Oλοκληρωμένος που δεν σκουριάζει . . . άλλο

Reaction score
891
Σιγά μην ήρθα να σας μάθω το avmentor. Ενα παράδειγμα είναι το avmentor από έναν άνθρωπο που σέβομαι και έχει προσφέρει στον χώρο. Αλλά είπαμε, μόνο πνεύμα πουλάμε εδώ μέσα.

Απλά διερωτώμαι πόσο "καραγκιοζάκος" είναι ο Σταματάκος που μετράει έναν ενισχυτή 10 20 βατ. Που ασχολείται βρε αδερφέ έστω. Και αναφάρει οτι οδηγεί ηχεία που θέλουν πολλαπλάσσια βατ.
Μα πολύ καλά κάνει, αναλύει τα προϊόντα της αγοράς, όχι μόνο αυτά που του αρέσουν. Και σου λέει και στο τέλος την ανικανότητα του ενισχυτή να αντεπεξέλθει, αλλά το λέει κάπως ευγενικά. Και σου λέει 92dB και κλιπάρει και προφανώς η παραμόρφωση στα ύψη σε αυτές τις συνθήκες. Μόνο για μικρό δωμάτιο με χαμηλές στάθμες, πώς αλλιώς να σου το πει ;)

Για πήγαινε και στον NAD C 375BEE και δες αντιστοίχως τί λέει.

Γίνεται δουλειά με 20Watt ρε παιδιά; Και αν έχεις τόσο χαμηλές απαιτήσεις, ποιός ο λόγος να δώσεις χιλιάρικα; Για να κοιτάς σκουριασμένη λαμαρίνα και λάμπα; Πάω πάσο.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.123
Με εσένα μιλάω, όχι με τον Κοτσίδη. Αλλά, από ότι φαίνεται μιλάω μόνος μου.
Προφανώς, μιας κι όταν σου απαντώ, πάλι τη δική σου άποψη θες να ακούσεις..

Reaction score
30.455
Δηλαδή θες να πεις ότι εγώ το πυροδότησα, πραγματικά τα θες και τα λες???
Το ότι αναρυθριαστα κάποιοι Θάβουν ένα μηχάνημα αναπαραγωγής ήχου χωρίς να το έχουν ποτέ ακούσει δε σου θυμίζει την αλεπού ...με τα κρεμασταρια?
Μάλλον σε είχα υπερεκτιμήσει.. λάθος μου!!:(
Ρε μανούλα μου, αυτοί θάβουν το μηχάνημα, όχι εσένα. Το έχεις σχεδιάσει εσύ ή είναι μπατζανακης σου ο μηχανικός της εταιρείας?

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.247
Τουλάχιστον ο crown οδηγεί αξιοπρεπώς ένα ηχείο.
Αυτό το λαμπάτο τι να οδηγήσει; μοτοσακό;

Reaction score
459
"Με δεδομένη την χαμηλή του ισχύ, είχαμε αποφασίσει να αναθέσουμε στον Signature 30.2 να οδηγήσει ένα πιο ευαίσθητο ηχείο, αντικαθιστώντας τα ATC SCM-50 με το δεύτερο ηχείο αναφοράς (Audio Spectrum Eros με παθητικό sub). Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε τελικώς απαραίτητο, καθώς ο ενισχυτής οδήγησε τα 50άρια, οριακά μεν, αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα σε στάθμες που ξεπέρασαν τα 92dB στην θέση ακρόασης με σποραδικά φαινόμενα ψαλιδισμού. "

Σοβαρά τώρα;
Αλήθεια τώρα;

Ρε φίλε...

Υπ'οψιν ότι έχω τρελό έρωτα με τα τριπαθ. Δεν ξέρω αν ξέρεις τι έχω φτιάξει με τριπαθ, πως και ...πότε.

Τες πα.

Σταματάκος και σφάλμα, πραγματικά δύσκολο...
Δυστυχώς δε ξέρω τι έχεις φτιάξει. Θα το ψάξω στο φόρουμ όμως αν και δε θα σκαμπάσω πολλά.

Τριπαθ ξετριπαθ εγώ απλά το ανέφερα το παράδειγμα από θέμα ισχύος και μόνον. Μου χε μείνει από τότε που το είχε δοκιμάσει και είχα εντυπωσιαστεί. Γι αυτό και η αναφορά.

Σε σχέση όμως με πολλά λεγόμενα εδώ μέσα, 10, 20 βατ ισχύος θα πρέπε να το θεωρούμε ανέκδοτο και να είναι ικανός να οδηγήσει ραδιοφωνάκι και τίποτε παραπάνω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.764
Σιγά μην ήρθα να σας μάθω το avmentor. Ενα παράδειγμα είναι το avmentor από έναν άνθρωπο που σέβομαι και έχει προσφέρει στον χώρο. Αλλά είπαμε, μόνο πνεύμα πουλάμε εδώ μέσα.

Απλά διερωτώμαι πόσο "καραγκιοζάκος" είναι ο Σταματάκος που μετράει έναν ενισχυτή 10 20 βατ. Που ασχολείται βρε αδερφέ έστω. Και αναφάρει οτι οδηγεί ηχεία που θέλουν πολλαπλάσσια βατ.
"...Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε τελικώς απαραίτητο, καθώς ο ενισχυτής οδήγησε τα 50άρια, οριακά μεν, αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα σε στάθμες που ξεπέρασαν τα 92dB στην θέση ακρόασης με σποραδικά φαινόμενα ψαλιδισμού. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τον συνδυάσετε με ένα ευαίσθητο ηχείο σε μικρό χώρο για να τον ευχαριστηθείτε. ..."

Στάθμες κορυφής λίγο ανώτερες των 92 dB με σποραδικά φαινόμενα ψαλιδισμού - όποτε προφανώς οδηγούσε εκεί το ενεργειακόν περιεχόμενο του προγράμματος.Τα δεδομένα συμβαδίζουν με τις εντυπώσεις.Δεν επινοούνται όπως μας καπνίσει ανάλογα με το setup.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.007
Δυστυχώς δε ξέρω τι έχεις φτιάξει. Θα το ψάξω στο φόρουμ όμως αν και δε θα σκαμπάσω πολλά.

Τριπαθ ξετριπαθ εγώ απλά το ανέφερα το παράδειγμα από θέμα ισχύος και μόνον. Μου χε μείνει από τότε που το είχε δοκιμάσει και είχα εντυπωσιαστεί. Γι αυτό και η αναφορά.

Σε σχέση όμως με πολλά λεγόμενα εδώ μέσα, 10, 20 βατ ισχύος θα πρέπε να το θεωρούμε ανέκδοτο και να είναι ικανός να οδηγήσει ραδιοφωνάκι και τίποτε παραπάνω.
Μπα.
Τα ηχεία που έβαλε ο σποκ, πραγματικά υψηλής ευαισθησίας, είναι ικανοποιητικός συνδυασμός, όπως και η χρήση ενός ημιενεργου ηχείου με ενσωματωμένα ενισχυτικά για τα γουφερ, όπως το golden ear, τα κορνάτα αβανγκάρντ, κλπ, ή βέβαια με τη χρήση κρος και ενεργού σαμπ, ή παθητικού με Κράουν αφού όλοι συμφωνούν.

Υπάρχουν λύσεις να παίξει αξιοπρεπώς από πλευράς στάθμης.

Μη ξεχνάτε ότι υπάρχουν μεγάλου όγκου κόρνες με πραγματικά πολύ υψηλή ευαισθησία. Ήταν χρήσιμες προπολεμικά, τώρα είναι καλτ, ξερωγω κάτι.

Το εύλογο ερώτημα είναι αν χρειάζεται να περιορίζεται κανείς σε τέτοιες ιδιαίτερες λύσεις, εγκλωβισμένος σε τόσο χαμηλή ισχύ, ιδίως υπό το πρίσμα της τιμής κτήσης και των λοιπών χαρακτηριστικών του εν λόγω ενισχυτή λυχνίας.

Δηλαδή, ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, τη σήμερον ημέρα, μάλλον θα έχει άλλες επιλογές.

Απλώς όπως λέει ο μπουτχιας, η κοινή λογική δεν είναι τόσο κοινή στο χώρο του Χάι Εντ. Από εποχής ογκακου. Γνωστά και στις πέτρες.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.907
... νταξ, ελα μαιμου να σου δειξω τα αμπεχονα σου..φτου τη δισλεξια μου μεσα... σημερα δεν το εχω με λεξεις, αλλα με εχουν καλυψει σε αρκετα σημεια οι συμφορα-μητες.. (και καθοτι μετα τον ερχομο του πολιτικλι κορεκτνες -καλητερα ειμουν στη ζουγκλα με τον τραζαν..φτου ταρζαν..) λολ:smoke:
Επι του θεματως, τιποτα .. τα παιδια καλα ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.764
... νταξ, ελα μαιμου να σου δειξω τα αμπεχονα σου..φτου τη δισλεξια μου μεσα... σημερα δεν το εχω με λεξεις, αλλα με εχουν καλυψει σε αρκετα σημεια οι συμφορα-μητες.. (και καθοτι μετα τον ερχομο του πολιτικλι κορεκτνες -καλητερα ειμουν στη ζουγκλα με τον τραζαν..φτου ταρζαν..) λολ:smoke:
Επι του θεματως, τιποτα .. τα παιδια καλα ?
Θα πάμε στη ζούγκλα με το...Brasan (γνωστόν αντιφλεγμονώδες ένζυμο για να μη μας τα...πρήζουν) :D

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
106.791

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.247
- αντ΄ αυτού , το νήμα μετονομάζεται σε : '' ο Λέανδρος , το σύστημά του & και οι επιπτώσεις του στο forum ''

. . . της ''σκουριάς'' έγινε τελικά . . .

1570011788771.png

Reaction score
57
εγώ είπα να μη μετσφέρεται κραδασμός στο καλώδιο από το πάτωμα αγαπητέ, κι όχι στο ηχείο!!
Δηλαδή αν πιάσω και κουνήσω λίγο το καλώδιο όση ώρα παίζει ένα τραγούδι θα χαλάσει η...ακουστική συμπεριφορά του συστήματος; Δεν κρατιέμαι να μη γελάσω...σόρρυ

Reaction score
459
Τα 10,20 βατ έχουν περιορισμούς, αυτονόητο.

Αλλά ο καθένας κάνει οτι θέλει με τα χρήματα του και τα σκορπά οπου και όπως θέλει. Σε μικρό δωμάτιο με χαμηλές στάθμες και με συγκεκριμένη μουσική. Περί ορέξεως....

Συμφωνώ οτι τη σήμερον ημέρα είναι έγκλημα να δίνονται τέτοια ποσά εφόσον δεν πληρούν τις προδιαγραφές κάποια μηχανήματα και πληρώνεις τα δέκα κιλά ασήμι ή τα δέκα κιλά χρυσό. Αλλά και πάλι δεν αναιρεί το γεγονός οτι σε μικρο χώρο σε μικρές στάθμες και με συγκεκριμένο πρόγραμμα θα παίξει καλά. Τώρα αν θα παίξει το ίδιο καλά ένας ενισχυτής με τα μισά χρήματα, μπορεί ναι. Αλλά μπορει και οχι. Θέλει δοκιμή.

Εγώ συμφωνώ πλέον στα ενεργά καθότι παίρνεις παραπάνω πράγματα στα ίδια λεφτά αλλά μερικά δε βλέπονται. Και δυστυχώς το design παίζει ρόλο για μένα, δυστυχώς ξαναλέω...

Επίσης ακούω καφρομεταλλιές και είμαι σίγουρος οτι τα 3,5κ που χω δώσει αν τα χα δώσει σε ενεργά λογικά θα άκουγα καλύτερα. Αλλά για να ακούσω καφρομεταλλιές σε σαλόνι όπου θέλω να τρώω να πίνω και να περνάω καλά πήγα με γνώμονα την αισθητική και όσο μπορώ να ακούω καλύτερα άρα δεν ήταν επιλογή τα ενεργά. Επίσης δεν ακούω από pc, ακούω φουλ cd και λιγότερο βινύλια.

Με μία αλλαγή ενισχυτή όμως που έκανα επετευχθη μεγάλη αλλαγή και είμαι ευχαριστημένος. Ειλικρινά δε ξέρω αν μετράει καλά, δεν ασχολούμαι και ΣΙΓΟΥΡΑ δε μετράει καλά αλλά εγώ οταν δυναμώνω περνάω καλά χωρίς παραμορφώσεις στο δικό μου αυτί.

Ενιγουει, καλή καρδιά...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.907
Tουλμαν, νταξ δοκιμασε πανκ και καφροπανκ, οσο χειροτερο ηχοσυστημα και χωρος τοσο το καλητερο.. χιιχχιχι...
Αν ειναι να γυρισουμε στο 1990, καλητερα να γυρισουμε στο 1980..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.621
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds