Low Budget HTPC or WD HD Live?

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι είχα ενα WD HD TV απλό, το οποίο ήταν προβληματικό και έχω μείνει με το πιστωτικό και δεν μπορώ να αποφασίσω τι να κάνω.
Έχω 2 επιλογές ή το καινούργιο μοντέλο το WD Live ή ενα HTPC χαμηλού κόστους.
Απο μέρη pc αυτά που υπάρχουν είναι:

Mobo: Albatron 865PE Pro
http://www.albatron.com.tw/English/product/mb/pro_detail.asp?rlink=Specification&no=52

CPU: Intel P4 2,8Ghz

Ram: 2GB DDR400

Video card: MSI Nvidia 256Mb

HDD: 300GB
DVD Recorder
DVD Player

Τότε που το ειχα πάρει το 2003 ήταν καλό τώρα όμως είμαι σίγουρος ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τίποτα εκτός του δίσκου και του τροφοδοτικού (μάλλον).

Η χρήση που θέλω το HTPC είναι για προβολές ταινιών HD και μπορεί και BR αργότερα και για ότι χρησιμοποιούσα το παλιό PC δηλαδή
-browsing στο Internet,
-Προβολή φωτογραφιών
-Μουσική
-Office (αν χρειαστεί)

Τι απαιτήσεις hardware έχει μια υλοποίηση για να εξυπηρετεί αυτή τη χρήση χωρίς προβήματα? Οι Atom επεξεργαστές κάνουν? Να αναφέρω ότι επειδή θα μπεί στο σαλόνι το κουτί θα είναι οπωσδήποτε για HTPC.
To low budget σημαίνει ότι το ανώτερο είναι 400Ε.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Reaction score
0
Απάντηση: Low Budget HTPC or WD HD Live?

καλησπερα
η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι ουσιαστικα χρειαζεσαι ενα pc που απλα θα το χρησιμοποιεις και για media εφαρμογες το htpc συνηθως προβλεπεται αποκλειστικα για media απο εκει και περα εγω θα σου προτεινα να δεις και το popcorn c-200 που εχει υποδοχη και για bluray και για htpc με αυτο το budget που διαθετεις μπορεις να κανεις ενα συμπαθητικο htpc αλλα για αναπαραγωγη και οχι επεξεργασια οπως επισης θα ξεχασεις και τα παιχνιδια....

Reaction score
1.214

400 Ε ειναι τετραπλασια τιμη σχεδον απο το live.Oπως ειπε και ο φιλος πιο πανω , πας πλεον στην κατηγορια του popcorn c-200 και του dune.Tα οποια εγω προσωπικα θα τα προτιμουσα απο ενα low budget pc για τους γνωστους λογους..:137:.

Reaction score
0
Συμφωνώ απόλυτα και με τους 2 αλλά, το htpc θα το χρησιμοποιούσα όντως μόνο και μονο για αναπραγωγή αρχεια βίντεο και καθόλου επεξεργασία.
Αλλά το ήθελα για να κάνει και τις λίγες δουλειές του σπιτιού όπως downloading και browsing. Βασικά πράγματα όχι με τρελές απαιτήσεις και εννοείται δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα μαζί. Όσον αφορά το C200 είναι πολύ καλή περίπτωση αλλά κάνει σχεδόν ότι και το WD δεν κάνει browsing και άλλες λειτουργίες ενός pc. Οπότε τη δεδομένη χρονική στιγμή προσωπικά μου φαίνεται ότι η διαφορά των 200Ε αν δεν κάνω λάθος περιττή.

Δηλαδή εσείς δεν προτείνεται καποιο pc σε αυτά τα χρήματα? Γενικά ποιές είναι οι απαιτήσεις για τις δοθλειές που το θέλω που αν καταλαβαίνω σωστά η πι οδύσκολη θα είν αι η αναπαραγωγή .mkv και blueray rips.

Reaction score
1.214
Απάντηση: Re: Low Budget HTPC or WD HD Live?

Δηλαδή εσείς δεν προτείνεται καποιο pc σε αυτά τα χρήματα? Γενικά ποιές είναι οι απαιτήσεις για τις δοθλειές που το θέλω που αν καταλαβαίνω σωστά η πι οδύσκολη θα είν αι η αναπαραγωγή .mkv και blueray rips.
Κοιτα με 400-500 κατοσταρικα φτιαχνεις htpc ενδεχομενως και λιγοτερα .Οι γνωστοι λογοι που προανεφερα ειναι η ευχρηστια των media center ,και η αποφυγη των κακομαθημενων windows καθως και των σεταρισματων..:137:
Mε λιγα λογια πατας το κουμπι και βγαινει η χοντρη.

Απο τη στιγμη ομως που χρειαζεσαι pc και για αλλες δουλειες , τα παραπανω πανε περιπατο.

Οποτε η το σκεφτεσαι λιγο ακομα η διαβαζεις (σου προτεινουμε ) θεματα που αφορουν συνθεση htpc.:137:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.172

Κοιτα με 400-500 κατοσταρικα φτιαχνεις htpc
Με τόσα που λες παίρνεις και πόρσε:136::137:

Reaction score
7.344

Με τον υπολογιστη που διαθετεις μπορεις να αναπαραγεις hd μεχρι 720p,για πανω απο αυτη την αναλυση το ξεχνας.
Για απλη αναπραγωγη dvd με μια τηλεοραση μεχρι 32 ειναι μια χαρα αλλα σαφως ενα συγχρονο συστημα ακομα και με 500 ευρω θα ειναι πολυ καλυτερο.
Τα media players εχουν το πλεονεκτημα του κοστους,του μικρου ογκου αλλα δεν μπορουν κανουν οσα ενας υπολογιστης.

Reaction score
0

Με τον υπολογιστη που διαθετεις μπορεις να αναπαραγεις hd μεχρι 720p,για πανω απο αυτη την αναλυση το ξεχνας.
Για απλη αναπραγωγη dvd με μια τηλεοραση μεχρι 32 ειναι μια χαρα αλλα σαφως ενα συγχρονο συστημα ακομα και με 500 ευρω θα ειναι πολυ καλυτερο.
Τα media players εχουν το πλεονεκτημα του κοστους,του μικρου ογκου αλλα δεν μπορουν κανουν οσα ενας υπολογιστης.
o tanto εχει δικιο:109:

Reaction score
0
Κοίτα τα πιο ψαγμένα συμπεριλαμβανομένων επεξεργασία εικόνας και βίντεο και πολλά άλλα τα κάνω με το laptop της δουλειάς που λόγω προγραμματισμού και debugging (καταραμμένο netbeans!!!!) είναι αρκετά δυνατό. Η χρήση που προόριζα τη σύνθεση που ψάχνω θα ήταν εκτός απο αναπαραγωγή HD υλίκού στην τηλεόραση που είναι FullHD, θα είναι προβολή φωτογραφιών, browsing, email, office. Περισσότερο επειδή βαριέμαι όταν μετά απο 10 και 12 ώρες μπροστά στην οθόνη για τη δουλειά, όταν γυρίζω σπίτι να κάθομαι πάλι μπροστά στην οθόνη και να στείνω το laptop.
Και ρωτώ τώρα,
- Απο ποιόν επεξεργαστή και πάνω μπορώ να αναπαράγω HD movies 1080p?
- Απο ποιά κάρτα γραφικών και πάνω μπορώ να αναπαράγω HD movies 1080p?
- Απο την εμπειρία σας, άν έχετε, τα Windows 7 πόσα gb μνήμης θέλουν για να τρέξουν και να μη σου σπάνε τα νέυρα και να μην δημιουργούν πρόβλημα στην αναπαραγωγή?
- Τελευταία ερώτηση, κάτι έτοιμες λύσης τύπου ION, AsRock και κάτι τέτοια, κάνουν δουλειά ή καίγονται μετά απο λίγο?

Φέρνω σαν παράδειγμα την παρακάτω σύνθεση και προσθέτετε ή αφαιρείτε:

Case= Silverstone SST-LC10B-E HTPC Black Case

Power supply= Silverpower 400W PSU By Seasonic (SP-SS400)

Motherboard= Asrock G41M LE (s775, DDR2, VGA, G41)

CPU= Intel Core 2 Quad Q8300 (s775, 2.5GHz, Cache 4MB, Box)

RAM= Adata 4GB DDR2-1066 G Series Ram Kit (PC2 8500, AD21066G002GMU2)

GPU= Palit GT 220 SVGA (PCI-Express, HDMI, 1GB)

Reaction score
0

- Απο ποιόν επεξεργαστή και πάνω μπορώ να αναπαράγω HD movies 1080p?
- Απο ποιά κάρτα γραφικών και πάνω μπορώ να αναπαράγω HD movies 1080p?
- Απο την εμπειρία σας, άν έχετε, τα Windows 7 πόσα gb μνήμης θέλουν για να τρέξουν και να μη σου σπάνε τα νέυρα και να μην δημιουργούν πρόβλημα στην αναπαραγωγή?
- Τελευταία ερώτηση, κάτι έτοιμες λύσης τύπου ION, AsRock και κάτι τέτοια, κάνουν δουλειά ή καίγονται μετά απο λίγο?
[/URL]
CPU ιντελ από Ε5300 και πάνω

GPU φθηνότερο= ενσωματωμένα 785G , X4500, 9400,
αν θες φθηνή εξωτερική GPU τότε προτείνω sapphire 4670 ultimate (fanless)

2GB RAM (32bit)

ION Asrock klp βασίζονται στο GPU acceleration υπερβολικά αν σου τύχει MKV περίεργο και χρειαστείς CPU για να το παίξεις δε γίνεται, ζεσταίνονται υπερβολικά αλλά είναι πολύ μικρά και συμμαζεμένα.

Ένα βασικό θέμα που πρέπει να προσέξεις είναι ο θόρυβος στο HTPC

ΚΑλή τύχη

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.542
Members
38.715