LYNGDORF RP-1

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.037
Απάντηση: LYNGDORF RP-1

Ακριβως, το μονο παραπανω που μπορεις να παρεις ειναι, (to Room correction το θεωρουμε δεδομενο) να βαλεις 2 ενισχυτες, (απο τις 2 εξοδους του rp-1) εναν για τα μπασα και εναν για τα μεσο υψηλα.
Ώπα, τώρα μου τα χαλάς! Αφού, στο παρόν set up, έχω έναν ενισχυτή σε κάθε μία από τις εξόδους του RP-1 (δες post #11), οι οποίοι οδηγούν τα woofers οι δύο και τα midrange tweeter οι άλλοι δύο. Αυτό που λες, πώς διαφέρει;

Θα έχει άραγε διαφορά αν αφαιρεθεί μόνο το crossover των woofers?
Δεν ξηλώνω crossover λέμε! Άσε γιατί επέστρεψε και ο Amberjack στην Κύπρο και άμα σας διαβάσει να μου προτείνετε να ξηλώσω τα crossover θα αρχίσει το κήρυγμα και ποιος με σώζει ύστερα!:116:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.709
Μα δε χρειάζεται να το ξηλώσεις μωρό μου, μόνο να το παρακάμψεις.
Υποθέτω πως και στα δικά σου είναι εντελώς ανεξάρτητο από το crossover των mid-tweeters.

Νίκοοοο, πήγαινε μιά βόλτα απ' του wizzy!

wizzy

Reaction score
23.037
Απάντηση: Re: LYNGDORF RP-1

Μα δε χρειάζεται να το ξηλώσεις μωρό μου, μόνο να το παρακάμψεις.
Υποθέτω πως και στα δικά σου είναι εντελώς ανεξάρτητο από το crossover των mid-tweeters.

Νίκοοοο, πήγαινε μιά βόλτα απ' του wizzy!
:412::412:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.654

όχι, μη ξηλώνεις τα παθητικά κρος. Δεν έχεις τον αναγκαίο εξοπλισμό για να το κάνεις.

η χρήση αυτού του μηχανήματος σα κρος είναι πολύ "λιτή" και δε μπορεί να αντεπεξέλθει πλήρως στις απαιτήσεις οποιουδήποτε ηχείου, οπότε μόνο κακό θα κάνεις, ασχέτως αν θα βελτιωθούν κάποιες παράμετροι.

Αυτό που μπορείς να κάνεις με το κρος αυτού του μηχανήματος, είναι να κόψεις τις πολύ χαμηλές συχνότητες που πάνε τζάμπα κι άδικα σε αυτό το ηχείο, και να τις δώσεις (αν θελήσεις) σε ένα πχ σαμπ.

ΙΜΗΟ κόψε έτσι κι αλλιώς οτιδήποτε κάτω από 25 κύκλους και κάνε δοκιμές να κόβεις και πιο ψηλά, μέχρι τους 30-31. Εκεί που οριακά θα ακούσεις να "λείπει κάτι", γύρνα στην αμέσως προηγούμενη ρύθμιση αποκοπής.

wizzy

Reaction score
23.037

όχι, μη ξηλώνεις τα παθητικά κρος. Δεν έχεις τον αναγκαίο εξοπλισμό για να το κάνεις.
Ναι, εννοείτε αυτό!

η χρήση αυτού του μηχανήματος σα κρος είναι πολύ "λιτή" και δε μπορεί να αντεπεξέλθει πλήρως στις απαιτήσεις οποιουδήποτε ηχείου, οπότε μόνο κακό θα κάνεις, ασχέτως αν θα βελτιωθούν κάποιες παράμετροι.

Αυτό που μπορείς να κάνεις με το κρος αυτού του μηχανήματος, είναι να κόψεις τις πολύ χαμηλές συχνότητες που πάνε τζάμπα κι άδικα σε αυτό το ηχείο, και να τις δώσεις (αν θελήσεις) σε ένα πχ σαμπ.

ΙΜΗΟ κόψε έτσι κι αλλιώς οτιδήποτε κάτω από 25 κύκλους και κάνε δοκιμές να κόβεις και πιο ψηλά, μέχρι τους 30-31. Εκεί που οριακά θα ακούσεις να "λείπει κάτι", γύρνα στην αμέσως προηγούμενη ρύθμιση αποκοπής.
Ενδιαφέρουσα άποψη. Το subwoofer, στο χώρο που βρίσκεται το σύστημα, δεν προβλέπεται, οπότε μάλλον θα ξεκινήσω να "παίζω" με το κόψιμο των συχνοτήτων από 20Hz και πάνω. Θα ενημερώσω το thread, μόλις βρω χρόνο να το κάνω.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε σεις, τον έχετε τρελάνει τον άθρωπα...
Φίλε εγώ λέω να τα πουλήσεις όλα και να πάρεις ένα Sony All in One. :114:

...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.596

Ώπα, τώρα μου τα χαλάς! Αφού, στο παρόν set up, έχω έναν ενισχυτή σε κάθε μία από τις εξόδους του RP-1 (δες post #11), οι οποίοι οδηγούν τα woofers οι δύο και τα midrange tweeter οι άλλοι δύο. Αυτό που λες, πώς διαφέρει;

Οχι, το ιδιο πραγμα λεμε..
Και οπως σου ειπαν και τ' αλλα παιδια, καλυτερα να κοψεις μονο τα πολυ χαμηλα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.654

Και οπως σου ειπαν και τ' αλλα παιδια, καλυτερα να κοψεις μονο τα πολυ χαμηλα.
εσύ τέκνον βρούτε, που τα ξέρεις αυτά τα κόλπα; :144::144::144::144:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.596

Απο σενα τα' μαθα, γιατρε μου........:114:

Reaction score
830

Πάντως αν είναι ίδιο με το DPA-1, τότε η χαμηλότερη συχνότητα που κόβει είναι τα 40hz. Eπίσης το dpa-1 δεν είναι υποχρεωτικό να βγάλει αναλογική έξοδο βγάζει και ψηφιακή πριν κανει A/D δηλ. μόνο D/D.

wizzy

Reaction score
23.037

Πάντως αν είναι ίδιο με το DPA-1, τότε η χαμηλότερη συχνότητα που κόβει είναι τα 40hz. Eπίσης το dpa-1 δεν είναι υποχρεωτικό να βγάλει αναλογική έξοδο βγάζει και ψηφιακή πριν κανει A/D δηλ. μόνο D/D.
Το bold μόλις το επιβεβαίωσα. Η χαμηλότερη συχνότητα αποκοπής είναι τα 40Hz. Δεν ξεκίνησα να "παίζω" με τις προτάσεις του costas EAR ακόμα, αλλά σκοπεύω σύντομα να ξεκινήσω. Θα σας ενημερώσω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid