M2Tech Hiface

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Τώρα θα κάνει λάθος και τη μετατροπή και θα την παρουσιάσει ως γεγονός για να μας αναγκάσει να τον διορθώσουμε για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση και πάρει κι άλλους στο λαιμό του και μετά πάλι κάτι δε θα καταλάβει σωστά και θα το παρουσιάσει ως γεγονός μπλα... μπλα... μπλα...

Don't feed the trolls - not even the ones that troll unconsciously.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: M2Tech Hiface

caravele απο εκει σε κλειδωσανε.
εδω δεν θα σε κλειδωσουνε ποτε,
αλλα, φιλικα, εαν μπορεις να εισαι λιγο ποιο προσεκτικος για να μην τροφοδοτεις εσφαλμενα συμπερασματα.
οταν βαζεις απο αλλα φορουμ κοματια, να διαβαζεις ολο το νημα ωστε να βλεπεις και τις αλλες αποψεις.
επισης οταν διαβαζεις τοσο πολυ για ενα θεμα πες μου σε παρακαλω, το αγαπημενο σου stereophile δεν εχεις καταλαβει πως μετραει jitter συνηθως στην εξοδο του dac?
ξερεις τι τιμες έβγαλε οταν μέτρησε κατευθειαν στο interface?
αντε για να μην ψαχνεις..
To put this in perspective, the jitter from the E-Mu 0404 fed the 16-bit Miller/Dunn data was 7.9ns, and that of the M-Audio Transit USB was 2ns.
nano ισον 10 στην πλην ενάτη.
πως σου φενετε λοιπον η μετρηση του hiface?
Φιλικα
Νικος

1)Από "εκεί" κλειδώσανε το συγκεκριμένο post.Όποιος ξέρει να διαβάζει είναι πολύ εύκολο να βγάλει συμπέρασμα...

2)Οι τιμές που μέτρησε το "STEREOPHILE" στα παραπάνω είναι σίγουρα άσχημες! Και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

3)Να και μία πολύ καλύτερη μέτρηση από το MUSILAND 02:

Eίναι στα 270 ps.

Eδώ:

http://www.head-fi.org/forums/f46/musiland-monitor-01-usd-24-192-usb-spdif-423960/index37.html

4)Είμαι όσο πιο προσεκτικός γίνεται και δημοσιεύω πάντα ακλόνητα ντοκουμέντα! Αν κάποιος κάνει λάθος η αν κάτι είναι λάθος ευχαρίστως να το δεχτώ! Άλλωστε μέσα από την έρευνα την αλήθεια ψάχνουμε. Εκτός αν αυτό ενοχλεί ...

Οπότε ίσως κάποιοι να δέχονται αυτό:

Reaction score
10
Caravelle κόβω το κεφάλι μου ότι και στον ύπνο σου jitter και ηχεία βλέπεις.

Χαλάρωσε και απόλαυσε τη μουσικούλα σου γιατί θα στο γυρίσει σε ψύχωση!

Reaction score
11

Τώρα θα κάνει λάθος και τη μετατροπή και θα την παρουσιάσει ως γεγονός για να μας αναγκάσει να τον διορθώσουμε για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση και πάρει κι άλλους στο λαιμό του και μετά πάλι κάτι δε θα καταλάβει σωστά και θα το παρουσιάσει ως γεγονός μπλα... μπλα... μπλα...

Don't feed the trolls - not even the ones that troll unconsciously.
1)Eαν σε κάτι κάνω, (αθέλητα πάντα), λάθος και γίνει διόρθωση, αυτό δεν περιλαμβάνεται στην διαδικασία διαλόγου; Είναι κατακριτέο; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...

2)Στα στοιχεία που παραθέτω υπάρχει σφάλμα;

3)Αν υπάρχει, είναι τόσο μεγάλος κόπος να επισημανθεί να το μάθω και εγώ αλλά και όσοι μας διαβάζουν;

4)Μήπως θα πρέπει με την λέξη "διάλογος" να δούμε αν εννοούμε το ίδιο πράγμα;

Reaction score
11

Caravelle κόβω το κεφάλι μου ότι και στον ύπνο σου jitter και ηχεία βλέπεις.

Χαλάρωσε και απόλαυσε τη μουσικούλα σου γιατί θα στο γυρίσει σε ψύχωση!
Γειά σου φίλε Houston!

Aπ΄ ότι βλέπω και συ το ίδιο πρόβλημα έχεις....

(Το κεφάλι μου εγώ θα το κόψω λίγο αργότερα αν δε σε πειράζει, για να βεβαιωθώ πως θα είσαι συνεπής!).

Αre you ready?

Reaction score
11

caravele απο εκει σε κλειδωσανε.
εδω δεν θα σε κλειδωσουνε ποτε,
Μία πρόταση: επειδή με αυτό που λες εδώ μειώνεις, το δέχομαι, άθελά σου, την προσωπικότητά μου, σου προτείνω σαν κύριος που είσαι, να βάλεις και το σχετικό "link" προς το "άλλο", ούτως ώστε όσοι μας διαβάζουν να κρίνουν τι ακριβώς συνέβη.

(Εγώ δεν το κάνω για να μην θεωρηθεί εχθρική ενέργεια από το AVSITE).

D

deleted user 10898

Guest
ειπα out αλλα επειδη ειναι επι προσωπικου επανερχομαι...
εγρΨΕς...
4)Είμαι όσο πιο προσεκτικός γίνεται και δημοσιεύω πάντα ακλόνητα ντοκουμέντα!
και παρολα αυτα δhμοσιευεις ενα πινακα απο ενα φορουμ τον οποιο εχουν αντιγραψει απο αλλο φορουμ που ενα μελος εκανε μονο του την μετρηση!!!
δευτερον... δεν καθησες ουτε ενα δευτερολεπτο να διαβασεις αυτα που σου γραφουμε...
η μετρηση ειναι για το musiclan το οποιο ειναι και dac. πουθενα δεν αναφερεται εαν εχουν μετρησει στην ψηφιακη εξοδο η στο dac.
η δεν καταλαβαινεις την διαφορα οποτε αστο το ρημαδι ή μας προσβαλεις προσπαθωντας να μας παραπληροφορησεις. τι απο τα δυο?
τελος το λινκ που ζητησες... κλικ
οτι αlλο θες με πμ

Reaction score
11

ειπα out αλλα επειδη ειναι επι προσωπικου επανερχομαι...
εγρΨΕς...
4)Είμαι όσο πιο προσεκτικός γίνεται και δημοσιεύω πάντα ακλόνητα ντοκουμέντα!
και παρολα αυτα διμοσιευεις ενα πινακα απο ενα φορουμ τον οποιο εχουν αντιγραψει απο αλλο φορουμ που ενα μελος εκανε μονο του την μετρηση!!!
δευτερον... δεν καθησες ουτε ενα δευτερολεπτο να διαβασεις αυτα που σου γραφουμε...
η μετρηση ειναι για το musiclan το οποιο ειναι και dac. πουθενα δεν αναφερεται εαν εχουν μετρησει στην ψηφιακη εξοδο η στο dac.
η δεν καταλαβαινεις την διαφορα οποτε αστο το ρημαδι ή μας προσβαλεις προσπαθωντας να μας παραπληροφορησεις. τι απο τα δυο?
τελος το λινκ που ζητησες... κλικ
οτι αλο θες με πμ

Σε ευχαριστώ και είσαι πράγματι κύριος!

Όσο για τα άλλα που θίγεις είμαι όλο αυτιά να ακούσω, επιτέλους, από ένα ειδικό που είναι το λάθος!

Ωστόσο να σου επισημάνω πως τα στοιχεία για το hiface που δίνω είναι του κατασκευαστή!

Επίσης το MUSILAND, εγώ τουλάχιστον έτσι κατάλαβα, είναι μετρημένο όπως είθισται και με βάση τον τρόπο του "STEREOPHILE", στις αναλογικές εξόδους!

Τώρα η απορία που έχω, και υποθέτω και πολλοί ακόμα, όταν ένα σύστημα όπως το MUSILAND μετριέται στην ψηφιακή δεν δίνει ακόμα καλύτερη μέτρηση απ΄ότι στην αναλογική αφού παρακάμπτουμε ένα στάδιο;

Παράκληση: βάλε τα πράγματα στην θέση τους! Όπου νομίζεις πως έχω λάθος επισήμανέ το αλύπητα να ξεστραβωθούμε οι άσχετοι!

Σε ευχαριστώ!

Reaction score
11

Τώρα η απορία που έχω, και υποθέτω και πολλοί ακόμα, όταν ένα σύστημα όπως το MUSILAND μετριέται στην ψηφιακή δεν δίνει ακόμα καλύτερη μέτρηση απ΄ότι στην αναλογική αφού παρακάμπτουμε ένα στάδιο;
Aπαντώ, μετά από αρκετό διάβασμα, μόνος μου σε αυτό:

όχι! (Και η εξήγηση για κάποιον που διαβάζει το post και δεν είναι υποχρεωμένος να τα ξέρει όλα): το σήμα από την ψηφιακή έχει jitter που "καθαρίζεται" από το ρολόϊ του DAC!

Πω! πω! αδερφάκι μου πόσο πολύπλοκη είναι η ιστορία με το jitter!

Reaction score
11
Απάντηση: M2Tech Hiface

Και όσοι τυχόν ενδιαφέρεστε για το m2tech hiface δείτε και αυτό το άρθρο για το καλώδιο σύνδεσης που παίζει τεράστιο ρόλο στο πόσο jitter θα έχει τελικά το σύστημα: (και αφήστε με στην ησυχία μου με την pci καρτούλα μου που είναι plug, (σε μία στιβαρή με επίχρυσες επαφές και με πάντα τις ίδιες αποστάσεις υποδοχή), and play και με πάντα εξασφαλισμένο το προβλεπόμενο jitter!).

Και επειδή εγώ ανήκω στην κατηγορία των χαζών που μπερδεύουν το DAC με τον S/PIDF μετατροπέα να πούμε πως το hiface δεν είναι DAC αλλά απαιτεί την παρουσία DAC για να λειτουργήσει! (Μήπως τυχόν υπάρχει και κανείς άλλος που μπερδεύεται!).

Καλή τύχη!

http://www.positive-feedback.com/Issue14/spdif.htm

Reaction score
1.187

Δεν το έχω ακούσει το συγκεκριμένο μαραφέτι πώς παίζει αλλά πάντως βρε παιδιά πολύ παραμύθι παίζει στους hi-endάδες. Αντίθετα στους computerάδες δεν τολμάνε να πουλήσουν τόσο φύκι για μεταξωτή κορδέλα! Το περίεργο είναι ότι πολλές φορές ο ίδιος άνθρωπος είναι και hi-endάς και computerάς και παρόλα αυτά ανάλογα με ποια ιδιότητα υπερισχύει δέχεται να φάει ή όχι το παραμύθι.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος. Τι κάνει το εν λόγω ματζαφλάρι; Παίρνει ΨΗΦΙΑΚΟ σήμα από την θύρα USB και βγάζει ΨΗΦΙΑΚΟ σήμα σε μορφή spdif για οδήγηση κάποιου DAC. Ενα απλό interface είναι. Δεν έχει DAC μέσα του, δεν κάνει καμμά μετατροπή σε αναλογικό σήμα. Απλώς ματασχηματίζει το ψηφιακό. Και πόσο ζητάει για αυτή την δουλειά; 100€ ή 120€ ανάλογα αν το βύσμα εξόδου είναι RCA ή BNC.

Για να δούμε πόσο κάνουν άλλα παρόμοια interfaces που κάνουν αντίστοιχες δουλειές...

Εδώ έχουμε ένα πολύ ωραίο interface που παίρνει ψηφιακό σήμα από την θύρα USB και βγάζει ψηφιακό σε παράλληλη μορφή σε θύρα Centronics για οδήγηση εκτυπωτή. Πόσο κάνει αυτό; 9.35 ολόκληρα €υρώ!!!
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750601

Πάμε παρακάτω:
Ψηφιακό σήμα USB σε ψηφιακό σειριακό RS-232 στο ιλιγγιώδες ποσό των 10.13€ !!!
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750600

Άλλα ψηφιακά interfaces για μετατροπή USB σε παράλληλο και σειριακό με 13.26€ και 11.38€ !!!
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750652
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750607

Και πάμε και σε πιο "δύσκολες" ψηφιακές μετατροπές με μεγάλες ταχύτητες για σκληρούς δίσκους IDE σε SATA και το αντίστροφο SATA σε IDE με τα "τρομακτικά" κοστολόγια των 17.23€ και 20.28€
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750655
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750653

Τώρα αν μπορεί κάποιος χριστιανός να μού εξηγήσει γιατί όλες οι παραπάνω μετατροπές κοστολογούνται μέχρι 20.28€ ενώ η μετατροπή USB σε spdif κοστολογείται τουλάχιστον 5 φορές παραπάνω....

D

deleted user 10898

Guest
βρε komhst γινεται τοοοση φασαρια για το συγκεκριμενο μηχανακι και δεν καθησες να διαβασει λιγακι τι προσφερει?
αντε να σε πω.
κανει μετατροπη του σηματος σε spdif οπως λες ΑΛΛΑ το κανει συγχρονιζοντας τον υπολογιστη στο δικο του ρολοι. για να γινει λοιποοον αυτο απαιτει να κατσεις να γραψεις δικο σου κωδικαααααα. αρα καταλαβες τι διαφορα εχει το συγκεκριμενο απο ΟΟΟΛΑΑΑ τα αλλα ιντερφασε που λες? καποιος ειχε τις γνωσεις και τον χρονο να το κανει και μαλιστα δειχνει τοσο δυσκολο που μονο 2-3 το εχουν κανει. οι αλλοι πανε να τους αγορασουν το knowhow και μετα να το πουλανε στους highενταδες με πολλαπλασια τιμή.
οκ?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
βρε komhst γινεται τοοοση φασαρια για το συγκεκριμενο μηχανακι και δεν καθησες να διαβασει λιγακι τι προσφερει?
Ρητορική ερώτηση. :116:

Reaction score
1.187

αντε να σε πω.
κανει μετατροπη του σηματος σε spdif οπως λες ΑΛΛΑ το κανει συγχρονιζοντας τον υπολογιστη στο δικο του ρολοι. για να γινει λοιποοον αυτο απαιτει να κατσεις να γραψεις δικο σου κωδικαααααα. αρα καταλαβες τι διαφορα εχει το συγκεκριμενο απο ΟΟΟΛΑΑΑ τα αλλα ιντερφασε που λες? καποιος ειχε τις γνωσεις και τον χρονο να το κανει και μαλιστα δειχνει τοσο δυσκολο που μονο 2-3 το εχουν κανει. οι αλλοι πανε να τους αγορασουν το knowhow και μετα να το πουλανε στους highενταδες με πολλαπλασια τιμή.
οκ?
Πάντως είναι ένα καθαρά computerάδικο εξάρτημα και ως τέτοιο πρέπει να κρίνεται. Ξέρεις πόσα computerάδικα εξαρτήματα έχουν μέσα τους δικό τους κώδικα; Πάρα πολλά!
Αν το κρίνεις λοιπόν με computerάδικα κριτήρια είναι πανάκριβο!!!
Αν το κρίνεις με hali-endάδικα κριτήρια είναι πάμφθηνο.

Διαλέγετε και παίρνετε.

Reaction score
777
Ο kohmst έχει δίκαιο.

Στον κόσμο των υπολογιστών το συγκεκριμενο μαραφέτι μόνο γέλιο μπορεί να φέρει.Αυτό βέβαια δέν αναιρεί οτι κανει καλά όσο κανένα τη δουλειά του.

Απλά αν το συγκεκριμένο το έφτιαχνε η asus σε μαζική παραγωγή τότε θα είχε τη μισή τιμή.

Reaction score
1.187

Ετσι είναι... Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μία καλή κάρτα ήχου με αποκωδικοποιητές 7.1 με wolfson dacs 192 με της Παναγιάς τα μάτια κάνει 44.2€ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Sound-Cards/Asus-Xonar-DS-Sound-Card-PCI-Express.htm

και αυτό το πραγματάκι που κάνει απλώς και ΜΟΝΟ μια ψηφιακή μετατροπή κοστίζει 2,5 φορές πάνω!

Reaction score
1.187

Δηλαδή αν πάρουμε την παραπάνω κάρτα από το Πλαίσιο με 44.2€ αγνωήσουμε όλα της τα άλλα καλούδια και πάρουμε απλώς ψηφιακό σήμα και το ρίξουμε πάνω σε ένα DAC, και πάρουμε το εν λόγω USB μαραφέτι και το ρίξουμε κι αυτό πάνω στο ίδιο DAC εσύ θα καταλάβεις διαφορά ε; :103:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.662
Members
38.475
Νεότερο μέλος
Nikits44