι λογω του τζαμιου που εχει μπροστα η πλασμα, θα αντανακλαται πχ το φως απο το παραθυρο ή απο μια λαμπα μεσα στο σπιτι.
Μου ελεγε να παρω μια Sharp, νομιζω αυτη ηταν.

Στη συνεχεια μου λεει ποια θες; λεω μια πανασονικ. Και μου λεει οτι σταματησε να βγαζει και πλεον .μονο η samsung και η sharp βγαζουν (αυτες τις 2 ειχε μονο στο μαγαζι του). Η samsung βγαζει πανελς για εκεινη αλλα και για τις sony που της δινει τα πιο παλια, ενω η sharp μονο για την παρτη της.

Λεω οτι κατεληξα σε πλασμα καθως με ενδιαφερει κατα 99% για τηλεοπτικα καναλια και οι πλασμα ειναι πολυ ανωτερες στον τομεα αυτον οπως εχω διαβασει. Και μου λεει οτι οι lcd ειναι καλυτερες.

Μετα αρχισε να μου λεει για το πως λειτουργουν τα πιξελς και τα χρωματα και η εικονα με τα Hz και εχασα τη μπαλα. Μεσα στο μαγαζι ειχε samsung & sharp lcd & led και μια plasma η οποια ηταν ομως 1024Χ768, οποτε δεν μπορουσα να βγαλω ασφαλη συμπερασματα για την ποιοτητα εικονας.

Τι να προτιμησω λοιπον;
Αυτο με το τζαμι και την αντανακλαση ισχυει οντως; Θα βλεπω δλδ τηλεοραση και θα βλεπω και το φωτιστικο μεσα;
Με τον χρονο ζωης και την αποδοση να ανησυχω; βλεπω να δινουν 100.000ωρες ζωης....ειναι αληθηνες;
Αυτη η πλασμα που δινω στην αρχη ειναι καλη αγορα; η τιμη παντως ειναι πολυ καλη...

Reaction score
451

ξαναπήγαινε στο μαγαζί και πες του υπαλλήλου να πάει να κάνει κανά μπάνιο πρώτα και έπειτα να ξεστραβωθεί και να μάθει ότι τα σωστά είναι αυτά που ξέρεις εσύ....με λίγα λόγια, πάρε plasma panasonic και θα δεις το φως το αληθινό...:)

Reaction score
1.592

ξαναπήγαινε στο μαγαζί και πες του υπαλλήλου να πάει να κάνει κανά μπάνιο πρώτα και έπειτα να ξεστραβωθεί και να μάθει ότι τα σωστά είναι αυτά που ξέρεις εσύ....με λίγα λόγια, πάρε plasma panasonic και θα δεις το φως το αληθινό...:)
+1 Προσωπικά πάντα, θεωρώ οτι δεν υπάρχει ΚΑΝ θέμα σύγκρισης...η plasma είναι μονόδρομος...πάντα για τις δικές μου προτιμήσεις...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.571
Απάντηση: Re: LCD ή PLASMA???

Σημερα πηγα σε ενα καταστημα να ρωτησω αν μπορει να μου φερει την Panasonic Viera TX-P42S10E Plasma και μολις του ειπα οτι ψαχνω για πλασμα μου λεει: "ωπα εισαι λαθος!!"
Πήγα στην αντιπροσωπεία της Ford να πάρω το KUGA σε πετρέλαιο και μου λέει "ωπα εισαι λαθος!! (πάρε βενζινοκινητήρα)

Πήγα στο φούρνο να πάρω ψωμί μπαγκέτα και μου λέει "ωπα εισαι λαθος!! (πάρε χειροποίητο)

Πήγα στο Hi-Fi κατάστημα να πάρω ενισχυτή διακοπτικό 500 βαττ στο κανάλι και μου λέει "ωπα εισαι λαθος!! (πάρε λαμπάτο 15 βαττ)

κλπ κλπ κλπ

-Συμπέρασμα 1: Εσύ να πάρεις αυτά που θέλεις εσύ, επειδή ξέρεις τι θέλεις εσύ. Αν δε ξέρεις τι θέλεις, να μάθεις.

-Συμπέρασμα 2: Ο πωλητής της Ford να πάρει για πάρτη του KUGA βενζινοκίνητο.

-Συμπέρασμα 3: Ο φούρναρης να φάει χειροποίητο στο σπίτι του.

-Συμπέρασμα 4: Ο Hi-Fi πωλητής να πάρει λάμπες 15 βαττ στο σπίτι του για τα ηχεία του.

Αμαν με αυτή την "πολιτική" των πωλητών που πας και ζητάς άουντι και προσπαθούν να σου πασάρουν φίατ. (άλλα αντ'άλλων δηλαδή....)

ΥΓ εγώ πχ θα πάρω LED τηλεόραση, και πήρα S-MAX 7-θέσιο αυτοκίνητο με ντίζελ κινητήρα. Τι σημαίνει αυτό, ότι και συ πρέπει να πάρεις σώνει και καλά 7-θέσιο? Εσύ πάρε αυτό που θες, πχ πλάσμα τηλεόραση και άφα ρομέο βενζινοκίνητο διθέσιο ΙΧ....

Reaction score
0
Kαι γω ρε παιδια οποιον εχω ρωτησει που να ασχολειται μου λεει να παρω πλασμα! Γι αυτο και κατεληξα σε πλασμα. Αυτο του ειπα οταν με ρωτησε πως κατεληξα σε πλασμα και μου ειπε "μην ακους οτι σου λενε οι διαφοροι "σχετικοι" στο ιντερνετ, δεν ειναι τεχνικοι οπως εγω".

Εγω εμπιστευομαι εσας του φορουν γιατι οσο να ναι εχετε μια τρελα με το αθλημα και το εχετε ψαξει πολυ πριν αγορασετε κατι για σας. Θελω να πιστευω πως φορουμς οπως τα avsite, myphone, thelab, vwclub ειναι τα καταλληλοτερα μερα να μαθω ποια τηλεοραση να παρω, ποιο κινητο να διαλεξω, ποιος επεξεργαστης ειναι καλυτερος και τι βελτιωση να κανω στο αμαξι μου.

Αν μπορει καποιος να μου απαντησει σ αυτο που μου ειπε σχετικα με την αντανακλαση λογω του τζαμιου που εχει μπροστα η πλασμα και για το ποσο γρηγορα θα πεσει η αποδοση. Οπως μου ειπε αυτος αν η τηλεοραση παιζει σε φωτεινο δωματιο και ειναι ρυθμισμενη σε ψηλο κοντρααστ θα μειωθει πολυ ο χρονος ζωης της. Και εγω την τηλεοραση την θελω ανετα για μια 15ετια.....
Αυτη η πανασονικ που δινω στο λινκ παραπανω πιστευω οτι ειναι στην ιδανικη τιμη για μενα. Αξιζει ομως; γιατι ειναι η πιο φτηνη πανασονικ Full HD Plasma και συνηθως οτι πληρωνεις παιρνεις....

Reaction score
968
Και εγω την τηλεοραση την θελω ανετα για μια 15ετια.....
....
Θα πρέπει να σου απαντήσει κάποιος που αγόρασε πλάσμα το 2009-15 = 1994!

Πλάκα σου κάνω :105:

Μην ανησυχείς όμως για την πτώση της απόδοσης. Υπάρχει σταδιακή πτώση, αφού μιλάμε για φωσφόρους, αλλά δεν αποτελεί πρόβλημα. Η τηλεόραση έχει απροβλημάτιστη απόδοση για πολλά χρόνια παιξίματος επί καθημερινής βάσης. Απλά μην υπερβάλλεις τις ρυθμίσεις στα άκρα.

Με τον καιρό θα βλέπεις και τις στάμπες των καναλιών (πάνω αριστερή γωνία), αλλά και αυτό το συνηθίζεις, δεν είναι κάτι τρομερό.

Reaction score
0
Αυτο που λες για τις σταμπες ειναι το burn-in, σωστα;
Αυτο αν δεν κανω λαθος, βαση αυτων που διαβασα στο αντιστοιχο θεμα, ειναι πολυ δυσκολο να γινει στα καινουρια μοντελα. Και ειδικα αν προσεξουμε λιγο στην αρχη για τις πρωτες 100-200 ωρες να γινει ενα σωστο στρωσιμο....

Reaction score
0
Απάντηση: Re: LCD ή PLASMA???

Με τον καιρό θα βλέπεις και τις στάμπες των καναλιών (πάνω αριστερή γωνία), αλλά και αυτό το συνηθίζεις, δεν είναι κάτι τρομερό.
Για να γίνει αυτό πρέπει να βλέπεις το ίδιο κανάλι συνέχεια. Πολύ δύσκολο πλέον.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab