Logitech harmony 1000 και HTPC

Reaction score
62
Απάντηση: Logitech harmony 1000 και HTPC

Παρέλαβα σήμερα το νέο τηλεκοντρόλ το οποίο λειτουργεί άψογα μόνο που με τη ρύθμιση τα έκανα λίγο μαντάρα!

Οι συσκευές μου είναι οι εξής.

TV w4500
Projkector Jvc HD1
Ενισχυτής Denon 4308
DVD Denon 1930
DVD recorder pioneer 433
HTPC Zalman 160XT Plus
e-great 31b

Προσπάθησα να τα εντάξω σε δραστηριότητες και έγινε μπάχαλο.
Πατάω ένα κουμπί και σβήνουν όλα. Καταλαβαίνω θέλει εξοικείωση

Μήπως θα ήταν καλύτερα να τα βάλω όλα σαν ξεχωριστές μονάδες;
Γίνεται αυτό;
Να επιλέγω πχ. προτζέκτορ και να ανοίγει ο προβολέας ή TV και να ανοίγει μόνο η TV κτλ.

Φυσικά. Θα βρεις το μενού devices που είναι όλες οι συσκευές σου. Αλλά πειραματίσου με τις δραστηριότητες! Αυτή είναι η μαγεία του!!!

Reaction score
11
Απάντηση: Logitech harmony 1000 και HTPC

Φυσικά. Θα βρεις το μενού devices που είναι όλες οι συσκευές σου. Αλλά πειραματίσου με τις δραστηριότητες! Αυτή είναι η μαγεία του!!!
Θα το ψάξω.
Είναι καινούρια τα μηχανήματα και κυρίως ο ενισχυτής που είναι το κέντρο του συστήματος και τα έχω λίγο μπερδεμένα.
Θα ξαναπροσπαθήσω να το ρυθμίσω καλύτερα.
Τώρα δεν ήξερα καλά καλά σε ποιες εισόδους του ενισχυτή έχω βάλει τις πηγές.
Εκεί που λέει play a DVD εγώ έχω δύο dvd πώς θα διαλέγω ποιό θα παίξει;
Με τον προβολέα τι θα γίνει;
Δεν έχει επιλογή δες ταινία στον προβολέα (για την τηλεόραση έχει).
Γι αυτό υπάρχει λύση;

Reaction score
11
Μετά από αρκετές ώρες ασχολίας με το harmony 1000 μπορώ να πω οτι το ρύθμισα σε ένα μεγάλο ποσοστό αλλά όχι όπως θα έπρεπε.
Κάτι μου ξεφεύγει.

Κατ΄αρχήν ως μονάδες (οχι στα activities) τις ελέγχει όλες.

Sony tv w4500
Projkector Jvc HD1
Ενισχυτής Denon 4308
DVD Denon 1930
DVD recorder pioneer 433
Οθόνη Celexon
e-great 31b

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι οτι ενώ όταν βάζω στο πρόγραμμα να μου δείξει σε ποιά κατάσταση έχει ρυθμιστεί σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα φαίνονται όλα οκ

πχ λέει
projector is on
dvd denon is on
av ενισχυτής denon is on
Celexon is on

πιο κάτω λέει τις input που έχω ορίσει
και είναι σωστά όλα.

Όταν το βάζω όμως να ανοίξει τις συσκευές ή οθόνη δεν ανοίγει ποτέ ( αν πάω όμως μέσω devices τότε ανοίγει)

Σε άλλη δραστηριότητα ενώ όλα φαίννται πάλι οκ
δεν ανοίγει το σωστό input στον ενισχυτή (ανοίγει άλλα ντ΄άλλων)

Γιατί το κάνει αυτό;

Reaction score
384
Δεν εχω ιδεα απο το Harmony, αλλα μηπως εχεις δυνατοτητα ρυθμισης ποσο κρατανε τα IR commands, και επισης να αλλαξεις τον χρονο μεταξυ τους?

Reaction score
384
Eπισης, την εντολη που χρησιμοποιεις στο macro την εχεις σε καμια database, η την εχεις περασει χεροκινητα με εκμαθηση, μια φορα για devices και μια φορα για το macro? Υπαρχει δηλαδη η περιπτωση να μην περαστηκαν σωστα οι εντολες, κυριως εαν την εχεις κανει manual 2 φορες.

Reaction score
11
Δεν εχω ιδεα απο το Harmony, αλλα μηπως εχεις δυνατοτητα ρυθμισης ποσο κρατανε τα IR commands, και επισης να αλλαξεις τον χρονο μεταξυ τους?

Ναι υπάρχει τέτοια ρύθμιση αλλά δεν την πείραξα καθόλου.
Θα προσπαθήσω να κάνω αλλαγές.

Reaction score
11
Eπισης, την εντολη που χρησιμοποιεις στο macro την εχεις σε καμια database, η την εχεις περασει χεροκινητα με εκμαθηση, μια φορα για devices και μια φορα για το macro? Υπαρχει δηλαδη η περιπτωση να μην περαστηκαν σωστα οι εντολες, κυριως εαν την εχεις κανει manual 2 φορες.

Τι είναι το macro;
Αυτό που λες δεν το πολυκαταλαβαίνω. Θα τα ψάξω όμως αύριο καλύτερα.
Για τη ρύθμιση δεν χρησιμοποίησα καθόλου τα οριτζιναλ τηλεκοντρόλ.
Του έλεγα οτι δεν τα έχω και έκανα τις ρυθμίσεις μέσω της πλατφόρμας δεδομένων της logitech.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια Δημήτρη.
Απ ότι καταλαβαίνω έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης τις οποίες δεν έλαβα υπόψη μου.:605:

Reaction score
11
Η να αλλάξεις την σειρά που ανοίγει τις συσκευές

Έχει και τέτοια ρύθμιση; Δεν το είδα.
Εγώ νόμιζα οτι ανοίγουν όλες ταυτόχρονα.
Ευχαριστώ για τη συμβουλή.

Reaction score
164
Έχει και τέτοια ρύθμιση; Δεν το είδα.
Εγώ νόμιζα οτι ανοίγουν όλες ταυτόχρονα.
Ευχαριστώ για τη συμβουλή.
Ναι, έχει. Όπως επίσης έχει και ξεχωριστά για κάθε συσκευή πόσος χρόνος θα περάσει μεταξύ δύο διαδοχικών ενολών. Για δοκίμασε...

Reaction score
11
Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά υπάρχει πιθανότητα να δίνει ταυτόχρονα τις εντολές σε όλες τις συσκευές και αυτό το κάνει να μπερδεύεται;

Την οθόνη μου για παράδειγμα μόνη της την ανοίγει αλλά μαζί με τον προβολέα και τον ενισχυτή σε activities δεν την ανοίγει ποτέ.
ενώ θα έπρεπε αφού οταν κάνει review των ρυθμίσεων λέει
οθόνη is on.

Μου φαίνεται οτι θέλει μια μικρορύθμιση με το σφυρί :142:

Reaction score
164
Aν θυμάμαι καλά, ναι.
Μην ξεχάσεις να έχεις στραμένο το remote προς τις συσκευές μέχρι να ολοκληρωθεί το action.

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους.

Μετά από 8 χρόνια συμβίωσης με το παλιό καλό μου μονόχρωμο Pronto, αποφάσισα κι εγώ να αγοράσω ένα harmony 1000.

Για μένα είναι ένα άχρηστο προϊόν πια, και έχει πάρει τη θέση του σε ένα ντουλάπι.

Δεν υπάρχει δυνατότητα να φτιάξει κάποιος τις δικές του οθόνες με τα πολύχρωμα κουμπάκια που θέλει, στη θέση που τα θέλει, και μόνο αυτά που θέλει!

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να παραμετροποιήσει κάποιος το Hard Power Button που έχει πάνω δεξιά το harmony.

Δεν μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει τοπικά το configuration και τα IR codes που "έμαθε" στο harmony.

Στα activities, είναι τόσες οι "πρωτοβουλίες" που παίρνει, και δεν μπορείς να τις αλλάξεις, που αμφιβάλω αν δουλεύει σωστά μία στις δέκα περιπτώσεις.

Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή, καθώς με μόνο device την τηλεόρασή μου, προσπαθούσα να το κάνω να λειτουργεί σωστά το απλό απλούστατο "watch TV". Δεν γινόταν με τίποτα να κλείσω την τηλεόραση με κάποιο "εύκολο" και εύκολα προσβάσιμο κουμπάκι (όταν δεν ήθελα να δω), ή άνοιγε κι έκλεινε την τηλεόραση στο τελείως άσχετο.

Οταν πρόσθεσα το 1 από τα 2 DVD recorder μου με σκληρό δίσκο, ανακάλυψα πως έπρεπε να πετάξω το harmony και να ξαναπιάσω το παλιό μου Pronto.

Φίλε Thomas, οπλίσου με πολύ κουράγιο και εύχομαι να το κάνεις να δουλέψει όπως θα ήθελες... Δυστυχώς έχεις κι εσύ σχετικά πολύπλοκο configuration και θα βασανιστείς...

Reaction score
164
Καλωσήλθες! :107:
Αυτά που θα σου πω ισχύουν για το One, και κατά πάσα πιθανότητα και για το 1000/
Το Power Off κλείνει τις συσκευές στο τέλος του Activity. Αν θέλεις να την κλείνεις μόνος σου, χρησιμοποίησε τη δυνατότητα του να "μαθαίνει" IR εντολές και "μάθε" του το power off.
Μπορείς σε κάθε συσκευή/activity να βάλεις τα πλήκτρα στην touch screen με όποια σειρά θέλεις, και όσα θέλεις.
Στα Activities μπορείς να παραμετροποιήσεις τα πάντα.
Αν μια συσκευή δεν λειτουργεί σωστά, "μάθε" στο Harmony τις εντολές του χειριστηρίου που σου λείπουν.

Κάτι μου λέει ότι βιάστηκες να το στείλεις στο ντουλάπι. :126:

Reaction score
0
Καλώς σας βρήκα, και χαίρομαι πολύ που είμαι στη παρέα σας! :107:

Αυτά που είπες φίλε unforgiven, τα έχω πάρει υπόψη μου στο σχεδιασμό μου. Αλλά:
Το Power Off δεν πρέπει να κλείνει την τηλεόραση όταν αλλάζω activity, γιατί τις περισσότερες φορές την χρειάζομαι ανοιχτή. Τώρα αν εγώ θέλω να την κλείσω και να φύγω, θα ήταν πιο εύκολο αν είχα ένα Power button εύκολα προσβάσιμο, και να μην ψάχνω σε άλλες οθόνες. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν "ξέρει" τον κώδικα του Power Off, αλλά το ότι αν του πεις πως η TV θα είναι "συνέχεια ανοιχτή" (για να μην την ανοιγοκλείνει κάθε φορά που αλλάζεις activity, απλούστατα το power off όταν τελειώνει το "watch TV" δεν κάνει τίποτα, και πρέπει να το ψάξω στα custom buttons....

Μπορείς να βάλεις όσα πλήκτρα θέλεις, σε όσες σελίδες θέλεις, αλλά όχι στις "στάνταρ" έγχρωμες σελίδες του device/activity. Το αποτέλεσμα είναι πως τα δικά μου πλήκτρα έχουν όλα το ίδιο σχήμα και ξεχωρίζουν μόνο από αυτό που γράφουν επάνω. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καθόλου βολικό να διαβάζω για να κάνω την δουλειά μου (δεν θυμάμαι τη σειρά που έχω βάλει τα πλήκτρα, ούτε την σελίδα στην οποία βρίσκονται). Αν έβλεπα όμως ένα μεγάλο κόκκινο Power σχήμα (για παράδειγμα), θα ήταν πιο βολικό (και το παλιό Pronto του 1821 το κάνει αυτό και πολύ καλά μάλιστα).

Θα το παλέψω, αλλά κάτι μου λέει πως θα μείνει στο ντουλάπι. :445:

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Reaction score
11
Κι εγώ έχω την εντύπωση οτι το τηλεκοντρόλ είναι κουκουρούκου.
Δεν κάνει αυτά που υπόσχεται.
Πως να το χαρακτηρίσω όταν δεν είναι σε θέση να επιλέξει τις εισόδους στον ενισχυτή ή στην τηλεόραση που του έχω ορίσει.
Ανοίγω για παράδειγμα (σε activities) το dvd, τον ενισχυτή και την τηλεόραση και αντί να επιλέξει στην TV HDMI1 επιλέγει AV3 (τρέχα γύρευε δηλαδή).
Πατάω μετά το κουμπί help και αρχίζει να με ρωτάει is the tv on;
is the tv input HDMI1;
Του λέω όχι, κι εκείνη την ώρα προσπαθεί να βρεί τη σωστή είσοδο.
Την πετυχαίνει με την τρίτη προσπάθεια.
Δεν ξέρω μήπως μετά από αυτό σταθεροποιηθεί στις σωστές επιλογές. Να μάθει δηλαδή τι πρέπει να κάνει γιατί σαν να μου φάνηκε οτι βελτιώνεται (δεν είμαι και σίγουρος γι αυτό που λέω) αν το κάνει τότε του βγάζω το καπέλο αλλιώς .....:617:

Reaction score
11
Καλά, την οθόνη δεν την ανοίγει ποτέ, ενώ μόνη της την ανοίγει όπως είπα πιο πάνω.
Όταν πατάω το help με ρωτάει
is the celexon on;
Όχι ρε φίλε δεν είναι!
Αλλά επιμένει να μην την ανοίγει

Reaction score
164
Έχεις κάνει τις σωστές ρυθμίσεις εκεί που ρωτάει πώς αλλάζουν οι πηγές; Αν πχ εμφανίζεται ένα menu στην οθόνη ή αν το remote έχει ξεχωριστά κουμπιά για κάθε είσοδο;
Την οθόνη την είχε ή του έμαθες μόνος σου την εντολή;

Reaction score
11
Όλες τις συσκευές τις είχε.
Δεν του έμαθα τίποτα.
Δεν θυμάμαι να έκανα τέτοια ρύθμιση για ξεχωριστά κουμπιά
που αφορούν τις εισόδους.
Αυτό που θυμάμαι είναι οτι δήλωσα αν το γνήσιο κοντρόλ έχει το ίδιο κουμπί για το on και το of ή αν έχει ξεχωριστά κουμπιά για το άνοιγμα και κλείσιμο της συσκευής.
Αυτό θυμάμαι το δήλωσα για το άλλο που λες θα το ξανακοιτάξω.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.