metric halo..

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: metric halo..

ΙΜΗΟ το μέτρικ είναι μερικές δεκάδες κλάσεις ανώτερο του βάις.

από πλευράς δυνατοτήτων, το βάις είναι δίκτυο 2 πι-σιών και το μέτρικ το ίντερνετ.
γιατρε μια βδομαδα ελειψα και μου τα κανατε μπαχαλο...
απο πλευρας αποδoσης σε δικαναλο το weiss ειναι καλυτερο.
ειναι χαρακτηριστικη η βελτιωση του metric halo με εξωτερικο ρολοι kατι που δεν ισχυει στον ιδιο βαθμο στο weiss.
επισης, εμπορας που εκτιμω στο UK αντιπροσωπος και στα 2 δινει φανερο προβαδισμα στο weiss, τοσο στα χαρτια οσο και στο αφφφφτι οποτε καλυπτουμε και τις 2 κατηγοριες....
εσενα σε βολευει γιατι εισαι πολυενεργοενισχυομενος, εμεις θα παρουμε weiss η το νεο metrichalo αν βγει δικαναλο γιατι θα ειναι φτηνοτερο...
αφφταα

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

απο πλευρας αποδoσης σε δικαναλο το weiss ειναι καλυτερο.
Εγώ άλλα μαθαίνω από ανθρώπους που έχουν κάνει άμεση σύγκριση. :126:
Απλά επιβεβαιώνουν την υποψία μου ότι το Metric είναι άλλου. Συμφωνούν και με αυτά που διέδιδαν οι λίγοι εκλεκτοί επαγγελματίες που είχαν την τύχη να ακούσουν το ULN8 αρκετό καιρό πριν κυκλοφορήσει στην αγορά, δηλ. κάποια κομμάτια προ-παραγωγής όταν ήταν ακόμα στην ανάπτυξη το προϊόν (τότε περίπου άρχισα να γράφω γι'αυτό κι εδώ στο avsite).

Τότε μας διαβάζανε και γελούσαν (το έσκασε το μυστικό ο CostasEAR ενώ του είχα πει να μείνει μεταξύ μας γιατί ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για τέτοια μαραφέτια), μετά το ψάξανε λίγο, τώρα το άκουσαν και στην έκθεση και τους κόπηκαν τα γέλια. Το βλέπω σύντομα σε αρκετά σαλόνια (και μακάρι δηλαδή).

D

deleted user 10898

Guest

Απλά επιβεβαιώνουν την υποψία μου ότι το Metric είναι άλλου. Συμφωνούν και με αυτά που διέδιδαν οι λίγοι εκλεκτοί επαγγελματίες που είχαν την τύχη να ακούσουν το ULN8 αρκετό καιρό πριν κυκλοφορήσει στην αγορά, δηλ. κάποια κομμάτια προ-παραγωγής όταν ήταν ακόμα στην ανάπτυξη το προϊόν (τότε περίπου άρχισα να γράφω γι'αυτό κι εδώ στο avsite).

Τότε μας διαβάζανε και γελούσαν (το έσκασε το μυστικό ο CostasEAR ενώ του είχα πει να μείνει μεταξύ μας γιατί ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για τέτοια μαραφέτια), μετά το ψάξανε λίγο, τώρα το άκουσαν και στην έκθεση και τους κόπηκαν τα γέλια. Το βλέπω σύντομα σε αρκετά σαλόνια (και μακάρι δηλαδή).
μακαρι φιλε, αλλα νομιζω πως το weiss θα το τσακισει...
ο θεμης θα μας δωσει να πεισουμε και τον chriss για ενα σαββατοκυριακο, να γινει της μουρλης...

Reaction score
2.566

Κι εγώ...και από ότι άκουσα και στην έκθεση με τους όποιους περιορισμούς, τους πιστεύω...

D

deleted user 10898

Guest

Κι εγώ...και από ότι άκουσα και στην έκθεση με τους όποιους περιορισμούς, τους πιστεύω...
δηλαδης δεν σου αρεσε το weiss με τα atc τα 25αρια στην εκθεση?

Reaction score
3.980
Απάντηση: metric halo..

Eγώ αισθάνθηκα ότι βρισκόμουν μπροστά σε ένα "άλλο" σύστημα, στο δωμάτιο του Χρήστου.

Το γεγονός ότι το κάνω θέμα -πέρα απ το ότι η βλάβη μου μπορεί νάναι ανήκεστος- οφείλεται στο ότι πρώτη φορά το εισπράττω από κάτι που δεν έχει λυχνίες.

Τα είχα ξανακούσει τα Λιπίνσκι κ τα προσπέρασα αδιάφορα σε παληότερη έκθεση.

Και το αμάρα με γκρέης κ ενεργά φόκαλ πέρισυ.

Μου έκανε εντύπωση που ο Βλάσσης ψιλοέπαθε σόκ όταν τα άκουσε στο μαγαζί του Χρήστου.

Έ, όταν τα άκουσα στο ξενοδοχείο....

Θα τα ξανακούσω σίγουρα με την ησυχία μου - Χρήστο σοκολατάκι ετοίμαζε- για τον λόγο ότι κάτι με απασχολεί με το φάσμα των χαμηλών:126:

Απτά κ καληνύχτα σας:142:

Reaction score
685

δε μου λετε μιλατε για το Weiss Medea? Πιστευετε πραγματικα οτι το Metric Halo θα παιξει καλύτερα? Οποτε θελετε φερτε το απο το σπιτι για μια ακροασουλα...

A, και να το ακουσουμε και διπλα στο DAC του Houston. Η ζωη μπορει να ειναι γεματη με εκπληξεις που σκανε απο κει που δε το περιμενεις.....

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Να πω κι εγώ κάτι μιας και αφορά μηχάνημά μου.
Καμμία αντίρρηση οτι και τα 2 μηχανάκια είναι σπουδαία και μπορεί το metric halo να είναι και καλύτερο από το weiss.
Η απορία που έχω είναι πόσο σοβαρό μπορεί να είναι το να καταλήξει κάποιος σε συμπεράσματα ακούγωντας τα σε διαφορετικά και ανόμοια δωμάτια με άλλα ηχεία, άλλα συνοδά και άλλο πρόγραμμα?

Reaction score
10
Καμμία αντίρρηση οτι και τα 2 μηχανάκια είναι σπουδαία και μπορεί το metric halo να είναι και καλύτερο από το weiss.
Η απορία που έχω είναι πόσο σοβαρό μπορεί να είναι το να καταλήξει κάποιος σε συμπεράσματα ακούγωντας τα σε διαφορετικά και ανόμοια δωμάτια με άλλα ηχεία, άλλα συνοδά και άλλο πρόγραμμα?
Και σε τελείως ακατάλληλα και ανεπαρκή συστήματα να προσθέσω εγώ, εδώ βαράνε στο γάμο του καραγκιόζη τα περισσότερα συστήματα και εμείς ασχολούμαστε με το αν είναι καλύτερο το halo ή το weiss, τα λύσαμε τα υπόλοιπα λέμε! :143:

Reaction score
10
To σύστημα που μπορεί να αναδείξει πραγματικά τις διαφορές δύο dac αυτής της κλάσης πρέπει να είναι εξαιρετικό από όλες τις απόψεις, αλλιώς θα κοιταζόσαστε μεταξύ σας πάλι. Ισοδύναμα θα τα βγάλουμε και αυτά, καταλήγοντας ότι τα ψηφιακά δεν έχουν μεγάλες διαφορές...:142:

Reaction score
4.419

Φυσικα ουτε λογος για συγκριση ανομοιων πραγματων στην εκθεση.

Γενικα σαν αισθηση που αποκομισα απο δυο κορυφαια δωματια με τα σεταπ οπως τα ειχαν οι ανθρωποι κι εννοω Λιπινσκυ και σια απο την μια και ΧΤZ με τα συνοδα τους απο την αλλη, το δευτερο προσωπικα μου αρεσε περισσοτερο.

Αποψη μου παντα, ειναι οτι την διαφορα την εκανε το ηχειο, οπως και να το κανουμε τα δεκαιντσα εδιναν αλλο ογκο στο περιεχομενο της μουσικης. Και στην ουσια οταν μπηκα στο δωματιο με τα Λιπινσκυ προσπαθησα να εστιασω την προσοχη μου ακριβως σ αυτον τον τομεα. Γιατι στα υπολοιπα θα ηταν δυσκολο να βρεις καποιο ψεγαδι στο εν λογω συστημα.

Βεβαια ακομη κι αυτο που αναφερω σαν προσωπικη μου αποψη ενδεχομενως ν αλλαξει αν τα τα συστηματα ακουστουν σε ιδιο και προσεγμενο χωρο. Ομως γενικα μου φαινεται πιο λογικο οτι το Λιπινσκυ με τα συνοδα του ειναι τελειο για χωρους εως και 20 τ.μ. ενω απο κει και περα μπαινει το ΧΤΖ.

D

deleted user 10898

Guest
τα συγκρινατε ποτε εσεις?

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Η ζωη μπορει να ειναι γεματη με εκπληξεις που σκανε απο κει που δε το περιμενεις.....
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Και ξέρεις πότε σκάνε οι μεγαλύτερες εκπλήξεις στο audio ε;
Όταν ανοίγει η κουρτίνα και βλέπεις τι άκουγες και τι επέλεγες ως καλύτερο. :126:

Εννοείται πως έτσι δε βγαίνει κανένα συμπέρασμα.

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: metric halo..

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Και ξέρεις πότε σκάνε οι μεγαλύτερες εκπλήξεις στο audio ε;
Όταν ανοίγει η κουρτίνα και βλέπεις τι άκουγες και τι επέλεγες ως καλύτερο. :126:

Εννοείται πως έτσι δε βγαίνει κανένα συμπέρασμα.
εδω συγκριναμε (στα πολυ προχειρα) σε καποιο συστημα με φιλο, ενα DAC των 1000 Ευρω με ενα των 10000 Ευρω και δεν ακουσαμε διαφορες....

Τι φταιει το DAC η το συστημα?

Συμφωνα με τον καθε ξερολα κατευθειαν θα λεγαμε οτι το ακριβο DAC δεν αξιζει τα λεφτα του... Ελα που σε αλλα συστηματα η διαφορα ειναι μερα με τη νυχτα...

Σε αλλο μεγαλο συστημα συγκριναμε ενα DAC των 10000 Ευρω με ενα αλλο των 30000 Ευρω και ηταν τεραστια η διαφορα...

Αρα τελικα για να ακουσεις τις διαφορες πρεπει να εχεις ενα συστημα που να σου επιτρεψει να τις ακουσεις... Ολα τα αλλα περι μετρησεων ειναι λιγο δευτερευοντα...

Reaction score
4.419
Απάντηση: Re: Απάντηση: metric halo..

εδω συγκριναμε (στα πολυ προχειρα) σε καποιο συστημα με φιλο, ενα DAC των 1000 Ευρω με ενα των 10000 Ευρω και δεν ακουσαμε διαφορες....

Τι φταιει το DAC η το συστημα?

Συμφωνα με τον καθε ξερολα κατευθειαν θα λεγαμε οτι το ακριβο DAC δεν αξιζει τα λεφτα του... Ελα που σε αλλα συστηματα η διαφορα ειναι μερα με τη νυχτα...

Σε αλλο μεγαλο συστημα συγκριναμε ενα DAC των 10000 Ευρω με ενα αλλο των 30000 Ευρω και ηταν τεραστια η διαφορα...

Αρα τελικα για να ακουσεις τις διαφορες πρεπει να εχεις ενα συστημα που να σου επιτρεψει να τις ακουσεις... Ολα τα αλλα περι μετρησεων ειναι λιγο δευτερευοντα...
Σωστα, οσον αφορα το σκελος με το που θ ακουσεις μια πηγη. Θα ελεγα οτι το ηχειο κυριως παιζει καταλυτικο ρολο. Ομως το τελευταιο περι μετρησεων που γραφεις δεν κολαει πουθενα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: metric halo..

Συμφωνούμε αν και στη λέξη "σύστημα" θεωρώ ότι περιλαμβάνεται και ο χώρος.
Υπάρχουν συστήματα, λοιπόν, που σου επιτρέπουν να ακούσεις τις όποιες διαφορές και δεν στοιχίζουν αναγκαστικά μία περιουσία.

Για τις μετρήσεις έχουμε ασχοληθεί σε άλλα thread.

Reaction score
777
γενικότερα το οποιοδήποτε συγκριτικό θέλει αρκετή προσοχή.έχω πιάσει δύσκολα αυτιά να προτιμούν bluesky απο benchmark.
εκτός απο τεχνικούς παράγοντες(βλ. ένταση εξόδου του dac) υπάρχουν και παράγοντες "γούστου".έτσι ας πούμε το benchmark είναι σχετικά αχρωμάτιστο.το bluesky έχει ένα σχετικά έντονο χαμηλό σε συνδυασμό με τσιριχτό ψηλό.
οπότε εύκολα πέφτει κανείς στην παγίδα:126:

γι αυτό όπως λέει και ο ίαρ...πρώτα οι μετρήσεις και μετά η ακρόαση στα συγκριτικά.πάντα βέβαια ακρόαση...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: metric halo..

Υπάρχουν συστήματα, λοιπόν, που σου επιτρέπουν να ακούσεις τις όποιες διαφορές
.
και αυτό είναι πολύ σχετικό...υπάρχουν συστήματα τα οποία είναι σταθερά στην όποια αλλαγή.
έρχομαι όμως σε ένα σύστημα στο οποίο οι αλλαγές των καλωδίων γίνονται κατανοητές.αυτό είναι ένα καλό σύστημα?ένα κακό?ένα απαράδεχτο?ή μήπως μπαίνει στη λίστα των καλών συστημάτων που οι αλλαγές γίνονται διακριτές?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani