O νεος μου Pioneer VSX-LX55 !

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: O νεος μου Pioneer VSX-LX55 !

απο ηχο πως παει .....(σινε)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
απο ηχο cine, ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Δυναμικος , ρωμαλεος, αν κ δεν τον ζορισα πολυ, με πολυ καλο αποτελεσμα με το mcacc που κανει το καλιμπραρισμα, πολυ καλο διαχωρισμο καναλιων, κρυσταλλινα πριμα, διαφανος ηχος γενικα, μαλλον αχρωματιστος θα λεγα, ουδετερος.
Απο την απολυτη σιγη, ειδικα σε DTS HD-MA πεταγεται αμεσα σε απολυτο πανικο!!

Σε δικαναλο δε μπορω να πω πως μ εντυπωσιασε.
Βεβαια εκει συνηθισα κ με αλλο συστημα...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μην ζητας απο ενα ατος να ειναι και οικονομικο και να 200ριζει.....

Reaction score
5.614

Ένα μεγαλύτερο κεντρικό χρειάζεται ο Κοτσίδης, τουλάχιστον από το λίγο που το άκουσα το σύστημα.
Τα surround ικανοποιούν για τις χαμηλές εντάσεις πολυκατοικίας, όπως και το sub, αν και με ένα ακόμη θα γέμιζε καλύτερα το μεγάλο σαλόνι, ακόμη και σε χαμηλές εντάσεις.

Ο 55 πάντως ακόμη και σε χαμηλές εντάσεις αναδεικνύει τις λεπτομέρειες και τα δυναμικά της ταινίας. Άκουσα ήχο Pioneer αμέσως και μου θύμισε τον δικό μου ήχο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: O νεος μου Pioneer VSX-LX55 !

και μια παλια φωτο , που απο τοτε εγιναν αρκετες αλλαγες , για να χετε μια (μικρη) αποψη του χωρου

αν μπορεις κανε σκατζα τραμπα το κεντρικο να μπει πανω στο επιπλο, και κεντρο θα ειναι , και ανασες θα παρει

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Αργυρη πολυ θα το θελα, αλλα δε βολευει. ειναι η τηλεοραση , πρεπει να το βαζω - βγαζω .
ασε που αμα το ανεβασω δεν θα κατεβαινει χαμηλα η οθονη οπως πρεπει..

Reaction score
2.237
Μήπως σε μια βασούλα μπροστά από το έπιπλο; Δε νομίζω ότι θα ασχήμαινε το χώρο...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
το σκεφτηκα κι αυτο αλλα αν κατσει ακριβως στη μεση θα κρυβεται ο ενισχυτης.
αν το βαλω χαμηλα θα ερχονται απο το δαπεδο οι φωνες.
και η αληθεια ειναι πως θα ηθελα ενα πιο μεγαλο και πιο καλο κεντρικο.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Re: Απάντηση: O νεος μου Pioneer VSX-LX55 !

Τα surround ικανοποιούν για τις χαμηλές εντάσεις πολυκατοικίας
δηλαδη σε υψηλες εντασεις , οχι πολυκατοικιας οπως λες, δεν ικανοποιουν?
τ ακουσες και δε σου αρεσε?

Reaction score
5.614
Απάντηση: Re: Απάντηση: O νεος μου Pioneer VSX-LX55 !

Δεν χρειάζεται να τα ακούσω σε υψηλές εντάσεις. Στην ένταση που μου τα έβαλες και συνηθίζεις να ακούς, δίνουν μια αίσθηση surround. Βέβαια, σε απογειώσεις αεροπλάνου, σε βρυχηθμούς και γερούς γδούπους, φυσικό είναι να υστερούν σε σχέση με τα main. Επίσης το γεγονός ότι είναι δίπολα, και η τοποθέτησή τους στις πίσω γωνίες, φαντάζομαι δεν θα βοηθούν στον εστιασμό. Όταν απογειώνεται ένα αεροπλάνο από πίσω προς τα μπρος, σκύβεις το κεφάλι σου ασυναίσθητα; Ή απλώς ακούς έναν θόρυβο από κάπου πίσω;

Το καίριο ζήτημα όμως είναι το κεντρικό, που πέρα από τη στραβή τοποθέτηση, δίνει ήχο που κάνει για συμπλήρωμα τηλεόρασης, όχι προβολέα και σίγουρα είναι πορδή μπροστά στα Verity. Αλλά και πέρα από συνεργασία με τα Verity, το κεντρικό είναι αυτό που σηκώνει στους ώμους του το μεγαλύτερο μέρος του ήχου της ταινίας. Ακόμη και σε χαμηλές εντάσεις, ένα μεγάλο κεντρικό θα σε έβαζε περισσότερο μέσα στην ταινία, από το μικρό klipsch-άκι. Με δύο τετραιντσάκια είναι το μοντέλο;

Το πρόβλημα ότι θα έκρυβε τον ενισχυτή ένα μεγάλο κεντρικό μπροστά από το ρακ, θα λυνόταν αν έπαιρνες τον 85, του οποίου το τηλεχειριστήριο είναι RF και δεν χρειάζεται να βλέπει καθόλου τον ενισχυτή.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Βγάλε το κεντρικό και ξανακάνε την ισοστάθμιση χωρίς αυτό επάνω(στον ενισχυτή μην το δηλώσεις).
Πες μας τι άκουσες.

Reaction score
2.237
το σκεφτηκα κι αυτο αλλα αν κατσει ακριβως στη μεση θα κρυβεται ο ενισχυτης.
αν το βαλω χαμηλα θα ερχονται απο το δαπεδο οι φωνες.
και η αληθεια ειναι πως θα ηθελα ενα πιο μεγαλο και πιο καλο κεντρικο.
Ίσως αν έβαζες τον ενισχυτή στο κάτω ράφι, να "έβλεπε" το χειριστήριο (αν αυτό είναι το πρόβλημα. Αν και είχα την αίσθηση ότι αυτοί οι ενισχυτές ελέγχονται και με εφαρμογή από smartphone).

Αν έμπαινε και το κεντρικό στο ύψος του ραφιού που είναι τώρα, και με μια μικρή κλίση προς τα πάνω νομίζω δε θα είχε τέτοιο πρόβλημα.

Άλλωστε αυτές είναι λύσεις που μπορούν να ισχύουν και για όταν αλλάξεις κεντρικό. Χώρια που ένα μεγαλύτερο κεντρικό θα πνίγεται περισσότερο και θα κάνει περισσότερη αίσθηση η εκκεντρότητά του αν μπει εκεί που έχεις τώρα το παρόν.

Reaction score
29.663

John είμαι και εγω της άποψης οτι το κεντρικό πρέπει να ανέβει επάνω και να πάει κέντρο.
Εν ανάγκη βάλε τον 55 στο πλάι του κεντρικού.
Θα αλάξει πολύ ο ηχος σου με ενα σωστό και σωστά τοποθετημένο κεντρικό.
Κάνε έστω ενα πείραμα και θα δείς.

Reaction score
29.663

Οπα τώρα το ξαναείδα, ναι είναι λίγο δύσκολο να ανέβει επάνω το κεντρικό αλλά πρέπει john .
Θα πάρει ανάσα που σου λέει και ο αργύρης. Βρες τρόπο να πάει κάτω κάποιο μηχάνημα , και βάλε και μεγαλύτερο κεντρικό αν μπορείς , θα ακούσεις άλλα πράγματα.

Reaction score
0

Λοιπον θα συμφωνησω κι εγω πως το tuner του ειναι χαλια, πολυ χαλια....

Ακομα και οι 2 παλιοτεροι κ πολυ οικονομικοι Sony που ειχα ηταν καλυτεροι.

ΑΛΛΑ το internet radio ειναι ολα τα λεφτα!

Την εχω καταβρει!
εχει απειρους στεθμους, ανα ειδος , ανα χωρα, κλπ κλπ και πανω απ ολα εχει απιστευτη ποιοτητα ληψης κ ηχου!!!

Φοβερο!

Επισης συγχρονισα επιτελους το iPad και την εφαρμογη iControl AV 2 και εχει πολυ φαση!!
Ενα πολυ-λειτουργικο κοντρολ του ενισχυτη και οχι μονο, αμεσο κ με πολλα κολπακια!
Φαση εχει!
Καλημέρα Γιάννη.
Είμαι πολύ νέος στον χώρο και αγόρασα κι εγώ τον 55.
Συγχωρέστε με όλοι εκ των προτέρων για τυχόν αυτονόητες απαντήσεις που τυχόν δώσετε.
1) Προσπαθώ να συνδέσω κι εγώ το iPad 2 με το iControl AV 2 και μου γράφει not found.
2) Επίσης το Internet radio έχει μόνο ξένους ; Ελληνικούς δεν έχει ή να τους βάζεις χειροκίνητα;
3) Την τηλεόραση την δουλεύω με αποκωδικοποιητή ξέχωρα τον οποίο τον έχω βάλει στην HDMI 1. Είναι σωστό αυτό που έκανα; Γίνεται να ανάψω TV + αποκωδικοποιητή χωρίς να ανάψω τον 55 και να ακούω από τα ηχεία της TV μόνο;
4) Ο σκληρός δίσκος με τις ταινίες και με τα mp3 βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο μαζί με το router. Την σύνδεση στον 55 την έχω με powerline.Βλέπω όμως ότι και το Internet radio αλλά και τα mp3 έρχονται με χαμηλό buffer με αποτέλεσμα να κόβονται. Κάνω κάτι λάθος; (πριν τον 55 που είχα WD TV live media player έπαιζε κανονικά)
5) Που προτείνετε να συνδέσω το PS3;

Συγνώμη για το πρήξιμο αλλά προσπαθώ να τον σετάρω αλαφιασμένος !

Reaction score
0

Ως προς το 1ο ερώτημα θέλει WiFi ανοιχτό ενώ εγώ το έχω κλειστό και το δουλεύω το δίκτυο με powerline οπότε όλα είναι wired. Γι' αυτό δεν το έβρισκε.
Sorry

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.748

3) Την τηλεόραση την δουλεύω με αποκωδικοποιητή ξέχωρα τον οποίο τον έχω βάλει στην HDMI 1. Είναι σωστό αυτό που έκανα; Γίνεται να ανάψω TV + αποκωδικοποιητή χωρίς να ανάψω τον 55 και να ακούω από τα ηχεία της TV μόνο;
Βεβαίως και γίνεται.
4) Ο σκληρός δίσκος με τις ταινίες και με τα mp3 βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο μαζί με το router. Την σύνδεση στον 55 την έχω με powerline.Βλέπω όμως ότι και το Internet radio αλλά και τα mp3 έρχονται με χαμηλό buffer με αποτέλεσμα να κόβονται. Κάνω κάτι λάθος; (πριν τον 55 που είχα WD TV live media player έπαιζε κανονικά)
Πρέπει να συνδέσεις το media player με το powerline, και το media player μέσω HDMI με τον 55.

5) Που προτείνετε να συνδέσω το PS3;
Σε οποιαδήποτε ελεύθερη είσοδο HDMI του ενισχυτή.

Reaction score
15.548

Εγω λεω να σχεδιασεις ενα αλλο επιπλο και να εισαι σουπερ.....μιας και βλεπω οτι εχεις κατασταλαξει σε αυτο που ακους..:403:

Reaction score
0

Έχω συνδέσει με οπτική ίνα TV με AV αλλά αδυνατώ να καταλάβω ποιά ρύθμιση πρέπει να κάνω στο HDMI setup ώστε ακόμα και standby να είναι ο AV να παίζει ο αποκωδικοποιητής δίνοντας ήχο και εικόνα στην TV.

Γιατί να συνδέσω τον 55 με το WD TV live δεν έχει και ο 55 media player (HMG) για τα mp3 ;
Επίσης το χαμηλό buffer ακόμα και στο internet radio παραμένει ένα ζήτημα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Ο αποκωδικοποιητής είναι συνδεδεμένος στον ενισχυτή αντί για την τηλεόραση;
Αν ναι,γιατί;

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • xfader
    Segregation supporter