Nord η Crown;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.901
Δεν ειναι για μενα αλλα εχει ηχεια σαν τα δικα μου
Πες του να πάρει νορντ, και μετά πάρε συ Κράουν για να μην έχετε τους ίδιους ενισχυτές και σας μπερδεύουμε.
:p:D

Όταν με το καλό σοβαρευτείτε και οι δύο και πάρετε ενεργά ηχεία, πάρε συ άνταμ οριζόντια αφού πάρει αυτός Άνταμ κάθετα, να ξεχωρίζετε πάλι.
:D:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.901
Ρώτα εναν χαϊεντά. Ο,τι σου πει, κάνε το αντίθετο.
Αυτό είναι σωστό.
Σα την πυξίδα που δείχνει το βορρά, η επιλογή του χαιεντά δείχνει μονίμως τον λάθος δρόμο, πάνε από την άλλη και δε θα χάσεις.
Για συντομία, ρώτα τον χαϊεντά: να πάρω ενεργά;
:p:o:lol::lol::lol:

A

AKARL

Guest
Όταν με το καλό σοβαρευτείτε και οι δύο και πάρετε ενεργά ηχεία, πάρε συ άνταμ οριζόντια αφού πάρει αυτός Άνταμ κάθετα, να ξεχωρίζετε πάλι.
Δε με λες καρντάσι, πεινούν πολύ τα παντέρμα τα πσαράκια σου αφτές τσι μέρες; :gotcha: :D
[DOUBLEPOST=1520573333][/DOUBLEPOST]
Κραουνάκη δεν έχω. Να τρέχω τώρα στα γεράματα, να ξαναγοράζω
παθητικά ξύλινα ηχεία για να τον αξιοποιήσω, δεν το βλέπω... :D
Μρε Στέρκονα ποτέ δεν είν' αργά! ;)

Για πήγαινε δίπλα στση Μελίνας και ξάνοιξε να δεις ήντα γίνεται ... γυρίζει ο τροχός! :D

Άντε να δούμε τώρα πως θα τόνε παλέπσουμε τον Αφτχιά ... :rofl:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Φυσικά, αν δεν σκοπεύετε να αποκτήσετε Μέγαρο,
μια χαρά παίζουνε τα Nord για το 99% των μουσικόφιλων.
Τι μια χαρά, φανταστικά! :cool:
Κραουνάκη δεν έχω. Να τρέχω τώρα στα γεράματα, να ξαναγοράζω
παθητικά ξύλινα ηχεία για να τον αξιοποιήσω, δεν το βλέπω... :D
Πάρε τότε...Magnepan :wink: (καταπληκτική συνέργεια)
:beach:

Και οι μεν, και οι δεν, γι' αυτά που κάνουν,
ΤΖΑΜΠΑ είναι... 8-):D
Πόσο καλά μπορεί να παίζουν;:errwhat::D
Ξέρετε τώρα, το φτηνό το κρέας, το τρώνε... κλπ, κλπ...:focus:

Πάρτε Ongaku! Η καλύτερα 14 απ' τ' αδερφάκια του! :angel:
Για Ωρο 3Δ! :tongue:

Και μετά, αφού θα έχετε πιάσει το 99,5%
της ηχητικής νιρβάνας,
χτίστε κι ένα ιδιωτικό

για να στεγάσετε την καψούρα σας,
χωρίς να σας απασχολούν (πολύ)
τα προβλήματα του χώρου! :drinks:
Παράτα τα ΄΄ψόφια΄΄ στερ-πονεμένε,ξέρεις πόσα...sub (προαιρετικώς...ταβανούχα) θα χρειαζόταν ένας τέτοιος χώρος για να φτιάξεις χαμηλές οκτάβες;
Απάντηση :
Κανένα.
Η απόκριση του χώρου είναι ήδη διαρρυθμισμένη με παράγοντες Αρχιτεκτονικής Ακουστικής,ούτως ώστε να διακρίνεται από ομαλοποιημένη κι αισθητή διάδοση των χαμηλών συχνοτήτων στις επιμέρους θέσεις ακρόασης.

Χρειάζεται άραγε τρανότερη απόδειξη ότι τα πολλά sub σε τυπικούς οικιακούς χώρους απαιτούνται πρωτίστως για την ομαλή διαχείριση της ενέργειας στις χαμηλές παρά για την πλούσια παροχή της τελευταίας;
Αυτό είναι σωστό.
Σα την πυξίδα που δείχνει το βορρά, η επιλογή του χαιεντά δείχνει μονίμως τον λάθος δρόμο, πάνε από την άλλη και δε θα χάσεις.
Για συντομία, ρώτα τον χαϊεντά: να πάρω ενεργά;
:p:o:lol::lol::lol:
Για λόγους συνηγορίας του...διαβόλου,θα σου δοθεί μια....χαϊενδική απάντηση εκτός έδρας,στο δικό σου γήπεδο δηλαδή :

Άμα θελήσει ο χρήστης ενεργών που έχουν ενσωματωμένα τα ενισχυτικά στάδια ακόμα υψηλότερες στάθμες (απ'όσο θα επέτρεπε πιθανό κροσάρισμα με sub),τότε θα έπρεπε να πάει σε άλλο μοντέλο ηχείου,αντί απλώς να προμηθευόταν ισχυρότερους ενισχυτές.
Ανάλογη κατάσταση άμα επιθυμούσε αναβαθμισμένα DAC σε σχέση με τα ενσωματωμένα.

Από την άλλη πλευρά,ο εξορισμός όλων των επιμέρους ηλεκτρονικών ενοτήτων από την καμπίνα θα αναιρούσε ένα βασικό προσόν των τυπικών ενεργών υλοποιήσεων,ήτοι τις αμελητέες διαδρομές για τους αγωγούς που μεταφέρουν το σήμα υψηλού πλάτους στα αντίστοιχα μεγάφωνα.

Καμία λύση δεν έχει μονάχα πλεονεκτήματα...

Last edited:

A

AKARL

Guest
Η εναν Crown Xls 2002 για L&R και ενα 1502 γεφυρωμενο για το κεντρικο?

https://www.crownaudio.com/en/products/xls-2002

Δεν ειναι για μενα αλλα εχει ηχεια σαν τα δικα μου
Οχι δεν ειναι προ ,προς το παρων μπορει να αργησει η αλλαγη.
Ειναι Av Yamaha 2040
Akarl με ακους?? φερε τον crown για δοκιμή ΑΜΕΣΑ!
Γιάντα μρε καημένε Πίπιτζη γούζεσαι και αγχώνεσαι και στεναχωράσαι; Να τονέ σάσομε θέλει τον φίλο σου. ;)

Λοιπόν, κανονικά με αφτά που σου έγραπσαν ο Μπουτιά και ο Αφτχιάς (και με αφτά που μου ήγραπσαν στο δικό μου νήμα) θα έπρεπε να το 'χεις κλειδώσει το ρημάδι το νήμα και να είχες ήδη πει του "φίλου σου" να παραγγείλει το ΧΛΣ μοντέλο του Κραουνάκη που του κάνει και του φτάνει. :D

Αλλά, ως καλός φίλος που είσαι, θέλεις να είσαι σίγουρος για την πρότασή σου προς τον φίλο σου, σωστά; :rofl: :cry:

Θέλοντας να συμμετάσχω, κι εγώ, ενεργά στις σουρεαλιστικές αερολογίες περί καλών και πχοιοτικών και σωστών βατ θα το ρίξω το κοντό μου (γιατί μακρύ δε διαθέτω). Πάμε, λοιπόν:

Ο επιθετικοί προσδιοριζμοί που προσιδιάζουν στα βατ των Κραουνάκηδων τση σειράς ΧΛΣ έχουν, κατ΄εμέ, ως εξής: Τίμια Βατ, Αντρίκια Βατ, Ξηγημένα Βατ, Παλληκαρίσια Βατ, Παντελονάτα Βατ, Βαρβάτα Βατ, Βατ με @@ κ.ο.κ. Αυτό ισχύει γιατί οι Κραουνάκηδες σου δίνουν σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ χωρίς να σου πχιάνουν το κωλιό σου ... Το πχιάνεις το νόημα ή ακόμα;

Θέλεις σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ και προτεραιότητά σου είναι να τα ζμπρώχνεις τα γκαφρά στσι μουσικές και λιγότερο στα μηχανάκια; Πάρε Καραουνάκη!

Θέλεις σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ και δεν έχεις πολλά γκαφρά ή γκαφρά για πέταμα; Πάρε Καραουνάκη!

Θέλεις σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ και έχεις μεγάλη ψ@λή; Πάρε Καραουνάκη!

Θέλεις σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ και *χ/σου τι θα πουν οι χαλιεντάδες που ίσως κάνεις παρέα; Πάρε Καραουνάκη!

Θέλεις σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ για ν' μοιράζεσαι τη μουσική σου με 5-6 οικοδομικά τετράγωνα τριγύρω σου; Πάρε Καραουνάκη!

Θέλεις σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ απλά για ν' ακούς μουσική όμορφα, κι ωραία και σωστά; Πάρε Καραουνάκη!
Για όσους, δε, αδυνατούν ακόμα να πχιάσουν το νόημα: Πάρτε Καραουνάκη!:lolsign:

Κλείνοντας, σου λέω ότι για να κάνει ο "φίλος σου" τη δουλειά του παστρικά και ωραία και σωστά και οικονομικά: Να Πάρει Καραουνάκη!

No Audition Required!!!! Που λέει και μνιά πσυχή.

Αν, ο "φίλος σου" ενδγιαφέρεται σοβαρά για τον Κραουνάκη αλλά θέλει, sony και καλά, να το ακούσει το εργαλείο στο σετάπ και τον χώρο του πες του ότι θα του τη σάσω τη δουλειά από βδομάδα (καθώς και από που μπορεί να το αγοράσει το εργαλείο αν του "αρέσει" αφού το "ακούσει").

Εβίβα μας! :drinks:

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Γιάντα μρε καημένε Πίπιτζη γούζεσαι και αγχώνεσαι και στεναχωράσαι; Να τονέ σάσομε θέλει τον φίλο σου. ;)

Λοιπόν, κανονικά με αφτά που σου έγραπσαν ο Μπουτιά και ο Αφτχιάς (και με αφτά που μου ήγραπσαν στο δικό μου νήμα) θα έπρεπε να το 'χεις κλειδώσει το ρημάδι το νήμα και να είχες ήδη πει του "φίλου σου" να παραγγείλει το ΧΛΣ μοντέλο του Κραουνάκη που του κάνει και του φτάνει. :D

Αλλά, ως καλός φίλος που είσαι, θέλεις να είσαι σίγουρος για την πρότασή σου προς τον φίλο σου, σωστά; :rofl: :cry:

Θέλοντας να συμμετάσχω, κι εγώ, ενεργά στις σουρεαλιστικές αερολογίες περί καλών και πχοιοτικών και σωστών βατ θα το ρίξω το κοντό μου (γιατί μακρύ δε διαθέτω). Πάμε, λοιπόν:

Ο επιθετικοί προσδιοριζμοί που προσιδιάζουν στα βατ των Κραουνάκηδων τση σειράς ΧΛΣ έχουν, κατ΄εμέ, ως εξής: Τίμια Βατ, Αντρίκια Βατ, Ξηγημένα Βατ, Παλληκαρίσια Βατ, Παντελονάτα Βατ, Βαρβάτα Βατ, Βατ με @@ κ.ο.κ. Αυτό ισχύει γιατί οι Κραουνάκηδες σου δίνουν σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ χωρίς να σου πχιάνουν το κωλιό σου ... Το πχιάνεις το νόημα ή ακόμα;

Θέλεις σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ και προτεραιότητά σου είναι να τα ζμπρώχνεις τα γκαφρά στσι μουσικές και λιγότερο στα μηχανάκια; Πάρε Καραουνάκη!

Θέλεις σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ και δεν έχεις πολλά γκαφρά ή γκαφρά για πέταμα; Πάρε Καραουνάκη!

Θέλεις σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ και έχεις μεγάλη ψ@λή; Πάρε Καραουνάκη!

Θέλεις σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ και *χ/σου τι θα πουν οι χαλιεντάδες που ίσως κάνεις παρέα; Πάρε Καραουνάκη!

Θέλεις σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ για ν' μοιράζεσαι τη μουσική σου με 5-6 οικοδομικά τετράγωνα τριγύρω σου; Πάρε Καραουνάκη!

Θέλεις σωστή ισχύ, πολύ ισχύ, κτηνώδη ισχύ, απόλυτη ισχύ απλά για ν' ακούς μουσική όμορφα, κι ωραία και σωστά; Πάρε Καραουνάκη!

Κλείνοντας, σου λέω ότι για να κάνει ο "φίλος σου" τη δουλειά του παστρικά και ωραία και σωστά και οικονομικά: Να Πάρει Καραουνάκη!

Αν, ο "φίλος σου" ενδγιαφέρεται σοβαρά για τον Κραουνάκη αλλά θέλει, sony και καλά, να το ακούσει το εργαλείο στο σετάπ και τον χώρο του πες του ότι θα του τη σάσω τη δουλειά από βδομάδα (καθώς και από που μπορεί να το αγοράσει το εργαλείο αν του "αρέσει" αφού το "ακούσει").

Οκ στειλε πμ για τα περαιτερω!!:party:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.901
Άμα θελήσει ο χρήστης ενεργών που έχουν ενσωματωμένα τα ενισχυτικά στάδια ακόμα υψηλότερες στάθμες (απ'όσο θα επέτρεπε πιθανό κροσάρισμα με sub),τότε θα έπρεπε να πάει σε άλλο μοντέλο ηχείου,αντί απλώς να προμηθευόταν ισχυρότερους ενισχυτές.
Σωστά.
Το όμοιο ισχύει και για παθητικά. ;)

Κάθε ηχειακι φτάνει συγκεκριμένη στάθμη. Αν αλλάξουν οι απαιτήσεις σου, αλλάζεις ηχεία.8-)

Τώρα για "αναβάθμιση Ντακ" και λοιπών τέτοιων στοιχείων, εμπλέκονται ψυχολογικά θέματα, που δεν είναι της αρμοδιότητάς μου να θίξω.:p

Προσωπικά, είμαι απλός άνθρωπος, βλέπω βυζγιά, πατάω λάικ. Τα βασικά μου αρκούν (ορθή τοποθέτηση, στάθμη, δυναμικό εύρος, οδήγηση, παραμόρφωση, απόκριση, χώρος). Οι λεπτές αραχνούφαντες γλυκές μεταξένιες αρμονικές των ανώτερων πριμων που χαϊδεύουν τα ευαίσθητα καλλιεργημένα αυτιά γαλαζοαίματων βινυλιόφιλων, δεν είναι δικές μου "απαιτήσεις".:p

Reaction score
782

Σωστά.

Κάθε ηχειακι φτάνει συγκεκριμένη στάθμη. Αν αλλάξουν οι απαιτήσεις σου, αλλάζεις ηχεία.8-)

Τώρα για "αναβάθμιση Ντακ" και λοιπών τέτοιων στοιχείων, εμπλέκονται ψυχολογικά θέματα, που δεν είναι της αρμοδιότητάς μου να θίξω.:p

Προσωπικά, είμαι απλός άνθρωπος, βλέπω βυζγιά, πατάω λάικ. Τα βασικά μου αρκούν (ορθή τοποθέτηση, στάθμη, δυναμικό εύρος, οδήγηση, παραμόρφωση, απόκριση, χώρος). Οι λεπτές αραχνούφαντες γλυκές μεταξένιες αρμονικές των ανώτερων πριμων που χαϊδεύουν τα ευαίσθητα καλλιεργημένα αυτιά γαλαζοαίματων βινυλιόφιλων, δεν είναι δικές μου "απαιτήσεις".:p
Συμφωνω με τα λεγομενα σας.
Με μια προταση,φραση....
Ειστε η χαρα του καθε biσεξουαλ :gotcha::roflmao::lolsign:

Reaction score
19
Προτιμότερα τα Crown υπό την ανωτέρω συνθήκη...Παρατηρείται κιόλας από τις προδιαγραφές η τυπική τιμή του 1 V στις προενισχυτικές εξόδους,γεγονός που συνεπάγεται ενεργοποίηση της υψηλής ευαισθησίας (0,775 V) στην είσοδο από το μενού των Crown -εάν κι εφόσον αποκτηθούν...
Καλημέρα στο φόρουμ.
Η γενική τοποθέτηση για τους crown είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς θα ήθελα κάποτε να αποκτήσω και εγώ κάτι τέτοιο όπως ο XLS 2002/1500, και δείχνει αυτή η υλοποίηση πολύ καλύτερη και φθηνότερη από άλλες που έχω δεί σε παραπλήσια νήματα.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω αν μπορώ να συνδέσω μέσω των RCA του AV ενισχυτή μου (pre out) τον εν λόγω τελικό ενισχυτή και ποιά θα είναι η τελική επιτυχία στην μέγιστη αξιοποίηση του XLS.
Η crown λέι input sensitivity 1,4Vrms, .775Vrms, ενώ AV που έχω λέει pre out : 2.6V/1.1k-ohm.
Είναι δύο διαφορετικές μετρήσεις που δεν έχουν νόημα για μένα καθώς αδαής.
Ταιριάζουν τέτοια νούμερα? αν αργότερα αλλάξω AV πρέπει να προσέξω κάτι?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
... 2.6V/1.1k-ohm.
...
Προς αποφυγήν παρανοήσεων, η προδιαγεγραμμένη τιμή των 1100 Ohm ποια αντίσταση αντιπροσωπεύει;
Προενισχυτικής εξόδου,ή ενδεικτική αντίσταση εισόδου για το συνδεόμενο τελικό στάδιο;
Σωστά.
Έλα τώρα,το γνωρίζεις καλά ότι δεν θα ίσχυε για όλα τα παθητικά,εκείνα δηλαδή που η κατασκευή τους όχι μόνο θα παρείχε υψηλές ικανότητες απολαβής και διαχείρισης ενέργειας,αλλά θα την επέβαλε κιόλας...Αλλιώτικα - και θεωρώντας ότι η διαμόρφωση στην ενιαία οντότητα ηχοσυστήματος-χώρου θα ήταν η δέουσα κατά τα γνωστά δεδομένα - θα όφειλες να εξηγήσεις ο ίδιος σε βολεμένους κατόχους λ.χ. μεγάλων παθητικών ATC ή JBL γιατί θα χρειάζονταν διαφορετικά,πιο...΄΄ποιοτικά΄΄ (παθητικά πάντα) ηχεία.
Εδώ ακόμα και στον DF που διατηρεί τα...801 Ν B&W στον...άλλο ιδιαίτερο χώρο του,είχες προτείνει να τα εμπλουτίσει με μονάδες sub αντί να τα άλλαζε οπωσδήποτε για να προμηθευόταν ΄΄ποιοτικότερα΄΄ μοντέλα...:laugh:
Για το δεύτερο σκέλος,οφείλουμε να αναγνωρίζουμε υπαρκτές συνθήκες σε δεδομένο χώρο,έστω και αν δεν τις ενστερνιζόμαστε οι ίδιοι.
Αρκετοί ακραιφνείς ακροαματικόφιλοι θα θεωρούσαν το λογισμικό που περιέχεται σε σχετικές υλοποιήσεις ξεπερασμένο από τη στιγμή ακριβώς που θα είχε αποκτηθεί κι εγκατασταθεί το καινούριο ολοκληρωμένο σύστημα στο χώρο τους.Όσο υπερφίαλη και να είναι μια τέτοια αντίληψη,η...ασκούμενη συνηγορία είναι αδύνατον να την αγνοήσει.
Κατά τα άλλα,απλή είναι και η δική μου ψυχοσύνθεση.
Μοιράζω ενίοτε χαϊενδικές ιθαγένειες για να έχω ανάλογες...απολαβές.:lolsign:
Συμφωνω με τα λεγομενα σας.
Με μια προταση,φραση....Ειστε η χαρα του καθε biσεξουαλ :gotcha::roflmao::lolsign:
Είναι η ΄΄χαρά΄΄ της...παθητικής επιθετικότητας.;)

Last edited:

Reaction score
996
Προσωπικά, είμαι απλός άνθρωπος, βλέπω βυζγιά, πατάω λάικ. :p
Άλλη μια καταγραφή εξόδου καφέ από μύτη.
[DOUBLEPOST=1520598038][/DOUBLEPOST]

Respect. Έχετε σίγουρα δουλέψει σε δημιουργικό διαφημιστικής. Αφού πείστηκα και πήρα έναν.

A

AKARL

Guest
Respect. Έχετε σίγουρα δουλέψει σε δημιουργικό διαφημιστικής. Αφού πείστηκα και πήρα έναν.
Όφου όφου κουμπάρε, λάθος Κραουνάκη παρήγγειλες. Προλαβαίνεις να ακυρώσεις;

Αφτός έχει τα ... βαργιά τα βατ αφού ...

Reaction score
19
Προς αποφυγήν παρανοήσεων, η προδιαγεγραμμένη τιμή των 1100 Ohm ποια αντίσταση αντιπροσωπεύει;
Προενισχυτικής εξόδου,ή ενδεικτική αντίσταση εισόδου για το συνδεόμενο τελικό στάδιο;
Δεν γνωρίζω άλλες πληροφορίες : (απο το manual του AV)
Απο εκέι δεν θα συνδεθεί ο τελικός?(pre out AV)
upload_2018-3-9_14-37-35.png

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Δεν γνωρίζω άλλες πληροφορίες : (απο το manual του AV)
Απο εκέι δεν θα συνδεθεί ο τελικός?(pre out AV)
View attachment 91587
Κατανοητόν.Πρόκειται περί αντίστασης προενισχυτικής εξόδου.Αυτό σημαίνει ότι ενδείκνυται ο συνδεόμενος με αυτήν τελικός να έχει στη δική του είσοδο αντίσταση με τιμή της τάξης των 50 KOhm για να υφίσταται απροβλημάτιστη οδήγηση χωρίς πιθανότητες πτώσης απόκρισης σε ζώνες του φάσματος ή απώλειας δυναμικών αντιθέσεων.

Οι Crown σειράς XLS δεν πληρούν την εν λόγω προδιαγραφή στην είσοδό τους.

Και το κλου της υπόθεσης...Για τον ίδιο λόγο οφείλει να εξεταστεί και η σύνδεση με τον Yamaha 2040 του PPG, αφού δηλώνεται από το manual τιμή 1,2 KOhm,ενώ η αντίσταση στην είσοδο RCA του Crown XLS προδιαγράφεται με τιμή 10KOhm.
Οπότε οφείλει να διερευνηθεί κατά πόσον θα ήταν ικανοποιητικό το αποτέλεσμα με δοκιμή στην πράξη και να προσεχθεί επίσης το μήκος στα καλώδια διασύνδεσης.

Last edited:

Reaction score
19
Κατανοητόν.Πρόκειται περί αντίστασης προενισχυτικής εξόδου.Αυτό σημαίνει ότι ενδείκνυται ο συνδεόμενος με αυτήν τελικός να έχει στη δική του είσοδο αντίσταση με τιμή της τάξης των 50 KOhm για να υφίσταται απροβλημάτιστη οδήγηση χωρίς πιθανότητες πτώσης απόκρισης σε ζώνες του φάσματος ή απώλειας δυναμικών αντιθέσεων.

Οι Crown σειράς XLS δεν πληρούν την εν λόγω προδιαγραφή στην είσοδό τους.

Και το κλου της υπόθεσης...Για τον ίδιο λόγο οφείλει να εξεταστεί και η σύνδεση με τον Yamaha 2040 του PPG, αφού η αντίσταση στην είσοδο RCA του Crown XLS προδιαγράφεται με τιμή 10KOhm.
Οπότε οφείλει να διερευνηθεί κατά πόσον θα ήταν ικανοποιητικό το αποτέλεσμα με δοκιμή στην πράξη και να προσεχθεί επίσης το μήκος στο καλώδιο διασύνδεσης.
Από το manual του Yamaha 2040 :
upload_2018-3-9_15-7-54.png

Υπάρχει τρόπος να προσπεραστούν/επιλυθούν τέτοιου είδους προβλήματα για εμάς τους μή τεχνικούς?
Αντίστοιχα και για τον Nord που αναφέρει ο PPG στο site αυτό που αναφέρεται είναι οτι :
"47K Ohms Input Impedance, low output"

Attachments

• Like
Reactions: PPG

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Από το manual του Yamaha 2040 :
View attachment 91591
Υπάρχει τρόπος να προσπεραστούν/επιλυθούν τέτοιου είδους προβλήματα για εμάς τους μή τεχνικούς?
Αντίστοιχα και για τον Nord που αναφέρει ο PPG στο site αυτό που αναφέρεται είναι οτι :
"47K Ohms Input Impedance, low output"
Οι συσκευές τύπου DI Box ανάγουν μη ισορροπημένο σήμα λαμβανόμενο από έξοδο υψηλής αντίστασης σε ισορροπημένο χορηγούμενο από έξοδο χαμηλής αντίστασης.

Για να έχεις όμως παράλληλη αύξηση στο κέρδος τάσης,απαιτούνται μοντέλα περιλαμβάνοντα ενεργά - και όχι αμιγώς παθητικά - κυκλώματα.

Και από κάποιο σημείο και πέρα βεβαίως,τείνει ν'αναρωτιέται ο μέσος χρήστης κατά πόσον αξίζουν τη ΄΄φασαρία΄΄ ανάλογα αντισταθμιστικά εγχειρήματα στη διαδρομή του σήματος...
...
Καταλήγω στο συμπέρασμα οτι οι επιλογές των συγκεκριμένων προϊόντων είναι αν μη τι άλλο επικίνδυνες για το αποτέλεσμα που θα προσφέρουν για κάποιο μη γνώστη του αντικειμένου αλλά απλό χρήστη.
Επιμένοντας στην άρση των παρανοήσεων,ποιες ακριβώς είναι οι ΄΄συγκεκριμένες΄΄ συσκευές με την επικινδυνότητα επιλογής;

Last edited:

Reaction score
19
Οι συσκευές τύπου DI Box ανάγουν μη ισορροπημένο σήμα λαμβανόμενο από έξοδο υψηλής αντίστασης σε ισορροπημένο χορηγούμενο από έξοδο χαμηλής αντίστασης.

Για να έχεις όμως παράλληλη αύξηση στο κέρδος τάσης,απαιτούνται μοντέλα περιλαμβάνοντα ενεργά - και όχι αμιγώς παθητικά - κυκλώματα.

Και από κάποιο σημείο και πέρα βεβαίως,τείνει ν'αναρωτιέται ο μέσος χρήστης κατά πόσον αξίζουν τη ΄΄φασαρία΄΄ ανάλογα αντισταθμιστικά εγχειρήματα στη διαδρομή του σήματος...
Αυτό που δυστυχώς καταλαβαίνω εγώ είναι οτι πρέπει να έχεις πραγματικές τεχνικές γνώσεις επι των θεμάτων συσκευών ήχου, τεχνικές λεπτομέρεις που δεν είναι διαθέσιμες στον απλό χρήστη ούτε πλήρως κατανοητές.
Επίσης μεγάλο χρόνο ψαξίματος για πράγματα που 99% ο απλός χρήστης των συσκευών που θέλει να ακούσει την μουσική του δεν καταλαβαίνει και πιθανώς να κάνει λάθος αγορές/επινδύσεις ,γιατί ακόμη και 50€ την σήμερον μπορεί να θεωρηθεί επένδυση για κάποιον.
Καταλήγω στο συμπέρασμα οτι οι επιλογές των συγκεκριμένων προϊόντων είναι αν μη τι άλλο επικίνδυνες για το αποτέλεσμα που θα προσφέρουν για κάποιο μη γνώστη του αντικειμένου αλλά απλό χρήστη.

• Like

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.901
θα όφειλες να εξηγήσεις ο ίδιος σε βολεμένους κατόχους λ.χ. μεγάλων παθητικών ATC ή JBL γιατί θα χρειάζονταν διαφορετικά,πιο...΄΄ποιοτικά΄΄ (παθητικά πάντα) ηχεία.
Αδυνατώ να εξηγήσω τα ..ανεξήγητα. :p

Αρκούμαι στα ευκόλως εννοούμενα (ενεργό πολυενισχυόμενο, όχι παθητικό), και πάλι ..αδυνατώντας να πείσω.:D

Πάντως περνάμε υπέροχα! :lol:

Αυτό που δυστυχώς καταλαβαίνω εγώ είναι οτι πρέπει να έχεις πραγματικές τεχνικές γνώσεις επι των θεμάτων συσκευών ήχου, τεχνικές λεπτομέρεις που δεν είναι διαθέσιμες στον απλό χρήστη ούτε πλήρως κατανοητές.
Σωστά.
Γι'αυτό η λύση είναι μία.
Ε
Νε
Ργά

:party::party::party:

Last edited:

Timaras

Reaction score
2.153
Υπάρχει κάπου κάποιος μπούσουλας ταιριάσματος αντιστάσεων εισοδοεξόδων?

• Like

Reaction score
19
Αδυνατώ να εξηγήσω τα ..ανεξήγητα. :p

Αρκούμαι στα ευκόλως εννοούμενα (ενεργό πολυενισχυόμενο, όχι παθητικό), και πάλι ..αδυνατώντας να πείσω.:D

Πάντως περνάμε υπέροχα! :lol:
[DOUBLEPOST=1520603698][/DOUBLEPOST]
Σωστά.
Γι'αυτό η λύση είναι μία.
Ε
Νε
Ργά

:party::party::party:
Δηλαδή ?
Απαλάσομαι απο τα υπάρχοντα ηχεία/AV
Αγοράζω νέο προενισχυτή, Αγοράζω νέα ενεργά.
Η έστω οτι αγαράζω αυτό που προτείνεις μόνο. Ενεργά ηχεία.
Ταιριάζουν στον προενισχυτή μου? (έστω του απλού AV που έχω).
Τι κόστος?
Και αυτό είναι τόσο απλό που δεν θα ασχοληθώ με τεχνικά στοιχεία?
Τι όγκου/απόδοσης/βατ πρέπει να είναι για τον χώρο μου και πάει λέγοντας. Κάτι δεν καταλαβαίνω.
Απο την στιγμή που μία συσκευή έxει έξοδο RCA και η άλλη είσοδο RCA ή ακόμη Balanced είσοδο σε balanced εξοδο για ΠΡΕΠΕΙ κάποιος να ξέρει όλα αυτά? Δεν είναι πρότυπο διασύνδεσης?
Δυστυχώς το setup υπάρχει.
Αυτό που πιστευω οτι προσπαθεί ο κάθε χρήστης να κάνει είναι να πετύχει την βέλτιστη απόδοση και το καλύτερο ταίριασμα των ηχείων του με τον ενισχυτή του ή την καλύτερη λύση για αυτό. Υπάρχουν και πολλά άλλα φυσικά που παίζουν ρόλο. Δεν είναι εποχές για πολλά πολλά. Το κόστος ενός Crown είναι για άλλους μικρό και άλλους τεράστιο και άλλους αδιάφορο. Βρήκα ενδιαφέρον το οτι μια τέτοια μονάδα μπορεί ναι οδηγήσει τα δικά μου ηχεία ή και τα focal του PPG με επάρκεια.
Αλλά να αλλάξω όλο το setup ? Γιατί εκεί οδηγείται η διαδικασία (μ΄αυτά πο καταλαβαίνω).

• Like

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef