let's get analog...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η revolver (περισσότερο γνωστή από τα ηχεία της) παρουσίασε ένα καινούριο πικάπ με την επωνυμία Replay και τιμή £1,500 (2200€ περίπου).

Plinth: Split Design, isolating critical parts of machine
Plinth Material: Polished Marble
Speed rating: 33⅓ , 45 rpm, controlled electronically, tolerance +/- 1%
Drive: Flat section peripheral belt
Platter: 38mm thick polyester resin
Main Bearing: Single point with typical running clearance of 0.0004” at 17 deg. C
Wow and Flutter: -60dB
Turntable noise: 45dB Max.
Input Voltage: AC 12v 600mA
Power Supply: External AC 240v/110v to 12v
Power Consumption: 8W
Tone Arm: SA-250 ST
Type: Static Balance Straight Pipe Type
Bearing Mechanism: One Point Cross Suspension System
Effective Length: 228mm
Overhang: 18mm
Tracking Error Angle: +2Deg. / -1Deg.
Vertical Tracking Force: 0.5 grams - 3 grams
Suitable Cartridge Weight: 4 grams - 10 grams
Weight: 23 Kilos
Dimensions: W440mm x D360mm x H155mm
Finish : Gloss black marble Plinth, Piano gloss black Sub-Plinth, Chrome posts and feet.
εδώ από την έκθεση hi-end του Μονάχου...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: let's get analog...

Οι φήμες όμως λένε ότι και η Creek ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το δικό της πλατώ.

Μάλιστα στην ίδια έκθεση παρουσίασε ένα πρωτότυπο. Χρησιμοποιεί ακρυλικό σασί το πηγάδι δέχεται μικρό βάρος λόγω της χρήσης μαγνητών που στηρίζουν το πλατώ. Ο βραχίονας είναι ο γνωστός Rega. Η όλη σχεδίαση θυμίζει VPI. Η τιμή του αναμένεται να είναι £2000 (περίπου 3000€)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Στην ίδια πάλι έκθεση παρουσιάστηκε το νέο Thorens TD160 HD. Βασίζεται στο θρυλικό TD160 Και χρησιμοποιεί πλατώ από ακρυλικό και ένα ματ από φελλό και λάστιχο. Και εδώ ο βραχίονας είναι από την Rega. Η τιμή του θα είναι παραπλήσια με αυτή του Creek.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Τέλος η Music Hall παρουσίασε και αυτή το πικάπ της με την επωνυμία mmf 9.1 .

Εδώ το σασί έχει ειδική αντικραδασμική σχεδίαση (τύπου σάντουιτς), ενώ ο βραχίονας είναι από ανθρακονήματα και προέρχεται από την Project. Ο κινητήρας βρίσκεται στο δικό οτυ σασί για να μην μεταφέρει κραδασμούς στο πλατώ. Η τιμή είναι ελκυστική στα £1699 (2500€ περίπου)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Το τι "πεθαίνει" και τι όχι το αποφασίζει η αγορά. Αν πάρουμε τις πωλήσεις δίσκων Lp θα διαπιστώσουμε ότι στο σύνολο των πωλήσεων είναι μηδαμινές. Τα περισσότερα πικάπ που κυκλοφορούν σήμερα απευθύνονται κυρίως σε άτομα που ήδη έχουν μία συλλογή δίσκων και λιγότερο σε νέους αγοραστές.

Και οι νέοι αγοραστές πικάπ είναι λίγοι απλά γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμο software...

Reaction score
2
... και στους οποίες πρέπει να δώσεις βάση. Κάτι ξέρουν παραπάνω, να μην έχεις καμιά αμφιβολία γι' αυτό.
Δεν γνωριζουν οι εταιρεις δηλ. και γνωριζεις εσυ!!!Τοτε πεστα στις εταιρειες και οχι σε μας,μπας και γλυτωσουν κανενα ευρω,μην εχουν και οικονομικη καταστροφη...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.954
Δεν γνωριζουν οι εταιρεις δηλ. και γνωριζεις εσυ!!!Τοτε πεστα στις εταιρειες και οχι σε μας,μπας και γλυτωσουν κανενα ευρω,μην εχουν και οικονομικη καταστροφη...
Περί ποίων εταιρειών ομιλείς ακριβώς;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οι εταιρίες το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά θύματα για να αγοράσουν πανάκριβες μηχανές έτσι ώστε να αναπαράγουν ανεπαρκώς, ένα πεθαμένο μέσο ηχογράφησης...

Reaction score
2
Οι εταιρίες το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά θύματα για να αγοράσουν πανάκριβες μηχανές έτσι ώστε να αναπαράγουν ανεπαρκώς, ένα πεθαμένο μέσο ηχογράφησης...
Σου λειπει η εμπειρια φιλε. Δεν πειραζει κανεις δεν ειναι τελειος. Θα ακουσεις καποτε κι εσυ κανενα καλο πικαπακι.Ακου κι εμας κατι παραπανω ξερουμε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι έγινε ρε Γιάννη το ρίξαμε στις εμπειρίες?
ΟΚ, αφού πας την συζήτηση στο ποιός την έχει πιο μεγάλη, μετρώντας τις... εμπειρίες μας, ας σου απαντήσω στο ύφος σου:

Θεωρώ ότι οι... εμπειρίες σου είναι πολύ κατώτερες των δικών μου, όχι μόνον σε επίπεδο μηχανών αλλά αναπαραγωγής αξιώσεων γενικώς. Φυσικά δεν έχω καμία διάθεση να σου εξηγήσω το γιατί. Η επιμονή σου στο πεθαμένο αναλογικό μέσο δε, είναι διότι στα συστήματα με τα οποία αποκομίζεις την... εμπειρία σου, η ανωτερότητα του ψηφιακού μέσου ειδικά σε επίπεδο δυναμικής περιοχής καθώς και συχνοτικής απόκρισης, μεταφράζεται αυτομάτως σε ενόχληση. Στην πραγματικότητα φίλε Γιάννη, οι χαμηλότερες προδιαγραφές του πικάπ, το κάνουν να ενοχλεί λιγότερο στην πλειονότητα των συστημάτων, γεγονός που το μετατρέπει σε δημοφιλές μέσο για όσους δεν ψάχνουν τι ακούνε. Αντί λοιπόν να αναρωτηθείς γιατί δεν μπορείς να ακούσεις ένα καλό ψηφιακό, ακούς ένα πικάπ χαμηλότερων τεχνικών προδιαγραφών αναπαραγωγής (δεν το λέω εγώ αλλά η ρουφιάνα η τεχνολογία), απλά για να μην σε ενοχλεί. Η απόρριψη της τεχνολογίας για λόγους κολοκυθόπιτας, είναι μια άποψη καθόλα δεκτή αλλά μην την προβάλουμε και ως καινοτόμα διότι θα γελάνε και οι πέτρες.

Στην περίπτωση που δεν μπορείς να διακρίνεις για ποιούς λόγους το πικάπ είναι μια παρωχημένη τεχνολογία σε σχέση με τα ψηφιακά και γιατί υστερεί στα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά που ανέφερα, τότε προφανώς σου λείπει η εμπειρία αλλά και η γνώση. Άκου κι εμάς, κάτι παραπάνω ξέρουμε. :cool_4:

- Παρόλα αυτά, εγώ δεν μίλησα για το ποιό μέσο παίζει καλύτερα, μίλησα για το πόσο πεθαμένο είναι το συγκεκριμένο μέσο, κάτι που φίλτατε Γιάννη, οι νεότεροι από εμάς έχουν ήδη αποφασίσει και εσύ ή ένας δυό άλλοι κολλημένοι με την μπάλα (ο καθένας για τους λόγους του), δεν μπορεί να ανατρέψει. Για όλο αυτό δεν χρειάζεται ούτε εμπειρία, ούτε παράσημα χαϊεντισμού.

Χρειάζεται κοινή λογική... :happy_4:

p.s. Προφανώς δεν είναι τρόπος συζήτησης αυτός με τον οποίον όταν τελειώνουν οι απόψεις, στρεφόμαστε στην.. εμπειρία του συνομιλητή για να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα. Ελπίζω να κατάλαβες το λάθος σου.

Reaction score
2
καλα ελα σπιτι μου οποτε θελεις να μου πεις ο ιδιος τι σε ενοχλει περισσοτερο, αφου κολησες εκει. θα πιουμε και τις μπυριτσες μας, αφου πρωτα ακουσουμε βεβαια για να μη μου λες μετα οτι σε μεθυσα για σε πολωσω αρνητικα για το "μπλιαξ" cd player.Απλα θα σου πω εντελως ακαδημαικα οτι το cd μου ουδεποτε με εχει ενοχλησει!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για μπύρες είμαι μέσα, τα υπόλοιπα άστα για δεν θα βγάλεις άκρη. :happy_9:

- Καλά, τώρα που ανακαλύψαμε και την ψηφιακή ισοστάθμιση (οι κουφοί αντιχαϊεντάδες την χρησιμοποιούν εδώ και 5-6 χρόνια και λίγα λέω), όλα σιγά σιγά θα γίνουν καλύτερα... :happy_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera