Onkyo 876 / 906... βρε βρε βρε!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.603
Ρε παιδιά να κάνω κι εγώ μια παρέμβαση μπας και ρίξουμε κι άλλο την τιμή;:121: Η αξία περιλαμβάνει και ΦΠΑ μέσα; Το οποίο μάλιστα είναι 19% στην Γερμανία απο όσο θυμάμαι. Συνεπώς αν κάποιος έχει ΑΦΜ που επιτρέπει ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και ζητήσει τιμολόγιο, ο Γερμανός θα το στείλει άνευ ΦΠΑ! Οπότε αν έκανε 1250 θα το πάρει 1050 περίπου:126:
Όποιος είναι επιτηδευματίας, μπορεί να κάνει ενδοκοινοτικό το ΑΦΜ του με μία απλή μεταβολή στο μητρώο της εφορίας. Όταν παραλάβει το τιμολόγιο θα πρέπει να φτιάξει ένα intrastat ο λογιστής ή ένας εκτελωνιστής (κόστος κάτω απο 25 ευρώ). Ρωτήστε το αυτό, ίσως γλυτώσετε κι άλλα χρήματα...

Reaction score
0
Παιδιά εχθές παρέλαβα και εγώ τον Onkyo. Πολύ καλός ενισχυτής και δεν είχα πρόβλημα πουθενά μέχρι τώρα με το στήσιμό του. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν μπορώ να συνδέσω κάτι ΜΙΤ καλώδι απου έχω γιατί δεν παίρνει μπανάνες στην έξοδο των ηχείων του. Καμιά ιδέα κανείς;

Reaction score
0
Για να μην την πατήσουν και άλλοι ανίδεοι όπως εγώ στο κέντρο της μπόρνας υπάρχει ένα μαύρο πλαστικό κάλυμα το οποίο αφαιρείς και έτσι μπορείς να συνδέσεις μπανάνες! Απλά δεν αναφέρεται στο manual!

Reaction score
1.285
Λοιπόν , ο 876 μετά από το setup του με το Audysey ΤΑ ΣΠΑΕΙ ! Απο ήχο είναι πολύ ΣΩΣΤΟΣ και μάλιστα και σε μεγάλες εντάσεις .....
Περιτό να πώ πώς το αυτόματο καλιμπράρισμα είναι ιδανικό !
Περιμένω να γεμίσω το χώρο με άλλα πράγματα ( χαλιά, πίινακα, κάνα βάζο....) για γεμίσει λίγο ο χόρος ....
DVD Player έχω το Toshiba 580 Και έχω μια απορία . Να κάνει Upscale Το DVD player ή ο ONKYO ???? να τα βάλω και τα δύο στα 1080i ? ? ? ?

Reaction score
20
DVD Player έχω το Toshiba 580 Και έχω μια απορία . Να κάνει Upscale Το DVD player ή ο ONKYO ???? να τα βάλω και τα δύο στα 1080i ? ? ? ?
Kαλοάκουστος φιλαράκι!
Γι'αυτό που ρωτάς θα σου πρότεινα να αφήσεις τον Onkyo να κάνει όλο το upscaling, λόγω του reon. Στο σεταπ του dvd player θα ορίσεις τη native ανάλυσή του (576i/p), ώστε να αναλάβει όλη τη δουλειά ο Onkyo, δηλ. να το πάει στα 1080p. Άλλωστε γι'αυτό το λόγο καταλήξαμε στους 876/906, για το πολύ καλό κύκλωμα εικόνας που διαθέτουν...

Βέβαια δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις και τον scaler του Toshiba. Δες το και πες μας...

Reaction score
1
Καλημέρα σε όλους,
Χθες ήρθε και ο δικός μου Onkyo 876 (περιμένω Πέμπτη ή Παρασκευή τα ηχεία)
και έχω κάποιες απορίες σχετικά με το PS3
στις ρυθμίσεις ήχου βάζω linear pcm ή bitstream(για 5.1 ηχεία)?
Το upscale του PS3 το βάζω στο off και αφήνω όλο το upscaling στον Onkyo 876?
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
0
Αν θες να πάρεις ήχο True HD ή DTS HD τότε αναγκαστικά μόνο linear pcm μπορείς να βάλεις. Την αποσυμπίεση του ήχου θα την κάνει το PS3 και θα σου στείλει τον ήχο στον ενισχυτή. Προσοχή γιατί ο ενισχυτής σε αυτή την περίπτωση θα σου γράφει Multichannel input αλλά θα έχεις κανονικά HD ήχο

Reaction score
1
Καλησπέρα,
Διάβασα ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να συνδέσεις
τα ηχεία με τον ενισχυτή (wire,pin,banana plugs κτλ).
Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους?
Ποια θα μου προτείνατε (για ONKYO TX-SR 876 και diamond)?
Μπορώ να βάλω banana plugs και στα παλιά μου Roister?
Το Sub Yamaha YST-SW515 συνδέεται με ένα μονό καλώδιο καρφάκι RCA,
από το L/mono/ input 2 του Yamaha ατο PREOUT SUBWOOFER του ONKYO?
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
50
Θα πρότεινα γυμνό καλώδιο, εκτός κι αν έχεις διάθεση να δώσεις αρκετά για καλές μπανάνες (βέβαια κι εδώ ακόμα οι απόψεις διίστανται στο κατά πόσο βοηθάνε εν τέλει). Κοίτα επίσης να τα σφίξεις καλά (και μετά από κάνα μήνα ρίξτους ένα σφίξιμο ακόμα).

Για το sub σωστά τα λες. Εναλλακτικά μπορείς να το συνδέσεις και με RCA καλώδιο μονό στη μία άκρη (πάει στο preout του AV) και διπλό στην άλλη (πάει στις L-R εισόδους του sub - φαντάζομαι πως έχει τέτοιες εισόδους).

Reaction score
1
Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό (όχι πολύ ακριβό) HDMI(1.3α, 1080ρ24ρ,10Gbps)?
Έχω αυτό http://gembird.manufacturer.globals...e/1004561982/HDMI-Male-to-HDMI-Male-Cable.htm
και αυτό
http://reviews.digitaltrends.com/review/4313/logitech-hdmi-audio-video-cable-review
Έχουν τις παραπάνω προδιαγραφές αυτά τα καλώδια?
Μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ή πρέπει να πάρω άλλα?
Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
1.285
Βασικά είχα πρόβλημα με ένα καλώδιο HDMI και αγόρασα απο το πλαίσιο το Clicktronic ! Πιστευω φτηνό και ΤΙΜΙΟ για τα λεφτά του !
Όσο για τα ηχεία καλύτερα καλώδιο κατευθίαν απο τον ενισχυτή στα ηχεία ! με καλό σφίξιμο !
Έχω ακούσει και κάτι ότι ίσως είναι καλύτερο να αφαιρούμε και να αντικαταστούμε το πλακάκι βραχυκυκλώματος με καλώδιο στα ηχεία που έχουν διπλοκαλωδίοση ! ....
Παίζει κάτι τέτοιο ???

Reaction score
1
Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό (όχι πολύ ακριβό) HDMI(1.3α, 1080ρ24ρ,10Gbps)?
Έχω αυτό http://gembird.manufacturer.globals...e/1004561982/HDMI-Male-to-HDMI-Male-Cable.htm
και αυτό
http://reviews.digitaltrends.com/review/4313/logitech-hdmi-audio-video-cable-review
Έχουν τις παραπάνω προδιαγραφές αυτά τα καλώδια?
Μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ή πρέπει να πάρω άλλα?
Ευχαριστώ πολύ.
«Γι’ αυτό το Logitech τι λέτε (το πήρα για το ps3)
είναι καλό ή θα πρέπει να πάρω κάτι άλλο?»

Συγνώμη που επιμένω,
Όμως το απόγευμα θα πάω να αγοράσω καλώδια
(για να ξέρω εάν θα το κρατήσω και να πάρω μόνο ένα)

Reaction score
1
Πρεπει να υπαρχει τυπογραφικο λαθος στην σελιδα 27 του manual
Στην αριστερη στήλη λεει ότι front L/R στο tweeter και SBL/R στο woofer
Στην δεξια στήλη λεει ότι front L/R woofer στο και SBL/R στο tweeter(ετσι τα δείχνει και το σχεδιάγραμμα)
Φανταζομαι πως το σωστο είναι αυτό που δείχνει στο σχεδιαγραμμα

Reaction score
50
Κι εγώ φαντάζομαι πως το σωστό είναι front L/R woofer στο και SBL/R στο tweeter. Παρόλαυτά κοίτα και το manual στο internet που λέει ο ezervoud.

Reaction score
20
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ πότε θα χρεισημοποιώ ΠΟΙΟ Listening Mode Στον 876 !
Δηλαδή , βάζω DVD με 5.1 ήχο , τι διαλέγω απο όλα αυτά ? επειδή τωρα είναι σε 5.1 κατάσταση , μπορώ να ορίσω κάπου ότι πίσω κεντρικά ηχεία δεν υπάρχουν ?
ΑΝ αγοράσω DVD Player με HDMI έξοδο και το συνδέσω στον ΟΝΚΥΟ θα καταλαβαίνει αυτόματα το καλύτερο Listening Mode ??
Είναι και δική μου απορία. Έχει τόσα πολλά Listening Modes που δεν ξέρω ποιο κάνει για κάθε περίσταση (μουσική ταινίες, κλπ).

Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει...

Reaction score
1
Θα πρότεινα γυμνό καλώδιο, εκτός κι αν έχεις διάθεση να δώσεις αρκετά για καλές μπανάνες (βέβαια κι εδώ ακόμα οι απόψεις διίστανται στο κατά πόσο βοηθάνε εν τέλει). Κοίτα επίσης να τα σφίξεις καλά (και μετά από κάνα μήνα ρίξτους ένα σφίξιμο ακόμα).

Για το sub σωστά τα λες. Εναλλακτικά μπορείς να το συνδέσεις και με RCA καλώδιο μονό στη μία άκρη (πάει στο preout του AV) και διπλό στην άλλη (πάει στις L-R εισόδους του sub - φαντάζομαι πως έχει τέτοιες εισόδους).
Υπάρχει διάφορα (ποιοτική ή άλλη) στον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης που προτείνεις ?
Εάν αυτός ο τρόπος αποδίδει καλύτερο ήχο (μπάσο) τότε να αλλάξω την σύνδεση μου (έχω mono pin cable)
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
50
Κοίταξε εφόσον έχεις κάνει τις συνδέσεις σου και βλέπεις ότι το sub παίζει δε νομίζω ότι χρειάζεται ν' αλλάξεις κάτι. Τώρα, το αν θα έπαιζε καλύτερα με τον άλλο τρόπο σύνδεσης δεν μπορώ να στο πω σίγουρα αλλά εν γένει πιστεύω πως όχι. Βέβαια αν έχεις κέφια για πειραματισμούς μπορείς να πάρεις το άλλο καλώδιο και να συγκρίνεις μόνος σου. Αλλά κατά την άποψή μου δεν υπάρχει κανένας λόγος πέραν του πειραματισμού. Ούτε υπάρχει βέβαια λόγος να παιδεύεις το μυαλό σου και ν' αναρωτιέσαι μήπως θ' ακούσεις 1% διαφορετικό μπάσο με άλλη συνδεσμολογία.

Reaction score
3
Απάντηση: Onkyo 876 / 906... βρε βρε βρε!

Δες τι προτίνει ο κατασκευαστής του sw. Ενδεχομένως να υπάρχει διαφορά αν θέλεις να χρησιμοποιείς το sw και για μουσική εκτός από ταινίες.
Δηλαδή, πχ, στη μουσική αν δεν ενεργοποιείται το sw με τα RCA μπορείς να χρειαστείς και/ή διαφορετικό τρόπο σύνδεσης.
Κατά τ' άλλα συμφωνώ με το Μάνο, αν δεν έχεις τέτοιο θέμα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988