My Home Cinema

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.577
Eγώ πάλι δεν θα άλλαζα τα δίπολα. Σαν surround δίνουν σαφώς καλύτερη περιφερειακή αίσθηση.

Μια και έχεις όμως και τα δύο, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

• Like
Reactions: PPG

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Απάντηση: My Home Cinema

Ναι ετσι..
Απλα εχω πισω τα dipole της Crystal τησ ιδιας σειρας παλι.
Λες να τα αλλαξω???
Πολυ καλη η ιδεα σου..
αν τα αλλαξεις δηλωσε τα large

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
2.237
Αφού μπαίνεις στη διαδικασία της αλλαγής χώρου, αλλά και απόκτησης τελικού, γιατί δεν κρατάς τα Crystal ως σετ για αυτό που είναι φτιαγμένα (μαζί σε 5.1) και τα Roister μόνα τους με ένα καλό δικάναλο ενισχυτή να κάνουν αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένα (μουσική); Και αν έχεις χώρο στο νέο σπίτι τα βάζεις σε χωριστό χώρο, αλλιώς τα παίζεις μαζί, αλλά έχοντας το audio εντελώς αυτόνομο σε σχέση με το home cinema

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Το εχω σκεφτει πολυ σοβαρα αυτο που λες.
Στο καινουργιο σπιτι εχουν τελιωσει και οι σοβαδες και θα ξεκινησουμε
απο μεσα τωρα.
Το μονο σιγουρο για το σπιτι ειναι το play room η μικρο σινεμα το οποιο δεν εχω αποφασισει ακομα σε ποιο χωρο θα το κανω ταρατσα(30τ.μ) η υπογειο (20τ.μ) και πρεπει συντομα να παρω μια αποφαση...
Οποτε σαλονι μαλλον τα crystal και στο Play room τα roister?.
Δεν ξερω ακομα..
Απο δικαναλο τι προτινεις?

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Απάντηση: Re: My Home Cinema

Eγώ πάλι δεν θα άλλαζα τα δίπολα. Σαν surround δίνουν σαφώς καλύτερη περιφερειακή αίσθηση.

Μια και έχεις όμως και τα δύο, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.
Οτι θα τα δοκιμασω ειναι το μονο σιγουρο φιλε μου και βλεπουμε...:126:

Reaction score
2.237
Re: Απάντηση: My Home Cinema

Το εχω σκεφτει πολυ σοβαρα αυτο που λες.
Στο καινουργιο σπιτι εχουν τελιωσει και οι σοβαδες και θα ξεκινησουμε
απο μεσα τωρα.
Το μονο σιγουρο για το σπιτι ειναι το play room η μικρο σινεμα το οποιο δεν εχω αποφασισει ακομα σε ποιο χωρο θα το κανω ταρατσα(30τ.μ) η υπογειο (20τ.μ) και πρεπει συντομα να παρω μια αποφαση...
Οποτε σαλονι μαλλον τα crystal και στο Play room τα roister?.
Δεν ξερω ακομα..
Απο δικαναλο τι προτινεις?
Εγώ θα το σκεφτόμουν αντίστροφα, δηλαδή θα έκανα ένα home cinema στον αποκλειστικό χώρο και το δικάναλο θα το έβαζα στο σαλόνι. Τώρα για ενισχυτή, εξαρτάται και από το μπάτζετ. Έχω διαβάσει πολλά καλά σχόλια για το μικρό Creek, τους ΧΤΖ και Advance Audio, τους Yamaha της σειράς S, αλλά και τους μεσαίους Cambridge.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Απάντηση: Re: Απάντηση: My Home Cinema

Εγώ θα το σκεφτόμουν αντίστροφα, δηλαδή θα έκανα ένα home cinema στον αποκλειστικό χώρο και το δικάναλο θα το έβαζα στο σαλόνι. Τώρα για ενισχυτή, εξαρτάται και από το μπάτζετ. Έχω διαβάσει πολλά καλά σχόλια για το μικρό Creek, τους ΧΤΖ και Advance Audio, τους Yamaha της σειράς S, αλλά και τους μεσαίους Cambridge.
Πολυ καλη η σκεψη σου χωρις πολλα πολλα στο σαλονι
και στο μικρο μου χωρο(περιπου 30τ.μ) για σινεμα ολα τα υπολοιπα..με ισως αλλο ενα sub απο την crystal.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Απο creek αυτον ασ πουμε?
http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121217&proionID=6372

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Απο yamaha κατι τετοιο?
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1988

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: My Home Cinema

Στα λεφτά του λένε ότι σκοτώνει... Ψάξτο, άκουσέ τον αν μπορείς...
Δυστυχώς δεν πιστεύω και δεν ξέρω κάποιο μαγαζί στο Ηράκλειο να τον έχει για ακρόαση..:110:
Η ισχύ του πιστεύεις θα φτάσει να οδηγήσει τα ηχεία?
Από χρήματα καλά είμαστε για καινούργιος.

Reaction score
2.237
Αν ισχύουν τα 94 db ευαισθησίας τότε οποιαδήποτε ισχύς πρέπει να είναι αρκετή. Όπως και να έχει σε ότι αφορά τα βατ καθαυτά με 80/8Ω και 145/4Ω σίγουρα αρκούν. Από κει και πέρα, τι να πω, καλύτερα να σου πει κάποιος που τον έχει ακούσει (αν τον έχει ακούσει μάλιστα κάποιος με τα ηχεία σου ή έστω κάποιο άλλο της ίδιας σειράς ή της ίδιας εταιρίας ακόμη καλύτερα) και όχι εγώ που μιλάω με βάση σχόλια και reviews. Άλλωστε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, ο καθένας ορίζει και διαφορετικά το τι ακούγεται καλά, αν με καταλαβαίνεις...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αν σου επιτρεπουν οι συνθηκες ευθυγραμισε το κεντρικο , και κλεισε λιγο προς τα μεσα τα l r

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

αν σου επιτρεπουν οι συνθηκες ευθυγραμισε το κεντρικο , και κλεισε λιγο προς τα μεσα τα l r
Θέλουν λίγο φτιάξιμο γιατί από προχθές που ήρθαν τα έχω βάλει όλα λίγο στη μέση μέχρι να δω που θα ακούγονται καλύτερα.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Απάντηση: Re: My Home Cinema

Αν ισχύουν τα 94 db ευαισθησίας τότε οποιαδήποτε ισχύς πρέπει να είναι αρκετή. Όπως και να έχει σε ότι αφορά τα βατ καθαυτά με 80/8Ω και 145/4Ω σίγουρα αρκούν. Από κει και πέρα, τι να πω, καλύτερα να σου πει κάποιος που τον έχει ακούσει (αν τον έχει ακούσει μάλιστα κάποιος με τα ηχεία σου ή έστω κάποιο άλλο της ίδιας σειράς ή της ίδιας εταιρίας ακόμη καλύτερα) και όχι εγώ που μιλάω με βάση σχόλια και reviews. Άλλωστε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, ο καθένας ορίζει και διαφορετικά το τι ακούγεται καλά, αν με καταλαβαίνεις...
Ναι δεν θα διαφωνήσω απλά που θα βρω στο Ηράκλειο κάποιον να τα ακούσω από δευτέρα θα αρχίσω να ψάχνω και βλέπουμε…:133:
Βέβαια πωλείτε ένας CAV A10 σε σχετικά καλή τιμή και σκάφτομαι να ζητήσω να το φέρουν σπίτι να ακούσουμε τι κάνει αλλά είναι λίγο βαρύς 35kg…:111:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

PPG καλοάκουστα και ελπίζω να μην σε πήρα στο λαιμό μου!

Πάντως θα συμφωνήσω με τον διαχωρισμό h-c και δικάναλου,αν μπορείς φυσικά.
Χώσε το h-c στο playroom,βάλε τα Crystal,πάρε ένα προβόλι και καθάρισες.Κάτι ξέρει ο Nelson :137:.
Για το δικάναλο κράτα τα Roister και χτύπα έναν XTZ.Θα τους -μπιπ- το -ταμτιριριμ- και είναι και εξαιρετικός απο άποψη πιστότητας.
Αν νομίζεις ότι δεν σου φτάνουν τα watt(που καλά κάνεις αλλά αυτό είναι άάάάλλη κουβέντα) προετοιμάσου για μια βαθιά κατάδυση στον κόσμο της ''ψηφιακής'' ενίσχυσης.Αυτό όμως όταν είσαι έτοιμος.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

παιδια τελικα πηρα μια αποφαση!! θα διαχωρισω το home cinema απο το δικαναλο
και ψαχνομαι με τον ενισχυτη..
Λογω οτι εχω τα εξοδα του σπιτιου που φτιαχνω ειπα να δωσω μεχρι 500euros..
Το θεμα ειναι να παρω τον cav a10 που εχω βρει στα 500ε μεταχειρισμενο η να παρω καποιον με λιγοτερα watt και καινουργιο???
Βεβαια σημερα πηγα και τον ακουσα με τα focal chorus (πηγη πικαπ techiks mkii limited edition)οπου τα πουλαει ο τυπος και τα 2 και μου αρεσε αρκετα.
Δεν ανεβασε σταθμες να δω τι γινεται αλλα μεχρι εκει που το ανεβασε μου αρεσε παρα πολυ.
Και τωρα τι κανουμε?????

Reaction score
0
Καλησπέρα και από μενα, έχω και εγώ τα roister melody 9 και τώρα μετα από κάτι χρονάκια μου κάηκε το tweeterάκι όποτε θα ήθελα να μάθω αν ξέρει κανείς τι μάρκα ειναι οι μονάδες που φωράνε.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Καλησπέρα και από μενα, έχω και εγώ τα roister melody 9 και τώρα μετα από κάτι χρονάκια μου κάηκε το tweeterάκι όποτε θα ήθελα να μάθω αν ξέρει κανείς τι μάρκα ειναι οι μονάδες που φωράνε.
Καλησπέρα και από εμένα
Θα προσπαθήσω να μάθω και θα σου πως.
Τα έχω ακόμα αυτά τα ηχεία αλλά προς το παρόν δεν τα δουλεύω.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis