Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Reaction score
10
Το αιώνιο ερώτημα, που βασανίζει τουλάχιστον εμένα, ίσως και άλλους.

Ο προ είναι απαραίτητος μόνο όταν έχεις περισσότερες από μία πηγή ή κάνει και κάτι άλλο μαγικό στο σήμα πριν αυτό πάει στο τελικό?

Να το θέσω αλλιώς:

Έχω μία πηγή και ένα ποτενσιόμετρο για να ελέγχω το volume του τελικού και είμαι ευχαριστημένος από αυτό που ακούω! Χρειάζομαι προ ή όχι?

Πέρα από ακουστικές εντυπώσεις που καλό είναι να υπάρχουν, θα προτιμούσα να δούμε το θέμα λίγο τεχνικά!

Σφαχτείτε...:114:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Αν έχεις volume control, είσαι ΟΚ με το επιθυμητό gain και δεν έχεις ανάγκη από διαχείριση εισόδων, ο pro είναι ένα εντελώς άχρηστο πράγμα.

...

Reaction score
684
Απάντηση: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Ε βεβαια εισαι ευχαριστημενος....

Αφου δεν εχεις βαλει κανενα σοβαρο προενισχυτη πανω στο συστημα σου να δοκιμασεις που να καταλαβεις τη διαφορα!!!!

Ζητουνται εθελοντες να πανε στο σπιτι του Diabolical κανα σοβαρο προενισχυτη να ακουσει....

Reaction score
10
Παίδες εγώ έχω αποφασίσει ότι δεν χρειάζομαι, ρωτάω για να κάνουμε κουβεντούλα! :126:

Και το έχω αποφασίσει βασιζόμενος στη κοινή λογική που λέει "περισσότερα εξαρτήματα-μεγαλύτερη αλλοίωση του σήματος".

Reaction score
684

Οι επαγγελματιες στα studio χρησιμοποιουν ποτε παθητικη προενισχυση?
Εαν οχι το ερωτημα σου απαντηθηκε αυτοματα...
Εαν ναι σε ποιες περιπτωσεις?

Κατι μου λεει οτι οι πανακριβες κονσολες των εκατονταδων χιλιαδων Ευρω προσομοιωνουν το concept της ενεργης και οχι της παθητικης προενισχυσης. Εαν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με....

D

deleted user 10898

Guest
εχω ενα dac με ψηφιακο volume, εναν λαμπατο προ και εναν παθητικο με μετασχηματιστες. εαν εισαι ικανοποιημενος με το ποτενσιομετρο η αποψη μου ειναι να δοκιμασεις παθητικο με μετασχηματιστες. βγαζεις τις αντιστασεις απο την μεση και απομονωνεις και την πηγη απο τον ενισχυτη. οσο λιγοτερα τοσο το καλυτερο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Το ερώτημα έχει απαντηθεί μόνο του.
Ο προενισχυτής κάνει συγκεκριμένες δουλειές. Εάν αυτές οι δουλειές γίνονται χωρίς την παρουσία του, τότε γιατί να παρεμβάλει κάποιος ένα μάτσο υλικά και καλώδια στο σήμα; Και μη μου πει κανείς τώρα για να βελτιώσει τις χροιές γιατί θα φωνάξω τον Κόγια. :137:

...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Οι επαγγελματιες στα studio χρησιμοποιουν ποτε παθητικη προενισχυση?
Εαν οχι το ερωτημα σου απαντηθηκε αυτοματα...
Εαν ναι σε ποιες περιπτωσεις?

Κατι μου λεει οτι οι πανακριβες κονσολες των εκατονταδων χιλιαδων Ευρω προσομοιωνουν το concept της ενεργης και οχι της παθητικης προενισχυσης. Εαν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με....
δεν νομιζω αυτο να σημαινει κατι για τον απλο χρηστη. η αποψη μου ειναι οσο λιγοτερα σταδια gain τοσο το καλυτερο. εαν σου αρκουν τα του ενισχυτη γιατι να βαζεις εξτρα? εαν δεν σου αρκουν μηπως να κοιταξεις για καλυτερο ενισχυτη? τι νοημα να παιρνεις εναν Pass σε Α με 2 σταδια και να κοτσαρεις μια λαμπα πριν απο αυτον?

D

deleted user 10898

Guest
Το ερώτημα έχει απαντηθεί μόνο του.
Ο προενισχυτής κάνει συγκεκριμένες δουλειές. Εάν αυτές οι δουλειές γίνονται χωρίς την παρουσία του, τότε γιατί να παρεμβάλει κάποιος ένα μάτσο υλικά και καλώδια στο σήμα; Και μη μου πει κανείς τώρα για να βελτιώσει τις χροιές γιατί θα φωνάξω τον Κόγια. :137:

...
Χ2
επαθα και εμαθα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Αυτούς τους επαγγελματίες ρε παιδιά... τους έχουμε κάνει λάστιχο. Όποτε μας συμφέρει τους βάζουμε σαν παράδειγμα και όποτε δεν μας συμφέρει τους ξεχνάμε. :114:

Τέλος πάντων για την περίπτωσή μας, έχουμε μη συγκρίσιμες καταστάσεις.

...

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Καποιο buffer ενδιαμεσα σε πηγη και τελικο, εχει προσφερει πολλα,τουλαχιστον στα δικα μου αυτια.Ισως επειδη χρησιμοποιω classD και το buffer ειναι λαμπατο και καπου ''δενει'' καλα το γλυκο.Ισως επειδη οι classD γενικα μου φαινονται καπως κλινικοι,αλλα και οι λαμπατοι πολυ ''σιροπιαστοι'' ,το ''παντρεμα'' τους μου καθεται ιδανικο,αφου συνδιαζονται οι αρετες της καθε τεχνολογιας,''κρυβοντας'' πολυ καλα τις οποιες αδυναμιες τους,παντα κατα την γνωμη μου. Το αυτι φυσικα του καθενος μας ειναι ο απολυτος κριτης και φυσικα να ειμαστε ''ανοιχτοι'' σε ακροασεις,αφου μεσω αυτων καταληγουμε καπου( λεμε τωρα...)

Reaction score
10
Έχω ακούσει από αντιπρόσωπο την εξής ατάκα.

"Ο προ βιδώνει το σήμα στο τελικό. Χωρίς αυτόν το σήμα πάει στο τελικό χύμα και τελικά αυτό που ακούμε δεν έχει σωστές διακυμάνσεις, ακούγεται ένα ίσιο πράγμα"...:116:

Εχετε να σχολιάσετε κάτι?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.685

Για το βιδωτό συμφωνώ απολύτως. Το χύμα να υποθέσω ότι είναι το καλογερίστικο σε κάποια τοπική διάλεκτο;

Reaction score
8
"Ο προ βιδώνει το σήμα στο τελικό. Χωρίς αυτόν το σήμα πάει στο τελικό χύμα και τελικά αυτό που ακούμε δεν έχει σωστές διακυμάνσεις, ακούγεται ένα ίσιο πράγμα"...
να υποθεσω φυσικα οτι δεν ψωνισες απο αυτον γιατι θα μου την βιδωσει.

Reaction score
8
κι εγω χρησιμοποιοω λαμπατο προ, αλλα εις γνωση μου αλλοιωνω και σιροπιαζω τον ηχο. Αυτο δεν σημαινει οτι με τον παθητικο δεν ακουω πιο ουδετερα.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.495
Re: Απάντηση: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Καποιο buffer ενδιαμεσα σε πηγη και τελικο, εχει προσφερει πολλα,τουλαχιστον στα δικα μου αυτια.Ισως επειδη χρησιμοποιω classD και το buffer ειναι λαμπατο και καπου ''δενει'' καλα το γλυκο.Ισως επειδη οι classD γενικα μου φαινονται καπως κλινικοι,αλλα και οι λαμπατοι πολυ ''σιροπιαστοι'' ,το ''παντρεμα'' τους μου καθεται ιδανικο,αφου συνδιαζονται οι αρετες της καθε τεχνολογιας,''κρυβοντας'' πολυ καλα τις οποιες αδυναμιες τους,παντα κατα την γνωμη μου. Το αυτι φυσικα του καθενος μας ειναι ο απολυτος κριτης και φυσικα να ειμαστε ''ανοιχτοι'' σε ακροασεις,αφου μεσω αυτων καταληγουμε καπου( λεμε τωρα...)

Πριν 10 χρονια ειχα και γω ενα τετοιας "φιλοσοφιας" σεταπ. (προ λαμπα, audio research LS-7 kai τελικο D-300)
Ομως οπως το περιγραφεις στην ουσια ειναι σαν να προσπαθουμε να διορθωσουμε το ενα "λαθος" με ενα αλλο "λαθος".

Συμφωνω απολυτα ομως με την τελευταια σου προταση.

Reaction score
10
να υποθεσω φυσικα οτι δεν ψωνισες απο αυτον γιατι θα μου την βιδωσει.
Και μένα Θανάση μου ακούγονται περίεργα όλα αυτά για αυτό έθεσα και το θέμα να το συζητήσουμε.

Ας πούμε το Medea έχει 8V έξοδο (έχει επιλογή για χαμηλή η υψηλή) και αναλογικό στάδιο εξόδου σε τάξη Α.

Άρα ποιος ο λόγος να ενισχύσω και άλλο το σήμα από τη στιγμή που οι στάθμες είναι υπέραρκετές.

Και επίσης γιατί σοβαρές εταιρίες όπως οι EMM LABS, WEISS, DCS και άλλες βάζουν volume control εάν δεν πιστεύουν ότι με αυτό μπορείς να παραλήψεις τον προενισχυτή?

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που λένε ότι ο προενισχυτής είναι το σημαντικότερο κομμάτι του συστήματος και χωρίς αυτόν δεν μπορείς να έχεις καλοστημένο σύστημα...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.609
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds