Ohm και πολυκάναλος ενισχυτής, απορία και εύρεση λύσης

Reaction score
3.533
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους

Έχω μια απορία και θα ήθελα μια άποψη τι να κάνω αν μπορώ να κάνω και κατι :).

Λοιπόν έχω ένα ενισχυτή της Pioneer τον VSX-519V-K και τα ηχεία της Magnat τα Monitor Supreme 1000 για μπροστα μαζι με ένα κεντρικό επίσης της Magnat και πίσω έχω τα TANNOY Fusion 2. Ο ενισχύτης βγάζει 130Watt στα 6 Ohm και 110 στα 8 Ohm.

Παρακάτω σας βάζω τα χαρακτηριστικά των ηχείων:
MAGNAT 1000 Supreme
Power Handling (RMS/Max) 180 / 360 Watt(s)
Impedance 4 – 8 Ohm(s)

Όταν ακούω στερεοφωνικά μουσική έχω την εντύπωση ότι το ενισχυτής παίζει στα 8 ohm και δεν δίνει την ανάλογη ένταση για να ακουστεί πιο δυνατά και πρέπει να ανεβάσω την στάθμη σχέδον στο τέρμα.
Πώς μπορώ να οδηγώ τα Magnat στα 6 ohm έτσι ώστε να έχω 130 Watt ανα κανάλι;

Σας ευχαριστώ
Κωνσταντίνος

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Δεν αλλάζει αυτό, έτσι είναι τα ηχεία και τόσα watts μπορεί να δώσει ο ενισχυτής.

Reaction score
29.585
Απάντηση: Ohm και πολυκάναλος ενισχυτής, απορία και εύρεση λύσης

Ο ενισχυτής δεν δίνει ohms.Μόνο volts και amperes.
Τα ohms είναι η χαρακτηριστική μονάδα μέτρησης της αντίστασης η εμπέδησης.
Δεν έχεις τρόπο να ξέρεις τι φορτίο βλέπει ο ενισχυτής σου στην έξοδό του όταν παίζει , παρά μόνο μετά απο σχετικά πολύπλοκες μετρήσεις , που δεν είσαι σε θέση να κάνεις.Ούτως η άλλως η διαφορά απο τα 130 στα 110 watts, δεν είναι ακουστή ούτε καν ανιχνεύσιμη , παρά μόνον μετρήσιμη σε εργαστήριο.
Για να υπήρχε ακουστική διαφορά θα έπρεπε να μιλάμε για διπλή ισχύ , όπου η ακουστική διαφορά που θα έπαιρνες θα ήταν 3db. Δλδ απο τα 110watts στα 220watts.
Αν θέλεις να ακούς πιο δυνατά θα πρέπει να πάρεις άλλα ηχεία , με υψηλότερη ευαισθησία. Τα δικά σου είναι 89db. Πρέπει να πας τουλάχιστον σε 92db, ηχεία , ώστε να ακούς πιο δυνατά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo