Musical Fidelity V-DAC

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Εδώ και μερικές ημέρες υπάρχει στην οικία μου ο ψηφιοαναλογικός μετατροπέας V-DAC της Musical Fidelity.

Επειδή πιστεύω πως τέτοιες συσκευές ενδιαφέρουν αρκετό κόσμο, σκέφτηκα να γράψω δυο λόγια κάνοντας μια σύντομη περιγραφή, τόσο τεχνική όσο και των δυνατοτήτων του, αλλά και διατυπώνοντας κάποιες εντυπώσεις από την ακουστική του εκτίμηση.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι μόλις 16,5 x 9 x 4 εκατοστά.

Το δεν εξωτερικό τροφοδοτικό που το συνοδεύει είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το φορτιστή ενός κινητού.

Στη μια του πλευρά, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, υπάρχει η είσοδος της τάσης των 12 Volts DC, οι ψηφιακές είσοδοι του που είναι μια USB, μια οπτική και μια ομοαξονική καθώς και ο επιλογέας αυτών.

Υπάρχου επίσης δύο Led που πληροφορούν αν η συσκευή είναι υπό τάση και αν δέχεται ψηφιακό σήμα στην είσοδο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441

Στην άλλη του πλευρά υπάρχουν μόνο τα δύο επίχρυσα βύσματα RCA που είναι τυπικής ποιότητας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Να πούμε και μερικά πράγματα για το εσωτερικό της συσκευής...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Ξεκινώντας από το ψηφιακό τμήμα του μετατροπέα βλέπουμε πως απαρτίζεται από ολοκληρωμένα της Burr Brown και ποιο συγκεκριμένα...

Ο δέκτης για τη USB θύρα είναι ο 2706.

Ο μετατροπέας DAC είναι ο DSD 1792 (24 bit, 192KHz).

Ενώ υπάρχει και ο upsampler SRC 4392.

Το δε αναλογικό του τμήμα υλοποιείται γύρω από ένα διπλό τελεστικό της JRC και συγκεκριμένα τον 5532.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Εκεί που πραγματικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά είναι το τμήμα της τροφοδοσίας του μετατροπέα.

Η συσκευή, όπως προανέφερα, τροφοδοτείται από ένα εξωτερικό τροφοδοτικό συνεχούς τάσης, που είναι 12 Volts και ικανό να παρέχει 500 mA.

Στη συνέχεια, αμέσως μετά το βύσμα τροφοδοσίας της συσκευής, υπάρχει ένας σταθεροποιητής τάσης της σειράς 7809, που κατεβάζει τη τάση από τα 12 στα 9 volts και την εξομαλύνει επιπλέον.

Μετά από εκεί η τάση χωρίζεται σε δύο τμήματα.

Το ένα τμήμα είναι ένας σταθεροποιητής 7805 που μας παρέχει τα απαραίτητα για τα ψηφιακά κυκλώματα 5 volt.

Το άλλο τμήμα ξεκινάει με δυο ολοκληρωμένα ανύψωσης τάσης, τα οποία μας παρέχουν μια αρνητική και μια θετική τάση.

Ακολουθούν δυο σταθεροποιητές, οι γνωστοί και πολύ καλοί, LM 317 και LM 337, οι οποίοι σταθεροποιούν τη τάση στα +- 12,35 Volts ώστε να τροφοδοτηθεί το στάδιο εξόδου.

Reaction score
0
Απάντηση: Musical Fidelity V-DAC

Σε ευχαριστουε για την τοσο αναλυτικη περιγραφη.
περιμενουμε και την ακουστικη αναλυση του.

Reaction score
8

κατσε βρε, δεν τελειωσε την παρουσιαση του ακομα ο ανθρωπος

Reaction score
0

με τρωει η τσεπη μου!!καταλαβαινεις πιστευω....
ασχημο καλοκαιρι... αρα ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.908
Απάντηση: Re: Musical Fidelity V-DAC

Εκεί που πραγματικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά είναι το τμήμα της τροφοδοσίας του μετατροπέα.
όντως.

τελικά παίζει καλά το μαραφέτι?

σου άρεσε ρε παιδί μου?

πέτυχε η συνταγή?

Reaction score
0

τωρα μιλαμε για τσεπες και χερια με φαγουρα.
παιζει δεν παιζει ....η αυτο η καποιο αλλο θα το παρουμε.θα το σκαλισουμε και μετα θα ακουσουμε για καποιο αλλο που παιζει τελικα καλυτερα.οποτε θα το πουλησουμε και αυτο και θα παρουμε το αλλο.
και παμε παλι απο την αρχη θα το σκαλισουμε...βελτιωσουμε και μετα....ουφ κουραστηκα .την ξερετε την συνεχεια...

Reaction score
0

θα το ακουσω σημερα και θα γραψω και εγω.απο πρωτες κρισεις του πετρου παιζει αρκετα καλα.σημερα θα γινει συγκριση με auzentech με 604 opaps

Reaction score
0

λοιπον χωρις να θελω να κλεψω το θεμα του πετρου.Γιατι ολη την δουλεια της παρουσιασης εκεινος την εχει κανει.Απλα σαν ενα δευτερο αυτι σε ενα ακομα συστημα παραθετω τις αποψεις μου.Σε σχεση με την καρτα (auzentech x-plosion)μου με αλλαγμενα τα opαps με 604.
Πιο σφιχτο και πιο στακατο μπασο.πολυ βασικο για μια πηγη,πιο ξεκουραστος ηχος,ουτε οξυς αλλα ουτε και τοσο στρογγυλεμενος σαν λαμπα.Ξεκουραστο ετσι θα τον χαρακτηριζα.Αυτα που γραφω ηταν και των 2 μας η αποψη.Οτι αξιζει τα λεφτα της και παιζει σαν μια καλη καρτα ηχου.
Δεν την δοκιμασαμε με CD,στο κατα ποσο μπορει να βελτιωσει ενα καλο CD γιατι πολυ απλα δεν εχω.Τα κανω ολα απο HTPC

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.626
Members
38.582