Nakamichi Dragon

Μηνύματα
28
Reaction score
39
Συνήθως γράφω μόνο όταν έχω κάτι που, κατά τη γνώμη μου, έχει κάποιο ενδιαφέρον /σημασία (ίσως)
Στις αρχές του μήνα αγόρασα το Dragon και μόλις έφτασε το έδωσα για ένα έλεγχο σε εργαστήριο και τεχνικό εμπιστοσύνης μου που, εκτός των άλλων, είναι και παθιασμένος κάτοχος του συγκεκριμένου.
Διάλεξα το συγκεκριμένο επειδή είναι το μόνο που ρυθμίζει αυτόματα το αζιμούθιο της κεφαλής ανάγνωσης, άρα μπορεί να "διαβάσει" κασέτες που είναι γραμμένες σε άλλα κασετόφωνα με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια.
Λένε πως ότι μετράει καλά, συνήθως, παίζει και καλά. Για το συγκεκριμένο, τουλάχιστον, ισχύει.
Dragon back.1.JPG
 


Μηνύματα
28
Reaction score
39
Καλοριζικο φιλε μου. Ποσο το πηρες κι απο που αν επιτρεπεται?
Το πήρα από φίλο στην Ιταλία. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως σε αυτή την κατάσταση, 220V και με S/N 27.7XX δύσκολα το βρίσκεις κάτω από 4500Ε. Το SN παίζει σημαντικό ρόλο. Οι γνώστες συνήθως ψάχνουν μηχανήματα 25.ΧΧΧ +/- 2.ΧΧΧ που είναι η "ωρίμανσή" του Dragon και πριν αρχίσουν κάποιες σχεδιαστικές επεμβάσεις στα ηλεκτρονικά για μείωση του κόστους. Η παραγωγή, λέγεται, σταμάτησε λίγο πάνω από τις 30ΧΧΧ. Αν θελήσεις να αγοράσεις να πεις στον πωλητή να προσέξει τη συσκευασία, είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί να προκύψει σοβαρό έως καταστροφικό πρόβλημα. Όταν χρειαστείς θα μπορούσα να σου δώσω λεπτομέρειες.
 


Μηνύματα
1.690
Reaction score
1.108
Να δω το απόγευμα το S/N του δικού μου...
Πάντως τα 4500 είναι σκανδαλωδώς πολλά... Υπάρχουν και φτηνότερα και εξίσου καλά.
 

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
325
Reaction score
209
 

ika

Μηνύματα
8.136
Reaction score
7.407
Εκπλήρωση των απωθημένων, έχει κόστος παντού και πάντα.
Μπορεί πχ, κάποιος να γουστάρει σήμερα την Σαμπουτζάκη σε τιμή Μπελούτσι, δεν είναι κακό να το τολμήσει
 

Μηνύματα
28
Reaction score
39
Να και κάποιες δικές μου μετρήσεις. Οι πρώτες 3 είναι με το Audio Precision Portable One Dual Domain. To W&F πλησιάζει το Studer A80 RC στις 15IPS που έχω.
 

AttachmentsΜηνύματα
962
Reaction score
1.761
Ευχαριστώ για το post και τις υπέροχες αναμνήσεις... ελπίζω να δώσετε και άλλες πληροφορίες, δυστυχώς δεν είχα την τύχη να το ακούσω ποτέ.
 

Μηνύματα
153
Reaction score
75
Πολύ καλή αγορά Γιώργο!
Γλυκειά κασετούλα την σνομπαραμε κάποτε αλλα τώρα η αξία της είναι πολύτιμη. Πόσο μάλλον με ένα τέτοιο εργαλείο ακριβείας στην διάθεση σου. Ασχολούμαι και εγώ όχι βέβαια τόσο σοβαρά αλλά έχω δύο Deck και μια μικρή συλλογή άγραφτων σφραγισμένων αλλα και γραμένων και "εταιρίας" και που και που βάζω και ακούω λίγο απο νοσταλγία λίγο απο περιέργεια διαπιστώνοντας με απορία το πόσο καλά μπορεί να παίξει μια κασέτα κάτι που δεν μπορούσα να κάνω στην εποχή της αφου λόγω ηληκίας και ταπεινής προέλευσης δεν υπήρχαν τα κατάλληλά μέσα διαθέσιμα. Ευχομαι μέσα απο την καρδιά μου να το χαρείς!!
 

Μηνύματα
20
Reaction score
12
Η κασέτα έχει πολύ ωραίο ήχο Δυστυχώς στην εποχή της κασέτας δεν είχαμε καλά κασετόφωνα και έτσι ποτέ δεν εκτιμήσαμε την κασέτα όπως πρέπει.
Nakamichi Dragon

ένα από τα λίγα.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
164.262
Μηνύματα
2.639.313
Members
36.738
Νεότερο μέλος
Belouxi
Top