MiniDSP SHD Power

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.956
Reaction score
20.475
Μα, για αυτό είπα ότι για κάνει για μικρούς χώρους και μικρά ηχεία βάσης. Κι έτσι, για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, τα Wilson Audio Specialties Duette Series 2, ΔΕΝ είναι μικρά ηχεία βάσης. :biggrin:
 

Μηνύματα
414
Reaction score
891
Ένα κουτάκι μικρό είναι ρε σεις, τί να πρωτοχωρέσει μέσα; Ας περιμένουμε μετρήσεις. Κακώς καταργήσανε τα δύο extra XLR του απλού SHD πάντως.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.481
Reaction score
30.680
Ένα κουτάκι μικρό είναι ρε σεις, τί να πρωτοχωρέσει μέσα; Ας περιμένουμε μετρήσεις. Κακώς καταργήσανε τα δύο extra XLR του απλού SHD πάντως.
Φαντάζομαι ότι θα έχει να κάνει με περιορισμούς του dsp και του dac στο να διαχειριστεί πέραν των 4 καναλιών. Από τη στιγμή που ήδη τα δύο τα στέλνει στις εξόδους ηχείων...
 

toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.397
Reaction score
1.856
Κατ' αρχάς και μόνο που δίνει προδιαγραφές για 120 βατ στα 8 και στα 4 ωμ, θα πρέπει να μας υποψιάζει πολύ για τις (αν)ικανότητες οδήγησης πιο δύσκολων ηχείων...
Εκτός αυτού, για πείτε εσείς οι γνωρίζοντες:
ένας ψηφιακός 120W RMS φαντάζομαι με απόδοση ~95%, τι κορυφές πιάνει; όσο επιτρέπουν τα ρέιλς και με άνεση, ή όχι; Δηλαδή ~240W, ή όχι ;; και αν είναι επίμονες (με στάνταρ μουσικής) ανταποκρίνεται με την ψύξη που μπορεί να έχει σε ένα κουτί αυτών των διαστάσεων;
Για φωτίστε τον ημιμαθή γέροντα.
 


Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.481
Reaction score
30.680
γενικώς τα πιάνουν τα βατ τους, το θέμα είναι ότι για παρατεταμένα υψηλή στάθμη χρειάζονται πολλαπλασίως καλύτερη ψύξη -από τα κουτάκια όπου τυπικώς τοποθετούνται- για να τα διατηρήσουν. Πχ η πλακέτα NC500MP δίδεται ως 500 βατ. Και ναι, πρόκειται για συνεχόμενα όχι κορυφές. Αλλά δεν είναι να τα έχεις πχ ένα δίωρο αλλά εάν θυμάμαι καλά για 10 λεπτά. Συνεχόμενα επί ώρες, όπως τυπικώς δοκίμαζαν τους τρανζιστοράτους οι σοβαροί δοκιμαστές, φτάνουν για 100 βατ μετά θέλουν πολύ σοβαρή λύση ψύξης.
Απλώς στηρίζονται στο ότι η μουσική δεν είναι ροζ θόρυβος και δεν θα δίνουν 500 βατ διαρκώς και για ώρες.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.376
Reaction score
125.458
όσο επιτρέπουν τα ρέιλς
Ε, ναι, αυτές είναι οι κορυφές της διαθέσιμης τάσης που μπορεί να πάει στο ηχείο.
Περιορισμός σε αμπέρ, δύσκολα, δε κολλάει στα αμπέρ ένας κλας ντε.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Εντάξει βρε παιδιά.
Είπαμε ότι δεν είναι δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

Αλλά πιάνεις κι εσύ για παράδειγμα ένα ηχείο 105 κιλών που εάν θυμάσαι οι δοκιμαστές του Stereophile πήγαν να το οδηγήσουν με έναν Mark Levinson 332 και είπαν, καλύτερα ας βάλουμε και δεύτερο! Μην περιμένουμε να λύσει τέτοια θέματα ένα κουτάκι το οποίο συν τοις άλλοις είναι και ντακ, και στρήμερ, και τρέχει dirac, και έχει έξοδο για διπλά σαμπ!
Οπωσδήποτε οι έξοδοι για sub θα πρέπει να συνοδεύονται από το σχετικό κροσάρισμα και δυνατότητες για χρονική ευθυγράμμιση.Με διαχείριση ανεξάρτητη για καθένα κανάλι.Με την απαλλαγή από τις πρώτες οκτάβες κατά την οδήγηση των δορυφόρων να βελτίωνε κάπως την υπόθεση.Αν δεν ισχύουν οι προαναφερθείσες συνθήκες,go fishing αφού θα πρόκειται γι άλλη μια μεσοβέζικη λύση.

Το πόσο επιτυχημένη εμπορική πορεία μπορεί να έχει είναι άλλου παπά τροπάριον αναμενόμενο να φαινόταν από το αφιέρωμα που θα του έκανε το ASR.

Ο ίδιος πάντως δεν σκοπεύω να παροπλίσω κάποιους κλασσικούς ολοκληρωμένους που διαθέτω,αφού και σ'εκείνους εφαρμόζονται πρωτόκολλα κροσαρίσματος παρεμβάλλοντας στουντιακά sub (με τις αναγκαίες εισόδους/εξόδους) ανάμεσα σε έξοδο DAC και είσοδο line ενισχυτή,χρησιμοποιώντας παράλληλα το ρυθμιστικό στάθμης από τον ψηφιακό αναπαραγωγό ως master volume κι εφαρμόζοντας τη γνωστές διορθωτικές επεμβάσεις έχοντας πάντα προσέξει τη χωροταξία.

Όπως δεν βρίσκουμε οι περισσότεροι χρήματα καταμεσής του δρόμου,φροντίζουμε και να μην τα...πετάμε οι ίδιοι. :sneaky:
 

Μηνύματα
6.667
Reaction score
5.197
Μια χαρά εμένα θα με εξυπηρετήσει.

Τρία μηχανάκια θα βγάλω από τη μέση με μια κίνηση:
Τον ολοκληρωμένο Rega Brio, το DAC και το Squeezebox Touch.

Χειρισμός από το Roon και τέλος.
Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα.
 

Μηνύματα
115
Reaction score
236
Θα την πω την αμαρτία μου... Ένα HT Passthrough δεν μπορούσαν να βάλουν?? :D

Τότε πραγματικά θα ικανοποιούσε το 99% των χρήσεων. Τέσπα, ας μην είμαστε αχάριστοι...
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.371
Reaction score
79.442
Ένα HT Passthrough δεν μπορούσαν να βάλουν??
Δεν υπάρχει πιο άχρηστη λειτουργία.
Αν έχεις πολυκάναλο σετάπ, δεν χρειάζεται καν να το αγοράσεις.

Αν σου περισσεύουν χρήματα, τότε πάρε καλύτερο πολυκάναλο.
 

Μηνύματα
348
Reaction score
685
Πχ η πλακέτα NC500MP δίδεται ως 500 βατ. Και ναι, πρόκειται για συνεχόμενα όχι κορυφές.
Απο nc500mp datasheet
Continuous Output Power Per channel, 25°C ambient temperature. PR,cont - 100 w

100 συνεχόμενα και αυτα υπο προυποθέσεις
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.481
Reaction score
30.680
Μα το διευκρίνισα, συνεχόμενα για ώρες όπως δοκίμαζαν τους τρανζιστορατους είναι 100 Watt, για να δώσουν για ωρες την πλήρη ισχύ θέλουν πολύ καλύτερη λύση ψύξης. Τα χαρακτηριστικά που δίνει το data sheet είναι για την πλακέτα *ως έχει*
Εάν προσέξεις, το heat dissipation δινεται σε κατω απο 25w για ισχυ 100w, αλλα ξεπερναει τα 100w σε συνεχομενη πληρη ισχυ.
Η ψυξη της πλακετας δεν επαρκει για τετοια απαγωγη θερμοτητας παρα μονο για συντομα χρονικα διαστηματα (τα οποια ομως δεν μπορεις να τα πεις peak οπως το εννοουμε στους τρανζιστορατους, γιατι εκει το peak ειναι εαν δεν κανω λαθος για κλασματα δευτερολεπτου)
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.867.028
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top