Ncore ή IcePower ?

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Μαλλον ειμαστε ''οτι ναναι'' , να μας διαγραψετε .........

Reaction score
117
Απάντηση: Ncore ή IcePower ?

Δεν κατέχω την τέχνη οπότε δε νομίζω ότι μπορώ να συναρμολογήσω μόνος μου ενισχυτή. Είμαι πολιτικός μηχανικός και δεν έχω καταπιαστεί ποτέ με τέτοια ζητήματα κατασκευής, μόνο δρόμους έχω κατασκευάσει ως τώρα. Βέβαια με διάβασμα όλα γίνονται αλλά σίγουρα χρειάζεται διάβασμα της σωστής ύλης, αρκετός χρόνος και βέβαια δοκιμές που ενέχουν το ενδεχόμενο αποτυχίας. Μιας και δε βιάζομαι όμως λέτε να το προσπαθήσω? (το διάβασμα εννοώ)...
Σίγουρα χρειάζομαι περισσότερες γνώσεις για να σας θέσω περισσότερες ερωτήσεις. Απ' ότι καταλαβαίνω όμως θα είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει ένας τελικός ενισχυτής από έναν ολοκληρωνένο. Επιθυμία μου θα ήταν ένας balanced τελικός ! Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Για ποια ηχεια προοριζεται ο τελικος?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Re: Ncore ή IcePower ?

Απο που τα αγοραζετε τα boyoho ?
Μόνο "χονδρική" τα δίνουν σαν μοντούλες .
σαν τελικά προϊόντα υπάρχουν έτοιμα σε 1-2 εταιρείες PA συστημάτων
Αν πάλι έχεις καποιο κονε με εταιρεία ηλεκτρονικών μπορείς να ζητήσεις μερικα κομμάτια για R&D και καλά.
Δεν συγκρίνονται με τα Ncore που ευτυχώς μου πούλησες :smile:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.084

Δεν κατέχω την τέχνη οπότε δε νομίζω ότι μπορώ να συναρμολογήσω μόνος μου ενισχυτή. Είμαι πολιτικός μηχανικός και δεν έχω καταπιαστεί ποτέ με τέτοια ζητήματα κατασκευής, μόνο δρόμους έχω κατασκευάσει ως τώρα. Βέβαια με διάβασμα όλα γίνονται αλλά σίγουρα χρειάζεται διάβασμα της σωστής ύλης, αρκετός χρόνος και βέβαια δοκιμές που ενέχουν το ενδεχόμενο αποτυχίας. Μιας και δε βιάζομαι όμως λέτε να το προσπαθήσω? (το διάβασμα εννοώ)...
Σίγουρα χρειάζομαι περισσότερες γνώσεις για να σας θέσω περισσότερες ερωτήσεις. Απ' ότι καταλαβαίνω όμως θα είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει ένας τελικός ενισχυτής από έναν ολοκληρωνένο. Επιθυμία μου θα ήταν ένας balanced τελικός ! Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.
Τα Ice ακούγονται σαν ένας επιδέξιος γίγαντας με βελούδινα πρίμα, τα Hypex σαν μη ενισχυτής, πολύ (για να μην πω εντελώς...) αέρινα, πολύ ανθρώπινα, δίνουν την αίσθηση του ξεκούραστου και μιας ά-ν-ε-σ-η-ς που δεν θα δώσει άλλος ενισχυτής. Τελεία.

Τα Ice πωλούνται μόνον σε κατασκευαστές, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, όπου μπορεί να βρει κανείς κανα ζευγάρι από κάποια "άκρη", κομμάτια που ξέμειναν πριν την αλλαγή στοκ, ή ό,τι άλλο. Τα Hypex χρειάζονται ξεχωριστή τροφοδοσία, τα Ice ενσωματώνουν τα πάντα, συνδέονται στο ρεύμα και στα ηχεία, τους δίνεις σήμα και παίζουν. Τα nCore προστατεύονται από βραχυκύκλωμα στην έξοδο μόνον εάν τροφοδοτούνται από ομόσταυλο (switching) τροφοδοτικό, τα Ice είναι πλήρως καλυμμένα από τέτοια λάθη.

Επομένως - και αντικειμενικά δηλαδή, αφού τα Ice δεν πωλούνται στη λιανική - μπορείς να στραφείς στα nCore.

Προχτές ήμουνα σε φιλικό σπίτι, όπου τα ηχεία συγκέντρωναν έντονα παράπονα, (στενά δαπέδου, 4ωμα), ότι δεν παίζουν, ότι είναι άμπασα, ότι έχουν πλαδαρό μπάσο, ότι είναι μάπα ηχεία κλπ. Μπήκαν επάνω ένα ζευγάρι ταπεινά, μικρά Hypex πρώτης γενιάς (UCD180), και ο ιδιοκτήτης έμεινε άφωνος από τα πρώτα δευτερόλεπτα, του στυλ "δεν το πιστεύω ρε π..στη μου!", "α όχι, δεν πουλάω τα ηχεία μου" κλπ. Τα υπάρχοντα ενισχυτικά θα πάνε για πούλημα (προ - τελικός). Έτσι είπε δηλαδή. Έπεσαν και κάτι ατάκες που έσκασα στα γέλια. Είχαμε άλλο ένα εισωπαιδοτυκό week end, γεμάτο ψηφιακίλα και κατακερματισμένη μουσική... :lol:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Απο προσωπική εμπειρία και μόνο με 1500€ φτιάχνεις ενα σετ Ncore και δεν υπάρχει τίποτα σε αυτά τα λεφτά που να πλησιάζει καν σε απόδοση .
Χρειάζεται όμως κατάλληλο προ για να τα οδηγήσει σωστά

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.084
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ncore ή IcePower ?

Το ξαναλέω. Οι ενισχυτές τάξης D δεν είναι ενισχυτές με την κλασική έννοια, παίρνω μια τάση Vinpout και την κάνω 15Vinput. Είναι ραδιόφωνα που δίνουν στα ηχεία διαμορφωμένο ραδιοφωνικό σήμα, αφού πρώτα το αποδιαμορφώσουν. Τα τρανζίστορ στην έξοδό τους δεν λειτουργούν ως ημιαγωγοί, δεν δουλεύουν καν ως τρανζίστορ (transfer resistor) αλλά ως διακόπτες, δηλαδή δουλεύουν είτε εντελώς κλειστά, είτε εντελώς ανοικτά. άλλη σύλληψη, άλλα προβλήματα, προφανώς με ευκολότερη λύση...

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ncore ή IcePower ?

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη! :hi:

καλε τι ειναι αυτα που λες? αν ειναι δυνατον .... μεταξυ μας ...........

Y

Yiannis_B

Guest

:cool:

[h=1]B&O ICEpower 125ASX2 --- Ghent A200XR(Pro) Dual Mono 550w x 2/ch[/h]

http://app.audiogon.com/listings/so...no-550w-x-2-ch-2013-05-01-amplifiers-shanghai

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Πολύ όμορφο απ'έξω,πολύ στριμωγμένο μέσα .
Απ'την στιγμή όμως που έπαιζαν τα Ncore στην υλοποίηση του Βετ μαλλόν δεν θα υπάρχει θέμα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Aυτα και τιποτις αλλο....τα δικα μου δηλαδη!!!!!!!!!!:biggrin:

http://

και δυο ωραια Βεμπετια πισω........

http://

και ετοιμο το μονομπλοκιον.......200 στα 8 ..για αρχη βεβαιως βεβαιως......αργοτερα θα ερθει αλλο ενα σετακιον και θα τα κανω bridge οποτε παμε για 360 στα 8........καλο??????

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas