Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Reaction score
39
Τα ηχεία έρχονται με βάσεις τοίχου στη συσκευασία όπου αναλόγως ύψους έχεις την επιλογή να τα περιστρέψεις κατά 180 μοίρες και να δείχνουν με γωνία 20 μοιρών προς τα κάτω ή να είναι σε ευθεία όπως φαίνεται στο σχήμα:

Χρειάζεται επιπλέον ο αναμεταδότης SWT-1 για να χρησιμοποιηθεί ασύρματα το sub. Συνδέεις τον αναμεταδότη απλά στην έξοδο sub του ενισχυτή και το σήμα μεταφέρεται ασύρματα. Ο αναμεταδότης έχει ένα κόστος της τάξης των 150 ευρώ (χοντρικά).

Εγώ τα δοκίμασα με μικρότερης ισχύος ενισχυτή από τον LX53 και έπαιξαν μια χαρά.

Τα ακούς πριν τα αγοράσεις στα καταστήματα. :126:

Κατατοπιστικότατος. Ευχαριστώ. Μόνο που δεν τα έχω πετύχει σε κάποιο κατάστημα

Reaction score
5.722
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.T

αυτά πες τα στη Wisdom Audio, να δούμε τι θα σου πουν.

διαφωνώ, οριζοντίως και καθέτως.:136:

ΙΜNSHO, τα ηχεία δε χρειάζονται το τάδε "voicing" για να παίζουν καλά πολυκάναλο ήχο, ούτε το δείνα "voicing" για δικάναλη μουσική. Τα ηχεία οφείλουν να παίζουν σωστά. Το αν με κάπχια ηχεία συμβιβάζεσαι στον πολυκάναλο ήχο και δε συμβιβάζεσαι στον δικάναλο, είναι άλλο θέμα.
Home Cinema με ηχεία που παίζουν "σωστά" έχω φτιάξει κι εγώ, με εφτά ενεργά μόνιτορ (5 x Tannoy Precision 8d + 2 Precision 6d back surround).

Έπαιζαν σωστά; Ναι. Αλλά στο home cinema κούραζαν σε υψηλές εντάσεις.

Με τα Klipsch THX Ultra2, που επιμένω ότι έχουν διαφορετικό voicing από ηχεία που απευθύνονται για δικάναλο, έχω τα εξής δύο θετικά αποτελέσματα:
1) Ο γυμνός χώρος μου ακούγεται ως δια μαγείας, ντυμένος, ακριβώς σαν να είσαι στο σινεμά.
2) Δεν κουράζονται και δεν βουίζουν τα αυτιά μου, ακόμη και σε εκκωφαντικές εντάσεις.

Reaction score
5.722
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.T

Είσαι εντελώς λάθος.Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αυτό.
Τα ηχεία οφείλουν να παίζουν οτι τους δώσεις , και αν είναι καλά , οτι τους δώσεις αχρωμάτιστα και απαραμορφωτα , μέχρι ενος σημείου.Δεν υπάρχει ηχείο για hc, και ηχείο για δικάναλο.
Το γνωρίζω ότι δεν έχει λογική αυτό που ισχυρίζομαι. Εξάλλου δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου, ούτε το διάβασα κάπου. Από την εμπειρία μου με διάφορα συστήματα το λέω. Και συμφωνούν όσοι με επισκέπτονται και ακούν τα THX Ultra2.

Σωστό και λάθος δεν υπάρχει όμως στο χόμπι μας. Μόνο τι μας ευχαριστεί και τι όχι.

Reaction score
5.722
Μακάρι να υπήρχε ένα ηχείο που να έκανε τα πάντα, να είχε τα δυναμικά των ηλεκτροδυναμικών, τη γλύκα και την ανοιχτοσύνη των πάνελ, την αμεσότητα της κόρνας.

Κάθε ηχείο υπερτερεί ή υστερεί ανά είδος μουσικής, ακόμη και ανά ηχογράφηση. Κάποια συγχωρούν, άλλα όχι.

Αναφορικά με τα σετ home cinema, είμαι υπέρμαχος των δορυφόρων/ηχείων βάσης.

Μένοντας στο θέμα του νήματος, με καλύπτουν τα σχόλια των δοκιμαστών για να το θεωρήσω κορυφαίο σετ. Εννοείται ότι δεν μας αφορά πόσο θα υστερεί σε δικάναλο. Καθετί είναι καλό γι' αυτό που προορίζεται.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.317
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Martin Logan Motion Series-Dy

Home Cinema με ηχεία που παίζουν "σωστά" έχω φτιάξει κι εγώ, με εφτά ενεργά μόνιτορ (5 x Tannoy Precision 8d + 2 Precision 6d back surround).

Έπαιζαν σωστά; Ναι. Αλλά στο home cinema κούραζαν σε υψηλές εντάσεις.
δε διαφωνώ.

γιατί σε κούραζαν όμως; μπορώ να υποθέσω πως σε κούραζαν κυρίως γιατί ο χώρος σου δεν ήταν σωστός, η ισοστάθμιση που τους έγινε ίσως δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά και γιατί το σήμα που παίρναν δεν ήταν ίσως αρκετά ποιοτικό (ήταν πχ "τσιριχτή" η πηγή).

Άλλοι ίσως να υποθέσουν ότι φταίγαν τα καλώδια ρεύματος. δε βγάζεις άκρη όμως έτσι...:138:

Τα ίδια πάντως που λες για τον πολυνάναλο, λεν άλλα παιδιά για τον δικάναλο. Το τάδε ηχείο κούραζε, το άλλο όχι. ΙΜΗΟ, αν δεν έχουμε δεδομένο το σωστό χώρο, είναι απλά θέμα τύχης πχιο ηχείο θα "κάτσει" στο χώρο μας, με πχιο καλώδιο και με πχια πηγή και με πχιο ενισχυτή. Προφανώς, κάπχιος συνδυασμός θα "κάτσει" καλύτερα στο χώρο μας, για τυχαίους λόγους. Αυτό δεν λέει τίποτα όμως.

Από την άλλη, ακόμα και η ζωντανή μουσική είναι κουραστική για πολλούς, καθώς δεν αντέχουν να ακούν πνευστά και ντραμς στα 5 μέτρα για πάνω από 10'. Οπότε επιθυμούν και στο χώρο τους ένα ηχοσύστημα που να στρογγυλεύει, να γλυκαίνει, να λειαίνει και να χαλαρώνει το αποτέλεσμα. Γούστα είναι αυτά, δεκτά και σεβαστά, αλλά απέχουν από την έννοια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Άλλωστε, ένα σωρό δικάναλες ηχογραφήσεις είναι ολίγον τι της κακιάς ώρας, οπότε οφείλουν να σε κουράζουν. Το αυτό συμβαίνει στον κινηματογραφικό ήχο, όπου πολλές ηχογραφήσεις είναι εντελώς απαράδεκτες. Το να απαιτείς από το ηχσύστημά σου να αναπαράγει όλες τις ηχογραφήσεις με συγκεκριμένο -ευχάριστο για σένα- τρόπο, σημαίνει ότι απαιτείς να "χρωματίζουν" με συγκεκριμένο τρόπο τον ήχο, να επιβάλλουν ένα "χαρακτήρα" που λέμε, τέτχιο που να σου αρέσει. Ή μπορείς να κόβεις και τελείως τα πρίμα ρε αδερφέ, αν σε κουράζουν τα πρίμα, είτε στη μουσική είτε στο δικάναλο. Επαναλαμβάνω: Γούστα ειναι αυτά, δεκτά και σεβαστά. Αλλά... απέχουν από την έννοια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, η οποία ως γνωστό, έχει ως στόχο την πιστή αναπαραγωγή της ηχογραφημένης πληροφορίας, όπχια κι αν είναι αυτή, είτε με πολλά είτε με λίγα πρίμα...

ΙΜΗΟ, όπως πάντα...:126:

Reaction score
5.722
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Martin Logan Motion Serie

Είναι μεγάλη υπόθεση, παίρνοντας ένα σετ ηχείων Home Cinema, από τα ML Motion μέχρι και τα THX Ultra2, και χωρίς φροντίδα στον χώρο και ούτε ατελείωτες ισοσταθμίσεις για να τα "φέρεις", να έχεις από ευχάριστο έως πολύ καλό αποτέλεσμα.

Και σε μικρό δωμάτιο που έχω βάλει τα THX, όπως και στο σαλόνι τώρα, με ικανοποίησαν πλήρως.

Έτσι και τα ML Motion δεν αμφιβάλλω ότι θα έχουν φοβερό αποτέλεσμα σε μικρομεσαίο χώρο.

Επαναλαμβάνω ότι είναι φτιαγμένα για σινεμά, και είναι καλά γι' αυτό που κάνουν.

Ότι μπορεί να υπάρχει ο τέλεια φροντισμένος χώρος, επιπέδου studio, και ότι στήνοντας τα τέλεια μόνιτορ στις τέλειες θέσεις και με την τέλεια ισοστάθμιση το αποτέλεσμα θα είναι αναφοράς, είναι αυτονόητο και δεν αφορά τον μέσο χρήστη.

Timaras

Reaction score
2.175
Ηχητικά το μέχρι τώρα δικό μου setup περιλαμβάνει 6 Kef Q10 που καθένα τους συνοδεύεται από ένα μικρό 8ιντσο sub της Mirage, ενώ το LFE είναι το B&W 1000.
Rose.athens πως είναι συνδεδεμένα τα mirage με τα kef?
Είναι παθητικά τα mirage?Σαν ολοκληρωμένο ηχείο πλέον έχει
ομοιογένεια?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.871
Τα καλώδια των ηχείων πηγαίνουν από τον ενισχυτή στις "μπόρνες" του Mirage και από εκεί στις μπόρνες του Kef. Με αποκοπή του Mirage στα 80Ηz ο ήχος του δεν "λερώνει" τα χαμηλά του Kef και γεμίζει τον ήχο του στα μεσοχαμηλά.

Δες εδώ την πίσω πλευρά του Mirage για να καταλάβεις:

Timaras

Reaction score
2.175
Σε κατάλαβα.Άξιζε η αγορά των Mirage ως προς το αποτέλεσμα?
Θέλω να πω ότι συστήνεται αυτού του είδους η συνδεσμολογία για
να γεμίσει ο ήχος ηχείων βάσης γενικότερα?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.871
Σε κατάλαβα.Άξιζε η αγορά των Mirage ως προς το αποτέλεσμα?
Θέλω να πω ότι συστήνεται αυτού του είδους η συνδεσμολογία για
να γεμίσει ο ήχος ηχείων βάσης γενικότερα?
Τί να σου πώ.... Στο δικό μου αυτί λείπουν οι μεσοχαμηλές στον χώρο μου, σε άλλους πάλι όχι. Γι' αυτό και δεν με γέμισαν στον τομέα αυτόν τα Martin Logan. Σε μένα λοιπόν το πάντρεμα ήταν καλύτερο από σκέτα τα Kef.
Βέβαια δεν μπορείς να το γενικεύσεις. Αν το κάνεις πρέπει το sub να είναι μουσικό, με άριστο έλεγχο.

Και τώρα που το σκέφτομαι, έκανα λάθος επιλογή (και οικονομική) προσπαθώντας να γιατρέψω τον ήχο του συστήματός μου με μεσοβέζικες λύσεις σαν αυτή..
Σε άλλους πάλι άρεσε ο ήχος τους:108:

Reaction score
462
Απάντηση: Re: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Τί να σου πώ.... Στο δικό μου αυτί λείπουν οι μεσοχαμηλές στον χώρο μου, σε άλλους πάλι όχι. Γι' αυτό και δεν με γέμισαν στον τομέα αυτόν τα Martin Logan. Σε μένα λοιπόν το πάντρεμα ήταν καλύτερο από σκέτα τα Kef.
Βέβαια δεν μπορείς να το γενικεύσεις. Αν το κάνεις πρέπει το sub να είναι μουσικό, με άριστο έλεγχο.

Και τώρα που το σκέφτομαι, έκανα λάθος επιλογή (και οικονομική) προσπαθώντας να γιατρέψω τον ήχο του συστήματός μου με μεσοβέζικες λύσεις σαν αυτή..
Σε άλλους πάλι άρεσε ο ήχος τους:108:
Ναι αλλα τωρα.....τι σε περιμενει εκολαπτωμενε τζιμπιελακια?:143::143:139:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.871
Re: Απάντηση: Re: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Ναι αλλα τωρα.....τι σε περιμενει εκολαπτωμενε τζιμπιελακια?139:
Το center παρελήφθη και τοποθετήθηκε!! STOP

Τα 60άρια, από λάθος δεν έφτασαν (έφεραν τα 80άρια, εγώ πρότεινα να μου τα δώσουν στην τιμή των 60αριών, αλλά μου αντιπρότειναν να αφαιρέσουν το 1 woofer και να μου τα στείλουν... και πήγα πάσο). Αναμένονται μέσα στην εβδομάδα. STOP

Έφτασαν και τα Klipsch RS-52 για πίσω. STOP

Προς το παρόν ακόμα τα κοιτάζω, μέχρι την ολοκλήρωση της παραλαβής. STOP

Εντυπώσεις σε άλλο thread, γιατί μόνο για τα ML δεν γράφουμε...STOP

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469
Απάντηση: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Τι είπαμε ότι κάνεις το μεσημέρι;:116:

Επίσης καλοάκουστα!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.871
Καλά, τώρα εσύ τί θες να ακούσεις? 2 Kef, 2 Klipsch, 1 Jbl και 1 Β&W?!!!!

Έχεις όρεξη για κωμωδία μου φαίνεται:138::138::138:!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469

Όχι.
1 jbl και 2 klipsch.:126:

(Μην το δέσεις και κόμπο βέβαια.Αν θελήσεις βοήθεια call anytime.)

Timaras

Reaction score
2.175

Το center παρελήφθη και τοποθετήθηκε!! STOP

Τα 60άρια, από λάθος δεν έφτασαν (έφεραν τα 80άρια, εγώ πρότεινα να μου τα δώσουν στην τιμή των 60αριών, αλλά μου αντιπρότειναν να αφαιρέσουν το 1 woofer και να μου τα στείλουν... και πήγα πάσο). Αναμένονται μέσα στην εβδομάδα. STOP

Έφτασαν και τα Klipsch RS-52 για πίσω. STOP

Προς το παρόν ακόμα τα κοιτάζω, μέχρι την ολοκλήρωση της παραλαβής. STOP
Με το καλό η ολοκλήρωση του set Rose.Athens και να είναι καλοάκουστο

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.871

Όχι.
1 jbl και 2 klipsch.:126:

(Μην το δέσεις και κόμπο βέβαια.Αν θελήσεις βοήθεια call anytime.)
Μόλις βρω το μικρόφωνο της Onkyo - ακόμα το ψάχνω - για την ισοστάθμιση....
Τί θα 'λεγες για 3 JBL και 2 Klipsch το άλλο ΣΚ?

Με το καλό η ολοκλήρωση του set Rose.Athens και να είναι καλοάκουστο
Ευχαριστώ πολύ!!
Και τον συντονιστή βεβαίως-βεβαίως!!
Και τον Αντώνη για την καθοδήγηση!!

Reaction score
462
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Μόλις βρω το μικρόφωνο της Onkyo - ακόμα το ψάχνω - για την ισοστάθμιση....
Τί θα 'λεγες για 3 JBL και 2 Klipsch το άλλο ΣΚ?

Ευχαριστώ πολύ!!
Και τον συντονιστή βεβαίως-βεβαίως!!
Και τον Αντώνη για την καθοδήγηση!!
Καλοριζικα και καλοακουστα!!!Με το καλο και τα υπολοιπα.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Η Martin Logan κυκλοφόρησε άλλο ένα πακέτο 5.1 της σειράς motion,
με τιμή ~3000 ευρώ.
Στο τελευταίο τεύχος του Hitech υπάρχει αναλυτικό review του Π.Κωτσή.

Η κορυφαία σύσταση της σειράς motion αποτελείται από τα
motion 12(front)
motion8(center)
motion4(surround)
Dynamo1000(subwoofer)

Gstriftos κάνε ξανά το 'θαύμα' σου-τρέλανε μας πάλι:137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.356
Members
38.688