- Reaction score
- 2
Το copland το ξερεις ρε θηριο οτι το εχω δοκιμασει.Μην ξεχνας οτι το μαγαζι μου ειναι κατω απο το σπιτι οποτε εχουν παρελασει ουκ ολιγα μηχανακια. Αυτο που λες για τον χωρο με βρισκει συμφωνο. Τον χωρο μου ομως δεν τον εχεις δει καλα γι'αυτο λες οτι ειναι ασσυμετρος. Τωρα οσον αφορα την στερεοφωνια τι θα ελεγες αν σου ελεγα οτι τι υψος το βαθος η εστιαση στο συστημα μου ειναι απο τις καλυτερες που εχω ακουσει ανεξαρτητως χρηματων και χωρων? Μην βγαζεις βιαστικα συμπερασματα και κρινεις απο φωτογραφιες!Επειδή θα πιώ πολλές μπύρες ας σου τα πω εκ των προτέρων. Το σύστημά σου δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να παίζει εξαίσια (ξεκούραστα, δυνατά κλπ) αλλά, σίγουρα έχει βασικά προβλήματα που δεν λαμβάνεις υπόψη σου. Το μεγάλο σου πρόβλημα είναι η ασυμμετρία με την οποία είναι στημένο το σύστημά σου στον χώρο σου. Το δεύτερο αλλά εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι οι πολλές γυάλινες επιφάνειες και εκείνοι οι καθρέφτες.
Τα δύο αυτά στοιχεία, έχουν μη υπολογίσιμες με ανθρώπινα αυτιά επιπτώσεις, οι οποίες φυσικά είναι και μη προβλέψιμες. Αν δεν βάλεις μετρητικό στον χώρο σου για να σου δείξει τι επεμβάσεις πρέπει να κάνεις, δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις το 100% των μηχανών σου. Η δε χρήση ψηφιακού ισοσταθμιστή, για εμένα είναι εμφανώς απαραίτητη. Λάβε υπόψη σου βέβαια, ότι με ότι ψηφιακά κόλπα και να μπλέξεις, μερικά πράγματα στον χώρο δεν διορθώνονται με τίποτα.
Η συμμετρία, είναι το Νο1 σε ένα σύστημα - χώρο. Αν αυτό έστω και με δυσκολίες, μικρές ή μεγάλες πααχωρήσεις, δεν υπάρχει, δεν μπορούμε να έχουμε υψηλές απαιτήσεις από ένα σύστημα αφού καταρρίπτεται η βασική αρχή των ηχογραφήσεων, η στερεοφωνία. Δεν μπορούμε να δίνουμε σημασία στο κάτι τις που θα φέρει πχ ένα καλώδιο στον ήχο και να μην κοιτάμε την συμμετρία του χώρου μας, αν μη τι άλλο γιατί αν ποτέ το σύστημα στηθεί σε σωστό χώρο, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που ακούμε τώρα. Αυτό αποδεικνύεται με μετρητικές μηχανές αλλά μέχρι έναν βαθμό και με πραγματικά έμπειρα αυτιά με ότι κι αν σημαίνει αυτό (που σίγουρα δεν σημαίνει να έχουν ακούσει πολλούς ενισχυτές στην ζωή τους...).
p.s. Βασικά πάρε ένα copland για το σπίτι και βλέπουμε... :happy_9: