MED600X3D

Reaction score
38
Απάντηση: MED600X3D

Ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες για περαιτέρω διαφώτισή μας και ο τρόπος γραφής σου είναι περισσότερο από αρκετά αποδεκτός , για μένα τουλάχιστον .

Η ερώτηση τώρα : Αν έπρεπε να επιλέξεις κάποιο από τα δύο παραπάνω , με κριτήριο την κίνηση και την εικόνα και δευτερεύων το DTS-MA που το περνάει μόνο το med ποιο θα ήταν ?

Η διαφορά στην κίνηση/εικόνα που είδες , είναι αρκετή για να θυσιάσεις το DTS-MA και να γείρει η ζυγαριά προς το wd , ή πρέπει να ψάχνεις τις ατέλειες στο med600 ?
σορρυ για την καθυστέρηση μόλις είδα το ερώτημα.

Η διαφορά στη κίνηση σε αναπαραγωγή 23,976 δεν υφίσταται πλέον με το τελευταίο beta fw, αρα για το 90%+ του υλικού που διατίθεται δεν υπάρχει πρόβλημα στη σύγκρισης κίνησης.
Η ποιότητα της εικόνας imo ήταν καλύτερη στο wd, αλλά έρχεται με ρυθμίσεις απο το μέσο (είναι λίγο πιο φωτεινά τα χρώματα, κάτι που μπορεί μάλιστα να αρέσει σε ορισμένους μιας και δίνει μια "ζωντάνια" στο περιεχόμενο) Μετρήθηκε και το gamma στο med και είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το 400X που είχα... στην ουσία είναι flat και δεν θα προβληματίσει.

Τώρα αν θα προτιμούσα το wd... αν δεν με ενδιέφεραν τα 3D και ΗD ΜΑ) πλέον όχι, εφόσον δεν τίθεται θέμα αδυναμίας στο επιπλέον χρηματικό ποσό που ζητά.
Δεδομένων και των προβλημάτων που εμφάνισε το wd μετά το τελευταίο fw, σε κάποιες ματρόσκες, αλλά και την δεδομένη υστέρησή του στην αναπαραγωγή πολυκάναλου ήχου (ΗD MA) και υποβάθμιση του 24/96 σε δειγματισμό στα 48ΚΗz σε δικάναλη αναπαραγωγή, αλλά και τη δυνατότητα 3d iso και ανώτερη ταχύτητα σε πλοήγηση και αναπαραγωγή του med, imo τα διπλά χρήματα που κοστίζει δικαιολογούνται απόλυτα.

+++
επι την ευκαιρία, να μεταφέρω και λίγα ακόμα στοιχεία απο τις προσφατες δοκιμές που κάναμε στο med.
1) Υστερεί στην απόπλεξη, αλλά μικρό το κακό (προσωπικά κατά 99% αναπαράγω progresive υλικό).
Mε το νέο fw δεν κλειδώνει 24, 25 και 50fps. Οπότε σε τέτοιου είδος υλικό έχουμε το γνωστό περιοδικό λόξιγκα (πρόβλημα που γίνεται εμφανές κυρίως σε πολλές ίντσες και προβολέα, απο λίγο ως καθόλου σε συμβατική tv)
2) Το θέμα του pixel mapping λύθηκε (δεν ξέρω αν ήταν πρόβλημα στη 1.05 και διορθώθηκε στη 2.00, το σίγουρο είναι ότι αν μπει το προβολικό μέσο στο "no overscan" και διατηρηθεί στο med η default ρύθμιση του screen size το pattern sharpness & overscan είναι pass (Πιθανότατα το αδίκησα στη πρώτη δοκιμή στον τομέα αυτό... παρ'όλα αυτά το screen size δεν έχει καμία εφαρμογή σε αναπαραγωγή απο ΗDMI, ίσως να είναι και bug του med αυτό)
3) Σε δοκιμή με xbmc (σκέτο, χωρίς τα γνωστά φίλτρα και decoders) η διαφορά σε εικόνα και κίνηση είναι μη ανιχνεύσιμη ακόμα και σε προβολέα (δεδομένου βέβαια ότι θα ρυθμιστούν σωστά gamma και χρώματα). Αν προστεθούν όμως mad, lav και λοιπά καλούδια το htpc υπερτερεί και στα δύο).
4) Σε μικρή σύγκριση (3-4 κλιπάκια) με dune 303D σε προβολέα 106" δεν είδα διαφορές τόσο σε κίνηση όσο και σε εικόνα.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, επιφυλάσσομαι για ότι νεότερο προκύψει.

ps1 H αναφορά στις παραπάνω δοκιμές ήταν το oppo93 και έγιναν σε Panasonic 55VT30 με απόσταση θέασης κάτι λιγότερο απο 3μ και οι μετρήσεις έγινα με μούνκι και κάλμαν χάρις την ευγενική χειρονομία καλών φίλων
Οι δοκιμές που αφορούσαν τo htpc και dune 303 έγιναν σε planar στις 106" και απόσταση θέασης περίπου 3,50μ. Παρόμοιες δοκιμές (χωρίς το dune) έγιναν και σε άλλη tv (LG 55") και με προβόλι Βenq 7000 σε 85".

ps2 Όπου δεν διατίθενται μετρήσεις και στοιχεία, γίνεται προσωπική αναφορά / εκτίμηση. Κάθε ενδιαφερόμενος ας προσπαθήσει να δει και να συγκρίνει και με τα δικά του μάτια και αναλόγως απαιτήσεων/τσέπης, ας πορευτεί ανάλογα.

Reaction score
2.681

Για μία ακόμη φορά άψογος και σε ευχαριστώ , αν και ήδη το έχω παραγγείλει .

Reaction score
0
Re: Απάντηση: MED600X3D

1) Υστερεί στην απόπλεξη, αλλά μικρό το κακό (προσωπικά κατά 99% αναπαράγω progresive υλικό).
Mε το νέο fw δεν κλειδώνει 24, 25 και 50fps. Οπότε σε τέτοιου είδος υλικό έχουμε το γνωστό περιοδικό λόξιγκα (πρόβλημα που γίνεται εμφανές κυρίως σε πολλές ίντσες και προβολέα, απο λίγο ως καθόλου σε συμβατική tv)
Καλα για τα 24fps αλλα ειδες "λοξιγκα" στα 25 και 50? Εισαι σιγουρος?
Και οταν λες υστερει στην αποπλεξη εννοεις και σε αναπαραγωγη απλου DVD folder?

Reaction score
38

Έχεις δίκιο για το λόξιγκα.
Χθες δοκίμασα κανα 20λεπτο ταινία στα 25fps και δεν παρατήρησα το σπασιματάκι. Σε άλλο μέσο όμως δεν ξέρω.

Βάση της ένδειξης που έχει αναφέρει φίλος στο δίπλα forum, στο προβολέα του έχει ένδειξη για τα 60->59.93 και τα 50->49.99.
Δεν είναι το σωστό κλείδωμα, αλλά πόσοι θα το δούμε είναι άλλη ιστορία.

Για deinterlacing έχουμε δοκιμάσει τόσο clιps όσο και το γνωστό pattern με την έλικα στο αεροπλανάκι. Είναι fail.
Έκπληξη όμως μου έκανε σε dvd του starwars, όπου στα κίτρινα γράμματα της εισαγωγής κατα διαστήματα πετύχαινε, παρότι ακόμα και το oppo93 το είχε χαμένο εντελώς.
Γενικά μιλώντας για mp, το θέμα δεν νομίζω ότι θα μας απασχολήσει, μιας και τα προβλήματα δεν είναι τόσο έντονα ώστε να σε αποτρέψουν να δεις ταινία. Φυσικά δεν περίμενε κάποιος κορυφαίο upscaling και video processing απο ένα mp αυτής της τιμής. Άσε που τέτοιο υλικό πλέον προσωπικά δεν χρησιμοποιώ καν.

Reaction score
7
Παιδιά νέο beta

V2.0.0 - 1 March 2013 XXX OPEN BETA XXX for X3D Series

Θα το βάλω να δω τι λεει...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: MED600X3D

Παιδεία καλησπέρα έβαλα το τελευταίο firmware update 1 March 2013 OPEN BETA και έχω παρατηρήσει ghosting στις γρήγορες σκηνές και στους υπότιτλους. Το έχει παρατηρήσει κανένα σας? Εκτός και εάν φταίει ο προβολέας μου jvc 35.

Reaction score
38

Πρώτα δες στις ρυθμίσεις του προβολέα αν είναι ενεργοποιημένο το overscan. Aν ναι, άλλαξε το στο off.
Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα, δοκίμασε να κάνεις restore default το screen size του med.

Reaction score
0

Πρώτα δες στις ρυθμίσεις του προβολέα αν είναι ενεργοποιημένο το overscan. Aν ναι, άλλαξε το στο off.
Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα, δοκίμασε να κάνεις restore default το screen size του med.
Που θα το βρω το overscan. Έψαξα δεν βρήκα τίποτα.

Reaction score
38

- No overscan στο μενού του προβολέα.

- restore default στο μενου του med (στις ρυθμίσεις video)

Reaction score
171

Ισχύει για το Egreat R6S, γιατί όχι και για τα Mede8er 1000 & 600 (φορούν το ίδιο τσιπάκι Realtek 1186)

Σε ταινίες mkv side by side, αν προσθέσετε στην ονομασία του αρχείου εικόνας H-SBS ή Half SBS, ή HSBS, η 3D τηλεόραση σας κλειδώνει αυτόματα σε 3D mode και τα μενου του player προσαρμόζονται επίσης αυτόματα χωρίς να σας "βγάζουν" τα μάτια.

Λογικά το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τα Mede8er και Himedia με τσιπ Realtek 1186.

Reaction score
5

Προφανώς και έχετε ασχοληθεί με το θέμα του jukebox. Για εμένα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία αφού μέχρι πρότινος προτιμούσα την ευκολία του ενσωματωμένου jukebox tou popcorn. Πλέον όμως από ότι διάβασα στο site της mede8er πρέπει να έχεις κάνει διατριβή και να κατεβάσεις και 2-3 προγραμματάκια στον υπολογιστή σου. Πιο πολύπλοκο (για εμένα τουλάχιστον) πεθαίνεις
Anyway, αν κατάλαβα καλά πρέπει να κατεβάσω το dunex και το dunex2mede8er σε πρώτη φάση. Να κάνω ένα πρώτο σκανάρισμα και ουσιαστικά να προσθέσω χειροκίνητα ότι πληροφορία θέλω. Μετά να κάνω export τη library στο δεύτερο για εμπλουτισμό! Σωστά?
Μετά από αυτό.....τι κάνω? το αρχείο που προκύπτει που το βάζω ώστε το μηχάνημα να αναγνωρίσει τη βάση δεδομένων?

Στο dunex2mede8ed που το δοκίμασα λίγο μου έβγαλε μία σύνοψη ταινίας στα ιταλικά. Πήγα στα preferences να αλλάξω τη γλώσσα αλλά δε μου δίνει επιλογές. Είναι κενό. Ay clues?

Sent from my iPad using Tapatalk

Reaction score
1.458

Δε σου δίνει στα preferences επιλογή english στο Languages for the TMDB scrapping?Πως γίνεται αυτό?Εχεις την 1.4.3 που είναι η τελευταία?

Reaction score
5

Ναι. Την 1.4.3. Τι να πω. Από χτες δε μου βγαίνει τίποτα σωστό. Ούτε δίκτυο δε μπορώ να στήσω (αρνείται πεισματικά) και τώρα το jukebox. Πάντως ακολουθείς αυτή τη διαδικασία και τις κάνεις μία μία τις ταινίες σωστά? και το αρχείο που φτιάχνεις πως το διαβάζει το mede8er?

Reaction score
1.458

Την περισσότερη δουλειά την κάνεις με το DuneX.Αφου σκανάρει το folder που έχει τις ταινίες σου το DuneX θα κάνεις export και αφού τελειώσει θα πρέπει να δεις σε κάθε folder της ταινίας 2 αρχεία:folder.jpg και about.jpg Υπάρχουν αυτά στα folders με τις ταινίες?

Reaction score
73

Απλα για ενημέρωσή σας..

Αρκετες ταινίες ΒR που βρήκα σε ISO αρχείο προσπαθησα να τις δω παλιοτερα στο MED600Χ3D. Oταν το εβαζα να παιξει
μου έβγαζε το εξης κουφό "this disk BR can be played on players with CODE REGION B" ... Ξερω οτι τα ISO ειχαν ριπαριστει
απο τα BR που ηρθαν Ελλάδα αρα ειναι CODE B .
Μετά από πάροδο 2 μηνών ξαφνικά το MED600 "ξύπνησε" και αναγνώρισε οτι τα αρχεία αυτά ηταν αναγνωρισιμα απο αυτό...!!!! :geek:
Αυτό δεν είχε σχέση με την αναβάθμιση απο vs 1 σε vs 2.0.0 καθόσον αυτη η περιεργη συμπεριφορά συνεχίστηκε και μετα
την αναβαθμιση στην vs 2.0.0
Προσωπικά αδυνατώ να καταλάβω γιατι το ΜED συμπεριφερθηκε τόσο περίεργα με τα εν λόγω ISO αρχεια απο ταινιες BR.

Τελικά οι Η/Υ τα διαφορα αρχεια μετασχηματισμοι και συμπιεσεις είναι πολυ "περίεργα τραίνα" και αν θέλουν να σε τρελλάνουν
το πετυχαίνουν μια χαρά.
Αυτη τη στιγμή απο τα 18 αρχεια που δεν διαβαζονταν μονο το ενα επιμενει να μην διαβαζεται.. ίσως δεν ωρίμασε ακόμα ...:biggrin:

Reaction score
5

Την περισσότερη δουλειά την κάνεις με το DuneX.Αφου σκανάρει το folder που έχει τις ταινίες σου το DuneX θα κάνεις export και αφού τελειώσει θα πρέπει να δεις σε κάθε folder της ταινίας 2 αρχεία:folder.jpg και about.jpg Υπάρχουν αυτά στα folders με τις ταινίες?
Θα σου πω μόλις το κάνω, διότι έχω σκάσει μέχρις στιγμής με το smbup το οποίο δε μου τρέχει με τίποτα

Reaction score
1.458

Μηπως έχεις βάλει κάποιο πρόγραμμα 3ων για firewall κλπ και μπλοκάρει τις θύρες για smb?

Reaction score
5

Δε νομίζω. Του lion είναι απενεργοποιημένο. Είπα μπάς και κάνει κάτι το Mac keeper το απενεργοποίησα και αυτό. Το εκνευριστική είναι οτί γίνεται ενίοτε πράσινο για 2-3 sec και μετά πάλι κόκκινο. Δε τα παρατάω όμως.

Reaction score
1.458

Εχεις το mackeeper στο mac?Εχεις το demo ή το έχεις αγοράσει?Φοβάμαι μήπως αυτό σου δημιουργεί τα προβλήματα!Δες εδώ.Θα σου πρότεινα να το απεγκαταστήσεις αμέσως από το mac.Για τι ακριβώς το χρειάζεσαι?Υπάρχουν free και επί πληρωμή ανάλογα προγράμματα που είναι πολύ πιο αξιόπιστα από αυτό.
Θα σου ανεβάσω screens σε λίγο για τις ρυθμίσεις για smb.

Reaction score
1.458

Αρχικά πάς Προτιμήσεις Συστήματος/Κοινή Χρήση Αρχείων και το τικάρεις.Μετά με το + προσθέτεις τους κοινόχρηστους folders που θες να μοιράζει στο οικιακό δίκτυο το mac.Στη δεξιά πλευρά θα δώσεις τα δικαιώματα που θα έχουν οι υπόλοιποι χρήστες του δικτύου:ανάγνωση και εγγραφή,ανάγνωση μόνο κλπ

Πατάμε Επιλογές και τικάρεις ότι βλέπεις να έχω και πατάς Τέλος.

Στο smbUP αφού έχεις κάνει install τη samba ορίζεις ποια αρχεία θες να μοιράζει και τικάρεις ότι βλέπεις στην εικόνα.Στη συνέχεια επιλέγεις Save All και πατάς Start.Αφού γίνει πράσινο το εικονίδιο μπορείς να κλείσεις το πρόγραμμα.

Πες μου αν τα έχεις έτσι και αν δουλεύει το πρόγραμμα,να συνεχίσουμε μετά με το DuneX και το Dx2M.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7