LG 24'' L245WPM-BN LCD

Reaction score
14
παιδιά ερώτηση κρίσεως (μάλλον ηλίθια!)... οι LCD οθόνες εχουν κάποιο χρόνο για "burn-in" (ροντάζ..???)

Οσο την βλέπω τόσο μου αρέσει κι άλλο η εικόνα της, μήπως ροντάρεται??? Η απλά την συνηθισα σε σχέση με την CRT μου?

Reaction score
0
Παιδια καλοριζικες οι οθονες σας,να πω οτι ζηλευω λιγο θα ταν ψεματα.Θα περιμενω τον αλλο μηνα να με πληρωσουν και θα την παρω κ γ γω.Μια ερωτηση εχω?Τη καρτες γραφικων εχετε γιατι εγω εχω μια 7600 gs AGP.Λετε να υαρχει προβλημα

Reaction score
14
Παιδια καλοριζικες οι οθονες σας,να πω οτι ζηλευω λιγο θα ταν ψεματα.Θα περιμενω τον αλλο μηνα να με πληρωσουν και θα την παρω κ γ γω.Μια ερωτηση εχω?Τη καρτες γραφικων εχετε γιατι εγω εχω μια 7600 gs AGP.Λετε να υαρχει προβλημα
7950 GX2 1Gb Ram SLI... αλλά και η 7600 μια χαρά θα παίζει

Reaction score
4
παιδιά ερώτηση κρίσεως (μάλλον ηλίθια!)... οι LCD οθόνες εχουν κάποιο χρόνο για "burn-in" (ροντάζ..???)

Οσο την βλέπω τόσο μου αρέσει κι άλλο η εικόνα της, μήπως ροντάρεται??? Η απλά την συνηθισα σε σχέση με την CRT μου?
:cool_4:
:bravo::bravo::bravo:

Reaction score
0
egw exw mia 8800gts alla tha parw twra tin nea ati 2900 molis kikloforisei...pantos kai me 7600 den tha xeis provlima...exete kamia pliroforia gia to an tha kikloforisei megalitero panel apo 24" i lg?etsi gia na proetoimazw ta xrimatakiamou

Reaction score
14
egw exw mia 8800gts alla tha parw twra tin nea ati 2900 molis kikloforisei...pantos kai me 7600 den tha xeis provlima...exete kamia pliroforia gia to an tha kikloforisei megalitero panel apo 24" i lg?etsi gia na proetoimazw ta xrimatakiamou
sit on your eggs mate!!!!

ασε τις ίντσες και τα χρήματα σου στην τραπέζα!

Reaction score
14
?Τι καρτες γραφικων εχετε γιατι εγω εχω μια 7600 gs AGP.Λετε να υπαρχει προβλημα

Τι "πρόβλημα" φοβάσαι ότι μπορεί να έχεις; :confused:

Reaction score
0
Σαμπως γνωριζω κ γω,απλα εχω διαβασει οτι οι πολλες ιντσες θελουν κ πολλα MB μνημης.πιστευα οτι θα θελα τουλαχιστον 512.

Reaction score
14
Σαμπως γνωριζω κ γω,απλα εχω διαβασει οτι οι πολλες ιντσες θελουν κ πολλα MB μνημης.πιστευα οτι θα θελα τουλαχιστον 512.

Μύθος.
Οι "αναλύσεις" απαιτούν ποσότητα μνήμης. Όχι οι διαστάσεις της οθόνης.
Παλιά γνώριζα και την "εξίσωση" μεταξύ της ανάλυσης και της απαιτούμενης μνήμης ωστε να αποικονίζεται αυτή.
Δεν την θυμάμαι πλέον. (Δεν έχει και σημασία άλλωστε με τα ποσά μνήμης που φορούν οι κάρτες πλέον)
Νομίζω ότι για 1600Χ1200 δεν πρέπει να απαιτούνται πάνω από 4-5 άντε 10 mb.
Το frame buffer για τα 3D γραφικά είναι άλλη κουβέντα.
128 ΜΒ on card είναι υπεραρκετά στο 95% των περιπτώσεων και των αναλύσεων.
Τα....512 mb απλά είναι marketing στάχτη στα μάτια και ξεστοκάρισμα αργής και κακής ποιότητας μνήμης. ;-)

Πέρα από αυτό.

Για τις σύγχρονες κάρτες γραφικών, "φρένο" αποτελούν τα LCD panels και όχι το αντίθετο.
Για παράδειγμα αν δοκιμάσεις μια δεδομένη VGA σε ένα CRT monitor και μετά σε ένα LCD θα καταλάβεις οτι το LCD με τον χρόνο υστέρησης του την "φρενάρει".

Τέλος, οποιαδήποτε σύγχρονη κάρτα χρησιμοποιήσεις με ψηφιακή (DVI) έξοδο σε LCD πανελ θα "παίζει" τέλεια.

Reaction score
0
οκ ευχαριστω για τις πληροφοριες.Παντως εχω την εντυπωσει οτι αν συνεχισει ετσι το marketing σε λιγο καιρο θα περνουμε μητρικη βασει της καρτας γραφικων.Για να μην πω οτι θα βγαλουν κ socket για GPU ωστε να αλλαζουμε μονο αυτο

Reaction score
177
Απάντηση: Re: LG 24'' L245WPM-BN LCD

Παλιά γνώριζα και την "εξίσωση" μεταξύ της ανάλυσης και της απαιτούμενης μνήμης ωστε να αποικονίζεται αυτή.
Δεν την θυμάμαι πλέον. (Δεν έχει και σημασία άλλωστε με τα ποσά μνήμης που φορούν οι κάρτες πλέον)
Νομίζω ότι για 1600Χ1200 δεν πρέπει να απαιτούνται πάνω από 4-5 άντε 10 mb.
Αν μιλάμε για μέγεθος του frame, τότε ο τύπος είναι:

μέγεθος frame = βάθος χρώματος (bpp) X οριζόντια ανάλυση Χ κάθετη ανάλυση

Δηλαδή στα 1600Χ1200 και με 32bit βάθος χρώματος έχουμε:
μέγεθος frame= 32 X 1600 X 1200 = 61.440.000 bit = 7.680.000 bytes = 7,32MB

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: LG 24'' L245WPM-BN LCD

Αν μιλάμε για μέγεθος του frame, τότε ο τύπος είναι:

μέγεθος frame = βάθος χρώματος (bpp) X οριζόντια ανάλυση Χ κάθετη ανάλυση

Δηλαδή στα 1600Χ1200 και με 32bit βάθος χρώματος έχουμε:
μέγεθος frame= 32 X 1600 X 1200 = 61.440.000 bit = 7.680.000 bytes = 7,32MB
:bravo: :cool_4:

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
Η κάρτα σου επαρκεί και με το παραπάνω για την ανάλυση της οθόνης. Εκεί που θά έχεις πρόβλημα είναι αν πας σε native ανάλυση να τρέξεις κάποιο 3D παιχνίδι, οπότε θα την "γονατίσεις" :pc:
Επίσης έχε υπόψη σου ότι το σύνολο σχεδόν της μνήμης της κάρτας χρησιμοποιείται κατά κανόνα για τρισδιάστατες εφαρμογές...

Reaction score
0
Παιδια καλησπερα,κ θελω να ρωτησω σε οσους την εχουν αγορασει αν υποστηριζει HDCP.Την εχω παραγγηλει απο το ΠΛΑΙΣΙΟ περιπου 15 μερες,σημερα μου ειπαν οτι μαλλον θα ερθει στις 7 του μηνα.Ειμαι εξω φρενον,δεν με πηρε ποτε κανενας τηλ να με ενημερωση κ σημερα που πηρα εγω μετα απο 13 τηλεφωνα μου παν στις 7 κ βλεπουμε!!!Εγω τι εκανα?Ακυρωσα την παραγγελεια κ παω για E-SHOP μου παν οτι την εχουν κ μαλιστα 620Ε αντι 78΅Ε στο ΠΛΑΙΣΙΟ.
Αλλα ρωταω παλι σε οσους την εχουν η ξερουν HDCP υποστιριζει?

Reaction score
4
Παιδια καλησπερα,κ θελω να ρωτησω σε οσους την εχουν αγορασει αν υποστηριζει HDCP.Την εχω παραγγηλει απο το ΠΛΑΙΣΙΟ περιπου 15 μερες,σημερα μου ειπαν οτι μαλλον θα ερθει στις 7 του μηνα.Ειμαι εξω φρενον,δεν με πηρε ποτε κανενας τηλ να με ενημερωση κ σημερα που πηρα εγω μετα απο 13 τηλεφωνα μου παν στις 7 κ βλεπουμε!!!Εγω τι εκανα?Ακυρωσα την παραγγελεια κ παω για E-SHOP μου παν οτι την εχουν κ μαλιστα 620Ε αντι 78΅Ε στο ΠΛΑΙΣΙΟ.
Αλλα ρωταω παλι σε οσους την εχουν η ξερουν HDCP υποστιριζει?
Χωρις να την εχω δει πιστευω οτι αν εχει HDMI τοτε υποστηριζει 100%.
Γενικα δεν υπαρχει τωρα πια HDMI χωρις HDCP.
Εχει γινει στανταρτ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.680
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts