On ή κάτι άλλο?

Reaction score
0
Μου φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αφήσω τον ΟΤΕ μας!
Ψάχνω λοιπόν να βρω τη καλύτερη λύση.
Ο κουνιάδος μου έχει forthnet. Μου παραπονιέται γιά συνεχείς διακοπές στο internet και έχω διαπιστώσει πολύ κακή ποιότητα ήχου στη τηλεφωνία (πολύ φύσημα στη γραμμή).
Από την άλλη ένας ξάδερφος με τη Tellas παιδευόταν κάτι μήνες. Τελικά του τη βάλανε (5 μήνες μου φαίνεται τους πήρε)
Τελευταία διαβάζω εδώ και ακούω γιά την ON.
Θα ήθελα να ρωτήσω μερικές πληροφορίες από όσους έχουν
1. Από ποιότητα τηλεφωνίας πως πάει?
2. Fax λειτουργεί?
3. Ισχύει ακόμα ότι χρεώνουν την αναγνώριση κλήσης? (απαράδεκτο αν ισχύει κατά τη γνώμη μο)
4. Ρ2Ρ παίζει?
5. Πως πάει από διακοπές και εξυπηρέτηση πελατών?
6. Από ταχύτητα εξυπηρέτησης γιά τη σύνδεση τι λέει?
7. Εχω ISDN στον ΟΤΕ και ενεργοποιημένη ADSL (1,5 μήνα ακόμα στη FORTHNET). Πρέπει να κάνω κάτι εγώ πριν την αίτηση γιά σύνδεση?
8. Τέλος ότι άλλο έχω ξεχάσει και ίσως ενδιαφέρει θα ήταν χρήσιμο :)
Δεν με ενδιαφέρει η τηλεόραση. Μόνο τηλεφωνία και internet θέλω.
Επίσης όσοι έχετε άποψη από άλλες εταιρείες καλό θα ήταν να είχαμε κάποια ενημέρωση στα παραπάνω.

ΥΓ: Συγνώμη γιά τις πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ όποιον αποφασίσει να ασχοληθει

Reaction score
2
Απο on δεν εχω μεγαλη εμπειρια, με βεβαιοτητα ομως να σου πω οτι παιζουν p2p.

Αλλες εταιριες για triple ή double play? Μπορω να σου πω για την vivodi που εχω για 3 και πλεον χρονια. Αρχισα με 256k + dslphone, και εχω φτασει στα 10mbit με dslphone παλι. Περιμενα τοτε πανω απο μηνα για συνδεση. Απο τη στιγμη που συνδεθηκε μεχρι και τωρα ειχα μονο ενα disconnect που δεν κρατησε ουτε μιση ωρα. Ουτε flapαρισματα ποτε, καθε μερα, ολη μερα η γραμμη μου ακεραια, χωρις traffic shaping και λοιπα. Τωρα που εκανα την αιτηση για την 10ρα σε συντομο χρονικο διαστημα (εαν αναλογιστουμε οτι η αναβαθμιση εγινε μεσα Αυγουστου) μου εστειλαν τεχνικο για να μου αλλαξει τη γραμμη σε adsl2+ dslam.

Μονο μην χρειαστεις το support τους, γιατι δεν βγαζεις ευκολα ακρη. Πληρωνω 21€ την 10ρα και 9.5€ το dslphone με 500 λεπτα/μηνα.

Reaction score
4
Εγώ έχω Τελλάς και θα σου πω γνώμη για αυτή...

Tellas και On έχουν τον ίδιο εξοπλισμό και τον ίδιο vendor για το κομμάτι του Full LLU. Είναι σχετικά λογικό να έχουν σχεδόν τα ίδια προβλήματα με την ΟΝ σαφώς λιγότερα, μιας και οι της ItalTel πρώτα μάθαιναν στην Τελλας και έτσι δεν την πατούσαν στην OΝ...

Απο την άλλη σε κανένα ISP ακόμα δεν εφαρμόζετε καποιου είδους traffic shaping απο όσο γνωρίζω... Αναγν'ωριση κλήσης απο ΟΤΕ και κινητά δεν την χρεώνει τουλάχιστον η Τελλάς... Για υπεραστικά, καμμιά φορά βγάζει out of area μήνυμα, δεν ξέρω για ποιο λόγο...
Απο ποιότητα και πιστότητα, δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο, τηλέφωνο δεν έχει διακοπεί ποτέ, Ιντερνετ το ίδιο....

Θα σου πρότεινα να κόψεις τουλάχιστον το ιντερνετ μόνος σου και να περιμένεις να αποσυνδεθείς και να το επιβεβαιώσεις. Για το ISDN δεν χρειάζετε να κάνεις τίποτε. Κανονικά έτσι θα έπρεπε να είναι για όλα (δηλαδή απλά να πάς στον πάροχο και να κάνεις αίτηση και όλα να γίνουν μόνα τους) αλλά επειδή μια τέτοια απόφαση της ΕΕΤΤ (και ανάλογη οδηγία στους παρόχους) είναι σχετικά πρόσφατη δεν ξέρω το κατα πόσο λειτουργεί σωστά...

Για το call center δεν μπορώ να έχω γνώμη γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει...

Αυτά...

Reaction score
0
Φίλε spresv είχα τραυματική εμεπιρία με τη VIVODI γιά shared LLU (4 μήνες γιά σύνδεση 3 γιά αποσύνδεση). Από after sales...άστα να πάνε.
Φίλε NikosK και από Tellas οι επειρίες δεν είναι οι κλαύτερες.
Από On κανένας? Αν και οι πρώτες επαφές είναι...τραγικές. 2 φορέςπήρα το τηλέφωνο 13801 γιά ερωτήσεις και τις 2 μου είπαν "κρατάμε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε" και με γείωσαν κανονικά.
Τελικά υπάρχει καμμία εταιρεία τηλεφωνία-internet που να λειτουργεί στοιχειωδώς καλά και να σε σέβονται σαν πελάτη?

Reaction score
5
μια χαρά! καθαρές γραμμες,χωρίς πρόβλημα κανένα
2. Fax λειτουργεί?
ναι λειτουργεί.
3. Ισχύει ακόμα ότι χρεώνουν την αναγνώριση κλήσης? (απαράδεκτο αν ισχύει κατά τη γνώμη μο)
ισχύει. έχουν ενα πακέτο με 4,80€ που περιλαμβάνει αναγνώριση, φραγή κ.α. υπηρεσίες
4. Ρ2Ρ παίζει?
δυστυχώς παίζει μονο με 1,15MB/sec :cool_4::cool_4:
ύστερα απο 6 μηνες περίπου με On δεν είχα ποτέ καμία διακοπή. μόνο μια φορά είχε κολλήσει το ρούτερο τους (αλλά μπορείς να βάλεις και δικό σου)
αυτό δεν το κατάλαβα... πόσο καιρό κανουν να την βάλουν εννοείς;
7. Εχω ISDN στον ΟΤΕ και ενεργοποιημένη ADSL (1,5 μήνα ακόμα στη FORTHNET). Πρέπει να κάνω κάτι εγώ πριν την αίτηση γιά σύνδεση?
πρέπει να την κάνεις PSTN αλλά νομίζω οτι μπορείς να κάνεις μια αίτηση στην Οn και να τα αναλάβουν όλα αυτοί χωρίς να μπλεχτείς πουθενά.
Επίσης όσοι έχετε άποψη από άλλες εταιρείες καλό θα ήταν να είχαμε κάποια ενημέρωση στα παραπάνω.
υπάρχει πακέτο μονο με Τηλεφωνία & Ιντερνετ

Reaction score
14
Μου φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αφήσω τον ΟΤΕ μας!
Ψάχνω λοιπόν να βρω τη καλύτερη λύση.
Ο κουνιάδος μου έχει forthnet. Μου παραπονιέται γιά συνεχείς διακοπές στο internet και έχω διαπιστώσει πολύ κακή ποιότητα ήχου στη τηλεφωνία (πολύ φύσημα στη γραμμή).
Από την άλλη ένας ξάδερφος με τη Tellas παιδευόταν κάτι μήνες. Τελικά του τη βάλανε (5 μήνες μου φαίνεται τους πήρε)
Τελευταία διαβάζω εδώ και ακούω γιά την ON.
Θα ήθελα να ρωτήσω μερικές πληροφορίες από όσους έχουν
Σαν να εχεις ΟΤΕ, τοσο καλό δηλαδη, δεν εχει καθυστέρηση, μικροφωνισμό, ηχώ κλπ κλπ

2. Fax λειτουργεί?
Ναι μια χαρά

4.80 τον μήνα δεν τον πληρώνω εγώ. Αλλά λέγεται οτι ισως και να το κόψουν ή να το μειώσουν

4. Ρ2Ρ παίζει?
Μια χαρά μιας και το ρουτερ τους το εχουν πλεόν ξεκλειδώσει, αρα όλες οι απαραίτητες πόρτες είναι ενεργές (κατά την κρίση του κάθε χρήστη)

Απο διακοπές καλά πάει, δεν εχω διακοπές, είναι σταθερότατη η γραμμή, και ταχύτατη. Εξυπηρέτηση πελατών δεν ξέρω ήταν κακιά, το call center τους δεν με ενθουσίασε ποτέ, αλλά είχα/εχω την τυχη να μιλάω με τεχνικούς (κινητά τους) απευθείας οπότε και είχα αμεση και σωστή επίλυση όλων τοων θεμάτων μου.

20 εργάσιμες το μέγιστο λένε και ετσι είναι. Δεν γίνονται καθόλου χατήρια επίσπευσης της σύνδεσης, κοπηκαν απο ΟΤΕ, αλλά ουτε και εχω ακούσει και τρελλες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις πέραν του ενός μήνα.

Ολα τα αναλαμβάνει η ΟΝ, εσύ απλά όταν γυρίσει η γραμμή πάς το Netmod πίσω στον ΟΤΕ για να μην σε χρεώσουν 150 € για το κουτί του κόκκαλη. Το εχεις χρεωθεί και ο ΟΤΕ στο παραχωρεί με χρησιδάνειο (το σκότωσα?). Οταν αλλάξει η γραμμή σου και γίνει ΟΝ, πάς στο κοντινότερο ΟΤΕΣΟΠ και το δίνεις πίσω και παραλαμβάνεις απόδειξη παραλαβής απο ΟΤΕ.

με 3 ευρώ λιγότερο το μήνα εχεις 2play

ΥΓ: Συγνώμη γιά τις πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ όποιον αποφασίσει να ασχοληθει

Reaction score
0
Ευχαριστώ και σένα ντρημόγιαννε. μάλλον ψήθηκα. ώρα το θέμα είναι να τους πιάσω στο τηλέφωνο να συνεννοηθώ :)

Reaction score
427

Για ενεργό βρόχο είναι 13 εργάσιμες από την στιγμή που καταχωρηθεί η αίτησή σου.
Για τον ανενεργό βρόχο μπορεί να περιμένεις έως και 2 μήνες, εξαρτάται πότε θα παραδώσει την γραμμή ο ΟΤΕ.
Ήδη ο ΟΤΕ έχει δώσει την κατασκευή ανενεργών βρόχων σε εξωτερικά συνεργεία για να καλύψει την μεγάλη καθυστέρηση που έχει δημιουργηθεί.
Πόσο καλά τα εξωτερικά συνεργεία θα κάνουν τη δουλειά τους...... βλέπουμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv