NAD T 758, T 777 V3, M17 V2



Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Εφόσον θα έχουμε δυνατότητα παρέμβασης στην καμπυλη, δεν νομίζω πως θα υπαρχει σημαντική διαφορά.

Και με το απλό REW το ίδιο, ισως και καλύτερα.
Σωστό αλλά έχω την αίσθηση ότι το Dirac στα nulls όπως πχ. στο παράδειγμα εκεί γύρω στους 140 δεν "ασχολείται" καθόλου ενώ απ' ότι φαίνεται το Audyssey προσπαθεί να το διορθώσει με επιπτώσεις στην γύρω περιοχή (αν υποθέσουμε ότι δεν είναι μικροδιαφορά τις μέτρησης αυτό που βλέπουμε).
Παρόμοια λογική παρατηρώ και στους 85 κύκλους. Από την μικρή και πρακτική μου εμπειρία έχω παρατηρήσει πως η εισαγωγή gain σε τέτοιες ακυρώσεις επηρεάζει αρνητικά το group delay.

Τέλος αν θεωρήσουμε ότι και τα 2 δούλεψαν με το ίδιο target curve και λάβουμε υπόψη ότι η κλίμακα του γραφήματος είναι ανά 10db δεν είναι και τόσο μικρές οι διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα.

Βλακείες λέω;
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
στο παράδειγμα
Ποιο παράδειγμα; Δεν κατάλαβα
εισαγωγή gain σε τέτοιες ακυρώσεις επηρεάζει αρνητικά το group delay
Ειπες πως θα το συζητήσουμε
χωρίς να λάβουμε υπόψη τις επιπτώσεις στο χρόνο
Να πω εδώ πως αν μιλάς για το Dirac 2, σχεδιαστικά ρίχνει πολύ βάρος στο πεδίο του χρόνου.
Γενικά εχει πολλές σχεδιαστικές διαφορές απο το προηγούμενο, και δεν το ξέρω καλά. Ακούγεται εξαιρετικά, μια φορά το δοκίμασα μόνο, αλλά δεν εχω και καμία εκτεταμένη τριβή, ούτε εχω κανει συγκριση του παλιού με το καινούργιο.

Ειναι κοινή γνώση πως ενα RoomEq δεν πρέπει να προσπαθεί να διορθώσει πλήρως μια ακύρωση χώρου, μόνο κακό κάνει. Ούτε μια ανάκλαση απο τραπεζάκι. Υπάρχουν πολλά τετοια ζητήματα.
Το πως το αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για κάτι τέτοιο, ειναι αυτο που ξεχωρίζει το καλό προγραμμα απο τις μπάμιες, και απο το απλό manual φίλτρο του REW.
 


Μηνύματα
27.076
Reaction score
25.010
Dimifoot Μην φωνάζεις τον Μπρέτσο και πλακώσει τώρα με τίποτα τάπερ και τρέχουν τα ζουμιά από τις μπάμιες. Μπλιάχ.! :lolsign:
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Αυτό το παράδειγμα που έβαλε ο φίλος @ankokdog

View attachment 159577

Για το χρόνο έχεις δίκιο, ότι αυτό είπα :).
(Δεν τα βλέπω ολα :biggrin:)
Εντάξει, ισως ειναι καλύτερο το Dirac εδώ, αλλά αν δεν μάθουμε τις συνθήκες της μέτρησης δεν μπορουμε να βγάλουμε συμπεράσματα.
Πχ: Αν είναι μετρηση ενός σημείου μόνο (MLP-sweet spot), είναι άχρηστη πληροφορία, για τα σκουπίδια.
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.786
Reaction score
11.021
Έκανα και εγώ μία γρήγορη δοκιμή στο dirac 2 και μου φάνηκε πιο "γεμάτο" από το παλιό, ακόμη και με το défaut target. Θα το ψάξω περισσότερο.
 

Μηνύματα
4.497
Reaction score
7.795
Σωστό αλλά έχω την αίσθηση ότι το Dirac στα nulls όπως πχ. στο παράδειγμα εκεί γύρω στους 140 δεν "ασχολείται" καθόλου ενώ απ' ότι φαίνεται το Audyssey προσπαθεί να το διορθώσει
Άλλο ένα παράδειγμα

Το κάθε ένα έχει τα δικά του θέματα, δεν υπάρχει το τέλειο ίσως το trinnov μόνο.

Οπότε ο κάθε ένας κρίνει τι μηχάνημα θέλει.

Αξιόπιστο (yamaha-marantz-denon) ή κάποιο από αυτά που λένε ότι προσφαίρουν το κάτι διαφορετικό
Nad-arcam-emotiva...

Αυτό που πρέπει να σταματήσει είναι η παραπληροφόρηση πως το audyssey xt32 με το app δεν κάνει δουλειά.
 
Last edited:

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Μηνύματα
676
Reaction score
1.979
Μετά από επικοινωνία, μάλλον βρέθηκε η λύση για Το multichannel και το hdmi θέμα που υπήρχε. Μάλλον λέω γιατί θα δείξει εν καιρό. Ουσιαστικά απενεργοποίεις εντελώς τα μενού του hdmi, όποτε όταν ο ενισχυτής μπαινει σε standby να κλείνει τελείως η κάρτα. Κανείς ένα μικρό standby και παίζει κανονικά.

Τωρα για το Dirac μου είπαν αν έχω βάλει το καινούργιο usb stick, τους ειπα ότι δεν χρησιμοποίησα αυτό την τελευταία φορά,, αλλά ξεχωριστό καλιμπραρισμενο μικρόφωνο μέσω του υπολογιστή, αφού το προγραμμα του Dirac είναι συμβατό. Ουσιαστικά υπενθύμιση τους εκανα γιατί το είχα πει πριν αλλά μάλλον δεν το προσέξανε
 

Μηνύματα
38
Reaction score
38
Καλησπέρα,

Τελικά δεν χρειαζοταν restart o NAD για το ARC αλλα εγω χρειαζόμουν restart για να διαβάσω το manual σωστα.
Μπορείς να κανεις assign το ARC σε συγκεκριμένο source και κανενα κολλημα, κανενα restart.

Αν είσαι σπίτι και έχεις χρόνο για σκότωμα σιγουρα βοηθάει.
Παρολαυτα ειμαι αδικαιολόγητος και απολογούμαι για την παραπληροφόρηση...
 

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Μηνύματα
676
Reaction score
1.979
Μιας και έχουμε εξελίξεις σχετικά με τον NAD 758 v3 από τη μαμά εταιρία, να αναφερω τη συνέχεια του σήριαλ. :vinsent:


Μια γρήγορη ανασκόπηση είναι ότι δεν είχα Dirac, ενώ πολλές φορές κόλλαγε το πολυκαναλο μέσω HDMI. Αυτό ήταν ένα σήριαλ που κράτησε αρκετό καιρό, μένοντας φυσικά πάντα σε επικοινωνία με την μαμά εταιρία. Δεν είχε να κάνει αν είχα διαβάσει σωστα τις οδηγίες του ενισχυτή η ήταν κάποιο λάθος από εμένα. Ίσως περιτο, αλλά το λέω γιατί αναφέρθηκε, μην υπάρχουν παρερμηνείες. :drinks:


Το λοιπόν, όπως ειπα μετά από επικονωνια με το customer service της Nad, και μέσω κορονοϊού, αφού οι περισσότεροι του support δούλευαν από το σπίτι τους:smoke:, το αρχικό θέμα με το multichannel μέσω του hdmi έφτιαξε μεν, αλλά επειδή στο report που εκανα μέσω του BlueOS είδαν κάποια περίεργα θέματα του ενισχυτή, μου πρότειναν να δώσω μια τελευταία ευκαιρία πριν την αλλαγή του μηχανήματος.

Μου έστειλαν οδηγίες, για να κάνω HardReset, και να περάσω μια συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού. Έτσι έγινε, δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα με το hdmi πάλι (προς το παρόν), αλλά πάλι το Dirac κολαγε και δεν έμπαινε σωστα. Τότε βγαίνει το νέο update του Dirac pc app από την Nad, και μαντέψτε! Δούλεψε!! :party:

Προς το παρόν λέμε λοιπόν καλά. Κάναμε και τα μεροκάματα μας σαν beta tester της εταιρίας, αλλά τουλάχιστον φτάσαμε κάπου. Ίσως αργήσανε, αλλά διορθώθηκαν τα θέματα. Δεν χρειάστηκε καν να αλλαχτεί το usb του μικροφώνου όπως μου είχαν προτείνει στην αρχή. Εδώ να πω ότι ευχαριστώ τα παιδιά που μου έστειλαν μυνηματα σχετικά με το θέμα μου και ήταν πρόθυμα να βοηθήσουν, πολύ όμορφο εκ μέρους σας.

Τέλος καλό, λέμε όλα καλά λοιπόν. Να ναι καλά τα παιδιά της Nad. Τώρα έχω review για το Dirac σε σχέση με το Audyssey :sneaky:
 









ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.312
Μηνύματα
2.858.177
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top