Mεγάλη παρουσίαση Crystallio II και HD MEDIA BOX!!!

Reaction score
14
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Aκόμα 4 άτομα μόνο δυστυχώς...

Το θέμα το ανέβασα στις 11:30 και 2 ώρες αργότερα σχεδόν έκλεισαν όλες οι θέσεις... στην επόμενη παρουσίαση θα προσπαθήσω να βρω κάποιον τρόπο ώστε και όσοι δεν έχουν internet στην δουλειά τους να προλαβαίνουν τις θέσεις...
σε λίγο θα περπατάμε με pda με ιντερνετ κονέκτιον ολγουειζ ΟΝ να μην χάνουμε τις "προσφορές" μας!!!!

Reaction score
5
dream_GR said:
σε λίγο θα περπατάμε με pda με ιντερνετ κονέκτιον ολγουειζ ΟΝ να μην χάνουμε τις "προσφορές" μας!!!!
Τώωωωωρα...αυτό το κάνουμε εδώ και χρόνια...μόνιμα συνδεδεμένοι στο internet :D

GTX

Reaction score
39
Καλά λίγη ώρα έχω να μπω και έχει παρεκτραπέι η κατάσταση τελείως. Θα τα πούμε απο κοντά ομως το Σάββατο που θα πάει :lol: :lol: :lol:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Να είστε καλά για τη τόσο θερμή υποδοχή.
Ναι είναι πρωτιά, αλλά ας  μη σταθούμε τόσο σε αυτό.

Ας δούμε και τι θα έχουμε αυτή τη φορά στα χέρια μας.

Καταρχήν το Crystalio II δεν χρίζει και ιδιαιτέρων συστάσεων. Έχετε δει οι περισσότεροι τον προκάτοχο του, αρκετοί εξ’ υμών διατελούμε και  ιδιοκτήτες του.
Το Crystalio I VPS-2300 βασισμένο πάνω σε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό PC με Linux, όπως είχε αναφέρει σε άρθρο του ο Μανώλης Καστρουνής στο Digital Vision, απέκτησε μια εξαιρετική φήμη τόσο στο scaling όσο και στο de-interlacing όπου είχαν γραφτεί διθύραμβοι. Φορώντας το τσιπάκι της Faroudja FLi2300, ίσως το μοναδικό της σειράς 23xx χωρίς macroblocking bugs κλπ, με το γνωστό DCDi και Trulife πάλι από τη Faroudja και με πολλές εισόδους και εξόδους, συνόδεψε όποιον 9άρη είχα στην οροφή μου με εκπληκτικά αποτελέσματα. Κίνηση και de-interlacing πιστεύω ότι δεν έχουν βρει ακόμη αντικαταστάτη.

Παρένθεση
Για να προλάβω τους HTPCάκηδες να τονίσω ότι και εγώ πιστεύω στις δυνάμεις και τις φοβερές δυνατότητες, οι οποίες ίσως να είναι ανεξάντλητες. Όχι όμως και η υπομονή μου στα νέα Tests κάθε τι διαφορετικού, που υπόσχεται βελτιώσεις, όταν εξέρχεται Beta από software developers και μεταμορφώνει τον προβολέα μου σε ινδικό χοιρίδιο. Αλλά εκτός αυτού δεν έχω βρει ακόμη και τη τομή που θα αποδίδει έστω ικανοποιητικά αλλά και σταθερά.
Και μη νομίσετε ότι το σετάρισα με τις δικές μου γνώσεις, που μπορεί να μην είναι οι πιο update στο κόσμο του HTPC αλλά δεν είμαι και αδαής. Προηγήθηκε τόσο ο Δ. Τσάλλας (πριν από ένα χρόνο) και άλλο τόσο ο Γ. Κοντολέτας, πιο πρόσφατα αλλά η εικόνα ποτέ δεν ήταν αυτή που θα έλεγα άξια συνοδείας του προβολέα μου.
Αντίθετα το VPS2300 από τη πρώτη σύνδεση ήταν αυτό που λέμε εξαιρετικό. Χρησιμοποιεί το 95-98% των δυνατοτήτων του προβολέα με μια απλή σύνδεση, ενώ 80% από το HTPC μου δεν έχω πάρει ακόμη και τώρα που γράφω αυτές τις αράδες αν και όμως πιστεύω ότι δεν υπολείπετε δυνατοτήτων. Υπολείπετε σε σταθερότητα  και standards και δεν βλέπω να βελτιώνετε διόλου η κατάσταση.
Κλείνω τη παρένθεση με τα HTPC, την οποία και πρόσθεσα για να μη με περάσετε ως προκαταλημένο. Δεν είμαι καθόλου, το αντίθετο μάλιστα πιστεύω στα ρημάδια αλλά ακόμη και σήμερα δεν νιώθω ευτυχής με τη συνύπαρξη τους……

Σήμερα λοιπόν ήρθε στα χέρια μου, η μεγάλη έκδοση του Crystalio ΙΙ, VPS3800. Σχεδιαστικά μοιάζει με το Crystalio I αν και έχει κάποιες πιο διακριτικές πινελιές στα χειριστήρια ελέγχου. Το Backlight LCD panel στη πρόσοψη παραμένει φαίνεται ως φετίχ.  Στα ενδοτέρα….

Αυτό που έχει κάνει ήδη διάσημο και πρωτοποριακό το Crystalio II είναι ότι δεν ενσωματώνει ένα αλλά δύο επεξεργαστές εικόνας. Συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Fli2300 της Faroudja όπως και ο προκάτοχος για σήματα SD αλλά τώρα τα σήματα HD όπως όμως και τα SD κατ’ επιλογήν μας, τα αναλαμβάνει το VXP της Gennum.
Δεν θα αναφερθώ σε επιδόσεις, θα τις δούμε μαζί το Σαββάτο.

Μερικά από τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του είναι η 10 Bit επεξεργασία του σήματος σε κωδικοποίηση 4:4:4, ψηφιακός αποθορυβοποιητής τελευταίας γενιάς, μη γραμμική επιμήκυνση σημάτων 4:3 σε 16:9 και το καλύτερο μου…. gamma control 10 περιοχών για το τέλειο fine tuning της εικόνας.

Από συνδέσεις το μηχάνημα δεν αφήνει περιθώρια ούτε ίχνους παραπόνου. Όλες οι αναλογικές συνδέσεις σε BNC 75Ω της Canare (ακόμη και του SVideo, όπου παρέχεται δωρεάν ειδικό καλώδιο σύνδεσης !!), 2 εισόδους HD-SDi, 4 HDMI και εξόδους σε RGBVH, 2 HDMI καθώς ψηφιακές και αναλογικές ήχου που εισέρχονται από τις εισόδους των HDMI .

Το μενού είναι αυτή τη φορά και On Screen. Από μπορείτε να αλλάξετε με πλήρη ακρίβεια τις παραμέτρους της εικόνας και να πάρετε το πολυπόθητο 1:1 Pixel Mapping  κάτι που αν και χρονοβόρο θα το δοκιμάσουμε στον 777 το Σάββατο, θεού θέλοντος και Ανδρέα επιτρέποντος.  :lol:
Μέσα του κρύβει και ένα 200άρη σκληρό δίσκο, που είναι ακριβώς ότι και το HD MediaBox που θα δοκιμάσουμε στη συνέχεια. Δυστυχώς το Firmware δεν έχει ενεργοποιηθεί για αυτόν ακόμη αλλά τις προσεχείς ημέρες όπως ανακοινώθηκε, οπότε και θα συνδέουμε πάνω του και το HD MediaBox για να πειραματιστούμε.

Το HD MediaBox είναι ότι λέει και το όνομα του.

Ένα Κουτί που παίζει ΟΛΑ τα media και format που υπάρχουν στη διάθεση σας.
Μπορεί να δεχθεί ένα σκληρό δίσκο IDE και να παίζει ότι προγράμματα του βάλετε μέσα.

Διαβάστε τι μπορεί να αναπαράγει:
WMV9, MPEG 1/2/4, DivX, XviD και DVD τόσο σε αρχεία iso αλλά και vob.

Φυσικά μπορείτε να δείτε τις .jpg φωτογραφίες σας όπως και να ακούσετε τα MP3 και WAV μουσικά αρχεία σας.
Έχει μικρές εξωτερικές διαστάσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς σκληρό δίσκο απλά να διαχειρίζεται και να αναπαράγει αρχεία που έχετε αποθηκεμένα στον υπολογιστή σας.
Έχει έξοδο HDMI και Dsub15, συμβατές αν και ξεκλείδωτες κατά HDCP φυσικά, όπου δίνουν ανάλυση μέχρι 1080p.
Συνδέεται σε υπολογιστή με USB2.0 και κάνει steaming είτε με USB σε σκληρούς δίσκους είτε με LAN για να συνδεθεί σε δίκτυο.
Με τον πολυκάναλο ενισχυτή συνδέεται μέσω coaxial, optical ή δικαναλα αναλογικά.

Κατασκευάζονται 2 μοντέλα, το HD100 και HD200. Το δεύτερο που θα δούμε, το HD200 ονομάζεται και ως Audiophile version και ενσωματώνει επιπλέον extra για πιστότερη ηχητική απόδοση.

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό μηχάνημα  που πραγματικά θα ενθουσιάσει με τη πρακτικότητα και ευκολία χρήσης του. Έχω ήδη στη διάθεση μου ένα 500άρη σκληρό και ο Αντώνης, τον οποίο και ευχαριστώ θερμότατα, θα αναλάβει τη πλήρωση του με υλικό HD αλλά και όλων των άλλων κατηγοριών που ανέφερα, μέχρι το Σάββατο, ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε την απόδοση του σε όλα τα Format.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη θερμή υποδχή και ελπίζω να σας αρέσει η παρουσίαση το Σαββάτο.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Περί «Σεμιναρίου».

κ.Γενικέ, με όλο το σεβασμό αν και με τιμάει ιδιαιτέρως η πρόταση σας για σεμινάριο, νομίζω ότι υπερβάλουμε. Θα μιλήσουμε για την εικόνα, κάποια από τα  μυστικά της και τι προσφέρει κάθε λιθαράκι στο τελικό αποτέλεσμα αλλά δεν θα διδάξω κανένα, ούτε θα μαθητεύσει κανείς σε μένα.

Μακριά από μένα αυτοί οι τίτλοι.

Σεμινάριο με την ακριβή έννοια του όρου και το ειδικό βάρος της λέξης, μπορεί να κάνει ο Joe Kane, o Joel Silver και άλλοι ειδήμονες του παγκόσμιου χώρου. Όχι εγώ.

Εμείς, τα μέλη του AVsite, έχουμε μόνο να κερδίσουμε από τις ανταλλαγές γνώσεων και τους προβληματισμούς που μας παρουσιάζονται στο τεντωμένο πανί της οθόνης....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Βαγγέλης Λάμπρου said:
Περί «Σεμιναρίου».

κ.Γενικέ, με όλο το σεβασμό αν και με τιμάει ιδιαιτέρως η πρόταση σας για σεμινάριο, νομίζω ότι υπερβάλουμε. Θα μιλήσουμε για την εικόνα, κάποια από τα  μυστικά της και τι προσφέρει κάθε λιθαράκι στο τελικό αποτέλεσμα αλλά δεν θα διδάξω κανένα, ούτε θα μαθητεύσει κανείς σε μένα.

Μακριά από μένα αυτοί οι τίτλοι.

Σεμινάριο με την ακριβή έννοια του όρου και το ειδικό βάρος της λέξης, μπορεί να κάνει ο Joe Kane, o Joel Silver και άλλοι ειδήμονες του παγκόσμιου χώρου. Όχι εγώ.

Εμείς, τα μέλη του AVsite, έχουμε μόνο να κερδίσουμε από τις ανταλλαγές γνώσεων και τους προβληματισμούς που μας παρουσιάζονται στο τεντωμένο πανί της οθόνης....
Ολα τα λεφτα!
Συγχαρητηρια Βαγγελη , τουλαχιστον εμενα με "αγγιξες" 100% :wink:

Reaction score
164
Καλά... από τον Βαγγέλη δεν περίμενα τίποτα λιγότερο :)
Έχουμε καμία ενδεικτική τιμή για το Media Box; Αν είναι δυνατόν, να δοκιμάσουμε αν παίζει και ελληνικούς υπότιτλους.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead