ME Geithain 801K

Status
Not open for further replies.
Μηνύματα
681
Reaction score
1
Δεν είναι όλες οι ίντσες ίδιες. Σωστά μεσιέ; θεωρώ ότι πρέπει να γνωρίζουμε τα υλικά των μεγσφώνων την αρχιτεκτονική του ηχείου το συνολικό μέγεθος του κα στοιχεία για να υπολογίσουμε σωστά το τρίγωνο.
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.959
Reaction score
6.684
Νομίζω πως είναι πολύ απίθανο να είναι επακριβώς όμοια μεγάφωνα και να βάζουν τόσο διαφορετικά ενισχυτικά από ηχείο σε ηχείο
Ναι, ίσως δεν το εξέφρασα σωστά, όταν λέω "έχουν τα ίδια woofer" εννοώ από άποψη διαμέτρου (15'' vs 16''). Δεν έχω ιδέα αν εσωτερικά είναι τα ίδια ή όχι.
 


Μηνύματα
681
Reaction score
1
Είναι ηχεία που σχετίζονται με δικά μου.. σύμπαντα οπότε θα αποκαλυφθούν εν καιρώ.. :biggrin:
 

Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.011
Αει μαρή κουτρομπόλα.!!
Για τα μεγάφωνα, αν είναι made in the house, είναι πολύ πιθανό να έχουν δύο εκδόσεις.
Από την άλλη , το πιο εύκολο , θα ήταν 2 ίδιες εκδόσεις , με 8ωμο πηνίο η μία και 4ωμο πηνίο η άλλη.
Αναλόγως του ενισχυτικού διαλέγουν , 180w, 1000w.
Δεν είδα αν αναφέρει τι είδους ενισχυτικά φοράει το καθένα.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.669
Ναι, ίσως δεν το εξέφρασα σωστά, όταν λέω "έχουν τα ίδια woofer" εννοώ από άποψη διαμέτρου (15'' vs 16''). Δεν έχω ιδέα αν εσωτερικά είναι τα ίδια ή όχι.
Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, αλλά μου φαίνεται φαρδύτερη η ελαστική ανάρτηση στο 801, που είναι λογικό για να έχει μεγαλύτερες διαδρομές με τον ισχυρότερο ενισχυτή.

Έτσι, μένει λίγο μικρότερη διάμετρος κώνου στο γουφερ του 801, γι'αυτόν τον λόγο πιθανώς να το βαφτίζουν 15", ενώ το 901 με την πιο στενή περιμετρική ανάρτηση, 16", παρά το ότι αμφότερα έχουν ίδια διάμετρο συνολική.

Ωστόσο, αμφότερα εμφανίζουν ίδια εικόνα στον κώνο, μάλλον χάρτινος, με 7 περιμετρικούς ανάγλυφους δακτυλιους κι επίπεδος κεντρικότερα.
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.640
Reaction score
77.062
Και κατι ακομη οσον αφορα τον εντοιχισμο. Κατα κανονα γινεται με μπετον. Και μαλιστα βαρβατο.

Μπορεις αντ αυτου να χρησιμοποισεις φυλλα απο μολυβι? Ειναι μεν ακριβο σαν υλικο, ομως δεν θελεις πολλα τετραγωνικα.
υπάρχουν κ παραλλαγές
καλό είναι το μπετό να το έχεις στην πλάτη του ηχείου...και
μέχρι και τη μπάφλα που θα εφάπτεται μπορείς να χρησιμοποιήσεις στρώσεις σάντουιτς από ξύλο και γυψοσανίδα
+ το ηχείο καλό είναι να πατά σε ελαστιχομερές υλικό
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.669
Όσον αφορά την σχεδιαστική φιλοσοφία των γουφερ μεταξύ 801 και 901, νομίζω πως υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Το 801 φέρνει προς ATC μεριά, με ενισχυτή μεγάλης ισχύος (500 βατ στα 8 ωμ για το γουφερ) και βεβαίως πολύ υψηλές στάθμες (>117 ντεσιμπέλ).

Το 901 όμως, είναι διαφορετικό ζώο, έχει ένα ενσωματωμένο ενισχυτή μόλις 90 βατ στα 8ωμ και βγάζει 116 ντεσιμπέλ στους 100 κύκλους, δηλαδή πρόκειται για γουφερ προς JBL μεριά, πολύ μεγάλης ευαισθησίας (κοντά στα 98 ντεσιμπέλ ανά βατ στο μετρο), που μου θυμίζει λίγο το Μ2, το παιδί του Τουλ. Και με 90 βατ ενισχυτή, 180 στα 4ωμ, βγάζει τρομερές στάθμες το ρημαδι.

Έχω διαβάσει σχεδόν τα άπαντα στο διαδίκτυο για αυτό το ηχείο, και το κυριότερο παράπονο των στουντιαδων είναι πως οι πελάτες τους, όταν ακούν στο στούντιο, ανεβάζουν τρομακτικές στάθμες με αυτό το ηχείο, διότι απλώς δε τους ενοχλεί και το ηχείο μπορεί, και φυσικά τους αρέσει, γουστάρουν τέρμα τα γκάζια (όλος ο κόσμος)..

Προσωπικά, θα είχα ήδη καταβάλει το τίμημα που ζητάνε 11 τεμάχια 901 και θα τα είχα ήδη στο χώρο μου να τα ακούω, αν είχα καταφέρει να βρω τις κατάλληλες για αυτά αποστάσεις ακρόασης. Δυστυχώς, όσο κι αν το ζορισα, δε μου βγαίνουν, ακόμα κι αν ξήλωνα το καλοριφέρ για να κερδίσω 15cm, θα έφταναν τα πλαϊνά το πολύ στο 2,4μ, λόγω του μεγάλου βάθους που έχουν, και τα εμπρός με τίποτα πάνω από 2,5μ, ενώ τα πίσω θα έκλειναν την πρόσβαση στο δωμάτιο που υπάρχει πίσω δεξιά, και τέλος τα πάνω θα ήταν στο 1,9μ... Δυστυχώς, δε χωράνε, έχω μικρό χώρο, μόλις 32τμ. :cry:

Οπότε παραμένω στα εξαίσια 310 της Νιούμαν, κι απλώς θα προσθέσω 2 τεμάχια ακόμα εμπρός, για front wide, που θα μου δώσουν τη δυνατότητα να έχω σε όλο το εμπρός ημικύκλιο ένα ηχείο ανά 30°, και βεβαίως θα μου αυξήσουν και άλλο το δυναμικό εύρος από το εμπρός κύμα, καθώς θα προστεθεί στο ήδη υπάρχον σεταπ άλλο ένα ζεύγος τέτοιων ηχείων, με όλες τις δυνατότητες στάθμης τους προστιθέμενες στα ήδη υπάρχοντα.

Κι είναι και παμφθηνα, οπότε μηδέν άγχος, και φυσικά καμία βιασύνη. ;)

Βεβαίως, αν αλλάξω σπίτι, και έχω διαθέσιμο τον κατάλληλο χώρο, η παραγγελία των 901 θα ξεκινήσει πριν τη μετακόμιση. :party:
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
....
"Δε θα βασιστεί κανένας άνθρωπος σε τρίνοβ, ..." - FIXED :lol:

...ούτε για να στήσει πολυκάναλο άτμος σεταπ με 13 τεμάχια 901, ενώ βεβαίως όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να διαθέσει τα ~80 χιλιάρικα για τέτοιου κόστους δορυφόρους, ~20 χιλιάρικα για σαμπ και ~30 χιλιάρικα για οθόνη, λουματζεν, προβολέα και ζιμπράγκαλα, κι άλλα 20 για να περιποιηθεί ηχητικά με πολύ όμορφες λύσεις το χώρο, θα θεωρήσει υπερβολικά πολύ φτηνό το κόστος αγοράς του 16-καναλου τρινοβ, ο οποίος πολύ πιθανόν να κοστίζει λιγότερο από την επίπλωση του χώρου του.. ;)

Για λόγους σύγκρισης, αξίζει να σημειωθεί πως όλο το ανωτέρω σεταπ κοστίζει λιγότερο από ένα μπουκάλι μαλτ που κάποιοι αγοράζουν και πίνουν, ενώ σε πιο βατές και συνηθισμένες συγκρίσεις να σημειώσουμε πως κοστίζει λιγότερο από τις περισσότερες πόρσε που κυκλοφορούν, όπως και άλλα σπουδαία αυτοκίνητα, και βεβαίως κάποια μικρά διακοσμητικά ή πίνακες ζωγραφικής σε σπίτια διαφόρων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν (κι ούτε πρόκειται να μάθουν) αν έχουν "επιστρεπτέα προκαταβολή".. ;)
H αποκοπή από τα εγκόσμια είναι ενδεχόμενη παρενέργεια της φανατικής ενασχόλησης με κάποια δραστηριότητα.
Διατυπώθηκε ένα χιουμοριστικό σχήμα λόγου πάνω στην εμπλοκή του περίφημου επεξεργαστή,υποδηλώνοντας ότι δεν ενδείκνυται να καιγόμαστε πάνω σε τέτοια ζητήματα χωρίς να έχουν διευθετηθεί άλλα σοβαρότερα...

Σε κυριολεκτικό όμως επίπεδο,ο υποφαινόμενος θα ενδιαφερόταν για προμήθεια Trinnov όσο και για απόλαυση...malt - δηλαδή καθόλου - όχι επειδή η συγκεκριμένη συσκευή θα φάνταζε ευτελής σε σχέση με άλλα περιουσιακά του στοιχεία ,αλλά επειδή ο ίδιος θα τη θεωρούσε περιττή...πολυτέλεια - με ανάγκη κιόλας αέναης αναβάθμισης - αφού βρίσκει συνήθως τρόπο να καταφέρνει όσα θα ήθελε και θα του άρεσαν χωρίς τέτοια συσκευή.
 

Μηνύματα
681
Reaction score
1
Τελικά μάλλον θα μπουν στην μεγάλη διάσταση. Στα 7.5. Στα 5 θα αναγκαζόμουν να τα βάλω 3.5 μεταξύ τους και θα είχα αριστερά 75cm από τον τοίχο και δεξιά νοητά άλλα τόσα μιας και δεν υπάρχει τοίχος αλλά άλλος χώρος με πράγματα. Πολλές πρωιμες αριστερά και δεξιά χάος. Στα 7.5 μάλλον θα μπουν στα 4m σε ισόπλευρο τρίγωνο και οριακά με περίπου 1m από τον πίσω τοίχο θα φτάσω στα 5 που νοητά διαθέτω. Πλάι θα έχουν τοίχους στα 1.75. Καλά πιστεύω θα είναι.
 


Μηνύματα
681
Reaction score
1
:roflmao:
Για 2 μέρες θα τα έχω. Μόνο ένα χαλί και μία κουρτίνα μπορώ να βάλω. Γι αυτό γράφω πριν. Μήπως γλυτώσω την παρτίδα με σωστή τοποθέτηση. Στον χώρο δεν υπάρχει υπολογιστής λέμε.
:superman:
 


Μηνύματα
681
Reaction score
1
Γιατί; θα έχω 1m αριστερά.δεξιά αλλά ανομοιομορφία τοίχων και χώρου.
 





Μηνύματα
681
Reaction score
1
Ο φίλος θα φέρει τον προενισχυτή του. Του τον είχα πουλήσει εγώ λίγο πριν το μιλένιουμ.
:biggrin:
 


Status
Not open for further replies.

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.291
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top