music servers γιατι?

Reaction score
28
στην τελικη βρε παιδιά και τί έγινε που κάποιος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο κοιτάει τί τσοντίτσες κατεβάζω ή τι μουσική ακούω?
στην ακόμα πιο τελική δεν νομίζω οτι είμαι τόσο σημαντικός ετσι ώστε να αξίζει κάποιος να ασχοληθεί μαζι μου...χάσιμο χρόνου θα έλεγα...

αυτό που ίσως πρέπει να φοβόμαστε είναι το μονοπώλιο που στήνεται γύρω απο την google.διότι σε λίγο θα μπούν διόδια...
μην υποτιμας τον εαυτο σου ! ενας μονον εσυ πιθανον οχι αλλα ολοι μας μαζι??

Reaction score
28
στην τελικη βρε παιδιά και τί έγινε που κάποιος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο κοιτάει τί τσοντίτσες κατεβάζω ή τι μουσική ακούω?
στην ακόμα πιο τελική δεν νομίζω οτι είμαι τόσο σημαντικός ετσι ώστε να αξίζει κάποιος να ασχοληθεί μαζι μου...χάσιμο χρόνου θα έλεγα...

αυτό που ίσως πρέπει να φοβόμαστε είναι το μονοπώλιο που στήνεται γύρω απο την google.διότι σε λίγο θα μπούν διόδια...
τι εννοεις ? οτι θα πληρωνουμε κατι?

Reaction score
7.190
Απάντηση: music servers γιατι?

http://www.russandrews.com/category-Meridian-Sooloos-PSooloos.htm

...4000 λιρες,καπου 4500 ευρω.τσαμπα πραγμα δηλαδη.

πανακριβη λυση απλα το εβαλα σαν την ιδανικη μορφη συσκευης αλλα οχι σε αυτα τα χρηματα φυσικα.Μπορει να υπαρξει αναλογη χαιφιντελικη υλοποιηση με ενα χιλιαρικο.

Reaction score
777
τι εννοεις ? οτι θα πληρωνουμε κατι?
γενικότερα η μόδα του cloud computing φαίνεται σήμερα ως πρωτοποριακή αλλα νομίζω οτι λίαν συντόμως η μονοπωλιακή google θα την ελέγξει..
άρα κάπως κάπου θα παίξει και με χρήματα...αλλιώς ο διακόπτης θα πέσει off.

βέβαια όλα αυτά αποτελούν εικασίες...

Reaction score
28
γενικότερα η μόδα του cloud computing φαίνεται σήμερα ως πρωτοποριακή αλλα νομίζω οτι λίαν συντόμως η μονοπωλιακή google θα την ελέγξει..
άρα κάπως κάπου θα παίξει και με χρήματα...αλλιώς ο διακόπτης θα πέσει off.

βέβαια όλα αυτά αποτελούν εικασίες...

αυτο ομως οπως το παραθετεις μηπως αποδικνυει αυτα που ισχυριζομαστε για τον ελεγχο που τεινει να ασκηθει πανω στους χρηστες?

νομιζω ομως οτι συμφερει στους κατεχοντες να ασχολειται ο κοσμος στο τζαμπα με το δικτυο πεφτωντας ετσι στην παγιδα της ελευθερης χρησης !!!

Reaction score
28
Re: Απάντηση: music servers γιατι?

http://www.russandrews.com/category-Meridian-Sooloos-PSooloos.htm

...4000 λιρες,καπου 4500 ευρω.τσαμπα πραγμα δηλαδη.

πανακριβη λυση απλα το εβαλα σαν την ιδανικη μορφη συσκευης αλλα οχι σε αυτα τα χρηματα φυσικα.Μπορει να υπαρξει αναλογη χαιφιντελικη υλοποιηση με ενα χιλιαρικο.
τελικα ομως οντως σε τι διαφερει απο ενα λαπ-τοπ των 500-700 ευρω με την αντιστοιχη συνοδεια σκληρου κτλ.? δηλ.περιπου στο 1000-1500 σημερινα ?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Θα σε παρακαλουσα να αναπτυξεις αν θες την αποψη σου.

Δεν είπα ποτέ οτι είχαν τίποτα παρανοικό οι σκέψεις αυτές, δεν παύουν όμως να είναι υπερβαλόντως υπερβολικές.
Οι μουσικές, λογοτεχνικές, εικαστικές κλπ προτιμήσεις δεν είναι προσωπικά στοιχεία που να χρήζουν προστασίας από δημοσιοποίηση.
Θα ήταν ισως δικαιολογημένο και σεβαστό για σεξουαλικές προτιμήσεις.
Το οτι δεν σου αρέσουν, και σε αρκετούς άλλους, οι άυλες μουσικές είναι μεν σεβαστό, αλλά δεν νομίζω να είναι αρκετό επιχείρημα, για έναν που πραγματικά ενδιαφέρεται για την βέλτιστη ηχητική αναπαραγωγή, να αρνείται την HD μουσική, την μεγαλύτερη πρόσφατη κατάκτηση σε ποιοτικό software.
Σε τελική ανάλυση με το http://www.audio-dvd-creator.com/, μπορείς να δημιουργήσεις τα δισκάκια σου με 24/96 υλικό και μάλιστα με την ψηφιακή έξοδο ξεκλείδωτη προς ένα DAC.
Όσο για μερικές ενοχλήσεις που θα έχεις για πωλήσεις, έ δεν είναι και προς θάνατον.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Το αν ακουσω Stravinsky,Black Sabbath,Παριο η Σουλα Μπουλα οντως δεν ειναι για κρυψιμο ουτε αποτελει ευαισθητο προσωπικο δεδομενο.
Ουτε ειμαι εναντιος σε καθε μορφη τεχνολογικου επιτευγματος.Τουναντιον μαλιστα θα ελεγα οτι μου αρεσει και το ψαχνω οσο το επιτρεπει το μυαλο μου (youcan't teach an old dog new tricks)
Επειδη ομως αντιλαμβανομαι την μουσικη σαν κατι το ιδιαιτερο και προσωπικο ( χθες ακουγα Celestial Hawk,keith Jarrett με ακουστικα γιατι οταν το ακουω με ηχεια η γυναικα μου με ρωταει "παλι βιδωμενος εισαι ; ") προτιμω να βαλλω μουσικη χαζευοντας την συλλογη μου παρα να παραγγειλω σε καποιο δικτυακο server .
Απο ιδιοσυγκρασια μαλλον δεν θελω να αφηνω ιχνη παρα μονο σε οσους θελω και οταν θελω.Η γενικη λογικη του ελεγχου ενος εκαστου απο εμας απο τριτους χωρις να ξερεις παντα τι ακριβως τσεκαρεται και απο ποιον ειναι που με βρισκει αντιθετο.(πχ.οποτε μπορω αγοραζω με μετρητα και οχι με πιστωτικη καρτα,δεν απανταω σε τηλ. δημοσκοπησεις κλπ)

Πεστο ιδιαιτεροτητα,πεστο υπερβολη ( να συμφωνησω) αλλα αυτη η αϋλη σχεση δεν μου ταιριαζει.

Προτιμω να παω στον Θεμη να ψωνισω και να πουμε και ενα καλαμπουρι (αυτο τα ATC τα'χω βαλλει στο ματι) παρα να παραγγειλω ιντερνετικα.Το Mall σαν concept το απεχθανομαι.

Παντα ανοιχτος σε καλη κουβεντα
Μανωλης Καπετανακης

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Το αν ακουσω Stravinsky,Black Sabbath,Παριο η Σουλα Μπουλα οντως δεν ειναι για κρυψιμο ουτε αποτελει ευαισθητο προσωπικο δεδομενο.
Ουτε ειμαι εναντιος σε καθε μορφη τεχνολογικου επιτευγματος.Τουναντιον μαλιστα θα ελεγα οτι μου αρεσει και το ψαχνω οσο το επιτρεπει το μυαλο μου (youcan't teach an old dog new tricks)
Επειδη ομως αντιλαμβανομαι την μουσικη σαν κατι το ιδιαιτερο και προσωπικο ( χθες ακουγα Celestial Hawk,keith Jarrett με ακουστικα γιατι οταν το ακουω με ηχεια η γυναικα μου με ρωταει "παλι βιδωμενος εισαι ; ") προτιμω να βαλλω μουσικη χαζευοντας την συλλογη μου παρα να παραγγειλω σε καποιο δικτυακο server .
Απο ιδιοσυγκρασια μαλλον δεν θελω να αφηνω ιχνη παρα μονο σε οσους θελω και οταν θελω.Η γενικη λογικη του ελεγχου ενος εκαστου απο εμας απο τριτους χωρις να ξερεις παντα τι ακριβως τσεκαρεται και απο ποιον ειναι που με βρισκει αντιθετο.(πχ.οποτε μπορω αγοραζω με μετρητα και οχι με πιστωτικη καρτα,δεν απανταω σε τηλ. δημοσκοπησεις κλπ)

Πεστο ιδιαιτεροτητα,πεστο υπερβολη ( να συμφωνησω) αλλα αυτη η αϋλη σχεση δεν μου ταιριαζει.

Προτιμω να παω στον Θεμη να ψωνισω και να πουμε και ενα καλαμπουρι (αυτο τα ATC τα'χω βαλλει στο ματι) παρα να παραγγειλω ιντερνετικα.Το Mall σαν concept το απεχθανομαι.

Παντα ανοιχτος σε καλη κουβεντα
Μανωλης Καπετανακης
Μανώλη όλα σωστά, σεβαστά αν και ιδιαίτερα. Έλα όμως που η ιδιαιτερότητα αυτή σε αποκλείει από το να ακούσεις παλιιές ή νέες
μουσικές στην καλύτερη μορφή που έγινε ποτέ. Τα παλιά μεταφερμένα όσο πιο πιστά γίνεται και τα καινούργια όπως ακριβώς γεννήθηκαν, ούτε πειραγμένα, ούτε πατημένα.
Αυτό είναι μία από τις σππουδαιότερες κατακτήσεις στον ψηφιακό τομέα και είμαστε τυχεροί που μας προσφέρονται σε λογικές τιμές.
Αν μου πεις οτι αυτό για σένα έρχεται δεύτερο το σέβομαι σαν προσωπική σου επιλογή, αλλά εγώ προσωπικά λυπάμαι που το στερείσαι.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Έλα όμως που η ιδιαιτερότητα αυτή σε αποκλείει από το να ακούσεις παλιιές ή νέες
μουσικές στην καλύτερη μορφή που έγινε ποτέ. Τα παλιά μεταφερμένα όσο πιο πιστά γίνεται και τα καινούργια όπως ακριβώς γεννήθηκαν, ούτε πειραγμένα, ούτε πατημένα.

Αυτο το σημειο το'χασα .Μου το εξηγεις,σε παρακαλω?
Δεν μπορω πχ να αγορασω τετοια ποιοτητα σε cd η βινυλιο αλλα μονο download ?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Έλα όμως που η ιδιαιτερότητα αυτή σε αποκλείει από το να ακούσεις παλιιές ή νέες

Αυτο το σημειο το'χασα .Μου το εξηγεις,σε παρακαλω?
Δεν μπορω πχ να αγορασω τετοια ποιοτητα σε cd η βινυλιο αλλα μονο download ?
Ότι παλιό αναλογικό ψηφιοποιείται με καλά μηχανήματα σε υψηλή ανάλυση 24bit/96 KHz ή 24/192 (http://www.highdeftapetransfers.com/storefront.php).

Οι πρόσφατες ψηφιακές ηχογραφήσεις γίνονται σε υψηλή ανάλυση επίσης.
(https://www.hdtracks.com/index.php?file=9624albums).

Έχεις λοιπόν να επιλέξεις ή να αγοράσεις το cd δηλαδή το κατεβασμένο σε 16/44/1 και μειονεκτικό ή να κατεβάσεις τη μήτρα όπως φτιάχτηκε αρχικά και να την ακούς πλήρη (http://www.referencerecordings.com/HRx1.asp).

Αν δεν έχεις ακούσει, κάντο, δεν θα δυσκολευτείς να καταλάβεις.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Ρωτωντας πηγαινει κανεις στην Πολη.Ακουγεται πολυ ενδιαφερον
ευχαριστω για την πληροφορηση.
Παντα ανοικτος σε μια καλη συμβουλη

Reaction score
4.417

Ρωτωντας πηγαινει κανεις στην Πολη.Ακουγεται πολυ ενδιαφερον
ευχαριστω για την πληροφορηση.
Παντα ανοικτος σε μια καλη συμβουλη
Καλα ρε ασχετε, εχει βουηξει το φορουμ εδω κι ενα χρονο, κι εσυ κανεις σα να τ ακους για πρωτη φορα?:141:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Ειμαι λιγο βαρυκοος,τι να κανουμε

Reaction score
0

Καλημέρα, ποια η γνώμη σας για το εξής?
Sonos ZonePlayer ZP90 + Controller 100 Sonos + ZoneBridge BR100, γύρω στα 600 ευρώ. Αξίζει τον κόπο?

Βρήκα και το εξής άρθρο, αν και πιθανότατα το έχετε διαβάσει, (είναι σχετικά παλιό_2008) απλά το βάζω για αυτούς σας εμένα που δεν γνωρίζουν πολλά για το θέμα,αλλά τους ενδιαφέρει:

http://stereophile.com/computeraudio/1008servers/

Reaction score
777
γιατί ψάχνεστε για κάτι παραπάνω απο pc/mac και τα λοιπά φτηνά media centre τύπου egreat που υπάρχουν?

Reaction score
0

Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά, ο υπολογιστής μου πχ βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο, το κόστος ενός μακ μίνι (χωρίς την οθόνη) είναι αρκετά ψηλό- αντίστοιχο με συσκευές όπως το σονος και αρκετά υψηλό σε σχέση με σκουιζμποξ, τα μιντια πλειερς χρειάζονται τηλεόραση κάτι που δεν έχω και ούτε θα θέλω να αποκτήσω. Προσωπικά εγώ για αυτό το ψάχνω, ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Reaction score
777

Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά, ο υπολογιστής μου πχ βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο, το κόστος ενός μακ μίνι (χωρίς την οθόνη) είναι αρκετά ψηλό- αντίστοιχο με συσκευές όπως το σονος και αρκετά υψηλό σε σχέση με σκουιζμποξ, τα μιντια πλειερς χρειάζονται τηλεόραση κάτι που δεν έχω και ούτε θα θέλω να αποκτήσω. Προσωπικά εγώ για αυτό το ψάχνω, ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.
μεταχειρισμένο λάπτοπ?
εγώ ας πούμε έχω ένα macbook(το λογισμικό δέ το συστήνω για χαι έντ) και σκέφτομαι να πάρω το apple airport express ετσι ώστε να συνδέσω ασύρματα το mac στο dac.
έτσι θα αράζω στο γραφείο με το λάπτοπ και θα ακούω μουσική.

αλλα και γενικότερα βρίσκεις κάποιο μεταχειρισμένο λάπτοπ εύκολα...

Reaction score
0

Υπαρχει βεβαια και η λυση ενος PC με κουτι με ενσωματωμενη οθονη (αν ειναι και touch ακομα καλυτερα).
Και κανεις και οτι θελεις με αυτο.
Βαζεις και ενα remote και voila!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.560
Members
38.573
Νεότερο μέλος
Red