1. Καλώς ήρθατε στο AVsite! Ελάτε στην παρέα μας κάνοντας εγγραφή!
  Απόκρυψη ανακοίνωσης

Netflix

Συζήτηση στο φόρουμ 'ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ' που ξεκίνησε από το μέλος Dimitrisnt, στις 8 Ιανουαρίου 2018.

 1. melina

  melina Unabomber

  Εγγραφή:
  27 Ιουλίου 2007
  Μηνύματα:
  14.375
  Likes:
  20.173
 2. Νίκος Τεγόπουλος

  Νίκος Τεγόπουλος Επίτιμο μέλος

  Εγγραφή:
  14 Ιανουαρίου 2014
  Μηνύματα:
  1.188
  Likes:
  1.033
  ...το γνωριζω. Αλλα αυτό νομίζω δεν αποτελεί αξεπέραστο πρόβλημα, αρκεί να πληρωθούν οι εμπλεκόμενοι.
   
 3. xfader

  xfader Right-libertarianism
  Administrator

  Εγγραφή:
  4 Ιουλίου 2006
  Μηνύματα:
  20.601
  Likes:
  25.433
  Σίγουρα τα χρήματα λύνουν πολλά προβλήματα. Υπάρχουν όμως κι άλλα θέματα.
  Κάποιες ταινίες ή σειρές τις παίρνουν με αποκλειστικότητα άλλα εγχώρια κανάλια, άρα δεν μπορούν να προβληθούν από το Netflix μέχρι να λήξει η σύμβαση.
  Οι εταιρείες παραγωγής "μοιράζουν" το πρόμο ανά περιοχές με χρονικά κριτήρια κι όταν κλείσει ο κύκλος κάπου αρχίζει αλλού.
  Το Netflix προσπαθεί να περιορίσει την τιμή της συνδρομής και τα αυξημένα έξοδα δεν βοηθάνε καθόλου.
   
 4. bigmac

  Εγγραφή:
  1 Ιουνίου 2008
  Μηνύματα:
  3.513
  Likes:
  2.728
  τι σχεση εχει το ζωντανο προγραμμα?

  Εδω ξεκαθαρα το Netflix δεν υφισταται τους βαρεις φορους που επεβαλε το κωλοΚρατος κυριως για να πληξει την Cosmote η οποια ειχε ανοδικη πορεια και την Nova τις οποιας η πορεια ηταν στασιμη ομως με τους φορους ηρθε σε χειροτερη κατασταση.

  από τον Ιούλιο του 2016 επεβλήθη φόρος 10% στις υπηρεσίες Pay TV ενώ ο ίδιος φόρος επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24%. Επιπλέον από τον Ιανουάριο του 2017 επεβλήθη φόρος 5% στις υπηρεσίες Internet και σταθερής τηλεφωνίας, ο οποίος επιβαρύνει ακόμα περισσότερο μια πλατφόρμα που συμπεριλαμβάνει την συνδρομητική τηλεόραση σε πακέτο συνδυαστικών υπηρεσιών. Στο σύνολο των παραπάνω φόρων προστίθενται και διάφοροι άλλοι «υπέρ τρίτων φόροι και κρατήσεις».

  Ειδικότερα, Nova & Cosmote, ως δορυφορικές τηλεοπτικές συνδρομητικές πλατφόρμες, αποδίδουν στην πολιτεία, εκτός των προαναφερόμενων φόρων και του ΦΠΑ, αντάλλαγμα έως και 3% ετησίως επί των εσόδων τους για την άδεια δορυφορικής εκπομπής συνδρομητικής τηλεόρασης και καταβάλλουν όλους τους προβλεπόμενους φόρους επί των διαφημίσεων που προβάλλουν.

  Επιπλέον καταβάλλουν ποσοστιαίες εισφορές επί του τζίρου τους υπέρ των Κέντρων Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών, υπέρ Κινηματογράφου, υπέρ των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων κ.ά. Παράλληλα, μόλις πριν από λίγους μήνες, επεβλήθη μια νέα επιβάρυνση υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, του ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων, ύψους 2% επί των εσόδων της συνδρομητικής τηλεόρασης, παρά τις ισχυρές αντιρρήσεις που είχαν εκφράσει οι διοικήσεις των εταιρειών του κλάδου.

  Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 40% του ποσού ενός μηνιαίου λογαριασμού να αντιστοιχεί σε φόρους και επιβαρύνσεις. Η ανοδική πορεία για τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα σταμάτησε το 2016 ενώ από το 2017 παρατηρείται και μείωση των εσόδων της.

  η Netflix τι απο ολα τα παραπανω πληρωνει?
   
  #84 bigmac, 25 Δεκεμβρίου 2018
  Last edited: 25 Δεκεμβρίου 2018
 5. Νίκος Τεγόπουλος

  Νίκος Τεγόπουλος Επίτιμο μέλος

  Εγγραφή:
  14 Ιανουαρίου 2014
  Μηνύματα:
  1.188
  Likes:
  1.033
  Σωστά. Αλλά εάν αυξήσει τη μηνιαία συνδρομή, θα πρέπει παράλληλα να δώσει κάτι περισσότερο στον καταναλωτή.

  Αυτό που μου κάνει εντύπωση ειναι η αντίδραση των εγχώριων πλατφορμών, Νova και Cosmote . Εαν συγκρίνει κανείς το περιεχόμενο προβολής των δύο από την μια, και του Netflix από την άλλη, θα διαπιστώσει ότι είναι εντελώς διαφορετικό. Το menu των μεν στηριζεται σε ταινίες 1ης προβολής, και όχι μονο, ντοκυμανταίρ αθλητικά γεγονότα κ.α., και στο δε, αποκλειστικά σειρών, κυρίως δικών του παραγωγών.

  Επομένως δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί οι εγχωριοι πάροχοι θεωρούν ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα συνεχούς ροής δρα ανταγωνιστικά, τη στιγμή που τα εκπεμπόμενα προγράμματα απευθύνονται σε διαφορετικό κοινο; Αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι η, πράγματι, συμφέρουσα τιμή του οικογενειακού πακέτου. Δεν ισχύει το ίδιο για μεμονωμένες συνδέσεις, 9,90€/μήνα για θέαση σειρών μόνο, δεν είναι λίγα χρήματα..
   
 6. Νίκος Τεγόπουλος

  Νίκος Τεγόπουλος Επίτιμο μέλος

  Εγγραφή:
  14 Ιανουαρίου 2014
  Μηνύματα:
  1.188
  Likes:
  1.033
  ..ίσως να έχεις δίκιο εδώ. Μην ξεχνάς όμως, σε σχέση πάντα με το Netflix, ότι αυτό βασίζει τα έσοδά του μόνο στη μηνιαία συνδρομή. Δεν εισπράττει χρήματα από διαφημίσεις, γιατί δεν προβάλλει τέτοιες. Έπειτα είναι και ο τρόπος που φτανει το προιόν στον πελατη, ίντερνετ, αντί συχνοτήτων δορυφορικής εκπομπής, είναι εντελώς διαφορετικός, και, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αυτό επιφέρει διαφορετικούς φόρους.

  Θέλω να πω δηλαδή ότι οι εγχώριοι πάροχοι έχουν, παρά τους φόρους που τους επιβάλλονται, πολύ μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων, κυρίως απο διαφημίσεις, και κόστος συνδρομής. Εάν συνυπολογίσουμε και την παροχή ίντερνετ (Forthnet, OTE), τότε μιλάμε για τελείως ανόμοια οικονομικά μεγέθη.

  Κατά τη γνώμη μου, δεν δικαιούνται να στρέφονται κατά του Netflix, αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι βελτιώσουν περισσότερο ακόμη το προϊόν τους: ποιότητα εικόνας (UHD), σε ξένα πακέτα υπάρχει αυτό, ποιότητα εξοπλισμού λήψης, ποιότητα παρεχόμενου ίντερνετ, δικές τους αξιόλογες παραγωγές κ.α...
   
 7. felixxx

  Εγγραφή:
  24 Ιανουαρίου 2010
  Μηνύματα:
  1.667
  Likes:
  2.082
  Οσα δεν φτάνει η αλεπού! ;)
   
 8. xfader

  xfader Right-libertarianism
  Administrator

  Εγγραφή:
  4 Ιουλίου 2006
  Μηνύματα:
  20.601
  Likes:
  25.433
  Η Νova και η Cosmote TV έχουν δύο βασικές ομάδες πελατών: τη μία την απασχολεί αποκλειστικά το ποδόσφαιρο και την άλλη ένα πιο ευρύ περιεχόμενο από αυτό που προσφέρουν τα ελεύθερα κανάλια. Αυτή τη δεύτερη ομάδα προσπαθούν να μη χάσουν από το Netflix. Σε πιο ανθηρές οικονομικά εποχές, οι περισσότεροι θα γίνονταν συνδρομητές και στα δύο. Σήμερα, με το περιορισμένο εισόδημα, θα προτιμηθεί ένας πάροχος.
   
  MaxHeadroom likes this.
 9. bigmac

  Εγγραφή:
  1 Ιουνίου 2008
  Μηνύματα:
  3.513
  Likes:
  2.728
  για τις διαφημισεις ηδη τρεχουν project οπου βαζει δοκιμαστικα διαφημισεις απλα ειναι θεμα χρονου και αντιδρασης εαν θα μπουν μονιμα ή οχι.
  https://www.telegraph.co.uk/on-dema...-annoys-viewers-testing-ads-episodes-way-opt/

  για το αλλο περι διαφορετικης φορολογησης εαν γινετε μεσω δορυφορου ή μεσω ιντερνετ σου υπενθυμιζω και εκει η Netflix δεν πληρωνει extra φορο οπως πληρωνουν στην Forthnet & Cosmote για προσβαση στο ιντερνετ και αυτο γινετε διοτι ο φορος ειναι επανω στον provider internet και οχι στο μεσο"βαραίνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας".https://www.newsbomb.gr/oikonomia/s...-tilefonia-kai-internet-poso-tha-mas-kostisei

  Για να υπαρξει αναπτυξη του προιοντος θα πρεπει πρωτα να αφαιρεσουν τους εξτρα φορους, δεν μπορεις να ζητας αναπτυξη οταν απο την αλλη εχεις το νταβαντζιλικη με εξτρα φορους!.
   
  xfader likes this.
 10. alexis

  alexis Reticular Activating System

  Εγγραφή:
  3 Δεκεμβρίου 2004
  Μηνύματα:
  1.099
  Likes:
  1.240
 11. ZOMBOY

  Εγγραφή:
  11 Μαϊου 2008
  Μηνύματα:
  654
  Likes:
  1.154
  Ρουφάνε το αίμα μας με τρελές χρεώσεις και άθλιες υπηρεσίες πάνω από 20 χρόνια.
  Έφτασε σιγά σιγά ο καιρός να πληρώσουν και αυτοί το κόστος τις ελεύθερης αγοράς.
  Ότι παθανε και οι έμποροι ηχητικών και μουσικών οργάνων από τον thomann και από το ebay κλπ.
  Όμως προσάρμοσαν τις τιμές τους με αυτον και ψιλοτσουλανε.
  Σιγά τις υπηρεσίες που πουλάνε
  Ίντερνετ να σέρνεται και να κοστίζει 25 ευρώ το μήνα,30 λεπτά στο τηλέφωνο για να μιλήσεις με άνθρωπο,αξιοπιστία καμιά κλπ
  Το νοβα αν βρέχει δεν έχει σήμα χαχα 2019 ήμαστε.
  Και δεν παρέχει το on demand μόνο του με ίντερνετ.
  Πρέπει να πάρεις πιάτο και ολόκληρη συνδρομή.
  Όχι δεν θα πάρω.
  Καλά να πάθουν.
   
 12. alexis

  alexis Reticular Activating System

  Εγγραφή:
  3 Δεκεμβρίου 2004
  Μηνύματα:
  1.099
  Likes:
  1.240
  Υπάρχουν πλέον μηχανήματα που φέρνουν το LNB στην "ευθεία" με τον δορυφόρο και όχι κατά προσέγγιση. Επίσης η ποιότητα του LNB σε συνδυασμό με το μέγεθος του πιάτου καθορίζουν την καλή λήψη. Όσο είχα NOVA ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Καλό LNB βέβαια και πιάτο 2 μέτρα. Όχι 50cm που δίνουν. Είναι αστείο. Αλλά κανείς δεν θα πληρώσει ενα Opticum 2m πχ στο πακέτο σύνδεσης. Οπότε κάπου έπρεπε να τα ισορροπήσουν για να έχουν συνδρομητές.
   
  rose.athens and xfader like this.
 13. abcd

  abcd Διοικητής
  Super Moderator

  Εγγραφή:
  6 Ιουνίου 2008
  Μηνύματα:
  55.021
  Likes:
  30.580
 14. gbeg

  Εγγραφή:
  7 Σεπτεμβρίου 2005
  Μηνύματα:
  3.015
  Likes:
  1.249
  Συγνώμη αλλά αν ζητάς συνδρομή 50 ευρώ τον μήνα φουλ πακέτο + 20 Ευρώ για το πιάτο των 80cm τότε οφείλεις να παρέχεις εξπλισμό που να ανταποκρίνεται ή/και εγκαταστάτες που να ξέρουν να τον τοποθετήσουν σωστά.....αν ισχύει αυτό που λέει ο φίλος ποιό πάνω για απώλεια σήματος όταν βρέχει.

  Και εγώ ότν είχα ασχοληθεί έιχα gibertini πιάτο με 3 επώνυμα lnb.....αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να έχει ο καθένας τoν δικό μου κάλο για να βλέπει σωστά. Πληρώνει αδρά για να βλέπει σωστά.
   
 15. melina

  melina Unabomber

  Εγγραφή:
  27 Ιουλίου 2007
  Μηνύματα:
  14.375
  Likes:
  20.173
  ποιος τα ζητάει αυτά;
   
 16. ZOMBOY

  Εγγραφή:
  11 Μαϊου 2008
  Μηνύματα:
  654
  Likes:
  1.154
  gbeg and melina like this.
 17. melina

  melina Unabomber

  Εγγραφή:
  27 Ιουλίου 2007
  Μηνύματα:
  14.375
  Likes:
  20.173
 18. bigmac

  Εγγραφή:
  1 Ιουνίου 2008
  Μηνύματα:
  3.513
  Likes:
  2.728
 19. fotis78

  Εγγραφή:
  5 Μαϊου 2014
  Μηνύματα:
  244
  Likes:
  662
  Δεν ξέρω αν τα αξίζει η όχι τα λεφτά του (προσωπικά έχω το ακριβό πακέτο) αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι το περιεχόμενο της υπηρεσίας στη χώρα μας είναι φτωχό, παρόλα αυτά περνάει η ώρα ευχαριστα όταν δεν έχεις άλλη επιλογή.
  Το λέω γιατί σειρές δεν έχω χρόνο και υπομονή να παρακολουθήσω.
   

Μοιραστείτε τη σελίδα