music servers γιατι?

Reaction score
0
Απάντηση: music servers γιατι?

Ε προς τα εκεί προσανατολίζομαι, σε ένα diy silent pc (με οθόνη ενσωματωμένη, τηλεκοντρόλ, με wifi για σύνδεση με το πισι που έχω τώρα και ίσως κάποιο ελαφρύ multimedia Linux για να αποφύγω τις χρονοβόρες διαδικασίες μπές βγές φόρτωσε γουιντοους) για λαπτοπακι δεν το αποκλείω φτάνει να βρω καλή λύση με τηλεκοντρόλ, απλά είπα να ψάξω για κάτι άλλο πρώτα πριν μπω σε διαδικασία diy pc.

Να κάνω και μια χαζή ερώτηση το apple airport express δίνει δυνατότητες τηλεχειρισμού της βιβλιοθήκης μου?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: music servers γιατι?

Ε προς τα εκεί προσανατολίζομαι, σε ένα diy silent pc (με οθόνη ενσωματωμένη, τηλεκοντρόλ, με wifi για σύνδεση με το πισι που έχω τώρα και ίσως κάποιο ελαφρύ multimedia Linux για να αποφύγω τις χρονοβόρες διαδικασίες μπές βγές φόρτωσε γουιντοους) για λαπτοπακι δεν το αποκλείω φτάνει να βρω καλή λύση με τηλεκοντρόλ, απλά είπα να ψάξω για κάτι άλλο πρώτα πριν μπω σε διαδικασία diy pc.

Να κάνω και μια χαζή ερώτηση το apple airport express δίνει δυνατότητες τηλεχειρισμού της βιβλιοθήκης μου?
That's the spirit.
Και σιγουρα το πιο ευελικτο και παραμετροποιησιμο.

Μονο, αν ειναι να πας σε Linux box, να εχεις στο μυαλο σου οτι μπορει να υπαρχει ενα μικρο προβλημα με το encoding αν καποια κομματια ειναι με ελληνικη γραμματοσειρα (ενα μεγαλο ευχαριστω στην Μ$ και την @$#$%@# τυποποιηση που εχει...)

Τωρα για τα "μηλα" δεν εχω να πω κατι... κρατιεμαι...:141:

Reaction score
2.243
Μια απλούστερη και οικονομικότερη λύση: Γιατί όχι μια οθονούλα ή κορνίζα των 100-150 ευρώ στο τραπεζάκι μπροστά σας και ένα φτηνό μίντια πλειερ στο ρακ; Σύνολο 250-300 ευρώ στη χειρότερη, ευχρηστία, τηλεχειρισμός και αξιοπρεπέστατος ήχος...

Reaction score
0

οι κορνίζες έχον είσοδο για πισι/τιβι? αν ναι τότε αποφάσισα! :138:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: music servers γιατι?

έχει ως είσοδο δεδομένα ασύρματα απο το λάπτοπ και ως έξοδο optical spdif.Οπότε στην πράξη είναι μετατροπέας wireless to spdif.

άρα ουσιαστικά είναι σαν να έχεις ένα αόρατο καλώδιο μεταξύ του spdif του λάπτοπ και του dac.αυτό...

επίσης μία καλή λύση της ίδιας εταιρείας θα εμφανιστεί με το ipad.δέν έχω όμως δεί ακόμα δειγματα.με iphone κάτι έχω δεί.

γενικότερα όλα είναι αναλόγως του πώς έχει κάποιος οργανωμένη τη συλλογή του.κάθε είδος οργάνωσης απαιτεί διαφορετικές λύσεις...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Η ΛΥΣΗ: Μεταχειρισμένο MACMini + ASUS screen.
Φθηνό και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ μακράν.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
το θεμα ειναι το κατα ποσον μπορει να βασισθει κανεις στο μτχ mac mini ?
Δεν βλέπω ποιό είναι το πρόβλημα, η αξιοπιστία? δουλεύει ακόμη Μακ του '94.

Reaction score
1

Μια καλή λύση με δική του οθόνη , τηλεχειρισμό και αρκετά καλό ήχο είναι το Novatron iamm NTR82/83

Reaction score
2.431

Έψαχνα (ίσως ακόμη ψάχνω) και εγώ διάφορα, αλλά το Netbook που έχω ήδη κάνει μια χαρά τη δουλειά του.

Έχω το (2 ετών περιου παλιό) EeePC 901 με Ubuntu. Συνδέεται με USB στο DacMagic. Συνδέεται στο δίκτυο με καλώδιο Ethernet (ή αν θέλετε με WiFi). Παίζω Flac από εξωτερικό σκληρό και μελλοντικά μέσω δικτυακού σκληρού. Χρησιμοποιώ το Banshee και όταν παίζει μουσική (αν θέλω) κλείνει τα παράθυρα και το desktop και σε μαύρο φόντο δείχνει μόνο εξώφυλλο δίσκου και όνομα κομματιού, δίσκου και συγροτήματος. Πολύ όμορφο κατά τη γνώμη μου. Επίσης με το ίδιο μπορώ να κούω internet radio.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για software players. Και όποιος δε γουστάρει Linux (αν και δε βλέπω το λόγο) υπάρχουν αντίστοιχες επιλογές σε Win.

Τα netbooks κάνουν γύρω στα 250€ και μεταχειρισμένα βρίσκονται από 100-150€. Και επίσης μπορούν να κάνουν και άλλα πράματα αν θέλουμε σε άλλες ώρες ή ταυτόχρονα.

Οπότε πιστεύω ότι το να κοιτάω για κάτι άλλο είναι μάλλον καταναλωτική μανία και δε θα μου προσφέρει κάτι παραπάνω.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Τα Olive είναι από τα πρώτα μηχανήματα του είδους. Απλά οι τιμές τους ήταν πάντα τσιμπημένες. Πιστεύω ότι με το 3 θα προσεγγίσουν μεγαλύτερο κοινό.

Αν και με αυτά που ζητάνε στήνεις ένα HTPC και καθαρίζεις με το θέμα πηγή.

Reaction score
3.980

Έχω το (2 ετών περιου παλιό) EeePC 901 με Ubuntu. Συνδέεται με USB στο DacMagic. Συνδέεται στο δίκτυο με καλώδιο Ethernet (ή αν θέλετε με WiFi). Παίζω Flac από εξωτερικό σκληρό και μελλοντικά μέσω δικτυακού σκληρού. Χρησιμοποιώ το Banshee και όταν παίζει μουσική (αν θέλω) κλείνει τα παράθυρα και το desktop και σε μαύρο φόντο δείχνει μόνο εξώφυλλο δίσκου και όνομα κομματιού, δίσκου και συγροτήματος. Πολύ όμορφο κατά τη γνώμη μου. Επίσης με το ίδιο μπορώ να κούω internet radio.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για software players. Και όποιος δε γουστάρει Linux (αν και δε βλέπω το λόγο) υπάρχουν αντίστοιχες επιλογές σε Win.
Υπάρχει για το Ubuntu player Hi Res?

Reaction score
2.431

τι είναι το player Hi Res? γιατί είμαι και ψιλοάσχετος.

με την ευκαιρία ο δικτυακός δίσκος είναι ήδη εδώ και ακόμη μία φορά το Ubuntu αποδείχτηκε plug and play. Στα 7 δεν κατάφερα να τον δω ακόμη και ούτε θα ασχοληθώ άλλο (μήπως επειδή είναι home?)

Reaction score
3.980

τι είναι το player Hi Res? γιατί είμαι και ψιλοάσχετος.

με την ευκαιρία ο δικτυακός δίσκος είναι ήδη εδώ και ακόμη μία φορά το Ubuntu αποδείχτηκε plug and play. Στα 7 δεν κατάφερα να τον δω ακόμη και ούτε θα ασχοληθώ άλλο (μήπως επειδή είναι home?)
Πλέυερ (σοφτγουερ) που να παίζει μουσικά αρχεία υψηλής (High) ανάλυσης (Resolution) πχ 24/96 ή 24/192, bit perfect (δηλαδή να δίνει στην έξοδο ότι ακριβώς πληροφορία παίρνει. Κάτι αντίστοιχο του foobar πχ.

Τώρα να ρωτήσω και τι σημαίνει αυτό που έγραψες: με την ευκαιρία ο δικτυακός δίσκος είναι ήδη εδώ και ακόμη μία φορά το Ubuntu αποδείχτηκε plug and play

Reaction score
2.431

Πλέυερ (σοφτγουερ) που να παίζει μουσικά αρχεία υψηλής (High) ανάλυσης (Resolution) πχ 24/96 ή 24/192, bit perfect (δηλαδή να δίνει στην έξοδο ότι ακριβώς πληροφορία παίρνει. Κάτι αντίστοιχο του foobar πχ.
Δεν το γνωρίζω το θέμα με τα αρχεία υψηλής ανάλυσης. Έχω πολλά (σχετικό αυτό) CD που μετατρέπω σταδιακά σε FLAC. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοια αρχεία για τη μουσική που ακούω ούτε που τα βρίσκω (ακούω τα περισσότερα είδη του rock, από κλασσικό μέχρι hard και από jazz rock μέχρι thrash).

Τώρα να ρωτήσω και τι σημαίνει αυτό που έγραψες: με την ευκαιρία ο δικτυακός δίσκος είναι ήδη εδώ και ακόμη μία φορά το Ubuntu αποδείχτηκε plug and play
Εννοώ ότι εγώ ο άσχετος από δίκτυα, μπόρεσα να χρησιμοποιήσω τον δικτυακό δίσκο άμεσα με το ubuntu ενώ δεν τα καταφέρνω με τα "εύκολα" windows.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.560
Members
38.573
Νεότερο μέλος
Red