let's get analog...

Reaction score
2
Επειδή θα πιώ πολλές μπύρες ας σου τα πω εκ των προτέρων. Το σύστημά σου δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να παίζει εξαίσια (ξεκούραστα, δυνατά κλπ) αλλά, σίγουρα έχει βασικά προβλήματα που δεν λαμβάνεις υπόψη σου. Το μεγάλο σου πρόβλημα είναι η ασυμμετρία με την οποία είναι στημένο το σύστημά σου στον χώρο σου. Το δεύτερο αλλά εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι οι πολλές γυάλινες επιφάνειες και εκείνοι οι καθρέφτες.

Τα δύο αυτά στοιχεία, έχουν μη υπολογίσιμες με ανθρώπινα αυτιά επιπτώσεις, οι οποίες φυσικά είναι και μη προβλέψιμες. Αν δεν βάλεις μετρητικό στον χώρο σου για να σου δείξει τι επεμβάσεις πρέπει να κάνεις, δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις το 100% των μηχανών σου. Η δε χρήση ψηφιακού ισοσταθμιστή, για εμένα είναι εμφανώς απαραίτητη. Λάβε υπόψη σου βέβαια, ότι με ότι ψηφιακά κόλπα και να μπλέξεις, μερικά πράγματα στον χώρο δεν διορθώνονται με τίποτα.

Η συμμετρία, είναι το Νο1 σε ένα σύστημα - χώρο. Αν αυτό έστω και με δυσκολίες, μικρές ή μεγάλες πααχωρήσεις, δεν υπάρχει, δεν μπορούμε να έχουμε υψηλές απαιτήσεις από ένα σύστημα αφού καταρρίπτεται η βασική αρχή των ηχογραφήσεων, η στερεοφωνία. Δεν μπορούμε να δίνουμε σημασία στο κάτι τις που θα φέρει πχ ένα καλώδιο στον ήχο και να μην κοιτάμε την συμμετρία του χώρου μας, αν μη τι άλλο γιατί αν ποτέ το σύστημα στηθεί σε σωστό χώρο, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που ακούμε τώρα. Αυτό αποδεικνύεται με μετρητικές μηχανές αλλά μέχρι έναν βαθμό και με πραγματικά έμπειρα αυτιά με ότι κι αν σημαίνει αυτό (που σίγουρα δεν σημαίνει να έχουν ακούσει πολλούς ενισχυτές στην ζωή τους...).

p.s. Βασικά πάρε ένα copland για το σπίτι και βλέπουμε... :happy_9:
Το copland το ξερεις ρε θηριο οτι το εχω δοκιμασει.Μην ξεχνας οτι το μαγαζι μου ειναι κατω απο το σπιτι οποτε εχουν παρελασει ουκ ολιγα μηχανακια. Αυτο που λες για τον χωρο με βρισκει συμφωνο. Τον χωρο μου ομως δεν τον εχεις δει καλα γι'αυτο λες οτι ειναι ασσυμετρος. Τωρα οσον αφορα την στερεοφωνια τι θα ελεγες αν σου ελεγα οτι τι υψος το βαθος η εστιαση στο συστημα μου ειναι απο τις καλυτερες που εχω ακουσει ανεξαρτητως χρηματων και χωρων? Μην βγαζεις βιαστικα συμπερασματα και κρινεις απο φωτογραφιες!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γενικά μιλώντας, νομίζω ότι κι εσύ όπως και πολλοί άλλοι χομπίστες, δεν δίνετε την απαραίτητη σημασία σε αυτό το θέμα, κάτι που μάλλον οφείλεται στο ότι δεν έχετε προσέξει ποτέ στο μετρητικό, πως αντιδρά ο χώρος σε μια συσκευή και πως ακούγεται μια, έστω και μικρή, απόκλιση από την σωστή καμπύλη απόκρισης. Αν αυτό γίνει κατανοητό, θα διαπιστώσουν πολλοί πόσο μάταιο είναι να παίζει πχ κανείς με αλλαγές καλωδίων, αν δεν έχει προηγουμένως λύσει άλλα θέματα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Υπόψη ότι αυτά δεν είναι τραγικά, είναι η υπερβολή η ίδια, αλλά είναι θέματα που αφορούν hi end καταστάσεις και όχι κάποιον που απλά θέλει να ακούει μουσική στο σπίτι του, έστω και από ακριβές καλές μηχανές...

Reaction score
2
Γενικά μιλώντας, νομίζω ότι κι εσύ όπως και πολλοί άλλοι χομπίστες, δεν δίνετε την απαραίτητη σημασία σε αυτό το θέμα, κάτι που μάλλον οφείλεται στο ότι δεν έχετε προσέξει ποτέ στο μετρητικό, πως αντιδρά ο χώρος σε μια συσκευή και πως ακούγεται μια, έστω και μικρή, απόκλιση από την σωστή καμπύλη απόκρισης. Αν αυτό γίνει κατανοητό, θα διαπιστώσουν πολλοί πόσο μάταιο είναι να παίζει πχ κανείς με αλλαγές καλωδίων, αν δεν έχει προηγουμένως λύσει άλλα θέματα...
Φιλε εχω προσεξει οσο γινεται τον χωρο μου. Αλλα εχω οικογενεια και ειμαι κοινωνικος οποτε μοιραζομαι την μουσικη με φιλους.Αν κατσω να φτιαξω ενα χωρο dedicated για να ακουω μονος μου τοτε με συγχωρεις να το χ... το hi-end

Reaction score
3
Μέχρι χθές ήταν ο Luxman, σήμερα ο Μιχαήλος?
Παντα πρέπει να υπάρχει κάποιος για να του την πούμε,να επιβάλουμε την γνώμη μας?

Αχ αυτές οι απρόσωπες ομιλίες μέσα απο το pc...:pc:

Reaction score
3
Τώρα για να πείσει κάποιος τους ψηφιακάκιδες να ακούσουν αναλογικά είναι σαν να θέλει κάποιος να ψαρέψει σε βάθος 40 μέτρων στην θάλασσα χωρίς μπουκάλες...γίνετε? :happy_9:
Χαμένος κόπος.
Πάντα θα βρίσκουν κάποια δικαιολογία γιατί δεν θα μπορέσουν ποτέ να δεχθούν οτι το αναλογικό μέχρι και σήμερα ακούγετε καλύτερα,άσχετα με χαρακτηριστικά.
Δικαίωμά τους,όμως δεν πρέπει επ'ουδενεί να χωριζόμαστε σε κατηγορίες και να συμπεριφερόμαστε σαν τους οπαδούς Ολυμπιακού Παναθηναϊκού...:crazy_1: :crazy_1:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τώρα για να πείσει κάποιος τους ψηφιακάκιδες να ακούσουν αναλογικά είναι σαν να θέλει κάποιος να ψαρέψει σε βάθος 40 μέτρων στην θάλασσα χωρίς μπουκάλες...γίνετε? :happy_9:
Φυσικά και γίνεται. Όποτε θέλεις σου στέλνω μερικά βίντεο να δεις... :happy_4:

Reaction score
2
Εγώ ότι θέλω να πω το έχω πει, δεν περιμένω εσένα ρε φίλε.
Τις υπόλοιπες καταπληκτικές μπαρούφες τις λες μοναχός σου και με ψηφιακή ισοστάθμιση μην ασχολείσαι διότι μάλλον δεν ξέρεις καν τι είναι... :happy_4:

- Θα 'θελα να ήξερα γιατί τελικά δεν κάθεστε στην hi end, τώρα που φύγαμε από εκεί... :cool_11:
Ασε,το ποιος λεει μπαρουφες φαινεται,εκτος εαν πιστευεις οτι εχεις κανει ισοσταθμιση με 200 ευρω......

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ασε,το ποιος λεει μπαρουφες φαινεται,εκτος εαν πιστευεις οτι εχεις κανει ισοσταθμιση με 200 ευρω......
Γιατι ως συνηθως ανοιγεται λαθος θεμα σε λαθος κατηγορια.Αλλα δικαιο εχεις τη ασχολουμαστε........Αντε για!!!!! Που λεει και ο τακης!!!
Όχι άλλαξα γνώμη, συνέχισε. Έχεις πολύ πλάκα... :happy_5:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι εννοείς "Ε", δεν ξέρεις ότι μερικά θέματα ανήκουν αποκλειστικά στους χαϊεντάδες? Ποιά είναι η κατηγορία σου που θα ασχοληθεί με... αναλογικά? :happy_9:

p.s. Αυτό φυσικά το γνωρίζουν και οι κατασκευαστές αναλογικών...:cool_4:

Reaction score
1
Τί είναι δηλαδή το HiEnd ???
Πώς το ορίζουμε ή μάλλον πώς το ορίζει ο καθένας ???
Δε ξέρω αν έχει ξαναγίνει αυτό αλλά θα έβρισκα ενδιαφέρον ένα thread όπου να δοθούν διάφορες απόψεις για το θέμα. Μπορεί και να μας βοηθήσει να καταλήξουμε κάπου (που προσωπικά δε το πιστεύω....) ή έστω να δούμε μια άλλη οπτική.

ΓΜΤ διάλυμα από διακόπες, μπαίνω στο forum και βλέπω την παραδοσιακή διαφω(ο)νία για αναλογικές και ψηφιακές πηγές (και να σκεφτεί κανείς πως ξεκίνησε από αναφορά σε νέες κυκλοφορίες πικαπ.... έλεος δλδ).
Τί έχει σειρά τώρα. Αντιγνωμία για λάμπες και τρανσιστορ ???? Που να μπουν στη μαζική και τα tripath, έτσι????

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera