Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Reaction score
0
Απάντηση: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Εχει ακουσει κανεις τα B&W MT30 να μου πει διαφορες σε σχεση με τα MARTIN LOGAN;

Reaction score
39
Το σύστημα το έχω εδώ και 3 εβδομάδες περίπου. Αν και δεν είμαι ο καταλληλοτερος για να διατυπώσω απόψεις λόγο άσχετοσύνης, συμπεριφέρεται αρκετα καλά.

Αν εξαιρεθεί ότι αντιμετωπίζω προβλήμα τις τελευταίες 2-3 μέρες με το σαμπ το οποίο δουλεύει όποτε θέλει. Πραγματικα δεν ξέρω τι φταίει. Αναγκάζομαι να το ανοιγοκλείνω, να το συνδέω-αποσυνδέω από τον ενισχυτή. Τι να πω;

Ερώτηση προς gstrifto και λοιπούς που τα έχουν ακούσει: Το σαμπ θεωρείτε ότι αποδίδει καλύτερα στραμμένο προς τα κάτω ή μπροστά;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.827
Στο σπίτι μου που το δοκιμάσαμε με τον gstriftos, το είχαμε βάλει να "χτυπάει" κάτω. Γέμιζε καλύτερα έτσι τις πολύ χαμηλές, χωρίς να αλλοιώνει τον ήχο.
Βέβαια το πάτωμα είναι από μάρμαρο, δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθεί σε ξύλινο πάτωμα.

Η πλάκα ήταν που όταν ανεβάζαμε πολύ την ένταση, το sub πήγαινε βόλτα...:142:

Reaction score
39
Στο σπίτι μου που το δοκιμάσαμε με τον gstriftos, το είχαμε βάλει να "χτυπάει" κάτω. Γέμιζε καλύτερα έτσι τις πολύ χαμηλές, χωρίς να αλλοιώνει τον ήχο.
Βέβαια το πάτωμα είναι από μάρμαρο, δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθεί σε ξύλινο πάτωμα.

Η πλάκα ήταν που όταν ανεβάζαμε πολύ την ένταση, το sub πήγαινε βόλτα...:142:
Και εγώ μέχρι σήμερα το έχω να βαράει κάτω. Σε ένταση λίγο πάνω από τη μέση αρχίζει να χορεύει... Έχει τύχει να παρακολουθώ ταινία και να κάνω αρκετή ώρα να το κοιτάξω και όταν το κάνω να το ψάχνω!!!! Και έχω και ξύλινο πάτωμα του οποίου την υφή μάλιστα δεν τη λες λεία... Θα το δοκιμάσω και αλλιώς (αν δουλέψει)

ΚΑι επίσης ως άσχετος για τη ρύθμιση του συστήματος έχω τρέξει μόνο το full auto MCACC (Pioneer LX-73). Αν αλλάξω το σαμπ να βαράει μπροστά ή αν του αλλάξω την ένταση πρέπει να ξανατρέξω το MCACC;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.827
Η λύση για τις βόλτες πρέπει λογικά να είναι αυτοκόλλητα τσόχινα πατάκια στο πάτωμα, εκεί που πατάνε οι βάσεις.

Και, ναι, πρέπει να ξανατρέξεις την ισοστάθμιση. Έτσι κι αλλιώς όμως γίνεται τόσο γρήγορα που δεν τρέχει και τίποτα. Πού να δεις πόση ώρα κάνει ο δικός μου Onkyo!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458
Απάντηση: Re: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Αν εξαιρεθεί ότι αντιμετωπίζω προβλήμα τις τελευταίες 2-3 μέρες με το σαμπ το οποίο δουλεύει όποτε θέλει. Πραγματικα δεν ξέρω τι φταίει. Αναγκάζομαι να το ανοιγοκλείνω, να το συνδέω-αποσυνδέω από τον ενισχυτή. Τι να πω;
Το sub δεν έχει διακόπτη οπότε δουλέυει όταν περάσει σήμα προς αυτό.Ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα διακοπής ή μη έναρξης λειτουργείας.Κάνε ένα τηλ στην adamco για περαιτέρω διευκρινήσεις..

Ερώτηση προς gstrifto και λοιπούς που τα έχουν ακούσει: Το σαμπ θεωρείτε ότι αποδίδει καλύτερα στραμμένο προς τα κάτω ή μπροστά;

α) Με το μεγάφωνο να κοιτά προς τα κάτω(downfiring).
Πολύ καλή επιλογή αν θέλουμε να καλύχουμε σχετικά μεγάλους χώρους μιας και έχουμε κέρδος απ την ανάκλαση του μεγαφώνου στο πάτωμα.Αν θυμάμαι καλά το κέρδος είναι περίπου 3db(αλλιώς ας με διωρθώσει κάποιος).
β)Γυρνώντας το όμως κατά 90° το μεγάφωνο κοιτά μπροστά(frontfiring) το βολεύουμε πιό ευκολα σε μικρότερους χώρους και έχουμε και το επιθυμητό κύμα αέρα στα πόδια,αν είναι κοντά μας.

Οπότε είναι θέμα χώρου και βίτσιου/προτίμησης.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Επίσης πέστα μας λίγο πιο αναλυτικά βρε.:105:
Τι σ αρέσει,τι δεν σ αρέσει,παίζει δυνατά,καθαρά,τα εφέ τα νιώθεις να σε τυλίγουν;
Αν έχεις κάποιες απ τις ταινίες που έχω κάνει την ανάλυση δες τις και πες μας την άποψη σου.

Reaction score
39
Re: Απάντηση: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Επίσης πέστα μας λίγο πιο αναλυτικά βρε.:105:
Τι σ αρέσει,τι δεν σ αρέσει,παίζει δυνατά,καθαρά,τα εφέ τα νιώθεις να σε τυλίγουν;
Αν έχεις κάποιες απ τις ταινίες που έχω κάνει την ανάλυση δες τις και πες μας την άποψη σου.
Το πρωί πράγματι σκέφτηκα στη δουλεία να πάρω το νήμα από την αρχή και να κάνω copy-paste για να μαζέψω τα κομμάτια από τις ταινίες που έγραψες. Θα το κάνω αύριο. Το καλό είναι ότι αν δε μου διαφεύγει κάτι πρέπει να τις έχω. θα επικεντρωθώ στα σημεία που αναφέρεις.

Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές περίμενα από το σαμπ να το νιώθω περισσότερο. Ίσως να κάνω και εγώ λάθος και να έχω παρεξηγήσει-υπερεκτιμήσει το ρόλο του. ίσως να πρέπει να βάλω κανένα ακόμα:111:

Σήμερα το έστρεψα το σαμπ να "βαράει" μπροστά.

Παρεμπιπτόντως επειδή παίζει να τα έχω κάνει μαντάρα: Έχω βάλει την ένταση ένα κλικ πάνω από τη μέση, το low pass filter τέρμα, το phase στη μέση (180 μοίρες).

Μόλις είδα το "How to train your Dragon". Όντως το ένιωσα (το σαμπ) πιο διακριτικό. Πολύ δυνατή σκηνή προς το τπέλος όταν ο μεγάλος δράκος βγαίνει από τη φωλιά.....:107: Μέρα με τη μέρα γνωρίζω το σύστημα καλύτερα. Τα ηχεία πάντως συμπεριφέρονται πολύ καλά, αγκαλιάζουν το χώρο όμορφα. Και δεν είναι και μικρός για τα κυβικά τους, κοντά στα 35 τ.μ. Τόσο τα 4 περιφερειακά όσο και τα μπροστά τα οποία φοβόμουν λίγο μια και βρίσκονται πίσω από την ηχοδιαπερατή - ευτυχώς - οθόνη. Και το κεντρικό σαφέστατο.

Θα επανέλθω στο θέμα με φρέσκες εντυπώσεις..

Υ.Γ. Άντε να φτιάξω λίγο το σπίτι να ανεβάσω το όλο σύστημα να κάνετε τις παρατηρήσεις σας...:107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

το phase στη μέση (180 μοίρες).
Απ ότι θυμάμαι ο ενισχυτής έχει αυτόματη διόρθωση της φάσης οπότε μην σε νοιάζει..

Reaction score
39
Με αφορμή ερώτηση συμφορουμίτη έβγαλα κάποιες πρόχειρες φωτογραφίες από τα ηχεία. Τα βάζω και εδώ να τα δει κάθε ενδιαφερόμενος..

Τα 3 μπροστά

Τα πίσω

Το δεξί

Το αριστερό

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: Re: Απάντηση: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Τόσο τα 4 περιφερειακά όσο και τα μπροστά τα οποία φοβόμουν λίγο μια και βρίσκονται πίσω από την ηχοδιαπερατή - ευτυχώς - οθόνη...
Που είναι η οθόνη-που είναι το προβόλι;;;:135:

Με γειές,σύντεκνε-άνοιξε δικό σου topic,πες τα όλα:114:

Reaction score
39
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Που είναι η οθόνη-που είναι το προβόλι;;;:135:

Με γειές,σύντεκνε-άνοιξε δικό σου topic,πες τα όλα:114:
Μέσα στη βδομάδα θα έχουμε αναλυτική παρουσίαση....:116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Προς το παρόν δύσκολο γιατί μας χωρίζει το μισό Αιγαιο Πέλαγος:137:

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.329
Members
38.684
Νεότερο μέλος