MYTEK Brooklyn DSD Dac vs PS AUDIO NUwave DSD Dac

Reaction score
680
Καλησπερα σε όλο το forum

Μιας και ειμαι προβληματισμενος για την αγορα ενός εκ των δυο παραπανω DSD Dacs είπα να παρω την βοήθεια του κοινού μιας και αυτο πάντα κάτι παραπάνω από μας ξέρει.
Η βοήθεια σας λοιπον σημαντική για την απόφαση μου και όχι μόνο μιας και αφορά δυο εξαιρετικες συσκευες που κάνουν λιγο παρακάτω απο 2000 ευρω με το PS Audio να είναι περίπου στα 1600 ευρω (τιμη αντιπροσωπειας) και το ΜΥΤΕΚ κοντα στα 1900.
Σημαντική λεπτομέρεια: το ΜΥΤΕΚ υποστηρίζει ηδη μελλοντικά αρχεια MQA (αρχεία υψηλήs ανάλυσης της MERIDIAN) και το PS Audio μου απαντήσανε από την εταιρία ότι θα τα υποστηρίξει με μελλοντικό firmware,ότι και να σημαινει αυτο. Ισοπαλία ? Ίσως.....
Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε άποψη,δοκιμή
Σας ευχαριστώ
Αλέξανδρος

http://www.psaudio.com/nuwave-dsd/

http://mytekdigital.com/storeeu/index.php/brooklyn-215.html

Reaction score
1.552
Κατ αρχάς το mytek είναι αστακός, με προ, είσοδο αναλογική και ενισχυτή ακουστικών. Το ps audio είναι καθαρό dac. Αυτή η ευελιξία του ενος σου είναι παντελώς περιττή; Γενικά είναι και τα δυο πολύ ενδιαφέροντα και φρέσκα. Δε νομιζω να τα έχει ακούσει κανεις. Εκ πρώτης και βάσει brand name θα έλεγα (στον αέρα τελείως) οτι αν εχεις σκληρό συστημα το ps audio φαντάζει πιο ασφαλές ενω ανάποδα σε μαλακό συστημα πιθανόν το mytek να καθόταν καλυτερα.
Απο εκεί και πέρα, για το mytek έχουν αναφερθεί προβλήματα με τα πρωτα τεμάχια που "υποτίθεται" τελικά οτι ηταν θέμα software. Εγω δεν πολυπειστηκα. Θέλει ακρόαση στο σπίτι σου, με την ηρεμία σου με στρωμένο μηχανημα για να βγαλεις συμπέρασμα. Τα λεφτά δεν τα λες λιγα. Αν δε σου δώσουν απλα μη ψωνησεις.
My 2 cents.
Θανάσης

Reaction score
8.905
Εάν το σηκώνει η τσέπη σου και εάν το χρησιμοποιήσεις σαν προ (που επιβάλλεται), να πας στο brooklyn με κλειστά μάτια (και αυτιά)!

Reaction score
8.905
Δεν το έχω ακούσει... αλλά κάποια "πράγματα τα εμπιστεύεσαι"... όπως έκανα και με το teac...και με άλλες αγορές!
Έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι τις όποιες κριτικές - ριβιού κλπ., γιατί τα ποιο πολλά προέρχονται από χώρους - ματζούνια κλπ. (η και κατευθυνόμενες) που τονικά κάνουν τις όποιες συσκευές να ακούγονται διαφορετικά η λάθος!

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
Άκουσα προχτές το Brooklyn σε ενα φίλο που το έφερε απο US, και η διαφορα απο ενα παλιό Esoteric ηταν αμελητέες. Λιγο παραπάνω αέρας και λιγο σώμα χαμηλά, αυτα. Στο pc η διαφορα ηταν πιο μεγαλη με την ξεφτίλα κάρτα που ειχε. Αυτο έλειπε....
Γενικώς η μικρή μεχρι τωρα εμπειρία μου με τα Dac's ειναι οτι ακομα ειναι ανώριμα, και δεν δικαιολογούν τα λεφτα τους, πληρώνουμε πιο πολυ το hype.

Reaction score
1.552
Κοιτά, το να παιζει σαν παλιό esoteric μάλλον κομπλιμεντο είναι :)
Για τις τιμες, μαζί σου!
Ειδικα για τα δυο συγκεκριμενα που σε σχέση με τους προκατόχους τους πήραν πολλά πολλά κατοσταρικα πανω.
Να υποθέσω οτι είσαι του πικάπ;

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
Κοιτά, το να παιζει σαν παλιό esoteric μάλλον κομπλιμεντο είναι :)
Για τις τιμες, μαζί σου!
Ειδικα για τα δυο συγκεκριμενα που σε σχέση με τους προκατόχους τους πήραν πολλά πολλά κατοσταρικα πανω.
Να υποθέσω οτι είσαι του πικάπ;
Είμαι της μουσικής. Δεν μ'ενδιαφερει αν ακουω είτε απο πικαπ, είτε απο cd, είτε απο πισι, είτε απο κασσετα, είτε απο streaming. Δεν το είπα για κομπλιμέντο πάντως, όχι γιατί έπαιζε κακά, το αντίθετο θα έλεγα, απλως θεωρώ οτι ντακ κορυφαίας εταιρείας να εχει τοςο μικρή διαφορα με CD player δεκαπενταετίας, δεν ειναι και οτι καλυτερο, ζητώντας μάλιστα 16 κατοστάρικα. Εγω πάντως δεν θα την έκανα με τιποτα την επένδυση αν ειχα το Esoteric.
Αλλο προσωπικό παράδειγμα, άσχετο με τα συγκεκριμένα μηχανάκια που μιλάμε.
Εχω ενα ifi audio dsd dac, και έκανα συγκριτική δοκιμή με ενα xindak muse deluxe που εχω. Σε πληροφορώ οτι οι διάφορες ειναι επισης αμελητέες, μην σου πω κι ολας οτι το Xindak παίζει ελαφρά καλυτερα.
Δυστυχώς, λογω βλάβης της coaxial του Electrocompaniet EMC 1 UP που εχω, δεν μπορώ να συνδέσω το ifi στο Electro για να κανω το ίδιο, αν και επειδη το Electro ειναι 2 κλάσεις πανω απο το Xindak ηχητικά, μαλλον καλυτερα, γιατί θα απογοητευομουν, κρίνοντας απο το συγκριτικό μεταξύ του Χindak και του ifi.
Εν κατακλείδι, εγω προσωπικά, δεν εχω πειστεί κατα ποςο ενα dac μπορει να φέρει δραστικές αλλαγές στον ήχο σε σχεςη με ενα καλο CD player, ποςο περισσότερο ζητώντας αυτα τα λεφτα που ζητάνε τα καλα Dac's και ξέροντας ποςο κοστίζουν τα τσιπάκια τος.
Τελος πάντων, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...υπαρχουν ατομα απείρως πιο έμπειρα απο εμένα στο χόμπι για να σου πουν πιο εμπεριςτατωμενες γνώμες. Εγω όπως είπα, προτιμώ ασυζητητί να τα χώνω στην μουσικη.

Reaction score
384
Έχω το brooklyn στην κατοχή μου εδώ και 2 εβδομάδες.Θα συμφωνήσω με τον φίλο Βασίλη παραπάνω που σου το πρότεινε αν σε ενδιαφέρουν τα extra features (προ,ακουστικά,phono mm/mc).Στο συγκεκριμένο μηχάνημα μόνο αμελητέα δεν είναι.Το πήρα για ντακ και το χρησιμοποιώ τελικά και σαν phono και σαν προ και με όλα τα ακουστικά μου.Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το 3κ phono που έχω,όπως και το κομμάτι του προ δεν είναι απλά καλό.Τώρα ηχητικά,προσωπικά έχω ενθουσιαστεί με την ανάλυση σε όλο το φάσμα.Και εννόω πραγματική ανάλυση και όχι τσιμπάμε συχνότητες ψηλά για να εντυπωσιάσουμε καταλήγωντας τελικά σε ένα λεπτόηχο και κουραστικό αποτέλεσμα.Άριστος έλεγχος χαμηλά με τις basslines να ακούγονται πεντακάθαρα και με απόλυτη ακρίβεια,δύσκολο να βρώ μηχανάκι να τις περιγράφει τόσο καλά.Γενικά έχω ένα θέμα με τις basslines και είμαι πολύ απαιτητικός στον τομέα αυτό.
Εννοείται βέβαια πως τα παραπάνω(αναλύσεις,πληροφορία κλπ.)αφορούν δικά μου προσωπικά γούστα και καταλαβαίνω πως για κάποιους που αναζητούν ζεστό και χαλαρό ήχο,ίσως δεν είναι κατάλληλο τέτοιου είδους μηχανάκι.
Θεματάκια που υπήρχαν αρχικά με το brooklyn έχουν ήδη λυθεί με αναβαθμίσεις του software,εκτός του mqa που αναμένεται κι αυτό να λυθεί σε επόμενη αναβάθμιση.
Το ps audio δεν το γνωρίζω.Το brooklyn το θεωρώ ως πολυεργαλείο που μπορεί και κάνει πολύ καλά πολλά πράγματα.Αναλόγως λοιπόν τις ανάγκες σου πράττεις.
Ελπίζω να βοήθησα!

Reaction score
384
Dimusique,το υπολοιπο συστημα σου απο τι αποτελείται, αν επιτρέπεται;
Τα συστήματα που έχω τα περιγράφώ εδώ http://www.avsite.gr/forum/threads/Ο-Μπεολαμπάκιας.144640/
Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές από τότε κυρίως σε πηγές αλλά ο κορμός είναι ο ίδιος.
Το brooklyn έχει δοκιμαστεί σε όλα εξαντλώντας κάθε χρήση του.

BLUES

TV
Reaction score
996
Kαλησπερα,εχω το BLACK GRAGON (AUDIOBYTE -ROCKNA) στην κατοχή μου για ένα χρονο περιπου,μοντελο 02/2015 ,λιανικης 1600 ε
Είναι ισοτιμο αν όχι καλυτερο,με τις δυο υλοποιήσεις που εξετάζεις
1. σε τροφοδοσια αναλογικου και ψηφιακου σταδιου
2. σε αναλογικο σταδιο διακριτο σε πραγματικη μπαλανς σχεδιαση σε ταξη α
3.σε επιλογή usb receiver με εξαιρετα κλοκς και τεχνολογια FEMTOMVOX για περιορισμο του τζιτερ(300πς)
4. πληρης εισοδων και εξοδων και FPGA αρχιτεκτονικη

5. με αναλυση -λεπτομερεια -βαθος και ευρος σκηνης,πρατ, τιμπρο,ουδετερο--ᾱκλονητο μπασο,ισορροποια σε ολο το φασμα,απαιτητικο στα συνοδα του
6. ταιριαξε και στα δυο συστηματα μου(λαμπατο(ALLNIC) και τρανζιστορατο(ASR EMITTER I BLUE VERSION)
Αν δεν μπορεις να φτασεις οικονομικα το ROCKNA WAVEDREAM,το μικροτερο, ο δρακος είναι μια εξαιρετη επιλογή για να ακουσεις,πριν την επιλογή σου
Ευχαριστω,ελπιζω να μην σε μπερδεψα

Reaction score
680
ευχαριστω πολυ ολους σας για τις πληροφοριες,πραγματικα με βοηθησατε.
Δεν χρειαζομαι ουτε προενισχυση ουτε phono stage απο το DAC μιας και τα εχω απο αλλες συσκευες.
Αυτο που γραφει ο φιλος Θανασης για μαλακο και σκληρο συστημα ομολογω οτι με μπερδεψε λιγο. Τι ακριβως σημαινει αυτο?
Επανω στο DAC θα συνδεθει το PC καθως επισης και ενα CD Player. Εχω δανεικο ενα DAC ενος φιλου και πρεπει να του το επιστρεψω μιας και το εχω κρατησει αρκετα.
Με ενδιαφερει η αποδοση του στα ψηφιακα αρχεια αφου και με αυτο που εχω τωρα ακουγονται αρκετα καλα αλλα οχι οπως ακριβως το θελω. Υπαρχει καποιο "γρεζι" στις μεσαιες και υψηλες και το συστημα μου δεν τα συγχωρει και τοσο ευκολα. Αυτο στα FLAC και MP3 . Στα WAV,PCM τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα αλλα και παλι ειναι καπως .....τεχνητο!
Προσπαθω με λιγα λογια να καταλαβω σε ποια επιπεδα καθαροτητας μπορει να φτασει ο ψηφιακος ηχος, σε σχεση παντα με το βινυλιο και σε σχεση με τα μηχανηματ που εχω στην κατοχη μου φυσικα. Μπορει να μην ειναι τα καλυτερα στον κοσμο αλλα ειναι καποιας καλης κατηγοριας.
Οσον αφορα τον φιλο που δινει το Black Dragon δεν εχει αποκλειστει αλλα με βλεπω μαλλον να πηγαινω για καινουργιο λογω της MQA μελλοντικης υποστηριξης οπως εγραψα.
Ευχαριστω

Reaction score
1.552
Θα βοηθούσε γενικά το να έδινες πληροφορίες για το σύστημα σου.
Και κυρίως εντυπώσεις από τα ψηφιακά που έχεις ακούσει μέχρι τώρα για να γίνεις πιο κατανοητός.
Αυτό το γρέζι που αναφέρεις είναι η σκληράδα που εννοούσα. Με την ίδια λογική υπάρχουν και ενισχυτές και ηχεία που την έχουν αυτή τη σκληράδα έμφυτη είτε ως συνειδητό ηχητικό χαρακτηριστικό, είτε από προσπάθεια για περισσότερη ανάλυση είτε ως συμβιβασμό στα υλικά, το σχεδιασμό κλπ. Αν στο σύστημα υπάρχουν ήδη τα στοιχεία αυτά και βάλεις πάνω του ένα "στεγνό" μηχάνημα από τον επαγγελματικό χώρο πιθανόν να επιβαρύνεις την κατάσταση. Από την άλλη αν παίζεις ας πούμε με mbl, καμία γλυκόηχη λάμπα ή κανένα σκοτεινό τύπου electrocompaniet ενισχυτή και κανένα ιταλικής σχολής ηχείο, το στεγνό dac με την έξτρα λεπτομέρεια που συνήθως αναδυκνείει μπορεί να κάτσει καλύτερα.
To black dragon ποιος το δίνει μτχ? Αν κατάλαβα καλά πρόσταση για καινούργιο στα λεφτά που ψάχνεις σου κάνει ο blues.

Reaction score
680
Καλησπερα και παλι

Τα μηχανηματα μου ειναι

1. Τελικος : PAS LABS XA-30.5 (CLASS A)
2. Προ :pASS LABS XP-20
3 CD PLAYER :pIONEER DV-868 (SACD .DVD AUDIO)
4. Hχεια :SONUS FABER Cremona M

Aπο αυτα που γραφεις μαλλον θα κατευθυνθω στο PS AUDIO.....απο ενστικτο.
Μετραει λιγο και η εμφανιση να πω την αληθεια (οχι οτι το MYTEK ειναι ασχημο!)
Πραγματι ειχα μια προταση πολυ ενδιαφερουσα για το BLACk DRAGON. Θα δω....ακομη δεν εχω αποφασισει.
Ευχαριστω και παλι
[DOUBLEPOST=1453156518][/DOUBLEPOST]
Καλησπερα και παλι

Τα μηχανηματα μου ειναι

2. Προ PASS LABS XP-20
3 CD PLAYER PIONEER DV-868 (SACD .DVD AUDIO)

Πραγματι ειχα μια προταση πολυ ενδιαφερουσα για το BLACk DRAGON. Θα δω....ακομη δεν εχω αποφασισει.
Ευχαριστω και παλι
[DOUBLEPOST=1453156667][/DOUBLEPOST]
Καλησπερα και παλι

Τα μηχανηματα μου ειναι

2. Προ :pASS LABS XP-20
3 CD PLAYER :pIONEER DV-868 (SACD .DVD AUDIO)

Ευχαριστω και παλι

ps : Δεν ξερω γιατι εβγαλε φατσουλες στο μηνυμα μου....αλλο κι αυτο!

Reaction score
1.552
Δεν έχω ακούσει κανένα μηχάνημα όπως τονισα στην αρχή. Υποθέσεις κάνω βάσει των προηγουμενων μοντέλων και του προφίλ της κάθε εταιριας. Ωραίο συστημα παρεμπιπτόντως. Και νομιζω αξίζει να δώσεις και στο mytek μια ευκαιρία.

Reaction score
296
[DOUBLEPOST=1453156518][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1453156667][/DOUBLEPOST]
Με τέτοιο σύστημα, θα είναι καθαρή τρέλα να αγοράσεις από ένστικτο ή από εμφάνιση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.615
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75