*.MKV support !

Reaction score
1
Γιώργη, είναι προφανές ότι το mkv που σου δουλεύει απαιτεί διαφορετικό codec από τα υπόλοιπα. Κατέβασε το AVI-Mux GUI (δε χρειάζεται εγκατάσταση), δες τα, και πες μας τι video stream έχει το μεν και τι τα υπόλοιπα. Με το ίδιο εργαλείο μπορείς να ενσωματώσεις (mux) τους υπότιτλους στο mkv, και τότε πιθανώς να λειτουργούν.

Reaction score
14
Γιώργη, είναι προφανές ότι το mkv που σου δουλεύει απαιτεί διαφορετικό codec από τα υπόλοιπα. Κατέβασε το AVI-Mux GUI (δε χρειάζεται εγκατάσταση), δες τα, και πες μας τι video stream έχει το μεν και τι τα υπόλοιπα. Με το ίδιο εργαλείο μπορείς να ενσωματώσεις (mux) τους υπότιτλους στο mkv, και τότε πιθανώς να λειτουργούν.

Νίκο , το ένα αρχείο που παίζει είναι 23.98 ενώ τα άλλα 25.. Τελικά δοκίμασα και σε άλλο αρχείο με 23.98 αλλά δεν.......
Το avi-mux δεν μπορώ να το καταλάβω για να ενσωματώσω υπότιλους..
Θέλει ψάξιμο..Σε ευχαριστώ πολύ πάντως !!!!!!!!!!

Reaction score
1
Δεν εννοώ το frame-rate. Με τι codec έχει γίνει αυτό που παίζει και με τι τα άλλα. Το mkv είναι container, μπορεί να περιέχει mpeg2, mpeg4, apple quick-time, real-video, κλπ.

Reaction score
14
Δεν εννοώ το frame-rate. Με τι codec έχει γίνει αυτό που παίζει και με τι τα άλλα. Το mkv είναι container, μπορεί να περιέχει mpeg2, mpeg4, apple quick-time, real-video, κλπ.

Εύρηκα !!!

1ον...ξαναπέρασα το firmware update...

2ον ... δεν το βλέπει μόνο του αλλά θέλει να πάς και να επιλέξεις το αρχείο από το φάκελο..Μόνο το .idx !!

Kαι παίζει κανονικά ...

Ευχαριστώ πολύ !!!

Reaction score
14
Καλά... Θύμισε μου να σε δείρω στην επόμενη συνάντηση!
Μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο master Νικόλα για να με τιμωρήσεις..
Βάλε με να δώ και τα τρία spiderman σερί σε dlp προβολέα..:happy_9: :happy_9: :happy_9:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: *.MKV support !

διορθωστεμε αν κανω λαθος..
το TViX HD M-4100SH και το TViX HD M-5100SH η μονη διαφορα τους
ειναι το σχημα και η τιμη...
Την Τριτη παρέλαβα κι εγω το μηχανάκι (μιλάω για το DVICO M-4100SH) απο το hardshop (7 εργασιμες μέρες απο παραγγελία έως παραλαβή)...

Πριν σας πω τις εντυπωσεις μου, σας αναφερω το μετρο συγκρισης:

Ολες οι δοκιμες εγιναν με μεσο προβολης τον προτζεκτορα μου (Optoma HD70 με native αναλυση 1280x720, καλιμπραρισμενο με ειδικο μηχανιμα από τον φιλο και «μαγο» Μανωλη Καστρουνη) που ανοιγω περιπου 105 ιντσες σε πανι.

Μεχρι τωρα, ολα τα dvd τα εβλεπα με το Oppo 971 (απο dvi) με upscale στα 720p.

Δεν εχω δει ποτε εικονα από HD Dvd Player. Η μονη «εικονα» που ειχα, ηταν από κατι hd clips που ειχα δει να παιζουν από το htpc (laptop) του Μανωλη στον παραπανω προβολεα.

Στο ψητο τωρα…

Εχω παθει πλακα!!!!!!! Το μηχανακι δεν παιζεται!!!!!

Απιστευτα user friendly menu. Εκανα σχεδον τα παντα και δεν διαβασα καν το manual.

Προχθες, αφου εκανα firmware update, το συνεδεσα με έναν εξωτερικο σκληρο δισκο με usb2 και δοκιμασα ολων των ειδων αρχεια… Full ριπαρισμενο sd dvd, avi (και απλο και dvix), mpg, wmv, mkv, mp4, ts, m2ts, jpg… Όλα αυτά με διαφορων ειδων αναλυσεις… 720p, 1080p, 1080i, 720x576 αλλα και μικροτερες… και σε όλα τα frame rates…

Όλα επαιξαν απροβληματιστα (και τα 1080p!!!!!!!!), ανοιγαν πολύ γρηγορα και η κινηση ηταν νερο ακομα και σε πολύ γρηγορες κινησεις της καμερας. Η ποιοτητα εικονας και η ευκρινεια είναι απιστευτη!!!!! Ο ηχος παει σε 5.1 ενισχυτη μεσω coaxial, επισης εκλπηκτικος!!!!!!!!

Προβλημα ειχα μονο με ένα αρχειο mov (hd), που δεν το ανοιγε. Ισως να φταιει το αρχειο γιατι αλλου διαβασα ότι παιζει και mov. Θα το ξανακοιταξω…

Εχθες εβαλα μεσα έναν WD 320Gb Sata II σκληρο, στον οποιο αντεγραψα όλα τα παραπανω. Παρα πολύ ευκολη η εγκατασταση του και το μηχανακι για να ακουσεις ότι δουλευει, πρεπει να βαλεις το αυτι σου διπλα.

Εκατσα λοιπον και ειδα την πρωτη μου ταινια… Transformers.mkv σε 720p…
Μοναδικη εμπειρια!!!!!!!! Ακομα παραμιλαω…

Με srt υποτιτλους δεν αναγνωριζει ελληνικα, αλλα ας είναι καλα το SubtitleCreator 2.2.2 με τη γνωστη μετατροπη σε .sub. Κανενα προβλημα με τον συγχρονισμο τους ουτε μετα από pause, rewind ή forward…

Πληρης πλοηγηση και στο menu από full ριπαρισμενο sd dvd, αν και δεν πολυασχοληθηκα.
Τα απλα τα dvix (με μικρη αναλυση), τα παιζει πολυ καλυτερα απο οτι το pc μου με τα κολπα του ffdshow κ.τ.λ....

Αυτά για πρωτες εντυπωσεις…
Παω για παραπανω crash tests… Παντως είναι ακριβως ότι εψαχνα... Μαλλον η ταφοπλακα του λατρεμενου μου oppo…

Reaction score
14

Την Τριτη παρέλαβα κι εγω το μηχανάκι (μιλάω για το DVICO M-4100SH) απο το hardshop (7 εργασιμες μέρες απο παραγγελία έως παραλαβή)...

Πριν σας πω τις εντυπωσεις μου, σας αναφερω το μετρο συγκρισης:

Ολες οι δοκιμες εγιναν με μεσο προβολης τον προτζεκτορα μου (Optoma HD70 με native αναλυση 1280x720, καλιμπραρισμενο με ειδικο μηχανιμα από τον φιλο και «μαγο» Μανωλη Καστρουνη) που ανοιγω περιπου 105 ιντσες σε πανι.

Μεχρι τωρα, ολα τα dvd τα εβλεπα με το Oppo 971 (απο dvi) με upscale στα 720p.

Δεν εχω δει ποτε εικονα από HD Dvd Player. Η μονη «εικονα» που ειχα, ηταν από κατι hd clips που ειχα δει να παιζουν από το htpc (laptop) του Μανωλη στον παραπανω προβολεα.

Στο ψητο τωρα…

Εχω παθει πλακα!!!!!!! Το μηχανακι δεν παιζεται!!!!!

Απιστευτα user friendly menu. Εκανα σχεδον τα παντα και δεν διαβασα καν το manual.

Προχθες, αφου εκανα firmware update, το συνεδεσα με έναν εξωτερικο σκληρο δισκο με usb2 και δοκιμασα ολων των ειδων αρχεια… Full ριπαρισμενο sd dvd, avi (και απλο και dvix), mpg, wmv, mkv, mp4, ts, m2ts, jpg… Όλα αυτά με διαφορων ειδων αναλυσεις… 720p, 1080p, 1080i, 720x576 αλλα και μικροτερες… και σε όλα τα frame rates…

Όλα επαιξαν απροβληματιστα (και τα 1080p!!!!!!!!), ανοιγαν πολύ γρηγορα και η κινηση ηταν νερο ακομα και σε πολύ γρηγορες κινησεις της καμερας. Η ποιοτητα εικονας και η ευκρινεια είναι απιστευτη!!!!! Ο ηχος παει σε 5.1 ενισχυτη μεσω coaxial, επισης εκλπηκτικος!!!!!!!!

Προβλημα ειχα μονο με ένα αρχειο mov (hd), που δεν το ανοιγε. Ισως να φταιει το αρχειο γιατι αλλου διαβασα ότι παιζει και mov. Θα το ξανακοιταξω…

Εχθες εβαλα μεσα έναν WD 320Gb Sata II σκληρο, στον οποιο αντεγραψα όλα τα παραπανω. Παρα πολύ ευκολη η εγκατασταση του και το μηχανακι για να ακουσεις ότι δουλευει, πρεπει να βαλεις το αυτι σου διπλα.

Εκατσα λοιπον και ειδα την πρωτη μου ταινια… Transformers.mkv σε 720p…
Μοναδικη εμπειρια!!!!!!!! Ακομα παραμιλαω…

Με srt υποτιτλους δεν αναγνωριζει ελληνικα, αλλα ας είναι καλα το SubtitleCreator 2.2.2 με τη γνωστη μετατροπη σε .sub. Κανενα προβλημα με τον συγχρονισμο τους ουτε μετα από pause, rewind ή forward…

Πληρης πλοηγηση και στο menu από full ριπαρισμενο sd dvd, αν και δεν πολυασχοληθηκα.
Τα απλα τα dvix (με μικρη αναλυση), τα παιζει πολυ καλυτερα απο οτι το pc μου με τα κολπα του ffdshow κ.τ.λ....

Αυτά για πρωτες εντυπωσεις…
Παω για παραπανω crash tests… Παντως είναι ακριβως ότι εψαχνα... Μαλλον η ταφοπλακα του λατρεμενου μου oppo…

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω εκτός από την κίνηση ( που όμως δεν φταίει το μηχανάκι αλλά ο προβολέας που δεν έχει υποστήριξη 24 fps)..
Παίζει τα πάντα εκτός από 2 αρχεία mkv 1080ρ που έχει μόνο ήχο..
Στην κίνηση λοιπόν το έντονο πρόβλημα έρχεται από τα αρχεία mkv 720ρ στα 23.98 fps.... δεν αντέχεται,πάει κομματιαστά....Αντίθετα ένα από τα πιο βαριά 1080p mkv αλλά στα 25 fps είναι απλά συγκλονιστικό και στην κίνηση και στην εικόνα γενικότερα...

Πάρα πολύ εύκολο στην χρήση , αθόρυβο , καλοκατασκευασμένο και παίζει το 99.9% των αρχείων με επιτυχία !!

Reaction score
0

...Στην κίνηση λοιπόν το έντονο πρόβλημα έρχεται από τα αρχεία mkv 720ρ στα 23.98 fps... δεν αντέχεται, πάει κομματιαστά...
Το "Transformers.mkv σε 720p" που λεω παραπανω, ηταν αρχείο .mkv 720ρ στα 23.98 fps... Επαιξε υπεραψογοτατα!

Reaction score
14

Το "Transformers.mkv σε 720p" που λεω παραπανω, ηταν αρχείο .mkv 720ρ στα 23.98 fps... Επαιξε υπεραψογοτατα!
Θα του ρίξω μια ματιά...:happy_9:
Μπορεί βέβαια να είναι και τα πλάνα της ταινίας που δεν τονίζουν το πρόβλημα....
Πχ το planet earth είναι χάλια στα πλευρικά πλάνα ( έχει άπειρα τέτοια ), ή στους καταρράκτες που το νερό πέφτει ..

Reaction score
427

Αναγνωρίζει δηλαδή ελληνικά μόνο σε μορφή sub;
Απλώς παίρνεις το srt αρχείο και το κάνεις sub;

Reaction score
0
Εχθες ειδα και τους 300, παλι σε αρχείο .mkv 720ρ στα 23.98 fps... Επαιξε επισης τελεια...

Reaction score
0
καλημερα παιδια, ξερει κανεις εαν το εχει το Fnac και ποσο ?
Εχει και το 4100 και το 5100 ?

Reaction score
0
καλημερα παιδια, ξερει κανεις εαν το εχει το Fnac και ποσο ?
Εχει και το 4100 και το 5100 ?

Καλημέρα.

Ρώτησα στο FNAC πριν 10 μέρες περίπου και μου είπαν ότι εξαντλήθηκε και δεν ξέρουν εάν θα ξαναφέρουν, πότε θα ξαναφέρουν, και σε τι τιμή...

Reaction score
59
μηπως να περιμεναμε τον ιανουαριο που θα βγει το νεο μοντελο με hdmi 1.3 για το powerbuy ???

Reaction score
0
Και εγώ προσωπικά ενδιαφέρομαι για το poewrbuy αλλά θα πρότεινα να περιμένουμε λίγες μέρες για να δούμε για το 6500...Δεν ξέρω εάν συμφωνούν και οι υπόλοιποι...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508