MEGA Συγκριτικό PART II, η ώρα της Ψηφιακής Τηλεόρασης...Τα αποτελέσματα.

Reaction score
0
Απάντηση: MEGA Συγκριτικό PART II, η ώρα της Ψηφιακής Τηλεόρασης...Τα αποτελέσματα.

Επιθυμω να συμμετασχω κ εγω στην κληρωση.

Περα απο αυτο συγχαρητήρια και από μένα σε όλους τους συντελεστες αυτης της αξιεπαινης προσπαθειας. Ελπιζω να συνεχισθουν τετοιου ειδους εκδηλωσεις στο μελλον ωστε να διαμορφωνουμε μια πρωτη εικονα για τις πραγματικες δυνατοτητες των δεκτων, κυριως των δορυφορικων και να επιλεγουμε γνωριζοντας ακριβως τι και γιατι θα αγορασουμε.

Reaction score
0
Απάντηση: MEGA Συγκριτικό PART II, η ώρα της Ψηφιακής Τηλεόρασης...Τα αποτελέσματα.

Δηλώνω και εγώ την επιθυμία να συμμετέχω στην κλήρωση..:140:
Ωραία δουλειά!

PS τα αποτελέσματα που είναι;

Reaction score
0

και εγώ εχο την επιθυμία να συμμετέχω στην κλήρωση..
μπορο???

Reaction score
3
Είναι πραγματικά κρίμα γιατί χάθηκε τελείως το νόημα του θέματος...
Μετά το περσινό ναυάγιο του power-buy για τον Azbox, στο οποίο συμμετείχα ανεπιτυχώς, επί μήνες περιμένω το συγκριτικό και τα αποτελέσματα για να επιλέξω...
Αντ´αυτού, βλέπω δεκάδες posts για συμμετοχή στο διαγωνισμό...
Τι άλλο να πω, εκτός του ...off topic!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

η συμμετοχή στην κλήρωση ήταν κάτι που ήταν συνηφασμένο και ανακοινώσιμο με το 1ο μέρος του Συγκριτικού, οπότε λογικά με την λήξη του 2ου μέρους θα πρέπει να ολοκληρωθεί και αυτο. Αργότερα σήμερα θα είναι μαζεμένα όλα τα αποτελέσματα του Συγκριτικού και του 1ου αλλά και του 2ου μέρους, όπως και οι συμμετοχές στην κλήρωση.
Οσον αφορα το περσινό power buy, ήταν ενα δυστυχώς ενα πρόβλημα που σαφώς όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε πρόθεση να καταλήξει έτσι.
Τωρα όμως και με τη νέα θεση που υπάρχει όσο αφορά τις διάφορες "ειδικές προτάσεις προσφορών και ειδικών αγορών" http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=85292 υπάρχει μια τελείως διαφορετική αντίληψη που αποβαίνει σε όφελος τελικά των μελών αυτού εδώ του φόρουμ, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου στις δύσκολες εποχές που ζούμε...

Reaction score
0

Επιθυμώ κι εγώ να συμμετέχω στην κλήρωση!!!

Reaction score
0

Περιμένουμε την άποψή σου Πάνο για το συγκριτικό με ανυπομονησία.
Θα ήθελα να συμμετάσχω και εγώ στην κλήρωση

gor

Reaction score
3

Θα ήθελα και εγώ να συμμετάσχω στην κλήρωση

Reaction score
1

Θα ήθελα και εγώ να συμμετάσχω στην κλήρωση

Reaction score
0

Δε λέω όχι σε δώρα... Συμμετέχω κι εγώ λοιπόν.

Reaction score
1

εγω παντως δεν θα σας εδινα τιποτα :137:

θα σας εβαζα ορια και Post και μου πειτε δεν προλαβενετε:143:

Reaction score
25.714

ok επι της ουσιας τελικα τι ειδατε?

Reaction score
51

Περιμένω τα αποτελέσματα της δοκιμής για hd mpeg4 αλλά & sd (μην πετάξουμε τις παλιές καλές crt μας)

Reaction score
0

καλησπερα σας. θα ηθελα και εγω να συμμετασχω στην κληρωση. ευχαριστω

Reaction score
26

Συμμετοχή στην κλήρωση και για μένα pls!:102:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Απομένουν 10 ημέρες για την λήξη της κλήρωσης που κάνουμε και σε αυτο το σημείο θα ήθελα να κάνω ενα γενικό απολογισμό των τελευταίων 2 συγκριτικών που έγινα , μέσα απο την δική μου οπτική και άποψη.

Πρίν να ξεκινήσω θα ήθελα να ρίξετε μια ματιά στο 1ο Πανελλήνιο Συγκριτικό συσκευών HD που έγινε πρίν απο 5 χρόνια.....

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=21654&highlight=%F3%F5%E3%EA%F1%E9%F4%E9%EA%EF

Ειχαν γίνει και παλαιότερα αλλά HD πρωτη φορά και ειδικότερα με τόσες πολλές συσκευές...

Ας έρθουμε όμως τώρα στα δικά μας.

Συμμετείχαν τελικώς και "εκτέθηκαν" σε κοινή θέα συνολικά 31 συσκευές...!!!
Επίσης 17 συσκευές δεν πρόλαβαν απο το πρώτο τεστ να "εκτεθούν" και τελικώς δεν ηταν διαθέσιμες στο δευτερο.
Με αυτούς ο αριθμός θα ανέβαινε στις 48...!!!
Ισως την επόμενη φορά...
Μην ξεχνάμε ότι τα δύο συγκρικά παρακολούθησαν περισσότερα απο 60 άτομα που βρίσκονταν εκεί και περίπου 2000 άτομα παγκοσμίως αφού μεταδιδόταν on-line.

Θα αναφέρω τα αποτελέσματα του Πρωτου Συγκριτικού.
Αφορά τις απόψεις μου όπως διατυπώθηκαν στο πρώτο μέρος...
τις αντιγράφω ώς έχει :

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΙ HD & COMBO ΔΕΚΤΕΣ Mpeg-4

1) AZBOX HD ELITE

δυστυχώς τον ξεχασα σπίτι, όμως την επόμενη φορά δεν θα συμβεί αυτό... (και πράγματι υπήρχε και μάλιστα ο Premium, θα το διαβάσετε παρακάτω...)

2) COMMANDER 8600 HD
Δεκτης με όνομα και προιστορία στον χωρο των δορυφορικών. Καλή εικόνα σε HD αλλα και στο upscaling, χωρίς όμως δυνατοτητες δικτυωσης και PVR. Το μενου του θύμιζε Windows98... στην γρήγορη εκδοση όμως...

3) DREAMBOX 800 HD
Μας τρόμαξε στην αρχή με τον δέκτη να μην μπορεί να λάβει το Eins Festival HD, αλλα τελικά ηταν θεμα μπρίζας. Τωρα για τον DM800 επαιζε όπως όλοι οι δέκτες με original firmware, πολύ καλή εικόνα και δυνατότητες. Ξερουμε όλοι τι γίνεται όταν μπαίνει κάποιο αλλο firmware...

4) DREAMBOX 8000 HD combo full
Υποκλινόμαστε στον βασιλια...
Ταχε όλα, με Nabilo και συμφερε (?) . Παιδια ναι ηταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού , ναι και τι δεν εκανε, αλλα 1200 + ευρώ μαζί με τα παρελκόμενα , πολλά δεν είναι ?
Θα μου πείτε ότι δίνεις παίρνεις, αλλά είναι πάντα έτσι...???
ps... τον έχω εδώ στο σπίτι και τον δοκιμάζω...

5) EDISION ARGUS V.IP 2 combo
Τι εγινε ρε παιδιά... που έλεγε και ο Παπαδόπουλος στους "Απαραδεκτους"... Ο δέκτης μόλις πήρε την original κάρτα NOVA ... έσβησε!!! Κάτι έγινε και ο δεκτης δεν επανήλθε ποτέ...!!!
Τωρα τι συμπέρασμα να βγάλω ? Ας τον αφήσουμε... (λύθηκε με αναβάθμιση του λειτουργικού, ετσι απλά...)

6) AB IPBOX 9000 HD (Special mod)
Λοιπόν αυτος ο δέκτης ήταν κάτι το εξαιρετικό...
ηταν μια ειδική "πολεμικη" εκδοση απο ενα μέλος των φορουμ, με SIF firmware...
Αυτος ο Special Edition δέκτης με τα ειδικά εφε, εξωτερικούς ανεμιστήρες και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ με 1080p...!!! επεσε κατα την μεταφορά του στο πεδίο της μάχης ... εεε...σορυ απο το μηχανάκι.
Επεζησε όμως και μας έδειξε τις πολύ σπεσιαλ δυνατότητες του.
Μπράβο στον φίλο και μπράβο στον δέκτη για την αντοχή του ...στα πεσίματα...!!!

7) HUMAX 5000 HD
Α, ρε αθάνατη HUMAX... πολύ καλός δέκτης με πολλές δυνατότητες , όχι όμως τις υπόλοιπες, (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό) αλλά αυτές που του δίνουν το δικαίωμα να είναι HUMAX.
Γρήγορο και όμορφο μενού, εξυπηρετικότατο, δυνατό και αναλυτικό. Η ποιότητα εικόνας πολύ καλή καθώς και οι PVR δυνατότητες του. Αξιος αντικαταστάτης του HUMAX HDCI-2000 που με κράτησε συντροφιά αρκετό καιρό...

8) HUMAX i-Cord HD
ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ, το HD σε όλο του το μεγαλείο. Ειναι HUMAX και το δείχνει, εχει ενσωματωμένο σκληρό 500 GB, η εκδοση που είχαμε και απο ...φωνή, αψογη εικόνα .
Ηταν απιστευτη η εικόνα που εβγαζε και πράγματι αξίζει τα διθυραμβικά σχόλια που έχουν γραφτεί κατα καιρούς.
Γραφει επίσης απο ενα tuner μέχρι και 4 καναλια ταυτόχρονα απο τον ίδιο δορυφόρο, με απλή διαδικασία.
Θα θελα εναν στο σαλόνι μου, παρεπιμπτόντως είναι και όμορφος...
κε Ματζαρίδη, 520 χλμ μας χωρίζουν απο την Θεσσαλονίκη, ταχω κάνει πολλές φορές... Ακόμη μια δεν με πειράζει...

9) VIZYON 10000
Ειναι μικρός και τριανταφυλένιος ο δέκτης της VIZYON με εκπληκτικά ευχρηστο ελληνικό μενού, δυνατοτητες PVR και media player. Αναγνωρισε χωρίς δισταγμό το USB Stick των 16GB και επαιξε χωρίς φοβο και πάθος απο NTFS φορματ αρχεία...
Ακόμη και την ματρόσκα (MKV) των 32GB επαιζε, ασχετα εαν τα επαιζε απο τα σπασίματα λόγω ισχύος.
Αξιος και ειλικρινής δεκτης με 150 ευρώ...

10) MVISION HD 300 combo
Για τον MVision , ενα μεγάλο μπράβο στην εικόνα του, στις combo δυανατότητες και στις λειτουργίες PVR. Πολύ καλός...

11) OCTAGON SF-1008HD
To εντυπωσιακότερο μενού μακράν .... space design , με πολύ καλή εικόνα και δυνατότητες. Ενας δέκτης για όλα...

12) OPTICUM 9600 HD PVR combo
Ο ολοκαίνουργιος Opticum εκανε εντυπωσιακή την παρουσία του στο συγκριτικό χάρη στις ικανότητες που τον διέπουν. Ειναι ενας δέκτης combo με ΠΑΡΑ πολλές δυνατότητες (και κρυφές) και με πάρα πολύ καλή απεικόνιση, ωραια μενού και ΜΟΝΟ 216 ευρώ....
ΣΠΕΥΣΑΤΕ , δεν γνωρίζω βεβαια εαν εχει εισαχθεί ακόμη ή ηταν το πρώτο κομμάτι που μας διέθεσε ο εισαγωγέας...

13) QBOX HD combo
Μεγάλος πόνος ο συγκεκριμένος αλλά και αυτός που έχω εγώ στο σπίτι. Ο δικός μου δεν λεει με τίποτα να καταλάβει το τηλεχειριστήριο. Το χει χάσει και το αγνοεί , ότι και να του έκανα...
Στην Duolabs που επικοινώνησα ...δεν ...ουδεν σχόλιο.

Οσον αφορά αυτον του συγκριτικού 3 φορες κόλλησε και τον ξανανοίξαμε απο τον διακόπτη, αλλα και αλλες τόσες να το κάναμε πάλι το ίδιο πρόβλημα θα είχε... Τον προσπεράσαμε και αυτόν...

14) SAB Ultimedia 8000 HD
Η εκπληξη του συγκριτικού. Ενας παρα πολύ καλός δέκτης, με ποιότητα κατασκευής μεγάλες δυνατότητες και εκπληκτική εικόνα. Θα επικοινωνήσω με την εταιρία για ενα πιο ενδελεχες τεστ... Πράγματι με εντυπωσίασε.

15) SPIDERBOX 9000 HD
Απλώς τον απολαμβάνω στο σπίτι.- Τιποτα αλλο . Αψογος και φοβερός δέκτης στα HD αλλά και SD καναλια με τελειο upscaling. Eπιτέλους η NOVA όπως θα την ήθελα...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Πάμε στο 2ο μέρος του συγκριτικού...
Κατα κύριο λόγο οι δορυφορικοί δέκτες που επιλέχθηκαν ήταν combo, δηλαδή δορυφορικοί και επίγειοι HD.
Επίσης όλοι είναι τουλάχιστον PVR και κάποιοι απο αυτούς και full media player...

Ας τους δούμε αναλυτικά...

1η Κατηγορία : Δορυφορικοί δέκτες Combo :

1. TECHNOMATE TM 6900 SUPER Combo

Ο combo δέκτης με την βαρια κληρονομιά. Είναι βεβαια στην ιστορία πλέον λόγω του μεγαλύτερου αδελφου του 7100, αλλά πουλάει ακόμη και καλά μάλιστα. Είναι combo, HD, "πιο γρήγορος και απο τη σκιά του" στην αλλαγή καναλιών και μενού, με πολλά χαρισματα στις διαδικτυακές του ικανότητες και στο μοίρασμα καρτών. Υποστηρίζει και cccam. H ποιότητα εικόνας σε πολύ καλά επίπεδα.

2. AZBOX HD PREMIUM Combo
Ο Βασιλιάς πέθανε... Ζήτω ο Βασιλιάς. Τι να πώ γιαυτόν τον δέκτη, τον είχα πρώτος απο όλους , τον ξεζούμισα , πέρασε μια δύσκολη περίοδο αλλά πάντα τα καταφερνε...με λίγα λόγια αψογος...
Ειναι combo HD , αλλά είναι και media player για τα πάντα.
Εβγαλε μάλιστα και την έκδοση Premium+ ξεπερνώντας κάποια προβλήματα στην ταυτόχρονη εγγραφή καναλιών.
Εικόνα και ηχος πολύ καλή, δικτυακές ικανότητες και μοίρασμα μια χαρά...Συχνά updates. Ομως το Ελληνικό EPG δεν λένε με τίποτα να το φτιάξουν...
Απλώς amazing. Ετοιμάζεται και εκδοση Enigma 2.

3. Dreambox 8000 HD Triple tuner
Ξαναδοκιμάστηκε, ξαναπαιξε, είναι αστέρι αλλα εαν δεν πέσει η τιμη σε φυσιολογικά επίπεδα θα τον "φάνε" στην γωνία...

4. VANTAGE VT-1 Dual DVB-S2 tuner
Για εμένα ο ανικαταστατης του DM 8000. O απόλυτος δέκτης, το όνειρο όλως των δορυφομανών... Οτι και να πώ λίγο, ακριβως ναι μεν, στα 650 ευρώ, αλλά είναι απλώς τελειος. Αρκει βεβαια να ξεπεράσει κάποια στάδια προσαρμογής που χρειάζονται για το firmware και μετά ο δρόμος είναι ανοικτός.
Δεν είναι combo, αλλά έχει 2 tuner, είναι 1080p, παίζει τα πάντα και έχει το μοναδικό που δεν έχουν άλλοι... είσοδο HDMI...!!!
Υπάρχει αναλυτική παρουσίαση εδώ στο φορουμ.

5. Vantage 8000 ts Combo
Ο μικρότερος και αντίστοιχα ισχυρός δέκτης της οικογένειας.
Πολύ καλή ποιότητα εικόνας και διαχρονικός. Ειναι combo και έχει και ειδικές δικτυακές ικανότητες. Πολύ καλή ποιότητα εικόνας που συγκρίνεται με τον "μεγάλο αδελφό" τον VT-1

6. OPTICUM 9600 Combo
O Πολωνέζος που ήρθε να μας εκπλήξει και τα καταφερε...
Ειναι combo, εχει όλα τα δικτυακά χαρίσματα, πάρα πολύ καλή ποιότητα εικόνας, σε όλα τα επίπεδα πληροφόρηση καναλιών (κάνει και για πεδιόμετρο...:109:) και η τιμή του ...άψογη. Must...

7. Digital Box 1200 HD
Ενα ακόμη διαμαντι, ο Digital Box είναι combo, με δικτυακές ικανότητες και πολύ καλές επιδόσεις.

Reaction score
1.458

Ο VT-1 θα βγει και σε combo κατά το φθινόπωρο...τον περιμένω πως και πως!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Πάμε και στους επίγειους ψηφιακούς...

2η Κατηγορία : Επίγειοι ψηφιακοί δέκτες.

1. APOLLON HD
Ενας δέκτης με αρχές και υψηλή ποιότητα κατασκευης.
Αμιγώς ελληνική σχεδίαση με ικανότητες πολλές.
Γρηγορος και δραστηριος με καλοφτιαγμένα μενού, αλλά δεν παίζει video media αρχεία. Ειναι φυσικά PVR. Εχει και CI για μελλοντικά ψηφιακά πακέτα... Υπάρχει πλήρης παρουσιαση εδώ.

2. DIGITAL WORLD HDT-150
Είναι MUST. Τελος. Αγοράστε τον. Φτηνός και κάνει τα πάντα και παίζει σχεδόν τα πάντα. Ποιότητα εικόνας πολύ καλή. Υπάρχει και παρουσίαση εδώ.

3. DIGIPLUS DHD-3500
Ενας ακόμη πολύ καλός δέκτης, μικρός , γρήγορος και παίζει πολυ καλά. Μπορεί να γράφει 2 κανάλια και να βλέπει ενα τρίτο.
δεν παίζει video media αρχεία.

4. DIGIPLUS DHD-5500
Αλλος ενας δέκτης που έχει κριτήρια πολύ καλά και είναι PVR μέσω USB. Δεν μπορεί να παίξει αρχεία video media.

5. Manhattan PLAZA HDT-400
Ενας δυνατός δέκτης. Μπορεί να γράψει 2 καναλια και να βλέπει ενα τρίτο. Δεν παίζει όμως video media αρχεία.

6. General TE9010 HD
Ενα ιδιαίτερος δέκτης απο την "Mother Russia", αφορά τις εκεί ψηφιακές επίγειες υπηρεσίες αλλά παίζει και τις δικές μας. Special κατασκευη, που να δείτε και να "χαιδέψετε" το τηλεχειριστήριο του, ρωσιδούλα σκέτη....

3η Κατηγορία : Media Players .

1. NOVATRON IAMM NTR 83 DVB-T HD
Αυτο είναι media player. Παιζει τα πάντα, είναι αψογο ώς πρός την δομή του και τις δυνατότητες του. Είναι και επίγειος δέκτης Mpeg-4. Βασίζεται στο Realtek chipset RTD-1283DD.
Μην ξεχνάτε την ειδική τιμή που τρέχει αυτη την περίοδο ώς PowerBuy εδω στο AVSite. Υπάρχει αναλυτική παρουσίαση.

2. ELLION 3100 DVB-T HD
Bγήκε Νο1 σε τεστ γνωστού περιοδικου με το σπαθί του. Είναι Media player με πολλές δυνατοτητες και νβασίζεται στο ίδιο chipset που έχει και ο Novatron. Στο RTD 1283DD της Realtek.
Ειναι φυσικά και επίγειος ψηφιακός δέκτης Mpeg-4.

3. DUNE HD
Ενα Player απο αλλού, εχει πολλές δυνατότητες και Blu-Ray, βασίζεται στο chipset της Sigma και δεν έχει επίγειο δέκτη. Επαιξε όμως ενα πολύ ιδιαίτερο αρχείο MKV που τα άλλα δεν μπόρεσαν να το ολοκληρώσουν.

Αυτη είναι και η αποψη μου για τις συσκευές που πέρασαν απο τα χέρια μου. Νομίζω είναι κατανοητό τι πιστεύω.
Οι φίλοι που ήταν παρόντες μπορούν να πούν την άποψη τους.
Οπως ανέφερα και σε άλλο post, το ερχόμενο φθινόπωρο θα ετοιμαστεί και "κάτι άλλο" καλώς εχόντων των πραγμάτων...:126:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.170
Members
38.540