Meridian MQA

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Μηνύματα
2.324
Reaction score
7.886
Μα έχει βγει λέμε στο Tidal με MQA.
Κάνε μια δοκιμαστική.
Ναι, ξερω.
Θα περιμενω να ωριμασει λιγο το φρουτο.
Βασικα θα προτιμουσα να βγαλει το HDtracks την αντιστοιχη υπηρεσια.
 

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Παρών
H Vodafone μου πληρωνει το Napster. Αν δεν βαλουν MQA στο Napster μέσα στην άνοιξη όπως εξήγγειλαν, το κόβω και βάζω Tidal. Θα βαλω και Berliner Philharmoniker Live streaming (μόλις ερθει ο προβολέας).
Ειναι και άλλοι που έχουν Tidal και Spotify premium στο φορουμ.
Δεν εχεις καλή εκτίμηση, πολλοι εχουν συνδρομές απο δω και απο κει.
Δέν είπα οτι εδώ είμαστε τσοπάνηδες και τσαμπατζήδες και δέν πληρώνουμε συνδρομές.

Απλά είπα να μήν περιμένεις απο τον άνθρωπο που δέν έστησε μουσική συνδρομή στο παρελθόν να πληρώσει σήμερα μία συνδρομή.

Για παράδειγμα ο ίαρ ανέφερε με σαφήνεια οτι έχει ""πετάξει"' πολλά λεφτά σε CD... Περιμένεις να ""ξοδέψει"" και κάτι για να υποστηρίξει υλικά και ηθικά το νέο αυτό φορμά.

Περιμένω επίσης να υπάρχει και καθυστέρηση αποδοχής.

Αν θυμάμαι καλά έβαλα πρώτη φορά spotify το 2013. Έχουμε 2017, πέντε χρόνια που το προιόν αυτό πατάει έτοιμο γερά στην αγορά. Η αγορά αυτή έχει τεράστια αδράνεια...
 




Μηνύματα
685
Reaction score
2.165
Πέρα από το κυρίως άρθρο, χρήσιμα και τα σχόλια (με κανα-δγυό αξιόλογους σχολιαστές):
http://archimago.blogspot.gr/2017/06/measurements-audioquest-dragonfly-black_24.html#more

π.χ.
“Notice that in real life, when customizing the impulse response for the system, the coefficients are more complex than those MQA filters…” Folks need to know that using DSP software [...] one is designing a more powerful filter than MQA, and includes the entire playback chain, even software music players like JRiver for example. Then your DAC, amps, speakers and room...
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.828
Reaction score
2.427
Έχω την εντύπωση οτι ο ίδιος άνθρωπος που τα ακουμπάει για μία μουσική παράσταση είναι ο ίδιος που αγόραζε βινύλια, ο ίδιος που αγόραζε cd και ο ίδιος που αγόραζε* hi-res. Ο ίδιος θα πάρει και συνδρομή στο TIDAL ή σε όποιο άλλο.

Στην αντίπερα όχθη ο ίδιος που δέν πληρώνει για μουσική παράσταση, που θεωρεί σπατάλη την αγορά δίσκου και cd, γέμισε μετά με κατεβασμένα mp3 - flac θα είναι και ο ίδιος που σήμερα δέν θα βάλει τιντάλ γιατί τσιγκουνεύεται το δεκάρικο.

Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.

Αν όχι η πλειοψηφία.

Αλήθεια απο εδώ πόσοι πληρώνουμε συνδρομή streaming σε κάποιο απο τα γνωστά?

* Προσωπικά κανέναν δέν ξέρω να αγόρασε hi-res αρχεία πλήν ομαδικών αγορών.
Συνδρομη... συνδρομες και στους δυο παροχους (spotify premium/tidal hifi) ως "πατριαρχης δυο οικογενειων.
Στραφηκα αποκλειστικα στα ψηφιακα, μετα απο χρόνια ταλαιπωρια με ολα τα ειδη. Ταλαιπωρια γιατι αγοραζοντας τεμαχια ηταν αδυνατο να καλυφθεις, οικονομικα καταστροφικο. Ευτυχως που δημιουργηθηκαν τα ...ψηφια και γνωρισαμε τις μουσικες του κοσμου. Αντιγραφοντας cd αρχικα (και...dvd!), κατεβαζοντας ασυστολως, με ταχυτητες μηδενικες αρχικα,γεμιζοντας μερικα ...τερρατα, και τωρα συνδρομητικα σχεδον αποκλειστικα. Με στοχο αποκλειστικα τη μουσικη απολαυση, πότε με μετριοτατα ηχητικα και πότε με σχετικα καλα (ως το σημερινο).
Τι θελω να πω; Ο,τι σημασια δεν εχει ο τροπος αποκτησης, μα ο επιδιωκομενος σκοπος. Μπορει να εχεις χιλιαδες cd (ακομη και απο τις φυλλαδες) και να μην ακους τιποτα περα απο ...trendy ραδιο.


Γατακια, μην το παιζετε αρχαιοι! Ειχατε αυτοκινητο με πικ απ; ("γιατι καλε γειτονισα", "ξενακι ειμαι και θα'ρθω" ). Μπααα. Μπομπινοφωνο grundig στα 18 σας, με τα πρωτα μεροκαματα; (τι ωραια αποδοση, εχω ακομη τις ταινιες, 49 χρονια μετα!!!).Superscope stereo deck; αθλιο μεν αλλα...Fergusson ραδιοενισχυτη; (σιγουρα αυτον δεν τον ξερει κανεις). Οποτε...να σεβεστε:):):)
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.148
Reaction score
20.729
Ειχατε αυτοκινητο με πικ απ;
Όχι, αλλά πιτσιρικάς είχα πάρει ένα τέτοιο πικάπ από έναν ξάδελφο που το είχε στην άκρη χαλασμένο. Το ξεκοίλιασα, πήρα το μοτέρ, του έβαλα πάνω μια αυτοσχέδια φτερωτή από πλαστικό καπάκι φυτίνης, του κότσαρα και μια 9βολτη μπαταρία και το έκανα ανεμιστήρα...:D
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
14.060
Reaction score
20.607
Γιατί έχω την αίσθηση πως το MQA είναι μία "λύση" που αναζητά "πρόβλημα";
Βάσει ποιου σκεπτικού προέκυψε το ερώτημά σου;
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.494
Reaction score
80.132
Γιατί έχω την αίσθηση πως το MQA είναι μία "λύση" που αναζητά "πρόβλημα";
Δεν έχεις δίκιο.
Ειναι σημαντικό το να μπορείς να έχεις αρχεία υψηλής ανάλυσης σε μικρό μέγεθος, που να μπορούν να αποθηκευθούν ευκολότερα αλλά και να λειτουργούν σε streaming
 

T

Tadakis

Guest
Την εποχή που τα ΜΒ/GB/TB είναι εντελώς φτηνά και φτηναίνουν ακόμα περισσότερο το μέγεθος του αρχείου μου είναι παγερά αδιάφορο. Υπάρχουν άλλα - πολύ μεγαλύτερα - industries που ασχολούνται με το data storage/transmission/computing και έχουν δώσει λύσεις που το 'πρόβλημα' του audio είναι απλά ανύπαρκτο. Στο 2017 ζούμε όχι στο 1989 με 20mb σκληρούς δίσκους.
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.825
Reaction score
11.108
Ε, μάλλον δεν τους ενδιέφερε να ασχοληθούν με streaming HD audio. Ασχολήθηκε πρώτη η Meridian. Μια χαρά.
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.638
Reaction score
126.621
Διότι είναι αυτό ακριβώς.
Ήταν αυτό ακριβώς.

Διότι, όταν ξεκίνησε το mqa, δεν είχε στόχο το στριμινγκ.

Στόχο είχε την διαφοροποίηση του προτύπου του digital audio, με κάποιες αρκετά καλές προτάσεις.

Το ερώτημα ήταν εξαρχής αν είχε λόγο ύπαρξης η βελτίωση που πρότεινε το mqa, και προσωπικά εκτιμώ ότι δεν είχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό.

Στην πορεία όμως, προέκυψε η σημαντική ελάττωση μεγέθους των αρχείων υψηλής δειγματοληψίας, που είναι σημαντικό πλεονέκτημα στο στριμινγκ.

Οπότε, απέκτησε νόημα το mqa.

Μην υποτιμάτε την αξία του μικρού μεγέθους αρχείων, διότι είναι τόσο τερατώδης ο όγκος της υπάρχουσας μουσικής, που σε αρχεία των τερα δε χωράει πουθενά.
 

T

Tadakis

Guest
Την εποχή που το HD και 4K streaming ειναι πλέον commodity όλα αυτα ειναι ανυπόστατα πλεονεκτήματα ιδιως αν μιλάμε μόνο για audio. Bandwidth, χαμηλό latency, τεράστιοι χώροι αποθήκευσης και τέλος τεχνολογία search σε τέτοιου είδους δεδομένα (audio, video) ειναι ΗΔΗ εδω.
 

T

Tadakis

Guest
Επίσης κανενα πρωτόκολλο δεν βγήκε (και κυρίως δεν κυριάρχησε) όταν το 'πλεονεκτημα' του ήταν η συντηρήση της τρεχουσας γενιάς υλικού (hardware). Κατα κανόνα συμβαίνει το αντίθετο.
 


Μηνύματα
685
Reaction score
2.165


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.828
Μηνύματα
2.877.521
Members
37.952
Νεότερο μέλος
cruyff
Top