music servers γιατι?

Reaction score
28
αγαπητοι μου συμφορουμιτες απο καιρο μου εχει δημιουργηθει η απορια οπως πιστευω και σε πολλους αλλους ,το ερωτημα του γιατι ενω οσον αφορα τους υπολογιστες και την εξελιξη τους υπαρχει ποικιλια μεγαλη του να διαλεξει καποιος αυτο που του ταιριαζει στον τομεα του χομπυ μας την αναπαραγωγη δηλ. της μουσικης δεν εχει δοθει σχεδον καμμια βαρυτητα στο θεμα music servers ,το να κυκλοφορησουν οι κατασκευαστες (οι μεγαλοι μαζικοι κατασκευαστες) προσιτους σερβερς απλους στην χρηση για ολα τα βαλαντια τα απο την μεση και προς τα κατω εννοω, γιατι δηλαδη εκτος των εξαιρεσεων των πολυ εξειδικευμενων χρηστων οπως πολλοι απο τους εδω σ'αυτο το φορουμ ευρισκομενους .
ισως να φταιει η μια καποια εξειδικευση που πιθανον να απαιτηται απο τον υποψηφιο μεσο μουσικοφιλο ? ισως το οτι αυτου του ειδους οι συσκευες ευρισκονται στο μεταιχμιο αναμεσα στους υπολογιστες και το απλο hi-fi ? η το οτι οι μεγαλοι αλλα και οι αλλοι κατασκευαστες δεν εχουν πεισθει ισως απο το μαρκετινγκ τους οτι ο πολυς κοσμος ακομα δεν ειναι ετοιμος να υποδεχθει τετοιου ειδους συσκευες στο συστημα του?

Reaction score
50
Απάντηση: music servers γιατι?

Πράγματι υπάρχει ένα κενό σε αυτή την αγορά, μερικοί λόγοι που μπορώ να σκεφτώ γιατί δεν προχωράνε οι παραδοσιακοί κατεσκευατές σε αυτές τις λύσεις είναι πχ

1. υπάρχουν τα PC που κάνουν τα πάντα και φτηνά
2. υπάρχουν τα media players που εχουν λιγότερες λειτουργίες αλλά είναι εύχρηστα και φτηνά
3. Οι παραδοσιακοί κατασκευαστές hifi πρέπει να αναπτύξουν (ή αγοράσουν) τεχνολογία που δεν κατέχουν. Αυτό κοστίζει και μεταφέρεται στον τελικό αγοραστή

Δεν νομίζω ότι υπάρχει απροθυμία από τον τελικό χρήστη / μουσικόφιλο να αποδεχτεί και να μάθει ένα τέτοιο μηχάνημα.
Εδώ άλλοι κάθονται και διαβάζουν ολόκληρες εγκυκλοπαίδιες για να στήσουν ένα πικαπ :116:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Νομιζω οτι δεν παραγουν τετοια μηχανηματα γιατι αυτο το οποιο παιζουν ειναι παρα πολυ ευκολα προϊον πειρατιας και χανονται δις απο τις εταιρειες μουσικης παραγωγης.
Οι κινεζοι παραγουν τετοια κατα κορον.
Τυχαιο? Δεν νομιζω

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Mea culpa

Τα μπερδεψα με τα media players.

Για λογους ευκολιας του καταναλωτη,που να μπλεκεις με δικτυα και τα λοιπα ....
Ιδρωσα να μαθω την μανα μου να παταει ενα κουμπι να ακουσει Αττικ στο cd

Reaction score
7.190

Linn και Νaim audio εχουν κυκλοφορησει μαζι με παραλληλη αναπτυξη των δικτυακων τους δισκοπωλειων. Αλλα και εγω θα ηθελα να δω συσκευες στη κατηγορια των 300 ευρω. Ενα απλο cdplayer δηλαδη αλλα χωρις συρταρακι και στη θεση του ενα σκληρο δισκο και μια ethernet για δικτυο.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: music servers γιατι?

Linn και Νaim audio εχουν κυκλοφορησει μαζι με παραλληλη αναπτυξη των δικτυακων τους δισκοπωλειων. Αλλα και εγω θα ηθελα να δω συσκευες στη κατηγορια των 300 ευρω. Ενα απλο cdplayer δηλαδη αλλα χωρις συρταρακι και στη θεση του ενα σκληρο δισκο και μια ethernet για δικτυο.
σωστος!! αυτο θελω να πω και εγω! αφου ολοι γνωριζουμε πλεον οτι μια τετοια συσκευη μπορει και προσιτη να ειναι απο πλευρας κοστους και απο αποδοση και ευκολιες μπορει να ανεβασει την ολη κατασταση σε νεα επιπεδα! ισως αργοτερα εαν γινει αποσβεση των νυν επενδυσεων, ισως λεγω!!

Reaction score
28
και στο κατω κατω πιστευω οτι ενα σοβαρο σερβερ που να παιζει ολα τα αρχεια (flac-wav-κτλ) με καποιο εσωτερικο δισκο 500-1τερα-να μπορει να δικτυωθει καταλληλα
και με σωστη κατασκευη μπορει να βγει στην αγορα με κοστος γυρω στα 1500-2000 ευρω και να καταλαβει μια εξεχουσα θεση στο ρακ καθε μουσικοφιλου!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Υπάρχουν ήδη συσκεύες που είναι music server και μάλιστα σε πολύ οικονομικές τιμές:
Squeezbox.Οικονομικό,παίζει απο παντού(ενσύρματα ή ασύρματα)παίρνει dac,παίζει σχεδόν τα πάντα(οκ δεν παίζει 192Khz αλλά αυτό είναι ήσσονος σημασίας).
Μac mini.Eδώ υπάρχει και το πλεονέκτημα του αυτόνομου λειτουργικου.Το itunes είναι φανταστικό από άποψη ευχρηστίας ενώ μπορεί να αναπαράγει αρχεία aiff αντί για flac.Πανεύκολη η μετατροπή απ το ενα στο άλλο formart.Επίσης δεν είναι κάν ανάγκη να έχει κάποιος ποντίκι και πληκτρολόγιο καθώς η περιήγηση και η έναρξη του προγράμματος γίνεται μεσω του τηλεχειρίστηρίου.
Εννοείτε πώς κοτσάρει κάποιος όποιο dac θέλει επάνω.

Ορίστε 2 λύσεις,η μία στα 300ε και άλλη απ τα 700ε-1000ε,αναλόγως της σύνθεσης..
Νομίζει μήπως κανείς ότι ως πηγές θα είναι,με ένα καλό dac,κατώτερες του υπόλοιπου του συστήματος;

Reaction score
0

Το πρόβλημα του μακ μινι όπως και σε συσκευές πχ LaCinema Classic HD (ο συγκεκριμένος δίσκος - σέρβερ παίζει και flac wav etc, νομίζω θα ήταν εξαιρετικό κομμάτι, οπτικά τουλάχιστον, στο δικό μου χαιφαι ρακ!) είναι η έλλειψη οθόνης για αρχή και η υποχρεωτική περιήγηση μέσω τηλεόρασης , κάτι που πολλά χαι φαι συστήματα δεν έχουν. Υπάρχουν φυσικά λύσεις όπως το Naim HDX
B&O BeoSound 5 κτλ αλλά μάλλον ξεφεύγουν σε τιμή πλην των Squeezbox που από reviews που διάβασα τα πάνε και πολύ καλά σε θέματα ήχου.

Reaction score
28

Υπάρχουν ήδη συσκεύες που είναι music server και μάλιστα σε πολύ οικονομικές τιμές:
Squeezbox.Οικονομικό,παίζει απο παντού(ενσύρματα ή ασύρματα)παίρνει dac,παίζει σχεδόν τα πάντα(οκ δεν παίζει 192Khz αλλά αυτό είναι ήσσονος σημασίας).
Μac mini.Eδώ υπάρχει και το πλεονέκτημα του αυτόνομου λειτουργικου.Το itunes είναι φανταστικό από άποψη ευχρηστίας ενώ μπορεί να αναπαράγει αρχεία aiff αντί για flac.Πανεύκολη η μετατροπή απ το ενα στο άλλο formart.Επίσης δεν είναι κάν ανάγκη να έχει κάποιος ποντίκι και πληκτρολόγιο καθώς η περιήγηση και η έναρξη του προγράμματος γίνεται μεσω του τηλεχειρίστηρίου.
Εννοείτε πώς κοτσάρει κάποιος όποιο dac θέλει επάνω.

Ορίστε 2 λύσεις,η μία στα 300ε και άλλη απ τα 700ε-1000ε,αναλόγως της σύνθεσης..
Νομίζει μήπως κανείς ότι ως πηγές θα είναι,με ένα καλό dac,κατώτερες του υπόλοιπου του συστήματος;
κοιταξε φιλε μου οταν λεγω music servers εννοω μια συσκευη plug and play δηλαδη κομπλιδης συνεδεσε το και παιξε ,με οθονη ,με σκληρο ενσωματομενο, με αμεση διαδικτυακη συνδεση, με τηλεχειρηστηριο σοβαρο, με αμεση και ευκολη προσβαση στα αρχεια και στις λειτουργιες του χωρις ενδιαμεσα προβληματα προσαρμογης οσον αφορα τα προγραμματιστικα με εισοδους και εξοδους ετοιμες προς συνδεση με τα υπολοιπα συνοδα μηχανηματα ,καλα και αγια ειναι αυτα που μας λες αλλα νομιζω οτι ειναι μονο για εμας που γραφουμε εδω μεσα, για το ευρυ κοινο και για μεγαλη αποδοχη απο τον κοσμο οχι,εγω ας πουμε βρηκα την λυση μου με λαπ-τοπ και με το m2tech και με v-dac αλλα ομως ολα αυτα δεν ειναι ετοιμες προσαρμοσμενες λυσεις ,ειναι πατεντες και μοντιφιες, βαλε σκληρο εξωτερικο -κατεβασε διαφορα προγραμματα και πλευερς βρες καλωδια -μετατροπες απο usb σε δεν ξερω και εγω τι!!
πιστευω να με καταλαβαινεις?

Reaction score
7.190

καλες επιλογες τα squeezebox,ειδκα το τελευταιο touch που δεχεται και εξωτερικους δισκους usb. Απλα εμεις θελουμε κατι πιο απλο,κατι που να μην χρειαζεται εξωτερικο μετατροπεα,κατι που να θυμιζει κλασσικη συσκευη,τη γνωστη "φετα" και να μην κοστιζει ακριβα.(linn,naim κλπ).
Σχεδον εχουν βγει τετοιες συσκευες,τα νεα blueray players πανω κατω τα κανουν αυτα αλλα να....θελουμε μια καθαροαιμη συσκευη ηχου και οχι εικονας.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Δυστυχως Ηχος και Εικονα πανε πακετο
Εγω ιδανικα θα ηθελα μια οθονη 4-5 ιντσες touch που να συνδεεται ασυρματα με ενα player με μενου Foobar και ενα σκληρο δισκο με φλακ.Ζηταω πολλα?

Reaction score
28

Δυστυχως Ηχος και Εικονα πανε πακετο
Εγω ιδανικα θα ηθελα μια οθονη 4-5 ιντσες touch που να συνδεεται ασυρματα με ενα player με μενου Foobar και ενα σκληρο δισκο με φλακ.Ζηταω πολλα?
με πιανεις απολυτως φιλε μου !ετσι αυτο ακριβως εννοω!!

Reaction score
28

καλες επιλογες τα squeezebox,ειδκα το τελευταιο touch που δεχεται και εξωτερικους δισκους usb. Απλα εμεις θελουμε κατι πιο απλο,κατι που να μην χρειαζεται εξωτερικο μετατροπεα,κατι που να θυμιζει κλασσικη συσκευη,τη γνωστη "φετα" και να μην κοστιζει ακριβα.(linn,naim κλπ).
Σχεδον εχουν βγει τετοιες συσκευες,τα νεα blueray players πανω κατω τα κανουν αυτα αλλα να....θελουμε μια καθαροαιμη συσκευη ηχου και οχι εικονας.
ετσι ακριβως!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Πιό εύκολες λύσεις από αυτές που σας έδειξα για να μπουν σε δίκτυο δεν υπάρχουν..
Όποιος βέβαια θέλει μπορεί να πάρει το Sneaky της Linn για να διαπιστώσει αν είναι πιό εύχρηστο και πως δουλεύει χωρίς έξτρα οθόνη.Στο 1000άρικο είναι αν θυμάμαι καλά.
Πάντως όσοι θέλετε σερβερ με ντακ που να μπιπ και δερνει με λίγα χρήματα θα περιμένετε πάρα πολύ..Εδώ τα cd έχουν ακόμα κάτι τιμές Παναγία βοήθα και εσείς θέλετε εξωτισμούς με λίγα χρήματα..

Δείτε πάντως και το peachtree Nova.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Κυρ Συντονιστα μας
Το ξερεις οτι γινεσαι ....αντιπαθητικουλης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Κυρ Συντονιστα μας
Το ξερεις οτι γινεσαι ....αντιπαθητικουλης
Ce moi?Oh mon Die..

Καλύτερα αντιπαθητικούλης και να σας βάζω σε σκέψη παρά να σας κοιμίζω με ''καλά'' νέα.
Εξάλλου το pc δεν το γλιτώνει κάποιος αν αποφασισει να ασχοληθεί με αυτά γιατί:
1)Απο που θα κατεβάζει και θα δημιουργεί φακέλους;
2)Πως θα κάνει δίκτυο;
Δλδ μην νομίζετε ότι αν πάρετε κάποιο linn ή το balcknote θα γλιτώσετε το pc..Πώς θα δικτυθείτε;
Το μόνο που δεν έχει ανάγκη pc είναι της naim αλλά και αυτό μέχρι πρότεινως ήταν λειψό απο δυνατότητες και διαχείρηση,ουσιαστικά χρήσιμο για να ριπάρει κάποιος τα cd του στον εσωτερικό του δίσκο.Απο εκεί και πέρα τίποτα.Αν έχει εξελιχθεί και αναγνωρίζει και εξωτερικούς δίσκους τότο έχει καλώς.Αλλά η τιμη του ...Naim.
Αυτή ττην στιγμή είναι το πιο ευκολο και χρήσιμο diy προϊόν που μπορεί να έχει κάποιος.Ένας μουσικός σερβερ.Με κάποια απ τιις λύσεις που πρωτοανέφερα

Reaction score
6

Ce moi?Oh mon Die..

Καλύτερα αντιπαθητικούλης και να σας βάζω σε σκέψη παρά να σας κοιμίζω με ''καλά'' νέα.
Εξάλλου το pc δεν το γλιτώνει κάποιος αν αποφασισει να ασχοληθεί με αυτά γιατί:
1)Απο που θα κατεβάζει και θα δημιουργεί φακέλους;
2)Πως θα κάνει δίκτυο;
Δλδ μην νομίζετε ότι αν πάρετε κάποιο linn ή το balcknote θα γλιτώσετε το pc..Πώς θα δικτυθείτε;
Το μόνο που δεν έχει ανάγκη pc είναι της naim αλλά και αυτό μέχρι πρότεινως ήταν λειψό απο δυνατότητες και διαχείρηση,ουσιαστικά χρήσιμο για να ριπάρει κάποιος τα cd του στον εσωτερικό του δίσκο.Απο εκεί και πέρα τίποτα.Αν έχει εξελιχθεί και αναγνωρίζει και εξωτερικούς δίσκους τότο έχει καλώς.Αλλά η τιμη του ...Naim.
Αυτή ττην στιγμή είναι το πιο ευκολο και χρήσιμο diy προϊόν που μπορεί να έχει κάποιος.Ένας μουσικός σερβερ.Με κάποια απ τιις λύσεις που πρωτοανέφερα
Γουελ.... μπέιζικλυ.... δεν χρειάζεται PC γιατί δικτυώνονται και σε συνεργασία π.χ. με ένα μουσικό κατάστημα (επί πληρωμή) μπορείς να κατεβάσεις τραγούδια και να τα αποθηκεύσεις στον σκληρό του δίσκο (εσωτερικό ή εξωτερικό).

Το PC όμως δεν το γλυτώνεις γιατί...
1. Ποιος δεν έχει PC σήμερα?
2. γιατί είναι πολύ πιο ευέλικτο και...
3. πολύ πιο οικονομικό. Δηλαδή αν κάποιος φανταστεί ένα PC με μερικά media players στο δίκτυο του σπιτιού, τότε είναι ακαταμάχητος ο συνδυασμός.

Οι music servers στοχεύουν στο ρακ των συσκευών μας. Είναι όμως πανάκριβοι κατά τη γνώμη μου για αυτά που προσφέρουν. :144:

Reaction score
28

Γουελ.... μπέιζικλυ.... δεν χρειάζεται PC γιατί δικτυώνονται και σε συνεργασία π.χ. με ένα μουσικό κατάστημα (επί πληρωμή) μπορείς να κατεβάσεις τραγούδια και να τα αποθηκεύσεις στον σκληρό του δίσκο (εσωτερικό ή εξωτερικό).

Το PC όμως δεν το γλυτώνεις γιατί...
1. Ποιος δεν έχει PC σήμερα?
2. γιατί είναι πολύ πιο ευέλικτο και...
3. πολύ πιο οικονομικό. Δηλαδή αν κάποιος φανταστεί ένα PC με μερικά media players στο δίκτυο του σπιτιού, τότε είναι ακαταμάχητος ο συνδυασμός.

Οι music servers στοχεύουν στο ρακ των συσκευών μας. Είναι όμως πανάκριβοι κατά τη γνώμη μου για αυτά που προσφέρουν. :144:
γι'αυτο τον λογο πολλοι αναγκαζωνται και <φτιαχνουν> συναρμολογουν θα ελεγα διαφορα πι-σι σε σαλονατα κουτια home theater pc η μισο χομ θεατερ και αλλα διαφορα!!!
παντως νομιζω οτι εαν καποιος ανελαμβανε να συναρμολογησει διαφορα τετοια σερβερ-πι σι ετοιμα για χρηση θα τα μοσχοπουλαγε!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.560
Members
38.573
Νεότερο μέλος
Red