luxman sq 38u

Z

Zdimis

Guest
Ας μοιραστω μαζι σας μια εμπειρια ακροασης απο ενα πολυ ενδιαφέρον ενισχυτικό.

Στο παγωμενο συστηματακι μου σημερα ειχα την ευκαιρια να εχω για ακpοαση τον luxman sq38u.
O ενισχυτης αντικατεστησε τα john blue tl66 kingrex pre που οδηγανε τα proac d15 απο ενα audio nemesis dc 1 με λαμπάτη έξοδο απο buffer της silvernote magic box με "συρματα " mogami

Μεγάλος βαρύς και φορτωμενος με ευκολιες που δεν βρισκω απαραιτητες σε μια ταξη πολυ συνηθισμενη (αβ) push pull χωρις γκουρουδιστικες singlendιές και όχι στο χέρι παρα με πλακέτες δεν με ειχε προετομασμένο για αυτο που ακολούθησε.
Ρυθμίσαμε το ποτ ωστε να εχουμε περιπου κορυφες στα 88-90 db και αρxίσαμε το πρόγραμμα με jazz και folk ρεπερτόριο καποια κλισε και καποια πιο προσωπικα ψαγμενα κομμάτια .
O ενισχυτης φόραγε τις αγαπημένες μου jj el34 στην έξοδο με προενισχυτριες που μου διαφευγουν ,nos παντως .
Αισθητική
Αρκετά ρετρό ,άτολμος ως σχέδιο αλλά και τελικά όμορφος με τον δικο του τροπο πάνω στο ρακ σαν στιβαρος βετεράνος.
Ηχητικά .
Λυρισμος και βαθυ κρατημα στο σβησιμο της νοτας για πολυ συναισθημα
Μεσοχαμηλό πεντακάθαρο και ογκώδες με εναν τοσο ισσοροπημενο ογκο ομως....
Πρίμα με πολύ βάθος και αέρα παχουλούτσικα αλλά όχι προβολικά και απο πίσω οπως πρέπει ερχόμενα
Soundstage που καμμιά δεκαριά ενισχυτές που χουν περάσει απ το σετ απ δεν έχουν στησει με πλήρη αληθοφάνεια
Φωνές με μεστότητα ιχνος γρεζιου η κοκου με ενα τοσο ισσοροπημένο τρόπο πρωταγωνιστριες που θελεις να κλεψεις την συνταγη του voicing.
Iσσοροπία σε όλο της το μεγαλείο με μια απαλή ώθηση στον λυρισμο .
Λεπτομέρεια παρούσα ,όχι σε βαθμο να ικανοποιήσει τους freaks της ανάλυσης αλλά τα πάντα ηταν στην θεση τους
Τελος ,τριχα κάγκελο και συγκινηση δακρυων σε οτι κι αν του ζητηθηκε.
Διαφανεια που δεν εχω συναντησει σε αλλα push pull ποσο μαλλον με el34 και δη jj που δεν φημιζονται για την διαφάνεια ,μάλλον για πέλο -αλλα εδώ δώσανε ρεστα.
Στην κλασσική παρότι επμεληθηκαμε τις σταθμες να εχουν κορυφες 95 db ωστε να μην μπαινουμε σε χωραφια παραμόρφωσης τα πραγματα ηταν λιγότερο αψεγαδιαστα καθως καποια συμπιεση εκανε αισθητη την παρουσια της και ο διαχωρισμος των οργανων στα κρεσεντα του opera overture δεν ηταν τελειος οπως θα περιμενες εχοντας ακουσει ολη αυτη τη μαγεια με τα υπόλοιπα είδη .

Μεχρι τώρα μπορω να πώ οτι δεν έχω ακουσει push pull el34 a/b σαν αυτον ισσοροπημένο αλλά μαγικά λυρικό και ενδιαφέρον ως άκουσμα.
Απεφυγε να ειναι αδιαφορος απο την ελλειψη προσωπικοτητας ,με την ιδια ευκολία που απέφυγε τα επικυνδυνα για την μακροπρόθεσμη ευχαριστηση παιχνιδισματα.
Νασαι καλά συνοδοιπόρε για το κουβαλημα και το μοιρασμα .

Last edited by a moderator:

Z

Zdimis

Guest
και τωρα που εμαθα οτι προενισχυτριες δεν ηταν καποιες nos αλλα κατι tungsol που δεν πολυσυμπαθω ηχητικα ξερω οτι ....μποορει και ακόμα καλύτερα :)
[DOUBLEPOST=1469990480][/DOUBLEPOST]Επίσης στα κομματια που η κλασσικη εκανε εμφανη την απαιτητικη της φυση και ολα τα επιμερους συνοδα έπεφταν λίγα.....

Reaction score
209
Αυτό δεν είναι review είναι ποίηση, εάν υπήρχαν και μετρήσεις θα έπαιρνες απευθείας μεταγραφή ως editor στο Stereophile

Reaction score
102
Ωραίος.. καλωσήθες στον μαγικό κόσμο της Luxman.. Λίγοι ξέφυγαν αφου εκτέθηκαν στα θέλγητρά της..

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.075
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494