Onkyo 876 / 906... βρε βρε βρε!

Reaction score
1
Κοίταξε εφόσον έχεις κάνει τις συνδέσεις σου και βλέπεις ότι το sub παίζει δε νομίζω ότι χρειάζεται ν' αλλάξεις κάτι. Τώρα, το αν θα έπαιζε καλύτερα με τον άλλο τρόπο σύνδεσης δεν μπορώ να στο πω σίγουρα αλλά εν γένει πιστεύω πως όχι. Βέβαια αν έχεις κέφια για πειραματισμούς μπορείς να πάρεις το άλλο καλώδιο και να συγκρίνεις μόνος σου. Αλλά κατά την άποψή μου δεν υπάρχει κανένας λόγος πέραν του πειραματισμού. Ούτε υπάρχει βέβαια λόγος να παιδεύεις το μυαλό σου και ν' αναρωτιέσαι μήπως θ' ακούσεις 1% διαφορετικό μπάσο με άλλη συνδεσμολογία.
Λέω να παραμείνω στη σύνδεση που έχω.
Έχω μπει αρκετά μέσα για να κάνω νέους πειραματισμούς αυτή την εποχή
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Onkyo 876 / 906... βρε βρε βρε!

Δες τι προτίνει ο κατασκευαστής του sw. Ενδεχομένως να υπάρχει διαφορά αν θέλεις να χρησιμοποιείς το sw και για μουσική εκτός από ταινίες.
Δηλαδή, πχ, στη μουσική αν δεν ενεργοποιείται το sw με τα RCA μπορείς να χρειαστείς και/ή διαφορετικό τρόπο σύνδεσης.
Κατά τ' άλλα συμφωνώ με το Μάνο, αν δεν έχεις τέτοιο θέμα
Έχω το Yamaha Yst-sw515
το manual του sw προτείνει τη σύνδεση με mono pin cable
και όχι με διπλό rca
ευχαριστώ πολύ

Reaction score
1
Σχετικά με το αυτόματο setup των ηχείων (Audyssey) :
Έχω τα diamond 9,6 freq range 28-24khz
και το diamond 9 cm freq range 70-24khz
μετά το setup μου τα βάζει όλα full band
Πίσω έχω κάτι Roister (και αυτά μου τα βγάζει full band)
θα πρέπει να αλλάξω το crossover να το βάλω δηλαδή τουλάχιστον
10hz πάνω από το ελάχιστο (για 9,6 40hz και για το cm 80hz)?
Το sw Yamaha Yst-sw515 να το αφήσω στα 80hz?
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
50
Καταρχήν για το sub νομίζω τα 80Hz είναι η σωστή θέση. Κοίτα μόνο να έχεις ρυθμίσει τη συχνότητα αποκοπής μία φορά (εννοώ αν έχεις ρυθμίσει τον ενισχυτή να στέλνει μέχρι 80Hz στο sub μη ρυθμίσεις και το ίδιο το sub στην ίδια συχνότητα - βάλτο να τις παίζει όλες για να μην παρεμβάλλεις δυο φορές φίλτρα στην πορεία του σήματος).

Τώρα για τα ηχεία: εκεί θέλει και λίγο πειραματισμό. Εν γένει όσο ανεβάζεις την ελάχιστη συχνότητα που στέλνει ο ενισχυτής σου στα ηχεία τόσο περισσότερο τον "ξεκουράζεις" αφού δεν αναλαμβάνει το (δύσκολο) έργο να ενισχύσει τις χαμηλές. Από την άλλη λογικά θα παρατηρήσεις αλλαγή στο χαμηλό σου από την άποψη ότι τις χαμηλές θα τις αναλαμβάνει πλήρως το sub ενώ τα ηχεία το υπόλοιπο φάσμα. Τώρα βέβαια άμα βάλεις για τα μπροστά το crossover στα 40Hz μάλλον δε θα κόψει και τίποτα γιατί τα ηχεία μπορεί να λένε ελάχιστο χαμηλό 28Hz αλλά πολύ... αισιόδοξο το βρίσκω :)
Τέσπα, αυτό δε σημαίνει ότι ντε και καλά πρέπει να μην τα δηλώσεις full range ηχεία. Ίσα ίσα όταν έχουμε ηχεία δαπέδου πολλές φορές τα δηλώνουμε full range. Βέβαια αυτό καμιά φορά έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα στο μπάσο γιατί παράγεται τόσο απ' τα μπροστινά όσο κι απ' το sub οπότε πιθανόν να έχεις φαινόμενα μπουμαρίσματος κτλ.

Για να μη σε μπερδεύω άλλο: όπως έγραψα και πριν χρειάζεται λίγο πειραματισμός. Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις ως εξής: βάλε σε όλα τα ηχεία το crossover στα 80Hz εκτός απ' τα μπροστινά που μπορείς να τα δηλώσεις full range και δες το αποτέλεσμα. Αν βλέπεις ότι έχεις επαρκή οδήγηση και σε ικανοποιεί το μπάσο έχεις μια καλή αρχή. Αν βλέπεις too much bass δες μήπως το παρακάνει το sub σου (χαμήλωσέ το λίγο κτλ. - βέβαια η ρύθμιση του sub δεν είναι τόσο απλή αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα). Αν δεν είναι αυτό το πρόβλημα δες μήπως είναι καλύτερα να δώσεις crossover και στα μπροστινά ηχεία κτλ. κτλ.

Reaction score
1
Καταρχήν για το sub νομίζω τα 80Hz είναι η σωστή θέση. Κοίτα μόνο να έχεις ρυθμίσει τη συχνότητα αποκοπής μία φορά (εννοώ αν έχεις ρυθμίσει τον ενισχυτή να στέλνει μέχρι 80Hz στο sub μη ρυθμίσεις και το ίδιο το sub στην ίδια συχνότητα - βάλτο να τις παίζει όλες για να μην παρεμβάλλεις δυο φορές φίλτρα στην πορεία του σήματος).

Τώρα για τα ηχεία: εκεί θέλει και λίγο πειραματισμό. Εν γένει όσο ανεβάζεις την ελάχιστη συχνότητα που στέλνει ο ενισχυτής σου στα ηχεία τόσο περισσότερο τον "ξεκουράζεις" αφού δεν αναλαμβάνει το (δύσκολο) έργο να ενισχύσει τις χαμηλές. Από την άλλη λογικά θα παρατηρήσεις αλλαγή στο χαμηλό σου από την άποψη ότι τις χαμηλές θα τις αναλαμβάνει πλήρως το sub ενώ τα ηχεία το υπόλοιπο φάσμα. Τώρα βέβαια άμα βάλεις για τα μπροστά το crossover στα 40Hz μάλλον δε θα κόψει και τίποτα γιατί τα ηχεία μπορεί να λένε ελάχιστο χαμηλό 28Hz αλλά πολύ... αισιόδοξο το βρίσκω :)
Τέσπα, αυτό δε σημαίνει ότι ντε και καλά πρέπει να μην τα δηλώσεις full range ηχεία. Ίσα ίσα όταν έχουμε ηχεία δαπέδου πολλές φορές τα δηλώνουμε full range. Βέβαια αυτό καμιά φορά έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα στο μπάσο γιατί παράγεται τόσο απ' τα μπροστινά όσο κι απ' το sub οπότε πιθανόν να έχεις φαινόμενα μπουμαρίσματος κτλ.

Για να μη σε μπερδεύω άλλο: όπως έγραψα και πριν χρειάζεται λίγο πειραματισμός. Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις ως εξής: βάλε σε όλα τα ηχεία το crossover στα 80Hz εκτός απ' τα μπροστινά που μπορείς να τα δηλώσεις full range και δες το αποτέλεσμα. Αν βλέπεις ότι έχεις επαρκή οδήγηση και σε ικανοποιεί το μπάσο έχεις μια καλή αρχή. Αν βλέπεις too much bass δες μήπως το παρακάνει το sub σου (χαμήλωσέ το λίγο κτλ. - βέβαια η ρύθμιση του sub δεν είναι τόσο απλή αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα). Αν δεν είναι αυτό το πρόβλημα δες μήπως είναι καλύτερα να δώσεις crossover και στα μπροστινά ηχεία κτλ. κτλ.

αυτο που λες για το sub...
να βάλω 80hz στον ενισχυτη και στο sub να βάλω
high cut την μεγαλύτερη τιμή (140hz)?
ευχαριστω πολυ

Reaction score
1
Μετά το αυτόματο setup των ηχείων (Audyssey) στο speaker level calibration μου έβγαλε :
Left -6.0 db
Centre -5.0db
Right -6.0db
Surright -8.5db
surrLeft -4.5db
Subwoofer +3.0 db

αυτές οι τιμές φαντάζομαι πως βγαίνουν ανάλογα με την απόσταση των ηχείων
Μήπως είναι πολύ χαμηλές? (εκτός από το sub)
Όταν έχω την ένταση στη μέση(50) περίπου ο ήχος που βγαίνει είναι θα έλεγα χαμηλής έντασης-μήπως έτσι ζορίζω τον ενισχυτή ανοίγοντας πολύ την ένταση του (60 και πάνω)?
Γενικά μπορώ να τις «πειράξω» αναλογικά (π.χ. να βάλω + 1db σε όλα τα ηχεία)
ή θα χαλάσει όλο το setup?
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
50
Υποθέτω ότι σου βγήκαν αυτές οι τιμές για να εξισορροπήσουν την (υψηλή σχετικά) έξοδο για το sub. Πόσο είναι το range σε db για την ένταση κάθε ηχείου; Δε μου λες, μήπως έχεις χαμηλά την ένταση του sub (εννοώ αυτή που ρυθμίζεται απ' το ίδιο το sub) και προσπαθεί ο ενισχυτής να του δώσει μεγαλύτερη στάθμη;

Νομίζω μπορείς να κάνεις δυο πράγματα: ή δοκίμασε ν' ανεβάσεις ένταση σε όλα τα κανάλια ή ανέβασε την ένταση του sub (απ' τους διακόπτες του sub όμως) και ξανατρέξε το setup. Εγώ θα πειραματιζόμουνα και με την ένταση πάντως... δεν είναι κακό να κάνεις μικροδιορθώσεις.

Reaction score
1
Υποθέτω ότι σου βγήκαν αυτές οι τιμές για να εξισορροπήσουν την (υψηλή σχετικά) έξοδο για το sub. Πόσο είναι το range σε db για την ένταση κάθε ηχείου; Δε μου λες, μήπως έχεις χαμηλά την ένταση του sub (εννοώ αυτή που ρυθμίζεται απ' το ίδιο το sub) και προσπαθεί ο ενισχυτής να του δώσει μεγαλύτερη στάθμη;

Νομίζω μπορείς να κάνεις δυο πράγματα: ή δοκίμασε ν' ανεβάσεις ένταση σε όλα τα κανάλια ή ανέβασε την ένταση του sub (απ' τους διακόπτες του sub όμως) και ξανατρέξε το setup. Εγώ θα πειραματιζόμουνα και με την ένταση πάντως... δεν είναι κακό να κάνεις μικροδιορθώσεις.
ξαναεκανα το setup και μου βγηκαν τα ιδια αποτελεσματα
εκτος απο το sub -4 db
τα αλλα
Left -6.0 db
Centre -5.0db
Right -6.0db
Surright -8.5db
surrLeft -4.5db

ειναι καλυτερα να ανεβασω τις παραπανω τιμες για να
μην ανεβαζω πολυ την ενταση του ενισχυτη
ή
να τα αφησω ετσι (μηπως ειναι φυσιολογικες οι τιμες
βλεπω DVD σε ενταση γυρω στο 60)
Μπορει κανενας αλλος να ποσταρι τα αποτελεσματα του?

"Πόσο είναι το range σε db για την ένταση κάθε ηχείου;"
–12 to +12 dB in 0.5 dB steps (–15 to +12 dB
for the subwoofer).

Reaction score
3
Το Audyssey έχει να κάνει με την ακουστική του κάθε χώρου, του δικού σου χώρου.
Δεν έχει νόημα να πάρεις τιμές από άλλους.
Αν δεν εμπιστεύεσαι ή δεν σου αρέσουν ακουστικά οι υποδείξεις του audyssey, το σύστημα πρέπει να σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις και manual.
Οπότε διαλέγεις και παίρνεις

Reaction score
1
Το Audyssey έχει να κάνει με την ακουστική του κάθε χώρου, του δικού σου χώρου.
Δεν έχει νόημα να πάρεις τιμές από άλλους.
Αν δεν εμπιστεύεσαι ή δεν σου αρέσουν ακουστικά οι υποδείξεις του audyssey, το σύστημα πρέπει να σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις και manual.
Οπότε διαλέγεις και παίρνεις
ακουστικα μου αρεσουν,
αυτο που ρωταω ειναι εαν ειναι πολυ χαμηλες
και ζοριζω τον ενισχυτη ανεβαζοντας πολυ την ενταση του
ενω μπορω να ανεβασω(αναλογικα πχ +1db σε ολα τα ηχεια)
τα db των ηχειων?

Reaction score
0
Γεια σας παιδια ειμαι νεος στο φορουμ αλλα παλιος fan του ηχου και της εικονας και ετσι παραγγειλα τον 876 απο το ebay.de με 1120.00
ευρω + αποστολη 30.00 ευρω βρηκε κανεις φθηνοτερα ?

Reaction score
384
ακουστικα μου αρεσουν,
αυτο που ρωταω ειναι εαν ειναι πολυ χαμηλες
και ζοριζω τον ενισχυτη ανεβαζοντας πολυ την ενταση του
ενω μπορω να ανεβασω(αναλογικα πχ +1db σε ολα τα ηχεια)
τα db των ηχειων?
Δεν κερδιζεις τιποτα ετσι, το ιδιο θα ειναι για τον ενισχυτη. Δεν ειναι δηλαδη δυνατο να ανεβασεις την ευαισθησια των ηχειων, απο τον ενισχυτη.
Απο τη στιγμη που το ηχειο σου παιζει σε ενταση Α, ειτε ανεβασεις +10 db απο τον ενισχυτη, την ιδια ισχυ θα χρειαζεται για να φτασει την ιδια ενταση.
Εαν δηλαδη τα χαρακτηριστικα του ηχειου σου δινουν 90 dB ευαισθησια @1m, τοτε η ενταση στο 1 μετρο με 100 βαττ ενισχυτη θα ειναι:

Ι = [90 + log(100)] dB

Οπως βλεπεις απο τον παραπανω τυπο, αφου τα ηχεια σου δεν θα τα αλλαξεις, ο μονος τροπος να παρεις την ιδια ενταση ειναι να δωσεις παλι 100 Watt.

Reaction score
0
Απάντηση: Onkyo 876 / 906... βρε βρε βρε!

Περιμένω και εγώ τον δικό μου 876 έκανα παραγγελεία στιις 19/12/08 και τον περιμένω στις 2/01/ 09. Φυσικά απο το γνωστό κατάστημα της Γερμανίας. Τιμή 969 + 70 μεταφορικά και αντικαταβολή . Νομίζω ότι είναι μια αρκετά καλή τιμή.

Reaction score
0
Γεια σας παιδες,μολις τον παραγγειλα απο γερμανια μεν,απο αλλο καταστημα δε,http://www.hifiversand24.de/ στην τρελη τιμη.....939 με μεταφορικα! Καταλαβα μετα απο πολυ ψαξιμο πως και εκει χρησιμοποιουν την μεθοδο των δικων μας πολυκαταστηματων,οταν ο ενας το εχει πχ 100 ο αλλος θα το εχει 150 και το αντιστροφο.Βεβαια δεν ειναι τοσο για τα μπαζα σαν τους δικους μας(2000+).Στην ερευνα χρησιμοποιησα το idealo de το οποιο ειναι οντως πολυ καλο.Πιστευω να συνεργαστει ιδανικα με το HDX 1000 που εχω παραγγειλει.

Reaction score
152
στο idealo.co.uk θα τους βρειτε ακομα ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ.....
ο 906 π.χ. ειναι κατω απο 1000 λιρες=1000+ κατι ψιλα ευρω....

αλλα πως μπορουμε να κανουμε (παρα)εισαγωγη?

DIMITRIS ξερεις καποιο τροπο?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988