Mας blockαραν το AvaxHome?

Reaction score
10
Βρε παιδια συγνωμη, τι λετε?????????

Ποιος σας ειπε οτι πρπει να εναι .wav ή mp3 για να ανεβαζει συχνοτητες πανω απο 10khz.

Υπαρχουν .wav τα οποια δεν ανεβαζουν πανω απο 10k με τιποτα και ομως ακουστικα ειναι αψογα. Αν θελετε καντε ενα πειραμα με το wavelab το οποιο εχει και FFT meter και spectrum analyzer.

Δεν εχει καμια σχεση η μορφη, αλλα η μειξη......

Tι πρέπει να κοιτάξουμε στο spectrum analyzer?
Tι είναι το FFT Meter? :120:

Reaction score
0
Noisemaker, μιλάμε για τα συνήθη αρχεία που κυκλοφορούν στό internet από τις γνωστές πηγές.

Σε αυτά, μία πρώτη εικόνα σου δίνει η συχνοτική ανάλυση, χωρίς να είσαι ποτέ βέβαιος 100%.

Reaction score
10
Λογικά όμως αν η αποκοπή σε κάποια συχνότητα είναι ευθεία γραμμή δεν είσαι 90% σίγουρος ότι το flac προέχερχεται από συμπιεσμένο αρχείο?

Reaction score
8
Noisemaker, μιλάμε για τα συνήθη αρχεία που κυκλοφορούν στό internet από τις γνωστές πηγές.
Για αυτα μιλαω κι εγω.......

Σε αυτά, μία πρώτη εικόνα σου δίνει η συχνοτική ανάλυση, χωρίς να είσαι ποτέ βέβαιος 100%.
Σε ποια; Συγνωμη δεν καταλαβα......:105:

Reaction score
0
Εγώ χρησιμοποιώ το adobe audition,
Μόλις κατέβασα τον δίσκο που μοιράζει το B&W και το spectrum analyzer δείχνει οτι οι συχνότητες που περιέχει φτάνουν πάνω απο 24kHz. Αυτό, σε συνδυασμό με το οτι το site είναι αξιόπιστο μου λέει ότι το ripping έγινε από καλό αρχείο.

Βέβαια δεν μου λέει τίποτα για την ποιότητα της ηχογράφησης.
Δείχνει να κλειπάρει αλλά δεν γνωρίζω πολλά από αυτό το θέμα( ποιότητα ηχογράφησης), ούτε εχω μηχανήματα που θα μου κάνουν ακουστή την διαφορά.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.316
Απάντηση: Mας blockαραν το AvaxHome?

Η καλύτερη εφαρμογή FFT (Fast Fourier Transform) spectral analyzer είναι η Sigview.

Reaction score
0
Για αυτα μιλαω κι εγω.......

Σε ποια; Συγνωμη δεν καταλαβα......:105:

Στα αρχεία που περιλαμβάνουν συνήθως σύγχρονη ελληνική και ξένη μουσική (περισσότερο η λιγότερο δημοφιλή):128:

Άρχισα να μιλάω σαν τους δασκάλους μου:142:

Reaction score
10
Noizmaker μπορείς να μας πεις συγκεκριμένα πράγματα που θα πρέπει να κοιτάξουμε σε FFT και spectrum analyzer για να καταλάβουμε αν ένα flac προέρχεται από Μπ3?

Reaction score
8
Εγώ χρησιμοποιώ το adobe audition,
Μόλις κατέβασα τον δίσκο που μοιράζει το B&W και το spectrum analyzer δείχνει οτι οι συχνότητες που περιέχει φτάνουν πάνω απο 24kHz. Αυτό, σε συνδυασμό με το οτι το site είναι αξιόπιστο μου λέει ότι το ripping έγινε από καλό αρχείο.

Βέβαια δεν μου λέει τίποτα για την ποιότητα της ηχογράφησης.
Δείχνει να κλειπάρει αλλά δεν γνωρίζω πολλά από αυτό το θέμα( ποιότητα ηχογράφησης), ούτε εχω μηχανήματα που θα μου κάνουν ακουστή την διαφορά.
Συγνωμη δεν καταλαβαινω τι εννοειτε..........

Reaction score
8
Noizmaker μπορείς να μας πεις συγκεκριμένα πράγματα που θα πρέπει να κοιτάξουμε σε FFT και spectrum analyzer για να καταλάβουμε αν ένα flac προέρχεται από Μπ3?
Τιποτα δεν μπορεις να δεις.

Απλα ειπα οτι τελικα ενα αρχειο ειτε ειναι wav, ειτε mp3, θα εχει ή οχι συχνoτητες ανω των 10K, αναλογα με τη μειξη που εχει γινει και φυσικα το ειδος της μουσικης.

Και τα δυο οργανα δειχνουν μονο το ευρος των συχνοτητων, τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο.

Θελω να πω οτι το ιδιο αρχειο το οποιο περιλαμβανει συχνοτητες πανω απο 10Κ και ειναι σε μορφη wav, αν το μετατρεψουμε σε mp3 με καλους μετατροποεις (lame ας πουμε), τοτε το mp3 αρχειο θα περιεχει και αυτο τις ιδιες συχνοτητες.

Reaction score
19
Παρόλο που από την κυματομορφή δεν μπορεί να βγει κανένα συμπέρασμα για το ποιό track είναι mp3 και ποιό original, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εύκολα με μια συχνοτική ανάλυση (frequency spectrum).

Δεδομένου ότι τα mp3 κάνουν cutoff συνήθως στα 16Khz (το όριο όπου υποτίθεται πάνω από το οποίο δεν ακούει το ανθρώπινο αυτί), είναι πολύ εύκολο από αυτό το χαρακτηριστικό να φανερωθούν τα tracks που είναι mp3. Ή τουλάχιστον τα περισσότερα mp3.

Αυτό το utility αρκεί: ftp://ftp.externet.hu/pub/mirror/sac/sound/afreq18.zip
Φορτώστε του το wav (ή σε όποια μορφή είναι το original κομμάτι) και περιμέντε να φτιάξει το διάγραμμα.

Εγώ έκανα το πείραμα με τo Powerslave των Maiden.
1) Πήρα το πρωτότυπο wav με το EAC
2) Το έκανα mp3 με το lame 3.97 στα 192kbps σταθερά χωρίς να πειράξω περαιτέρω τα switches.
3) Το ξαναέκανα wav για να φορτώσει στο afreq.

Και να τα αποτελέσματα:

1) Αρχικό wav

2) MP3 192kbps lame 3.97

Reaction score
8
Δηλαδή αν το αρχείο περιλαμβάνει συχνότητες πχ 24kHz, θα τις περιλαμβάνει και το μπ3?
Μα πως ειναι δυνατον ενα αρχειο να περιλαμβανει συχνοτητες 24Κ οταν οι αρμονικες φτανουν τα 16Κ και αντε με πολυ μεγαλο ζορι (mastering και ξαναμανα mastering) να φτασουμε τα 20K και αυτο σε πολυ ειδικες ηχογραφησεις.

Αν ομως υποθεσουμε οτι περιλαμβανουν τα 24k, με πολυ καλους converters, θα περιλαμβανονται και στο mp3.

Reaction score
0
Offtopic
Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορούμε να πάρουμε screen image από ένα πρόγραμμα όπως του Κώστα Δ. πιο πάνω για να το εισάγουμε κατόπιν εδώ ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας

Reaction score
19
Αν ομως υποθεσουμε οτι περιλαμβανουν τα 24k, με πολυ καλους converters, θα περιλαμβανονται και στο mp3.
Όχι, γιατί η λειτουργία του mp3 εκεί βασίζεται. Να ξεφορτώνεται τις υψηλές συχνότητες που απαιτούν bitrate και έτσι να γλιτώνει σε χώρο.

Reaction score
8
Offtopic
Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορούμε να πάρουμε screen image από ένα πρόγραμμα όπως του Κώστα Δ. πιο πάνω για να το εισάγουμε κατόπιν εδώ ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας
Με το hypersnap

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.030
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos