Onkyo 876 / 906... βρε βρε βρε!

Reaction score
384
Eναν προτζεκτορα που ειχα στειλει παλια στην Κερκυρα, πρεπει να ειχε παει γυρω στις 150 λιρες με Parcelforce.

Reaction score
32
Τιμές από Αγγλία 8.1.2009 :
- Onkyo ΤΧΝR906 - 980 στερλίνες (1031 ευρώ) + μεταφορικά - (1195 ευρώ στην Γερμανία + μεταφορικα)
- Onkyo ΤΧSR876 - 680 στερλίνες (715 ευρώ) + μεταφορικά -(860 ευρώ στην Γερμανία + μεταφορικα)
- Onkyo ΤΧSR875 - 670 στερλίνες (705 ευρώ) + μεταφορικά - (850 ευρώ στην Γερμανία + μεταφορικα)
- Onkyo TXSR606 - 330 στερλίνες (347 ευρώ) + μεταφορικά - (385 ευρώ στην Γερμανία + μεταφορικα)

Ταχυδρομικά με το Αγγλικό ταχυδρομείο (Royal Mail) και την υπηρεσία "Global Priority" που φθάνει σε 4 μέρες και το παρακολουθούμε :
http://sg.royalmail.com/portal/rm/PriceFinder?catId=23500532&gear=pricingcalc

- 12 κιλά = 69 λίρες (73 ευρώ)
- 15 κιλά = 77 λίρες (81 ευρώ)
- 20 κιλά = 83 λίρες (87 ευρώ)

Βεβαίως μπορείτε να ρωτήσετε και εδώ στην Ελλάδα στην ACS η UPS να σας πουν και αυτές κάποια τιμή και αποφασίζετε.

H Parcelforce ειναι συνήθως πολύ πιό ακριβή από το Royal Mail στην Αγγλία

Οπότε βρέστε κανένα φίλο στην Αγγλία (υπολογίστε και περίπου 60 - 80 ευρώ μεταφορικά) και εξορμήστε για νέους ακουστικούς ορίζοντες.

Καλή Χρονιά σε όλους.

Reaction score
1
Έχω τον 906, ο οποίος έπαιζε μια χαρά μέχρι που πήρα χθες κανούργιο projector (τον BenQ W 20000 - έχω βάλει post και στο forum των projector, ήπως και ξέρει κάποιος από κει ποιο είναι το πρόβλημα) και δεν μπορώ να πάρω εικόνα στον projector μέσω του 906
Πηγή ήταν αρχικά ένα BD Player Panasonic 35, και στη συνέχεια ένα DVD Player Denon 1920, που ήταν συνδεδεμένα μέσω HDMI σε ένα ενισχυτή ONKYO TX-NR 906, ο οποίος έχει τέσσερις (4) HDMI εισόδους και εν συνεχεία θα μοίραζε την εικόνα μέσω των δύο HDMI εξόδων του σε μια Philips τηλεόραση και στον ολοκαίνουργιο BenQ.
Ωστόσο, παρά τις επίμονες προσπάθειές μας εικόνα blu ray ή DVD ήταν αδύνατο να δούμε στον BenQ. Στο ερώτημα που με βασανίζει (τι φταίει), δεν μπορώ να απαντήσω και θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Μπορώ να σας πώ τι δεν (φαίνεται να) φταίει:
(ι) Δεν φταίει το καλώδιο HDMI, το οποίο δουλεύει μια χαρά όταν μεταφέρει εικόνα απευθείας στον προβολέα (χωρίς τη μεσολάβηση του ΟΝΚΥΟ),
(ιι) Δεν φταίνει οι πηγές (BD και DVD) που στέλνουν μια χαρά εικόνα είτε στην τηλεόραση είτε απευθείας στον προβολέα,
(ιιι) Δεν φταίει ο προβολέας ο οποίος όταν παίρνει σήμα απευθείας από τις πηγές (BD και DVD) το προβάλει μια χαρά.
Συνεπώς και (διορθώστε με αν κάνω λάθος):
Είτε φταίει ο ONKYO, ο οποίος όμως - κι εδώ είναι το παράδοξο - όταν παίρνει σήμα από τις πηγές στελνει, τις περισσότερες φορές, κανονικά εικόνα στην τηλεόραση, όχι όμως και στον προβολέα,
Είτε κάποιο πρόβλημα υπάρχει στη συνεργασία ΟΝΚΥΟ και BenQ,
Eίτε κάνω εγώ κάτι λάθος στις ρυθμίσεις του ONKYO αν και νομίζω ότι έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα.
PLEASE HELP. τα (α) και (β) προβλήματα διευθετήθηκαν χάρις στα παιδιά της εγκατάστασης (ευχαριστώ παιδιά), τοποθετήθηκε η οθόνη, προσαρμόστηκε ο προβολέας στο πανί και είδαμε να προβάλεται το σήμα BenQ, όταν πήγαμε να παίξουμε ένα blu ray μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: δεν είχαμε εικόνα !!!
Πηγή ήταν αρχικά ένα BD Player Panasonic 35, και στη συνέχεια ένα DVD Player Denon 1920, που ήταν συνδεδεμένα μέσω HDMI σε ένα ενισχυτή ONKYO TX-NR 906, ο οποίος έχει τέσσερις (4) HDMI εισόδους και εν συνεχεία θα μοίραζε την εικόνα μέσω των δύο HDMI εξόδων του σε μια Philips τηλεόραση και στον ολοκαίνουργιο BenQ.
Ωστόσο, παρά τις επίμονες προσπάθειές μας εικόνα blu ray ή DVD ήταν αδύνατο να δούμε στον BenQ. Στο ερώτημα που με βασανίζει (τι φταίει), δεν μπορώ να απαντήσω και θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Μπορώ να σας πώ τι δεν (φαίνεται να) φταίει:
(ι) Δεν φταίει το καλώδιο HDMI, το οποίο δουλεύει μια χαρά όταν μεταφέρει εικόνα απευθείας στον προβολέα (χωρίς τη μεσολάβηση του ΟΝΚΥΟ),
(ιι) Δεν φταίνει οι πηγές (BD και DVD) που στέλνουν μια χαρά εικόνα είτε στην τηλεόραση είτε απευθείας στον προβολέα,
(ιιι) Δεν φταίει ο προβολέας ο οποίος όταν παίρνει σήμα απευθείας από τις πηγές (BD και DVD) το προβάλει μια χαρά.
Συνεπώς και (διορθώστε με αν κάνω λάθος):
Είτε φταίει ο ONKYO, ο οποίος όμως - κι εδώ είναι το παράδοξο - όταν παίρνει σήμα από τις πηγές στελνει, τις περισσότερες φορές, κανονικά εικόνα στην τηλεόραση, όχι όμως και στον προβολέα,
Είτε κάποιο πρόβλημα υπάρχει στη συνεργασία ΟΝΚΥΟ και BenQ,
Eίτε κάνω εγώ κάτι λάθος στις ρυθμίσεις του ONKYO αν και νομίζω ότι έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα.
PLEASE HELP.

Reaction score
3
Δύο πραγματάκια - 1. Στέλνεις ταυτόχρονα σε τηλεόραση και projector? Αν δεν κάνω λάθος μπορείς ή στο ένα ή στο άλλο (ίσως και στα δύο το ίδιο).
Δεύτερο, δοκίμασες τον Onkyo σε Pass through? δηλαδή χωρίς να παραμβάλεται ο Reon?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.597
1.Δοκίμασες τον Benq στην έξοδο hdmi που δίνει εικόνα στην τηλεόραση;
2.Δοκίμασες να δουλέψεις μόνο την μία έξοδο hdmi, έχοντας ξεσυνδέσει το καλώδιο στην άλλη;
3.Δοκίμασες να κλείσεις και να ξανα-ανοίξεις τον Onkyo την ώρα του προβλήματος;
Κάτι τέτοια κουλά μου κάνει το φθηνό κινέζικο hdmi switch μου και μετά στρώνει.

Reaction score
1
1.Δοκίμασες τον Benq στην έξοδο hdmi που δίνει εικόνα στην τηλεόραση;
2.Δοκίμασες να δουλέψεις μόνο την μία έξοδο hdmi, έχοντας ξεσυνδέσει το καλώδιο στην άλλη;
3.Δοκίμασες να κλείσεις και να ξανα-ανοίξεις τον Onkyo την ώρα του προβλήματος;
Κάτι τέτοια κουλά μου κάνει το φθηνό κινέζικο hdmi switch μου και μετά στρώνει.
1. Ναι, χωρίς αποτέλεσμα. Εικόνα γιοκ.
2. Ναι, συγκεκριμένα έβγαλα το HDMI καλώδιο προς την τηλεόραση και στην ίδια έξοδο συνέδεσα το HDMI καλώδιο προς τον PJ, χωρίς να πάρω εικόνα στο πανί.
3. Ναι, τα ίδια.
Σήμερα το πρωί άλλαξα τις θέσεις input (πχ. το DVD Player από HDMI IN 1 το πήγα στο HDMI IN 3 και 4). Το αποτέλεσμα ήταν ότι άλλες φορές ο προβολέας συνέχιζε να ψάχνει μάταια για σήμα στις διάφορες εισόδους του (πχ στο πανί εμφανίζονταν κυκλικά οι είσοδοι του PJQ: HDMI 1, HDMI 2, Component 1, Component 2 και πάλι από την αρχή), ενώ άλλες φορές εμφανιζόταν είτε μόνο χιόνι στην οθόνη είτε χιόνι μαζί με το setup menu του ΟΝΚΥΟ, χωρίς ωστόσο το setup menu να σταθεροποιείται στην οθόνη του προβολέα. Οπότε άλλαζα το setup menu βλέποντας την οθόνη του ONKYO.

Reaction score
1
Δύο πραγματάκια - 1. Στέλνεις ταυτόχρονα σε τηλεόραση και projector? Αν δεν κάνω λάθος μπορείς ή στο ένα ή στο άλλο (ίσως και στα δύο το ίδιο).
Δεύτερο, δοκίμασες τον Onkyo σε Pass through? δηλαδή χωρίς να παραμβάλεται ο Reon?
1. Πράγματι το manual του ΟΝΚΥΟ κάπου λέει ότι δεν μπορείς να στείλεις ταυτόχρονα σε TV και PJ, αλλά εγώ προσπαθώ να στείλω σήμα είτε σε TV είτε σε PJ αλλάζοντας το HDMI output από HDMI Main σε HDMI sub, αλλά τζίιφος.
2. Δοκίμασα pass through αλλά στον PJ εικόνα δεν μπορώ να πάρω.

Reaction score
32
Απάντηση: Onkyo 876 / 906... βρε βρε βρε!

Χθες παρέλαβα τον 876 και χρειάζομαι τα φώτα σας.

Συνδέοντας τον με το DVD Denon 1920 δεν παίρνω 1080p χωρίς κάποιο πρόβλημα και εξηγούμαι.
Εαν ρυθμίσω τον Οnκyo στο Μοnitor out είτε "auto" είτε "1080p" βλέπω κόκκινες γραμμές. Μόνο όταν ρυθμιστεί "Source" ή "Through" δεν έχω πρόβλημα.

Πηγα στις ρυθμίσεις του DVD το οποίο μπορεί να δώσει μέχρι 1080i Εαν επιλέξω HDMI select RGB με HDM picture Normal ή Enhached παραμένουν οι κόκκινες γραμμές. Εαν επιλέξω HDMI select ΥcbCr με HDM picture Normal ή Enhached βλεπω ροζ πανελ.

Ti κάνω στραβά?

Reaction score
32

Τζίφος.
Τελικά το καλώδιο φταίει. Oelbach 15m κλειδώνει μέχρι 1080i σε 1080P βγάζει κόκκινες γραμμές.

Reaction score
73

Τζίφος.
Τελικά το καλώδιο φταίει. Oelbach 15m κλειδώνει μέχρι 1080i σε 1080P βγάζει κόκκινες γραμμές.
:133: Oταν ξεφευγεις σε μετρα στα HDMI αρχιζουν τα παρατραγουδα... θες καλη ποιοτητα...
και να εισαι σιγουρος απο το site της εταιρειας οτι κλειδωνει στα 1080p ...:141:

Reaction score
1

Απλά ο μαύρος είναι περιζήτητος, ενώ ο ασημί....αζήτητος ;)

Reaction score
73

Σκέφτομαι σοβαρά να αντικαταστασω τον DENON 3806 που εχω τωρα με τον ONKYO ΤΧ-SR 876

Για πειτε μας σχόλια εσεις που τον εχετε ηδη παρει... δυσκολο σεταρισμα..? Απόδοση σε ηχο και εικονα...?

Reaction score
0

Ρε παιδιά στο Hifiglobe.com o 876 silver εχει €749 το ξέρει κανείς? Τι στο καλό η τιμή είναι η μισή από τότε που ξεκινησε το thread

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Reaction score
0

Σκέφτομαι σοβαρά να αντικαταστασω τον DENON 3806 που εχω τωρα με τον ONKYO ΤΧ-SR 876

Για πειτε μας σχόλια εσεις που τον εχετε ηδη παρει... δυσκολο σεταρισμα..? Απόδοση σε ηχο και εικονα...?
Παιδιά ενδιαφέρομαι και εγώ γι'αυτόν οπότε κάθε βοήθεια από γνώστες ευπρόσδεκτη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa